واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
مرز مهران اصلی ترین دروازه توسعه گردشگری ایلام است ایلام- ایرنا- معاون میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ایلام گفت: مرز بین المللی مهران یکی از اصلی ترین دروازه های توسعه گردشگری این استان است.
ˈعلی قاسم پورˈ روز یکشنبه در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: با برنامه ریزی متناسب درصدد توسعه گردشگری در استان نه فقط در ایام نوروز بلکه در همه فصول هستیم و با آسیب شناسی مشکلات و موانع پیش رو این صنعت قصد داریم استان را به یکی از قطب های فعال گردشگری داخلی و خارجی تبدیل کنیم.
وی افزود: آماده کردن زیرساخت های متناسب با فضای گردشگری و تقویت صنعت توریسم از مهم ترین نیازهای استان در این زمینه است.
معاون میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ایلام ادامه داد: مرز مهران را باید یکی از اصلی ترین دروازه های توسعه گردشگری در استان قلمداد کرد چرا که این مرز با وجود عمر کوتاه خود توانسته کارنامه قابل قبولی از خود ارائه داده و مسافران و اتباع خارجی زیادی از کشورهایی همچون افغانستان، تاجیکستان، پاکستان و آسیای میانه برای سفر به عراق از این مرز تردد می کنند.
قاسم پور یادآور شد: در حال حاضر با مطالعه طرح جامع – تفصیلی – امکان سنجی و مطالعه های زیست محیطی، 14 منطقه نمونه گردشگری و شش روستای هدف گردشگری در کل استان شناسایی شده است.
وی تاکید کرد: روستاهای کلم بدره، پشت قلعه آبدانان، سراب کلان سیروان، حیدرآباد میشخاص ایلام، سنگ سفید و زنجیره علیا چرداول شش روستای هدف گردشگری هستند که به دلایل متعددی چون جاذبه های طبیعی، تاریخی، مذهبی برای جذب گردشگر در تمام فصول سال انتخاب شده اند.
معاون میراث فرهنگی و گردشگری ایلام بیان کرد: انتخاب این روستاها به عنوان مناطق نمونه و روستاهای هدف گردشگری فرصت مناسبی برای معرفی استان به دیگر نقاط کشور و محلی برای کسب درآمد اهالی روستاها با ایجاد رستوران های سنتی، فروش لباس و غذاهای بومی، اردوگاه های تفریحی و ... است.
قاسم پور اضافه کرد: از 14 منطقه نمونه گردشگری که کارهای مطالعاتی و ابتدایی آنها در دست بررسی است، کارهای ابتدایی و زیرساخت های دو منطقه ˈغار زینگانˈ و ˈسراب دره شهرˈ با دستگاه های اجرایی مرتبط چون راه و شهرسازی، شرکت برق و آب و فاضلاب در دست اجرا است.
وی کارهای زیرساختی این مناطق را شامل تامین آب آشامیدنی، سفره خانه و رستوران سنتی، ایجاد فضای سبز، ایجاد اردوگاه های های اقامتی، برق، رمپ، پلکان بندی برای مناطقی چون غار زینگان و عنوان کرد که مرحله به مرحله با همکاری سرمایه گذاران بخش اجرایی می شود.
قاسم پور اضافه کرد: فضای مناسب برای ورود سرمایه گذاران بخش خصوصی برای فعالیت در حوزه گردشگری استان فراهم است و می تواند منبع درآمد مطمئنی برای آنها باشد.
وی افزود: ساخت مجتمع های توریستی – تفریحی با امکانات رفاهی در مناطق مختلف استان به منظور بوم گردی روستایی در مناطق نمونه گردشگری و روستاهای هدف گردشگری از سوی بخش خصوصی فرصتی گرانبها و موثر برای توسعه استان است.
معاون میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ایلام ادامه داد: نگاه ما فقط جذب توریسم در نوروز نیست بلکه هدف و دور نمای برنامه های ما جذب گردشگر و فعال بودن این صنعت با توجه به شرایط آب و هوایی خاص استان در تمام سال است.
قاسم پور گفت: یکی از مهم ترین چالش های فراروی استان نبود جاذبه های مصنوعی و مبلمان های شهری و روستایی است، چرا که زیبا بودن بافت شهری و روستایی از نقاط قوت جذب یا دفع گردشگران است.
وی خواستار توجه جدی مسوولان استان در همه دستگاه های اجرایی به ایجاد و احداث طرح هایی برای زیباسازی شهرهای استان و به ویژه شهر ایلام به عنوان مرکز استان شد.
وی گردشگری عشایری را برای بازدید گردشگران غیر بومی و آشنایی نزدیک آنها با زندگی ایلی – عشایری از مهم ترین مولفه های تقویت این حوزه از صنعت گردشگری در استان دانست و ادامه داد: کارهای اولیه این کار با همکاری اداره کل امور عشایری ایلام در دست اقدام است.
قاسم پور یادآور شد: استان ایلام در دو بخش محیط زیست و منابع طبیعی ظرفیت های زیادی برای گردشگری دارد که باید به آنها توجه ویژه داشت.
معاون میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ایلام اظهار کرد: نوروز امسال با انجام نظرسنجی های متنوع به شیوه های گوناگون مقدار رضایت مسافران و گردشگران غیر بومی از اماکن تاریخی، مذهبی، یادمان های دفاع مقدس، طبیعی و تفرجگاه های استان و نیز امکانات رفاهی و اقامتی زیاد بود.
وی افزود: رضایت گردشگران به گونه ایی بود که بسیاری از این گردشگران که در ابتدا قصد اقامت یک یا دو روزه و یا حتی فقط قصد عبور از ایلام را داشتند مدت اقامت خود در استان را به بیش از چند روز افزایش دادند.
قاسم پور زیبایی های طبیعی و تاریخی استان را از عوامل مهم برای جذب گردشگران و انتخاب ایلام به عنوان مقصد گردشگری دانست.
وی بیان کرد: خوشبختانه نوروز امسال استان ایلام در مقایسه با سال های گذشته از حجم مسافر و گردشگر غیر بومی زیادی بر خوردار بود.
معاون میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری ایلام بیان کرد: در سال های گذشته ایلام بیشتر محل عبور و گذر مسافران و یا اقامت کوتاه مدت آنها بود اما خوشبختانه امسال شاهد تحول در سفرهای نوروزی استان بودیم که بسیار دلگرم کننده است.
به گزارش ایرنا نوروز 93 ایلام میزبان بیش از 300 هزار گردشگر غیر بومی بود. ک/3
702/540
انتهای پیام /*
Contact the editor:
[email protected]
31/01/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 43]