تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 20 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام حسین (ع):بر خداوند است كه هيچ گرفتارى به زيارت من نيايد مگر آن كه او را شادمان بازگردانم و...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1814797980




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

کزازی: پرداختن به شاهنامه بازی با آتش است


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

کزازی: پرداختن به شاهنامه بازی با آتش است تهران بزرگ - ایرنا - نویسنده کتاب «دفتر دانایی و داد» گفت: بازنویسی شاهکار ادبی مانند شاهنامه همانند بازی با آتش، سخت و سوزاننده است زیرا با یک اشتباه تمام هستی او را خواهد سوزاند.


«میر جلال الدین کزازی» در آیین رونمایی کتاب «دفتر دانایی و داد» که عصر سه شنبه در شهر کتاب برگزار شد با بیان اینکه شاهنامه بسیار فراخ تر از شناخت ماست افزود: این نوشته فراتر از یک شاهکار ادبی است زیرا بسیار منش پرور، تاریخ ساز، روزگار آفرین است که در سراسر جهان هیچ متنی مانند آن کارساز نیست.
وی تصریح کرد: اگر امروز به ایرانی بودن خود بالیده و در سراسر جهان اینگونه شناخته می شویم آن را در گرو شاهنامه داریم.
نویسنده کتاب «پدر ایران» با بیان اینکه هر چه بیشتر جهان و کشور خود را بشناسیم به شناخت بیشتری از خود می رسیم، اظهار کرد: شاهنامه یکی از آثاری است که باید آن را بشناسیم تا به درون خود برسیم.
وی بیان کرد: پرداختن با شاهکاری مانند شاهنامه بازی با آتش است و کسی که با آتش بازی می کند باید بسیار با دقت عمل کند.
کزازی افزود: زیرا در غیر اینصورت آتش تمامی هستی او را خواهد سوزاند و این یعنی لغزش در کار با شاهنامه منش، فرهنگ و تاریخ ایران را نشانه خواهد گرفت.
وی با اشاره به اینکه متن شاهنامه افراد را فریب می دهد، گفت: با وجودی که زبانی روشن همانند روز و روان همانند رود دارد اما نباید فریب این پوسته و پیکره ساده، روشن و بی پیرایه آن شد.
نویسنده کتاب «پسر ایران» با بیان اینکه کسی که بازنویسی می کند، نباید جایگزینی نوشته خود را شاهکار بداند، ادامه داد: با داشتن چنین آرمانی خود را به بیراهه کشانده است بلکه هدف از بازنویسی باید برانگیختن خواننده برای رفتن به سوی نوشته اصلی باشد.
کزازی تصریح کرد: در این روزگار که شتاب زدگی از اصلی ترین مولفه های نویسندگی است باید شاهکارهای فرهنگ خود را به زبانی که وقت کمتری می گیرد، برگردانیم.
وی افزود: دفتر دانایی و داد با هدف برانگیختن خوانندگان برای رفتن به سوی شاهنامه است.
این نویسنده گفت: من همواره کوشیده ام تمامی شاهکارهای ادبی را در آن بیاورم زیرا خواننده دفتر دانایی و داد همان ایرانی ناب و پاک نژاد است.
وی همچنین با اشاره به آثار کودکان گفت: نباید بگذاریم گنجینه فراخی که برای اندوختن کودکان وجود دارد در سال های گذران به بزرگسالی رو به کاستی بگذارد.
کزازی افزود: زمانی که من کودکی بیش نبودم هر آنچه که می خواندم را نمی فهمیدم، اما با خواندن آن اندوخته های خود را بالا بردم و در تمامی طول عمر خود از آن بهره بسیار برده ام.
میر جلال الدین کزازی استاد دانشگاه، نویسنده، مترجم و پژوهشگر ایرانی در زبان و ادبیات فارسی از چهره های ماندگار است.
وی مشهور به بهره گیری از واژه های پارسی سره در نوشته ها و گفتار خود و عضو هیات امنای بنیاد فردوسی است.
ترجمه او از انه اید ویرژیل به فارسی، برنده جایزه کتاب سال ۱۳۶۹ شده است و تالیف او، نامه باستان، که تاکنون 9 جلد آن به چاپ رسیده است، حائز رتبه نخستین پژوهش های بنیادین در جشنواره بین المللی خوارزمی شده است.
تهرام/1392/1348 / 1539
انتهای پیام /*
Contact the editor:

[email protected]




02/02/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 85]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن