واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
بانوی جهان تفسیر زیباترین واژه هستی مادر کاشان– ایرنا– آفتاب امروز رنگ دیگری دارد از میلاد شاهکار خلقت، افتخار خاندان وحی، عصاره عشق، لبخند رضایت خدا در آفرینش مهربان ترین مادر به عنوان تفسیر واژه عشق و ایثار، فاطمه زهرا (س).
به گزارش ایرنا، مادر دایره المعارف صبر و نجابت و اقیانوسی از لطافت عاطفه و مهر، نام روز خود را از میلاد سرسبد بانوان عالم دارد، تنها زنی که برای پدر نیز مادری مهربان بود و پیامبر گرامی اسلام (ص) به او ˈام ابیهاˈ لقب دادند.
در حدیثی از امام صادق (ع) آمده است: جز خدا هیچ نبود، پس خداوند پنج نور را از جلال و عظمت خود آفرید و برای هر یک از آن انوار، اسمی از اسمای الهی بود. خدا ˈحمیدˈ است و این اسم در محمد (ص) ظهور یافت.
خدا ˈاعلیˈ است که در امیرالمومنین علی (ع) ظهور یافت و برای خدا اسمای حسنی وجود دارد که نام حسن و حسین (ع) از آن اسماء مشتق است.
و از اسم ˈفاطرˈ او نام زهرای اطهر، فاطمه اشتقاق پیدا کرد و وقتی که آن انوار را آفرید پس در طرف راست عرش جا داد.
رسول خدا نیز می فرماید: هنگامی که خدای تبارک و تعالی حضرت آدم ابوالبشر را آفرید و از روح خود در او دمید، آدم به جانب راست عرش نظر افکند، آنجا پنج شبح غرق در نور به حال سجده و رکوع مشاهده کرد، گفت: خدایا قبل از آفریدن من، کسی را از خاک خلق کردهای؟ خطاب آمد: نه، نیافریدهام.
عرض کرد: پس این پنج شبح که آنها را در هیات و صورت همانند خود میبینم چه کسانی هستند؟
خدای تعالی فرمود: این پنج تن از نسل تو هستند، اگر آنها نبودند، ترا نمیآفریدم، نامهای آنان را از اسامی خود مشتق کردهام و من خود آنان را نامگذاری کردهام، اگر این پنج تن نبودند، نه بهشت و دوزخ را میآفریدم و نه عرش و کرسی را، نه آسمان و زمین را خلق میکردم و نه فرشتگان و انس و جن را.
و این میلاد خجسته و ترادف نام فاطر الهی در سال پنجم پس از بعثت و در روز 20 جمادی الثانی در مکه واقعیت زمینی یافت.
فاطمه چون به دنیا پا نهاد به قدرت الهی لب به سخن گشود و گفت: ˈشهادت می دهم که جز خدا، الهی نیست و پدرم رسول خدا و آقای پیامبران است و شوهرم سرور اوصیا و دو فرزندم سرور نوادگان هستند.
مفسران شیعی و عده ای از مفسران بزرگ اهل تسنن نظیر فخر رازی آیه آغازین سوره کوثر را به فاطمه (س) تطبیق داده اند و او را خیر کثیر و باعث بقا و گسترش نسل و ذریه پیامبراکرم (ص) ذکر کرده اند.
نام مبارک آن حضرت فاطمه است و از برای او القاب و صفات متعددی همچون زهرا، صدیقه، طاهره، مبارکه، بتول، راضیه، مرضیه، نیز ذکر شده است.
فاطمه، در لغت به معنی بریده شده و جدا شده است و علت این نامگذاری بر طبق احادیث نبوی، آن است که پیروان فاطمه (س) به سبب او از آتش دوزخ بریده، جدا شده و برکنارند.
کنیه های آن حضرت نیز ام الحسین، ام الحسن، ام الائمه و ام ابیها و به روایت پیامبر اکرم (ص) سرور زنان عالم است.
زندگی و سیره حضرت زهرا (س) به قدری آموزنده و جذاب است که هر زن آزاده ای در جهان او را چونان قدیسه ای تحسین می کند.
بانویی که تولدش از دامن خدیجه کبری، همسر پیامبر گرامی اسلام (ص) و در کانون نخستین خانواده اسلامی با نغمه های آسمانی و تسبیح قدسیان همراه شد و شب میلادش را عرشیان به بانگ تکبیر و تسبیح جشن گرفتند و خداوند لقب کوثر به او عطا کرد چرا که او سرچشمه تمام خوبی هاست.
زهد و رکامت، درایت و شجاعت در مقام یک زن فاطمه را از چنان جایگاه عظیمی برخوردار کرد که پیامبر اکرم (ص) در زمان ورود آن بانوی معظم به مجلس ایستاده و فاطمه را در جای خود می نشاند.
سرانجام غروب تیره سوم جمادی الثانی سال یازدهم هجری زمین را در هاله ای از تیرگی و ظلمت به غربت سپرد و بانوی آب و آینه آب طلب کرده و بوسیله آن بدن مطهر خویش را شستشو داد و غسل کرد.
سپس جامه ای نو پوشید و در بستر خوابید و پارچه ای سفید به روی خود کشید، برای التیام زخم های نامردان جاهل روزگار عزم برای آرامش در جوار پدر جزم کرد و به شهادت رسید، در حالیکه از عمر مبارکش 18 سال بیشتر نمی گذشت و بنا بر مستندات تنها 95 روز پس از رسول خدا در این دنیا زندگی کرد.
7429/545
انتهای پیام /*
Contact the editor:
[email protected]
31/01/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 138]