واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: در مراسم رونمایی از کتاب "آه باشین"؛
"قزوه": کتاب "آه باشین" راز و رمز بسیار دارد/ "کشاورز": هنر "مزینانی" هنر زندگی کردن است
"علیرضا قزوه" از راز و رمز در کتاب "آه باشین" خبر داد.
به گزارش خبرنگار ادبیات باشگاه خبرنگاران، مراسم رونمایی از کتاب "آه باشین" عصر امروز در حوزه هنری با حضور "علیرضا قزوه" مسئول دفتر آفرینشهای ادبی حوزه هنری، ناصر کشاورز نویسنده و تنی چند از نویسندگان دیگر برگزار شد.
علیرضا قزوه، مدیر مرکز آفرینشهای ادبی حوزه هنری در این مراسم گفت: همان قدر که جناب مزینانی را نویسنده میدانیم به عنوان شاعر نیز وی را میشناسیم و او از شاعران بسیار خوب با کارنامه قابل قبول است.
سمنان سرزمین زبانها و زبان آوران است بخصوص دامغان با شعر منوچهر دامغانی و استاد علی معلم نویسندگان و پژوهشگران خوبی را به جامعه ادبی معرفی کرده است و مزینانی نیز به این سرزمین تعلق دارد.
وی افزود: تعلق نویسنده به کویر قابل ستایش است، سمنان سرزمین راز و رمزهاست و راز و رمز را در این اثر خوب با عنوان "آه با شین" میبینیم؛ نویسندگان امروز تسلط عمیقی بر واژه ها ندارند در این اثر تسلط خوبی بر کلمه وجود دارد و این مسئله تنها از یک شاعر بر میآید. واژه آرایی در این کتاب دیده میشود که تمام شاعران بزرگ از آن استفاده کردند.
مدیر دفتر آفرینشهای ادبی حوزه هنری ادامه داد: کتاب "آه باشین" اطلاعات خوبی در اختیار خواننده قرار میدهد، به خصوص در حوزه مردم شناسی و علومی که کمتر به آن ورود پیدا کردهاید اطلاعات نویسنده مشخص میشود. نویسنده قبل از نگارش داستانش بر روی مسائل تاریخی جست و جو کرده است و اثر یک اثر سه گانه به شمار میرود.
قزوه تصریح کرد: به این اعتقاد ندارم که شاعر ورشکسته، نویسنده خواهد بود؛ هنر اول شعر است، شاعر بی حوصله شاعر میماند و شاعر با حوصله به قصه نویسی میپردازد، در آثار بسیاری از شاعران و نویسندگان ایراد در دستور زبان نوشته هایشان میبینیم و در کاربرد دستور زبان عالیتر مشکل دارند، فکر میکنم کتاب "آه باشین" در این زمینه امتحان خود را پس داده است. این اثر یک نوع ادای دین به "امیرحسین فردی" به شمار میرود. هر کس که شعر کودک کار کرده تشبیه را در داستانش بیشتر از استعاره به کار می برد در این اثر کاربرد زیاد تشبیهات به دلیل تعلق خاطر نویسنده به شعر کودک است.
در ادامه مراسم محمدرضا بایرامی نویسند گفت: آقای مزینانی را هر زمانی که فقط شعر کودک می سرودند میشناسم چه در شعر چه در بازنویسی متون کهن و چه در نگارش رمان کم کاری نکردهاند. با محدودیت هایی که ما نویسندگان داریم دوستانی مانند مزینانی شرایطی چون شرایط داستایوفسکی در زمان نگارش رمان "قمار" را دارند.
وی افزود: در زمانهای هستیم که برای تیترهای کوچک هیاهوی بسیاری به راه میافتد در حالیکه در زمینه ادبیات و داستان نویسی این اتفاق روی نمیدهد. جامعه ادبی و فرهنگی بسیار راحت از کنار نویسندهای که به عمق مطلب میپردازد نگذرد.
بایرامی اظهار داشت: ما نویسندگان در میان هیاهوهای تیترهای دیگر گم میشویم بسیاری از ما ناامید شده و دست از کار میکشیم.
"آه باشین" کار شریفی است، مطالب زیاد داستان از زندگی شخصیتها تاریخ و جزئیاتی که بیان میکند لحظهای در آن احساس کم کاری و باری به هر جهت بودن نویسنده نمیشود. معمولا شاعران نویسندگان خوبی نیستند بخصوص از جهت نثر بسیار مشکل دارند این اتفاق برای مزینانی روی نداده است، در متن 50تا100کلمه میتوانیم دربیاوریم که به غنای زبان فارسی افزوده است. توصیفات بسیار جلب توجه میکند.
این نویسنده تصریح کرد: در حالیکه در "آه باشین" بار اصلی داستان در گذشته نهاده شده و چندین نسل را روایت میکند ترفند نویسنده در نگارش به گونه ای است که هیچگونه فلش بک و روزنه به گذشته به نظر نمیرسد. ظرفیتهایی در داستان انقلاب وجود داشت که تابهحال استفاده نشده، قوت اصلی کار مزینانی نثرکار و توصیفات آن است و هر کس خود را در قسمتی از کتاب بیشتر از قسمت دیگر احساس میکند.
ناصرکشاورز نویسنده در ادامه مراسم گفت: از دوره نوجوانی با مزینانی دوست بودم و شعر کودک را با هم شروع کردیم برخلاف صحبت های دوستان وی از همان ابتدا هم شاعر و هم داستان نویس بود؛ هنر وی هنر زندگی کردن است.
وی افزود: مارکز و بورخس را مزینانی به من معرفی کرد وی آنقدر خوش قریحه بود که اشعارش مورد توجه صاحب نظران قرار گرفت و هنوز شعرهای ابتدایی وی را کسی نمیتواند کپی برداری کند.
کشاورز اظهار داشت: "آه باشین" مانند گردابی مرا در خود غرق کرد و نتوانستم از آن بیرون بیایم این کتاب تابلوهایی ترسیم شده با کلمات است، تابلویی که از بین بردن یک گوشه آن باعث خرابی کل آن میشد، با فضاهای بکار برده در داستان آشنا بودم و خیلی از شخصیتها برایم آشنا بود مهندسی کلمات و واژگانی را در کتاب خود به کار برده که انگار در زبان فارسی گم شده بود.
در پایان مراسم با حضور محمد حمزه زاده مدیرعامل انتشارات سوره مهر محمد بایرامی نویسنده و ناصر کشاورز نویسنده از کتاب رونمایی شد.
انتهای پیام/اس
تاریخ انتشار: ۰۱ ارديبهشت ۱۳۹۳ - ۱۸:۵۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 79]