واضح آرشیو وب فارسی:شبکه خبر: سفر اوباما به ۴ کشور آسیایی
رسانه ها از سفر باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا به چهار کشور شرق و جنوب شرق آسیا از جمله ژاپن، کره جنوبی، مالزی و فیلیپین از ۲۳ تا ۲۵ آوریل (سوم تا پنجم اردیبهشت) با هدف گفتگو درباره مسائل منطقه و بین المللی خبر دادند. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، اوباما قصد دارد در این سفر از کشورهای مالزی، فیلیپین، کره جنوبی و ژاپن دیدن کند. اوباما در این سفر برنامههای کاری زیادی در پیش دارد: ادامه مذاکرات تجاری با ژاپن، تلاش برای کاهش تنش بین نخست وزیر ژاپن و رئیس جمهور کره جنوبی، ارتقای سطح روابط با مالزی و اطمینان خاطر دادن به رئیس جمهور فیلیپین نسبت به حمایتهای آمریکا.
رئیس جمهور آمریکا روز چهارشنبه دیدار خود را ابتدا از ژاپن آغاز می کند و سپس راهی کره جنوبی، مالزی و فیلیپین خواهد شد.
اهمیت تجاری و اقتصادی سفر اوباما به کشورهای منطقه کمتر از اهمیت امنیتی این سفر نخواهد بود. ژاپن و آمریکا اکنون ماههاست که برای دستیابی به توافق نهایی در قالب پیمان تجاری ترانس پاسیفیک تلاش میکنند. پیمانی که متشکل از ۱۲ کشور جهان بوده و این کشورها ۴۰ درصد تولید ناخالص داخلی جهان را در اختیار دارند. اوباما همچنین 25 آوریل در اولین سفر خود به سئول پس از انتخاب پارک گئون هه با مقامات کره جنوبی درباره روابط دوجانبه، برنامه هسته ای کره شمالی و دیگر مسائل منطقه گفتگو می کند.
اوباما که قرار بود مهر سال گذشته به مالزی سفر کند، به دلیل تعطیلی دولت آمریکا در پی بحران بودجه سفرش را به این کشور لغو کرد و تصمیم گرفته در روزهای 26 تا 28 آوریل (ششم تا هشتم اردیبهشت) در سفر به کوالالامپور پایتخت مالزی درباره ناپدیدشدن پرواز ام.اچ 370 با 239 مسافر و خدمه پرواز گفتگو کند.
اوباما در این سفر که به عنوان نخستین سفر رئیس جمهوری آمریکا به مالزی از زمان دیدار لیندون جانسون در سال 1966 عنوان شده درباره روابط تجاری، اقتصادی، سرمایه گذاری، دفاعی، امنیتی و فناوری گفتگو می کند.
اوباما همچنین در روزهای 28 و 29 آوریل (هشتم و نهم اردیبهشت) به فیلیپین سفر کرده و با رئیس جمهوری این کشور درباره مسائل دوجانبه و پیمان راهبردی گفتگو می کند، این درحالیست که سفر برنامه ریزی شده رئیس جمهوری آمریکا به مانیل و تداوم حضور نظامی واشنگتن در این کشور انتقادهای گسترده ای را به همراه داشته است.
سفر اوباما به کشورهای شرق آسیا در شرایطی است که چین به شدت به دنبال افزایش نفوذ اقتصادی و سیاسی خود در منطقه است و اوباما به نوعی قصد دارد تا حضور و نفوذ آمریکا در سطح کشورهای منطقه را بیش از پیش افزایش دهد.
سوزان رایس مشاور ارشد امنیت ملی اوباما در این باره تاکید کرد: وی و سایر مقامهای رسمی آمریکا به شدت به دنبال دستیابی به اولویتهایی مثل افزایش صادرات و دستیابی به بازارهای جدید در آسیا و حمایت و حفاظت از منافع امنیتی آمریکا در منطقه هستند.
وی تصریح کرد: این سفر در شرایطی انجام میشود که تنشهای منطقهای به خصوص کره شمالی و اختلافات مرزی همچنان ادامه دارد و این سفر شانسی برای آمریکا خواهد بود تا نسبت به تعهدات خود برای برقراری نظم در منطقه بار دیگر تاکید کند. اما رسانه های چین معتقدند منازعات ژاپن، کره جنوبی، فیلیپین و مالزی با چین و راه های محدود کردن پکن از محورهای گفت وگوی اوباما با رهبران کشورهای آسیایی در جریان این سفر است. روزنامه ˈمردمˈ ارگان حزب حاکم چین نوشت که اوباما در دیدار با رهبران این کشورهای آسیایی با آنها درباره چین گفت وگوی مفصلی خواهد داشت.
از سوی دیگر چین تاکیدکرده است که گفت وگوهای اوباما با مقام های ژاپن بخصوص اگر بخواهد بر جزایر مورد منازعه توکیو و پکن متمرکز شود را زیر نظر خواهد داشت.
گن شینگ تحلیلگر چینی که در ژاپن سکونت دارد، معتقد است سفر اوباما به منطقه نوعی هشدار به چین است، چون واشنگتن می خواهد نفوذش را در آسیای شرقی افزایش دهد و حضور چین برایش نگران کننده است. وی تاکیدکرد که برهم زدن توازن منطقه ای به نفع واشنگتن و تاکید بر اهمیت روابط آمریکا با کره و ژاپن برای مقابله با چین، از اهداف اصلی سفر رئیس جمهور آمریکا به منطقه خواهد بود.
روزنامه های چین نوشتند که شینزو آبه نخست وزیر ژاپن بسیار علاقه مند به جلب حمایت رئیس جمهور آمریکاست و از هم اکنون با سیاست های مختلف در حال متشنج کردن روابط با چین است.
لو یادونگ محقق آکادمی علوم اجتماعی چین نیز معتقد است: تمرکز اوباما بر منازعات دریایی میان چین و ژاپن در دریای شرقی بر سر جزایر دیایویو و طرفداری واشنگتن از توکیو می تواند چین و آمریکا را رودرروی یکدیگر قرار دهد.
چاک هیگل وزیر دفاع آمریکا در سفر اخیر خود به ژاپن به چین هشدار داد که به عنوان یک قدرت بزرگ باید مسوولیت پذیر باشد. اظهارات ضد چینی وی در ژاپن مقام های پکن را بشدت عصبانی کرد تا جایی که آنها در دیدار با هیگل در پکن از او خواستند از طرفداری های بیجا از همسایگان دارای منازعه با چین خودداری کند.
شماری از شهروندان ژاپنی در روزهای گذشته به حضور پایگاه ها و نیروهای نظامی آمریکایی در کشورشان در آستانه سفر رئیس جمهور آمریکا به ژاپن اعتراض کرده اند.
واشنگتن می گوید که روابط نظامی، سیاسی و اقتصادی در سفر رئیس جمهور آمریکا به ژاپن در دستور کار گفت وگوها خواهد بود.
سه شنبه ۲ اردیبهشت ۱۳۹۳ - ۱۰:۴۲
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: شبکه خبر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]