محبوبترینها
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1830979678
پیامدهای ناهماهنگی گروه اقتصادی دولت
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
پیامدهای ناهماهنگی گروه اقتصادی دولت تهران -ایرنا- روزنامه جمهوری اسلامی روز یکشنبه در سر مقاله خود با عنوان « پیامدهای ناهماهنگی گروه اقتصادی دولت » نوشت:ناهماهنگی ها و تشتت در تصمیم گیری های دولت در حوزه اقتصاد به وضعیت نگران کننده ای رسیده است.
در ادامه این مطلب که به قلم «سروش صاحب فصول» است می خوانید: این نگرانی به حدی است که ناظران و تحلیلگران را به این نتیجه رسانده که در صورت تداوم این روند، دولت یازدهم هم مانند سلف خود، گرفتار مارپیچ تصمیمات متناقض، سیاست های یک شبه مستمر در بخش اقتصاد شود.
نمونه بارز این ناهماهنگی ها را می توان این روزها در رویکردهای به شدت متفاوت بانک مرکزی و وزارت اقتصاد مشاهده کرد، شبکه بانکی کشور با چراغ سبزهای عملی و با استفاده حداکثری از سکوت بانک مرکزی، وارد جاده افزایش نرخ سود سپرده ها و تسهیلات بانکی شده است.
از سوی دیگر فعالان بازار سرمایه بابت افزایش جذابیت بازارهای رقیب خصوصاً بانکها برای صاحبان نقدینگی و کوچ منابع از بورس به بانک، دچار زیان های هنگفتی شده اند چرا که شاخص این بازار فقط طی چند روز گذشته حدود 3 هزار واحد افت کرد.
پس از این اتفاق که به نظر می رسد معلول هم افزایی چند عامل یعنی افزایش نرخ سود سپرده های بانکی، کاهش حاشیه سود صنایع تأثیرگذار در بازار مانند شرکت های فولادی، معدنی و... و دغدغه های نشأت گرفته از اجرای قریب الوقوع مرحله دوم هدفمندی یارانه ها است، حال وزیر اقتصاد تحت فشار اهالی بورسی از بررسی مجدد نرخ سود سپرده های بانکی خبر داده است!
تا به این ترتیب نمونه ای تام و تمام از عدم ثبات در سیاست ها، تناقض رویکردها و ناهماهنگی در اولویت های گروه اقتصادی دولت یازدهم به نمایش در بیاید آن هم در شرایطی که در آغازین روزهای فعالیت این دولت، ضرورت هماهنگی مردان اقتصادی و وحدت رویه در تعیین اولویت ها و انتخاب روش ها، یکی از اصلی ترین وعده هایی بود که رئیس جمهوری به عموم مردم و فعالان اقتصادی می داد.
حال با گذشت حدود هشت ماه از عمر این دولت و فعالیت وزرای اقتصادی آن، نه تنها نمی توان نشانه هایی از هماهنگی و همراستایی میان آنان مشاهده کرد بلکه به نظر می رسد دو مدیر کلیدی دولت در حوزه اقتصاد یعنی رئیس کل بانک مرکزی و وزیر اقتصاد، در اوج ناهماهنگی با یکدیگر قرار دارند.
از یک سو بانک مرکزی که اساسی ترین وظیفه اش حفظ ارزش پول و مهار تورم است در تلاشی پردامنه سعی دارد نقدینگی فراوان و سرگردان و حیران در جامعه را جمع آوری کند و در این راه از دو ابزار در اختیار استفاده کرده و می کند؛ نخست انتشار اوراق مشارکت آن هم با نرخ 23 درصد و دیگری چراغ سبز به بانک ها برای بالا بردن نرخ سود سپرده های کوتاه مدت.
نتیجه عملی استفاده از این دو ابزار هم جذب نقدینگی به بانکها و کاهش آن در سطح جامعه بوده است چنانکه گزارش های مقدماتی از نرخ رشد نقدینگی و منابع بانکی در آینده نزدیک این واقعیت را تأیید خواهد کرد.
طبیعی است چنین رویکردی سایر بازارها را تحت تأثیر قرار خواهد داد و جای تردیدی هم نیست که بازارهایی بیشترین و سریع ترین تأثیر را خواهند پذیرفت که بالاترین خطر را خواهند کرد.
از این روست که نخستین و البته شدیدترین تکانه های افزایش نرخ سود سپرده های بانکی یا به عبارت دقیق تر رویکرد کلان جذب نقدینگی را در بازار سرمایه شاهد بودیم، از پاییز سال گذشته تاکنون با وجود فضای روانی و امیدبخشی که بر اقتصاد کشور حاکم شده بود، حال و هوای شاخص بورس چندان خوب نبود و کاهشی مستمر ولی آهسته را تجربه می کرد تا اینکه این روند نزولی در روزهای اخیر به اوج خود رسید.
