واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
تنها هشت درصد پسماند کردستان بازیافت می شود سنندج – ایرنا – مدیر عامل موسسه بازیافت استان کردستان گفت: از کل هزار تن زباله تولیدی استان کردستان تنها 80 تن، معادل هشت درصد آن بازیافت می شود.
به گزارش خبرنگار ایرنا، فریبا رضایی روز دوشنبه در جمع خبرنگاران افزود: از مجموع 80 تن زباله بازیافت شده، 20 درصد به بیوکمپوست تبدیل می شود، 8 درصد ضایعات شیشه، پلاستیک و فلزات است که به کارگاه ها تحویل داده می شود و 72 درصد بقیه نیز دفع و یا دفن می شود.
وی اظهار کرد: از 72 درصدی که دفن می شود تنها 12 درصد به شکل بهداشتی دفن می شود.
وی با اشاره به تلاش برای اجرای برنامه تفکیک از مبدا زباله، گفت: در 58 روستای استان آموزش تفکیک از مبدا را آغاز کردیم و در 28 روستا نیز این طرح اجرایی شد.
به گفته وی در روستاهایی که تفکیک از مبدا اجرایی نشده، زباله ها تنها در مکانی جمع آوری می شود و برای جابجایی و دفن آن مشکلاتی وجود دارد.
وی سپس به طور مجزا به تبیین فعالیت ها در زمینه تفکیک زباله از مبدا در شهرستان های استان پرداخت و گفت: در دیواندره دو هزار متر محل دفن زباله فنس کشی شده و کانکس نگهبانی نیز در آن محل ایجاد شد.
رضایی افزود: تا 25 تن زباله در دیواندره و 10 روستای اطراف آن به سایت شهرداری آورده می شود و تا شش تن از این میزان پسماند خشک قابل بازیافت جمع آوری می شود.
وی اظهار کرد: در این شهر کارگاه تولید گرانول از ضایعات پلاستیکی را راه اندازی کرده ایم که موجب اشتغالزایی ثابت برای 30 نفر از ضایعات فروشان شده است.
وی گفت: در دهگلان آموزش و اطلاع رسانی چهره به چهره به نمایندگان شش هزار خانوار انجام شد.
به گفته وی برای مدت کوتاهی مشکل تفکیک از مبدا غیراصولی در این شهر حل شد اما به دلیل عدم همکاری شهرداری و اداره اماکن نیروی انتظامی، وضع به شکل سابق برگشت و ضایعات فروشان دوباره در سطح شهر پخش شدند.
مدیر عامل موسسه بازیافت کردستان بیان کرد: در کامیاران نیز به دو هزار خانوار اموزش داده شد.
وی افزود: تفکیک مکانیزه زباله های تر و خشک، نیاز به نقاله در سایت تفکیک دارد که در کل باید از سرمایه گذاری بخش خصوصی برای اجرای درست طرح تفکیک زباله در کامیاران بهره بگیریم.
وی گفت: در قروه نیز روند آموزش که از تابستان 92 آغاز شده بود ادامه دارد و آموزش 25 هزار نفر در حال انجام است.
رضایی با اشاره به اینکه شهرداری قروه در راستای طرح تفکیک زباله سرمایه گذاری کرده است، ادامه داد: دو غرفه برای اطلاع رسانی و تحویل گرفتن زباله های خشک ایجاد شده است.
وی گفت: موسسه بازیافت با هدف اجرای درست مدیریت پسماندهای خشک این شهرستان و روستاهای اطراف، یک نمایندگی در بانه ایجاد کرده است.
وی اظهار کرد: آموزش حدود سه هزار خانوار در شهرک های توحید و آهنگران این شهر در جریان است.
به گفته رضایی، ساماندهی ضایعات فروشان نیز به طور کامل انجام شده است و با توجه به شناسایی آنها، ورود و خروج ضایعات از شهر با همکاری نیروی انتظامی کنترل می شود.
وی افزود: این امر از میزان سرقت و قاچاق کالا می کاهد و به عنوان تاثیر جانبی اجرای طرح تفکیک زباله، امنیتی اجتماعی نیز ایجاد کرده است. ک/2
570/533
انتهای پیام /*
Contact the editor:
[email protected]
01/02/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 62]