واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: تجمع مالزیاییها در اعتراض به سفر اوباما
تجمع کنندگان مسلمان مخالف سفر اوباما به مالزی پلاکاردهایی با خود حمل می کردند که در آن ها آمریکا «محور شرارت» خوانده شده بود و تاکید داشت اوباما عامل شماره یک اعمال تروریستی در جهان است.
کد خبر: ۳۹۴۰۱۰
تاریخ انتشار: ۳۰ فروردين ۱۳۹۳ - ۰۷:۰۵ - 19 April 2014
گروهی از مسلمانان مالزی در اعتراض به سفر باراک اوباما به این کشور مقابل سفارت آمریکا در کوالالامپور تجمع کردند.
به گزارش ایرنا، ده ها تن از مسلمانان مالزی در این تجمع با فریاد الله اکبر، باراک اوباما را ˈدشمن اسلامˈ و پیامبر اسلام (ص) خواندند و نسبت به سفر وی به مالزی اعتراض کردند.
اوباما قرار است در چارچوب یک سفر آسیایی از چهار کشور ژاپن، کره جنوبی، مالزی و فیلیپین دیدن کند . وی ششم اردیبهشت برای سفری سه روزه وارد کوالالامپور می شود و نخستین رییس جمهور آمریکا است که طی پنجاه سال گذشته به این کشور جنوب شرق آسیا سفر می کند.
تجمع کنندگان مسلمان مخالف سفر اوباما به مالزی پلاکاردهایی با خود حمل می کردند که در آن ها آمریکا «محور شرارت» خوانده شده بود و تاکید داشت اوباما عامل شماره یک اعمال تروریستی در جهان است.
تجمع کنندگان مسلمان مالزی مقابل سفارت آمریکا در کوالالامپور پس از 15 دقیقه پراکنده شدند.
حدود 60 درصد از جمعیت 30 میلیونی مالزی مسلمان هستند.
نظرسنجی ها نشان می دهد که در سال 2007 میلادی 73 درصد از مردم مالزی به دلیل سیاست خارجی آمریکا در قبال کشورهای مسلمان نظر مثبتی نسبت به این کشور نداشتند.
هر چند نظرسنجی جدیدی در این زمینه منتشر نشده است اما مردم مسلمان مالزی همچنان نسبت به سیاست های آمریکا در قبال جهان اسلام معترضند.
ماهاتیر محمد نخست وزیر مالزی از سال 1981 تا 2003 از منتقدان شدید آمریکا بود و اکنون نیز گاهی انتقاداتی نسبت به سیاست های آمریکا در قبال جهان و مالزی دارد.
اما نجیب تون رزاق نخست وزیر کنونی مالزی لحن دوستانه تری نسبت به غرب دارد. جاسوسی هایی که آمریکا از مقامات مالزی براساس افشاگری های اسنودن داشته است، چندان در مناسبات واشنگتن و کوالالامپور تاثیر نگذاشت.
مقامات مالزی پس از این افشاگری ها تنها اعلام می کردند دولت تلاش می کند اطلاعاتی را که با استناد به آن جاسوسی آمریکا از مالزی به اثبات برسد، جمع آوری کند.
سفیر آمریکا در مالزی پس از این جاسوسی ها اعلام کرده بود ˈآنچه یک افشاگر اسناد محرمانه آمریکا درباره جاسوسی واشنگتن از مالزی مطرح کرد، در حقیقت فعالیت های نظارتی با اهداف امنیتی بوده و هیچگاه موضوع جاسوسی مطرح نبوده است.ˈ
نجیب تون رزاق نخست وزیر مالزی نیز در واکنش به اتهام جاسوسی آمریکا تنها اعلام کرد: منتظر بررسی دقیق تر باراک اوباما در این مورد است و این بررسی تاکنون بی پاسخ مانده است.
رییس جمهور آمریکا در سفر به مالزی با نجیب دیدار و گفت وگو می کند. پیش بینی می شود موضوعاتی از قبیل توافق همکاری های فرااقیانوسیه، مباحث تجاری و پرواز ام.اچ 370 در دیدار باراک اوباما با رهبران ارشد مالزی مورد گفت و گو قرار گیرد.
آمریکا از سرمایه گذاران اصلی خارجی مالزی محسوب می شود که بیش از 10 میلیارد دلار در بخش های انرژی، الکترونیک و کارخانه های این کشور سرمایه گذاری کرده است.
این دو کشور طبق آخرین آمار حدود 49 میلیارد دلار تبادلات دوجانبه تجاری دارند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 58]