واقعیت این است که این اتفاق چندان غیرمنتظره و غیرقابل پیش بینی نبود چنانکه کارشناسان متعددی نیز وقوع آن را احتمال می دادند ولی اینگونه به نظر می رسید که مردان اقتصادی دولت، هماهنگ و همراستا به دنبال جذب نقدینگی از سطح جامعه و کاهش اثر آن بر تورم هستند.
این تحلیل با توجه به تأکید دائمی رئیس دولت بر کاهش تورم چندان ناصواب نمی نمود و نتایج آن هم در افت نرخ تورم به 7/34 درصد در اسفند 92 و تصریح مسئولان به هدفگذاری نرخ 25 درصدی برای سال 93 قابل مشاهده بود.
اما اکنون ظاهراً در بر همان پاشنه نمی چرخد و فشار فعالان و ذی نفعان بازار سرمایه بر وزیر اقتصاد که بنابر قانون، مسئولیت این بازار را برعهده دارد، کارگر افتاده است چرا که وزیر اقتصاد از بازنگری نرخ سود سپرده های بانکی در شورای پول و اعتبار خبر می دهد؛ اتفاقی که در صورت بروز، تیر خلاصی بر پیکر ضرورتاً هماهنگ تیم اقتصادی دولت خواهد بود.
سخن بر سر این نیست که آیا نرخ سود سپرده های بانکی باید تغییر کند یا خیر؟
عملکرد بانک ها و بانک مرکزی طی این چند ماه در مورد جذب سپرده ها با نرخ های بالاتر و رقابتی صحیح بوده است یا خیر؟
تأثیر رویکردهای مالی دولت در بودجه سال جاری که محصول تیم سازمان برنامه و بودجه تلقی می شود، بر سودآوری صنایع مختلف کم بوده است یا زیاد؟ و...
سخن در این است که چرا دولتمردان این کابینه که ادعا و استدلالشان برای ضرورت هماهنگی در رویکردها و ثبات در سیاست ها، گوش منتقدان و مدافعان را پر کرده بود، اینچنین پراکنده، ناهماهنگ، غیرمنسجم و متفرق می اندیشند و عمل می کنند؟
آیا پیش بینی نتایج روش جمع آوری نقدینگی با استفاده از ابزار نرخ سود برای مسئولان دولت اینقدر سخت بوده است که اکنون و با آشکار شدن همان نتایج برخی از آنان به فکر بازنگری در این روش افتاده اند؟
آیا بانک مرکزی از ظرفیت ها و اولویت های شبکه بانکی تحت نظارتش اینقدر بی اطلاع بوده است که نتواند پیش بینی کند رقابت بانکها بر سر جذب منابع بیشتر، چه پیامدهایی به دنبال دارد؟
وزیر اقتصاد که مسئول بازار سرمایه کشور است نمی توانست با تغییر در مدیران سازمان بورس، ایده هایی نو و همسو با سایر بخش های اقتصادی کشور به این بازار تزریق کند؟
آیا تیم اقتصادی دولت نمی توانست تأثیر تصمیماتی مانند وضع عوارض بر صادرات سنگ آهن، افزایش قیمت خوراک پتروشیمی ها و بالا رفتن قیمت حامل های انرژی بر حاشیه سود صنایع مهم بورسی را بسنجد تا بازار سرمایه کشور این چنین از همه طرف مورد تهدید قرار نگیرد؟
پاسخ این پرسش ها بر اهل فن و ناظران آگاه روشن است، هماهنگی و تعامل در قالب یک مرکز فرماندهی مقتدر، مدبر و مدیر در حوزه اقتصاد، چاره رهایی از تکرار این قبیل مسائل است.
به نظر می رسد دولت تدبیر و امید باید برای این تشتت، در رویکردهای اقتصادی تدبیری کند تا امید فعالان اقتصادی و جامعه به آینده بهتر کشور همچنان پررنگ بماند.
