واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
یک کارشناس: باورهای نادرست نوجوانان برای کاهش وزن زیانبار است شیراز - ایرنا ، مسوول سلامت جوانان ، نوجوانان و مدارس دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بیان اینکه باورهای نادرست نوجوانان برای کاهش وزن زیانبار است یاد آور شد : دو سوم مرگ های زودرس و یک سوم از کل مرگ ها در دوران بزرگسالی ،به دلیل رفتار و عادات غلطی است که از دوران نوجوانی و جوانی شروع شده است.
به گزارش خبرنگار ایرنا ، دکتر رزیتا بخشی زاده با اعلام آغاز هفته ملی سلامت با توانمند سازی نوجوانان و جوانان برای خودمراقبتی افزود: هفته ملی سلامت از اول تا هفتم اردیبهشت ماه برگزار می شود که توانمند سازی نوجوانان و جوانان برای خودمراقبتی ، آموزه مورد تاکید در روز اول هفته سلامت است .
بخشی زاده افزود : بر اساس آخرین سرشماری نوجوانان و جوانان( 10 تا 24 ساله ها ) حدود 35 درصد از جمعیت کشور را تشکیل می دهند، اگر چه جوانی دوران شادابی و سلامت است اما بر اساس گزارش های سازمان جهانی بهداشت سالانه حدود 5/2 میلیون جوان جان خود را بر اثر عواملی که عمدتا قابل پیشگیری هستند ، از دست می دهند .
وی اظهار داشت : تغذیه ناسالم ، تحرک بدنی ناکافی ، استعمال سیگار و یا رفتار های پر خطر و خشونت آمیز از جمله عوال تهدید کننده نوجوانی است.
دکتر بخشی زاده بیان کرد : بنابراین برای خودمراقبتی توصیه های مختلفی وجود دارد که از جمله آنها این است که در مراحل شدید عصبانیت بهتر است از مواجهه با فردی که از دست او عصبانی هستید دور شوید و در مقابل او قرار نگیرید و چند لحظه به خود فرصت بدهید تا آرام شده و در مورد روش های ابراز عصبانیت کمی فکر کنید.
وی با اشاره به اینکه امروزه نوجوانان و جوانان گرایش به کاهش وزن دارند ، گفت : استفاده از رژیم های غذایی سریع برای کاهش وزن مناسب نیستند، این گونه رژیم های غذایی علاوه بر عدم کارآیی و اثر بخشی، دارای اثرات مضر بر بدن نیز هستند.
بخشی زاده افزود : برخی نوجوانان معتقدند داروها به آنان کمک می کند تا بهتر فکر کنند، محبوب تر باشند، فعال تر و تبدیل به ورزشکاران بهتری شوند، گروهی دیگر نیز از سر کنجکاوی به سراغ آنها می روند و تصور می کنند یک بار مصرف کردن ضرری نخواهد داشت و بعضی افراد می خواهند به کمک این داروها تناسب اندام بهتری داشته باشند و عده اندکی برای به دست آوردن توجه والدین خود به مصرف این داروها روی می آورند در صورتی که این باورهای غلط کاملا اشتباه است .
وی بیان کرد : استفاده از داروهای محرک با هدف رژیم لاغری بر عملکرد مغز و بدن تاثیر سوء می گذارد بنابراین توصیه می گردد به هیچ عنوان از داروهای مذکور برای ایجاد لاغری استفاده نشود.
هفته ملی سلامت از اول تا هفتم اردیبهشت ماه برگزار می شود که توانمند سازی نوجوانان و جوانان برای خودمراقبتی ، آموزه مورد تاکید در روز اول هفته سلامت است .ک/3
677
انتهای پیام /*
Contact the editor:
[email protected]
31/01/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 98]