واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC): یک هزار و 319 نشریه علمی پژوهشی و ترویجی در کشور منتشرمی شود تهران-ایرنا-سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) گفت: تعداد نشریات علمی پژوهشی و علمی ترویجی کشور در سال های اخیر به دلیل توسعه دانشگاه ها و تاسیس تحصیلات تکمیلی و ضرورت چاپ و انتشار مقاله های حاصل از تحقیقات علمی افزایش خوبی داشته است می دهد.
دکتر جعفر مهراد روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا گفت: اعتبار علمی نشریات کشور را وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی تعیین می کند، هر چند که حوزه علمیه قم نیز مجلات حوزوی را بررسی و نسبت به تعیین اعتبار علمی این مجلات اقدام می کند.
مهراد تصریح کرد: در حال حاضر تعداد هزار و 319 عنوان نشریه علمی توسط دانشگاه ها، مراکز پژوهشی، انجمن های علمی و تعداد اندکی نیز توسط بخش خصوصی منتشر می شود.
وی افزود: از مجموع هزار و 319 عنوان نشریه علمی تعداد 994 عنوان مربوط به وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و تعداد 315 عنوان مربوط به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی است.
مهراد ادامه داد: سردبیران نشریات علمی کشور پیوسته می کوشند کیفیت علمی نشریات خود را ارتقا دهند البته، بخش مهمی از این کیفیت به سطح و عمق مقالات علمی بستگی دارد که جهت چاپ به مجلات معتبر علمی داخلی ارسال می شود.
سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام گفت: حفظ کیفیت نشر مجلات علمی باعث شده که از هزار و 319 عنوان نشریه تعداد 42 نشریه توسط ISI ثبت و نمایه سازی شود.
مهراد با اشاره به این که سیاست های گزینش نشریات علمی توسط ISI بسیار دقیق و علمی است، گفت: این نظام استنادی مهمترین و پرنفوذترین مجلات را به منظور تامین نیاز های اطلاعاتی کاربران خود از پدیده های علمی جاری و گذشته نگر ثبت و نمایه سازی می کند.
سرپرست ISC ادامه داد: امروزه Web of Science بیش از 12 هزار مجله برتر منطقه ای و بین المللی را در حوزه های علوم طبیعی، علوم اجتماعی و هنر و علوم انسانی نمایه سازی می کند.
وی اظهار داشت: از مجموع 42 عنوان نشریه علمی پژوهشی ایران، نمایه سازی شده در ISI، نشریهINT J ENVIRON SCI TE با ضریب تاثیر 844/1 مقام اول را از نظر استناد به خود اختصاص داده است.
رئیس مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و فناوری ابراز داشت: نشریه دیگری که از ضریب تاثیر بالا برخوردار است نشریهINT J ENVIRON RES است که با ضریب تاثیر 818/1 جایگاه دوم را در اختیار دارد.
مهراد در ادامه گفت: سومین نشریه با ضریب تاثیر بالا نشریه J IRAN CHEM SOC است که دارای ضریب تاثیر 467/1 است.
وی یادآور شد: در حالی که 42 عنوان نشریه علمی پژوهشی ایران در ISI عموما دارای ضریب تاثیر هستند و می توان این نشریات را در بخش JCR این نظام استنادی مشاهده کرد این نکته باید مورد توجه قرار گیرد که از مجموع 12 هزار عنوان نشریه ای که در ISI ثبت می شود تنها تعداد اندکی از این نشریات از ضریب تاثیر بالا برخوردار هستند.
وی ادامه داد: اخیرا ISI تحلیلی را بر روی هفت هزار و 621 عنوان نشریه انجام داده است که یافته های این تحلیل نشان می دهد که 50 درصد تمام استنادهای تولید شده در این مجموعه تنها از 300 نشریه برتر حاصل شده است بعلاوه این 300 نشریه برتر 30 درصد از تمام مقالات منتشر شده در این مجموعه را به خود اختصاص داده اند.
مهراد در پایان خاطرنشان ساخت: تاسیس مجلات معتبر با مقالات با کیفیت هدفی است که سردبیران نشریات علمی باید به دقت مورد توجه قرار دهند.
وی گفت: نشریات علمی اعتبار خود را از نویسندگان دانشمندی کسب می کنند که این نویسندگان نیز متقابلا دوست دارند مقالات علمی خود را به نشریاتی که از نظر علمی اعتبار بیشتری دارند ارائه دهند، در نتیجه، باید کوشید استنادهای 42 نشریه ای که از جمهوری اسلامی ایران در ISI ثبت می شود پیوسته افزایش یابد.
علمی(4)**2038**1599
انتهای پیام /*
Contact the editor:
[email protected]
01/02/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]