اول** 1104
انتهای پیام /*
Contact the editor:
[email protected]
31/01/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]
صفحات پیشنهادی
انتقاد روزنامه جمهوری اسلامی از رفتار ناهماهنگ تیم اقتصادی دولت/ وزیر اقتصاد و رییس کل بانک مرکزی در اوج ناهما
انتقاد روزنامه جمهوری اسلامی از رفتار ناهماهنگ تیم اقتصادی دولت وزیر اقتصاد و رییس کل بانک مرکزی در اوج ناهماهنگی هستند به نظر میرسد دو مدیر کلیدی دولت در حوزه اقتصاد یعنی رئیس کل بانک مرکزی و وزیر اقتصاد در اوج ناهماهنگی با یکدیگر قرار دارند به گزارش نامه نیوز روزنامه جمهوراذعان مقامات اقتصادی گروه بیست به خطرات بحران اوکراین
اذعان مقامات اقتصادی گروه بیست به خطرات بحران اوکراین تهران - ایرنا - وزیران دارایی وروسای بانک مرکزی گروه بیست که درواشنگتن تشکیل جلسه داده اند روزجمعه اعلام کردند که ازخطرات اقتصادی بحران اوکراین آگاهند مقامات گروه بیست درپیش نویس بیانیه ای که توسط خبرگزاری فرانسه رویت شد گفترشد اقتصادی منفی در دولتهای هشتم و نهم /درآمد خانوار در 8 سال گذشته بهبود نیافته است
قادری با ارائه گزارش کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی مطرح کرد رشد اقتصادی منفی در دولتهای هشتم و نهم درآمد خانوار در 8 سال گذشته بهبود نیافته است سخنگوی کمیسیون ویژه حمایت از تولید ملی ضمن ارائه گزارش این کمیسیون در مورد تحقق اهداف پیش بینی شده گفت متاسفانه در دوران قبل از ابلدولت خود را امين اطلاعات اقتصادي خانوارها ميداند
معاون اقتصادي وزير اقتصاد در گفتگو با باشگاه خبرنگاران دولت خود را امين اطلاعات اقتصادي خانوارها ميداند اطلاعات اقتصادي ارائه شده از سوي خانوارها در ارتباط با فاز دوم هدفمندي يارانهها به هيچ عنوان براي ساير مسائل اقتصادي استفاده نميشود شاپور محمدي معاون اقتصادي وزير اقتصاد دمعاون سیاسی استاندار: دولت تدبیر و امید وامدار هیچ گروهی نیست
معاون سیاسی استاندار دولت تدبیر و امید وامدار هیچ گروهی نیست بجنورد - ایرنا - معاون سیاسی امنیتی استاندار خراسان شمالی گفت دولت تدبیر و امید چنانکه در دوران انتخابات عنوان شده بود مدیون هیچ گروه و حزب سیاسی نیست و خود را تنها وامدار مردم می داند به گزارش ایرنا به نقل از پایگرئیس صنعت و معدن خراسانجنوبی: کارگروه اقتصادی مسائل عملیاتی را بررسی کند
رئیس صنعت و معدن خراسانجنوبی کارگروه اقتصادی مسائل عملیاتی را بررسی کندرئیس سازمان صنعت معدن و تجارت خراسان جنوبی گفت در کارگروه اقتصادی تنها بر روی مسائل عملیاتی بحث شود به گزارش خبرگزاری فارس از بیرجند علیرضا جمیع ظهر امروز در جلسه کارگروه اقتصادی خراسان جنوبی اظهار داشتتلاش دولت ايجاد رونق اقتصادي همزمان با اجراي مرحله دوم هدفمندي يارانه هاست
۱۸ فروردين ۱۳۹۳ ۱۷ ۴۱ب ظ رئيس جمهوري تلاش دولت ايجاد رونق اقتصادي همزمان با اجراي مرحله دوم هدفمندي يارانه هاست رئيس جمهوري در ديدار نوروزي جمعي از نمايندگان مجلس شوراي اسلامي مسوولان دولتي و فعالان سياسي ضمن تأکيد بر اينکه دولت مصمم است تورم را در سال جاري به ۲۵ درصد کاهش دهحملات اصلاح طلبان به سیاست های اقتصادی دولت شدت گرفت
با اتخاذ مواضعی متفاوت حملات اصلاح طلبان به سیاست های اقتصادی دولت شدت گرفت اعلام چنین مواضعی خط عبور از دولت اعتدال را توسط این جریان سیاسی ترسیم کرده و در آینده ای نزدیک این خط پررنگ نمود عینی تری پیدا خواهد کرد به گزارش خبرنگار وبگردی باشگاه خبرنگاران حملات گاه و بیانصراف ازدریافت یارانه دست دولت رابرای حل مسایل اقتصادی باز می گذارد
