واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
با تحقق 71 درصد ظرفیت اسمی: تولید 40 میلیون تن محصولات پتروشیمی در سال 92 تهران - ایرنا - ظرفیت اسمی تولید محصولات پتروشیمی در سال 92، بیش از ٥٧ میلیون تن در نظر گرفته شده بود که به دلیل قطع گاز و بروز برخی محدودیت ها، تنها تولید 40 میلیون تن در مجتمع های پتروشیمی تحقق یافت.
به گزارش ایرنا، بیش از 40 مجتمع پتروشیمی کشور در حالی در سال گذشته، بیش از40 میلیون تن محصول تولید کردند که به دلیل قطع مکرر گاز در ماه های سرد سال ناچار شدند برای مدتی فعالیت خود را متوقف کنند.
طبق برنامه ریزیهای انجام شده بیش از ٥٧ میلیون تن برای تولید محصولات پتروشیمی در نظر گرفته شده بود، اما به دلیل قطع مداوم گاز و بروز سایر محدودیت ها تنها 40 میلیون تن محصولات پتروشیمی محقق شد.
منصور معظمی، معاون برنامه ریزی و نظارت بر منابع هیدروکربوری در این خصوص اظهار داشت: در سال گذشته صنعت پتروشیمی به دلیل کمبود سوخت و قطعی گاز، با 7.5 میلیون تن کاهش تولید رو به رو شد.
معظمی اضافه کرد: تولید 7.5 میلیون تن محصولات پتروشیمی می توانست، بیش از 8 میلیارد دلار ارزش داشته باشد.
معاون وزیر نفت، سال 92 را بدترین سال کشور در طول سالهای گذشته از نظر تأمین انرژی دانست و گفت: در سال گذشته 28 میلیارد لیتر سوخت مایع مورد مصرف نیروگاهها قرار گرفت که ارزش این سوخت معادل 30 میلیارد دلار است.
همه ساله با ورود موج سرما به کشور، میزان گاز طبیعی در بخش خانگی افزایش می یابد. کارخانه ها و صنایع همواره اولین قربانیان ورود موج سرما به کشور به شمار می روند. شرکت ملی گاز که اولویت اصلی خود را تامین گاز مشترکان خانگی قرار می دهد، با افزایش مصرف گاز در کشور و افت فشار برای جلوگیری از قطع گاز مصرف کنندگان خانگی، گاز مصرفی پتروشیمی ها را کاهش داده و در صورت لزوم قطع می کند.
نیروگاه ها نیز قربانیان دیگر کمبود گاز در فصل زمستان هستند، در صورت قطع گاز، آنها مجبور هستند که از سوخت مایع به جای گاز استفاده کنند.
برخورداری ایران از بزرگترین ذخایر گاز طبیعی جهان فرصتی است که از آن می توان برای تسریع در روند توسعه بهره گرفت، اما افزایش بی رویه مصرف گاز در کشور، تهدیدی است که می تواند این فرصت را از بین ببرد به طوری که با پیشی گرفتن میزان مصرف گاز در ایران از چین و اروپا به نظر می رسد در آینده ای نزدیک، کشور ما به بزرگترین مصرف کننده گاز در جهان تبدیل شود.
** میزان مصرف انرژی در ایران بسیار بالاتر از سایر کشورها است
بر اساس گزارش های منتشره، سرانه مصرف سالانه گاز در ایران سه برابر میانگین جهانی است به طوری که سرانه مصرف سالانه گاز در ایران 1700 و در جهان 600 مترمکعب است.
در بسیاری از روزهای سال 92 بیش از 500 میلیون مترمکعب گاز در ایران مصرف شد که معادل گاز مصرفی در صنایع اتحادیه اروپا است.
اگر میزان مصرف گاز در ایران 76 میلیون نفری را با مصرف گاز در چین با بیش از یک میلیارد و 300 میلیون جمعیت مقایسه کنیم متوجه عمق فاجعه می شویم، زیرا ایرانی ها بیشتر از چینی ها گاز مصرف می کنند.
ایران در بین کشورهای جهان، رتبه سوم را در مصرف گاز پس از آمریکا و روسیه به خود اختصاص داده است و این در حالی است که کشور ما از لحاظ جمعیت و رشد اقتصادی در جایگاه پایین تری نسبت به آنها قرار دارد.
** پتروشیمی ها با 71 درصد ظرفیت اسمی فعالیت کردند
بر اساس گزارش شرکت ملی صنایع پتروشیمی در سال 1392، ١٧ مجتمع در ماهشهر، ١١ مجتمع در پارس جنوبی و ١٥ مجتمع در دیگر نقاط کشور به ترتیب ١٧,١ میلیون تن،١٦میلیون تن و ٧.٤ میلیون تن محصول تولید کردند و در مجموع ٧١درصد ظرفیت اسمی در سال گذشته تحقق یافت.
پتروشیمی های بندر امام، نوری و مارون بیشترین تولید را داشته و پتروشیمی های مهر شیراز و خراسان با بالاترین ظرفیت اقدام به تولید کردند.
در بخش تولید کود اوره، پتروشیمی های پردیس خراسان، رازی و شیراز بزرگترین تولید کنندگان این محصول در سال 1392 بودند.
اقتصام(2)**2022**1594
انتهای پیام /*
Contact the editor:
[email protected]
01/02/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 106]