واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
معاون استاندار آذربایجان غربی: احیای دریاچه ارومیه واقعی ترین راهکارها را می طلبد ارومیه - ایرنا - معاون امور عمرانی استاندار آذربایجان غربی گفت: احیای دوباره دریاچه ارومیه، واقعی ترین بینش ها و راهکارها را می طلبد.
به گزارش خبرنگار ایرنا، هادی بهادری روز یکشنبه در جلسه هم اندیشی احیای دریاچه ارومیه افزود: دریاچه ارومیه در بخش جنوبی دچار بحران بسیار شدیدی است و در این راستا توجه به آب سدهای ستارخان، آیلوگوش، سهند و ارس و تامین بخشی از آب دریاچه می تواند کمک زیادی در حل بحران داشته باشد.
وی اظهار کرد: سد ستارخان علاوه بر ارتفاع بیشتر و مسافت کمتری که به دریاچه ارومیه دارد شرایط بهتری نسبت به سد زرینه رود در حل بحران دریاچه دارد.
بهادری گفت: آبهای مرزی، رودخانه های داخلی و آب سدها سرمایه های مهمی برای استان هستند و در راستای حل بحران دریاچه ارومیه و روشهای مناسب در استفاده بهینه از آن موجب حل مشکلات پیش رو می شوند.
وی ادامه داد: هم اکنون پروژه سد سیلوه با بیش از 85 درصد پیشرفت ظرفیت تامین 745 میلیون مترمکعب را دارد و باید بزودی مورد بهره برداری قرار گیرد.
وی در خصوص تامین آب در حوزه رودخانه ارس نیز افزود: 350 میلیون مترمکعب حق آبه از این رودخانه داریم و درست است برای بهره برداری از آن نیاز به پمپاژ داریم ولی در تامین آب دریاچه ارومیه نقش امیدوار کننده ای دارد.
بهادری افزود: دریاچه خزر یکی از مباحث مهم 19 گانه است که باید مورد توجه قرار گیرد ولی پیش بینی می شود نمی تواند زیاد مورد بهره برداری باشد.
بهادری با اشاره به اینکه اصلاح قیمت آب موضوع دیگری است که اهتمام هرچه بیشتر دولت و مجلس را نیاز دارد گفت: کنترل آبهای سطحی، اجرای صحیح طرح ایجاد ابرهای باران زا، ایجاد حمایتهای تشویقی برای کشاورزان در راستای استفاده بهینه از آبهای زیرزمینی و رودخانه ها، مدیریت منابع آبی پشت سدها باید مورد توجه قرار گیرد.
وی ادامه داد: در زمینه بحران دریاچه ارومیه همکاری دولت و مردم ضروری است.
وی گفت: در بخش کشاورزی هشت طرح مورد بررسی است که در این راستا بازگشایی مسیر آبهای ورودی، جلوگیری از توسعه کشاورزی، مدیریت نهادهای کشاورزی در حوضه دریاچه به توجه به محدودیت منابع آب، آیش بندی کشتهای یک ساله، عملیات آبخیزداری با تاکید آبخوانداری و شبکه های آبیاری مورد توجه است.
وی ادامه داد: نه قصد کوچک کردن دریاچه و نه قطعه قطعه کردن آن را داریم بلکه می خواهیم طی دو دهه آینده با راهکارهای مناسب این دریاچه را احیا کنیم.
بهادری گفت: در این راستا همکاری استانهای آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی و کردستان بسیار مهم و ضروری است.
بحران کم آبی سالهای اخیر باعث خشک شدن بیش از 85 درصد دریاچه ارومیه و تبدیل آن به نمکزار شده که خطری جدی برای استان و بخش عظیمی از کشور است.
7126
انتهای پیام /*
Contact the editor:
[email protected]
31/01/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 58]