انصراف ازدریافت یارانه دست دولت رابرای حل مسایل اقتصادی باز می گذارد رشت - ایرنا - امام جمعه شهرستان رودسر با بیان اینکه کشور بدون حل مسائل اقتصادی پیشرفت نمی کند گفت انصراف از دریافت یارانه دست دولت را برای حل مسایل مختلف بویژه اقتصادی باز می گذارد حجت الاسلام والمسلمین محمدولت خود را امین اطلاعات اقتصادی خانوارها میداند
دولت خود را امین اطلاعات اقتصادی خانوارها میداند خبرگزاری پانا اطلاعات اقتصادی ارائه شده از سوی خانوارها در ارتباط با فاز دوم هدفمندی یارانهها به هیچ عنوان برای سایر مسائل اقتصادی استفاده نمیشود ۱۳۹۳ چهارشنبه ۲۰ فروردين ساعت 09 05 باشگاه خبرنگاران نوشت شاپور محمدی معاون اقتصچالشهای عظیم اقتصادی پیش روی گروه تعاون انگلیس قرار دارد
گاردین چالشهای عظیم اقتصادی پیش روی گروه تعاون انگلیس قرار دارد گروه تعاون انگلیس با چالش های عظیم از جمله در واحد بانکی مواجه است به گزارش سرویس اقتصادی جام نیوز به نقل از گاردین دامنه چالش پیش روی "گروه تعاون" کوآپرتیو در انگلیس با گزارش شعبه بانکی آن دربارمعاون اقتصادی وزیر نیرو در پاسخ به فارس: افزایش قیمت مجدد آب و برق تا ۶ماه آینده منتفی است/ ۴ نیروگاه دولتی آم
معاون اقتصادی وزیر نیرو در پاسخ به فارس افزایش قیمت مجدد آب و برق تا ۶ماه آینده منتفی است ۴ نیروگاه دولتی آماده واگذاریمعاون برنامهریزی و اقتصادی وزیر نیرو گفت مذاکرات و جلسات اجرای مرحله دوم هدفمندی یارانهها آغاز شده تا اینکه قیمت آب و برق تغییر کند فعلا در برنامه نیست بهوزنه اقتصادی دولت ایام عید کجا بود؟
وزنه اقتصادی دولت ایام عید کجا بود آیا دولت کلید داران نمیتوانست از تجربه این پیر اقتصاد به عنوان مشاور رییس جمهور در حوزه های اقتصادی بهره برد صراط محمدرضا نعمت زاده وزیر صنعت معدن و تجارت که در هنگام معرفی وی به مجلس از او به عنوان وزنه اقتصادی دولت به دلیل تجربه بالای وی نامنماینده مردم رباط کریم در مجلس: تحقق اهداف اقتصادی و فرهنگی نیازمند تعامل مجلس و دولت است
نماینده مردم رباط کریم در مجلس تحقق اهداف اقتصادی و فرهنگی نیازمند تعامل مجلس و دولت استنماینده مردم رباط کریم در مجلس شورای اسلامی گفت تحقق اهداف اقتصادی و فرهنگی کشور نیازمند تعامل و همراهی همه دستگاهها به ویژه مجلس و دولت است ابراهیم نکو امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس دردولت قیمت سوخت برای 5 سال آینده را رسما اعلام کند/ بانکها رقیب بخش خصوصی در فعالیتهای اقتصادی شدند
اقتصادی صنعت و تجارت و کشاورزی گفتگوی مشروح مهر با آل اسحاق دولت قیمت سوخت برای 5 سال آینده را رسما اعلام کند بانکها رقیب بخش خصوصی در فعالیتهای اقتصادی شدند رئیس اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران معتقد است که دولت باید قیمت حاملهای انرژی را به صورت شفاف برای 5 سال آیندهنماینده مجلس:اقدامات دولت در رونق اقتصادی و کاهش تورم ستودنی است
نماینده مجلس اقدامات دولت در رونق اقتصادی و کاهش تورم ستودنی است شهرکرد - ایرنا- نماینده مردم شهرستان های اردل فارسان کیار و کوهرنگ در مجلس شورای اسلامی از اقدامات دولت یازدهم در خصوص رونق اقتصادی کشور و کاهش تورم تجلیل کرد به گزارش ایرنا حمیدرضا عزیزی فارسانی روز پنجشنبه دفرمانده سپاه نینوا گلستان: تفکرات لیبرالی در دولت دیده میشود/مسئولان جنگ اقتصادی را جدی بگیرند
فرمانده سپاه نینوا گلستان تفکرات لیبرالی در دولت دیده میشود مسئولان جنگ اقتصادی را جدی بگیرندفرمانده سپاه نینوا استان گلستان بنابر فرموده مقام معظم با بیان اینکه امروز در یک جنگ تمام عیار اقتصادی با دشمن قرار گرفتهایم گفت مسئولان جنگ اقتصادی را جدی بگیرند به گزارش خبرگز-
گوناگون
پربازدیدترینها