واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
بین الملل > آسیا اقیانوسیه تحولات آسیا/
سفر اوباما به 4 کشور آسیایی/ تاکید حزب بی جی پی بر تغییر نکردن سیاست هسته ای هند
سفر اوباما به 4 کشور آسیایی، دریافت پیش نویس قانون تشکیل دولت خودمختار مورو برای مسلمانان فیلیپین و تاکید حزب بی جی پی بر تغییر نکردن سیاست هسته ای هند از جمله تحولات آسیا به شمار می رود.
ژاپن رسانه ها از سفر باراک اوباما رئیس جمهوری آمریکا به چهار کشور شرق و جنوب شرق آسیا از جمله ژاپن، کره جنوبی، مالزی و فیلیپین از 23 تا 25 آوریل (سوم تا پنجم اردیبهشت) با هدف گفتگو درباره مسائل منطقه و بین المللی خبر دادند.
اوباما همچنین 25 آوریل در اولین سفر خود به سئول پس از انتخاب پارک گئون هه با مقامات کره جنوبی درباره روابط دوجانبه، برنامه هسته ای کره شمالی و دیگر مسائل منطقه گفتگو می کند.
اوباما که قرار بود مهر سال گذشته به مالزی سفر کند، به دلیل تعطیلی دولت آمریکا در پی بحران بودجه سفرش را به این کشور لغو کرد و تصمیم گرفته در روزهای 26 تا 28 آوریل (ششم تا هشتم اردیبهشت) در سفر به کوالالامپور پایتخت مالزی درباره ناپدیدشدن پرواز ام.اچ 370 با 239 مسافر و خدمه پرواز گفتگو کند.
اوباما در این سفر که به عنوان نخستین سفر رئیس جمهوری آمریکا به مالزی از زمان دیدار لیندون جانسون در سال 1966 عنوان شده درباره روابط تجاری، اقتصادی، سرمایه گذاری، دفاعی، امنیتی و فناوری گفتگو می کند.
اوباما همچنین در روزهای 28 و 29 آوریل (هشتم و نهم اردیبهشت) به فیلیپین سفر کرده و با رئیس جمهوری این کشور درباره مسائل دوجانبه و پیمان راهبردی گفتگو می کند، این درحالیست که سفر برنامه ریزی شده رئیس جمهوری آمریکا به مانیل و تداوم حضور نظامی واشنگتن در این کشور انتقادهای گسترده ای را به همراه داشته است.
فیلیپین
خبرگزاری فرانسه نیز گزارش داد که بنینو آکوئینو رئیس جمهوری فیلیپین پیش نویس قانون تشکیل دولت خودمختار مورو برای اقلیت مسلمان فیلیپین را در پی توافق صلحی تاریخی و از کمیته ویژه انتقال به ریاست نمایندگانی از جبهه آزادی بخش مورو دریافت کرده است، این درحالیست که این پیش نویس منتقدان خاص خود را داشته و شماری از سیاستمداران مسیحی اعلام کردند این قانون را زیر سوال می برند.
آکوئینو که از ارائه این پیش نویس به کنگره و اجرای این قانون تا پایان سال جاری خبر داده است، هدف از آن را ایجاد یک منطقه خودمختار به عنوان بخشی از روند صلح به منظور پایان دادن به چند دهه درگیری و ناآرامی خبر داده است که در جریان آن دهها هزار نفر کشته شدند.
هند
همزمان با انتشار گزارشها درباره تغییر دکترین هند در استفاده از سلاح هسته ای در صورت پیروزی حزب بهاراتیا جاناتا، راجنات سینگ رئیس این حزب در گفتگو با هندوستان تایمز تاکید کرد که در پی تغییر سیاست هسته ای هند مبنی بر عدم استفاده نخست از سلاح هسته ای نیست که این کشور در سال 1998 تحت رهبری آخرین دولت ائتلافی حزب بهاراتا جاناتا چند آزمایشی هسته ای را انجام داد و با محکومیت های بین المللی و تحریم غربیها مواجه شد.
انتخابات 9 مرحله ای هند تا روز 12 مه یعنی شش هفته ادامه دارد و نتایج آن در روز 16 مه اعلام می شود. 814 میلیون هندی واجد شرایط رای دادن هستند و در انتخاباتی شرکت می کنند که گزارشها درباره فساد مقامات دولتی و نرخ بالای تورم بر نتایج آن سایه افکنده است.
در جریان این انتخابات که پرهزینه ترین انتخابات در جهان پس از انتخابات سال 2012 آمریکا معرفی شده است، شانزدهمین پارلمان جدید در پی اعلام نتایج و پایان فعالیت پانزدهمین دوره "لوک سبها" در 31 می تشکیل می شود. کمیسیون انتخابات هند هزینه انتخابات هند را 35 میلیارد روپیه اعلام کرده که پس از انتخابات دوره قبلی آمریکا که هفت میلیارد دلار هزینه در برداشته، پرهزینه ترین انتخابات در جهان معرفی شده است.
۱۳۹۳/۱/۲۶ - ۱۴:۱۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 73]