پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان
پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
تعداد کل بازدیدها :
1848705449
تمام شرکای خاتمی برای لیدری اصلاحات/ «سید یزدی» و سایه همیشگی یک رقیب
واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
تمام شرکای خاتمی برای لیدری اصلاحات/ «سید یزدی» و سایه همیشگی یک رقیب
خاتمی در دهه هفتاد عمر خود، به دنبال تجربه فضایی تازه به عنوان یکی از رهبران جریان اصلاحات در کشور است.
مصطفی داننده: این روزهای « سید یزدی» به آرامی سپری میشود، به دیدن تئاتر و هنرمندان میرود، علاقه مندان را به حضور میپذیرد، پیام تبریک و تسلیت صادر میکند و گاهی نیز در مورد شرایط کشور به ویژه دولت جدید سخن میگوید.
رفتار این روزهای سید محمد خاتمی، رئیس جمهور پیشین ایران، بیشتر شبیه سیاستمداران بازنشستهای است که دوست دارند، روزهای خود را در آرامش و بدون حاشیه سپری کنند تا اینکه در راس اخبار و حاشیهها باشند. بسیاری بر این عقیده هستند که این حاشیه نشینی، وزیر سابق ارشاد نه از سر علاقه است بلکه خاتمی به علت حوادث سال 88 مجبور به حاشیه نشینی است.
خاتمی از جمله نسل اول سیاستمداران ایرانی است که محبوبیت فراوانی در بین جوانان ایرانی دارد که همین امر وجه تمایز بزرگ خاتمی با دیگر سیاسیون کشور است. خاتمی که هم سابقه حضور در پارلمان و هم دولت را در کارنامه خود دارد در سال 76 و در عین ناباوری با ایجاد یک شور و یک طوفان سیاسی بر صندلی قوه مجریه تکیه زد تا دوران اصلاحات در ایران شکل بگیرد.
جریان چپ با مدیریت مجمع روحانیون مبارز تهران، در آغاز دهه 70 به دنبال راضی کردن میر حسین موسوی برای حضور در انتخابات ریاست جمهوری هفتم بود، تلاشی که در آخر با پاسخ منفی میرحسین همراه شد تا جناح چپ نا امیدانه به فکر نامزد دیگری برای حضور در انتخابات، دوم خرداد سال 76 باشند. در مقابل چپها، محافظه کاران از مدتها قبل نامزد خود را برای انتخابات، برگزیده بودند و با قاطعیت خبر از پیروزی علی اکبر ناطق نوری در انتخابات ریاست جمهوری میدادند.
جامعه روحانیت مبارز با مدیریت مهدی کروبی و موسوی خوئینیها بعد از پاسخ رد میرحسین، به گزینهای دیگری رسیدند تا با او به رقابت با راست گرایان بپردازند. مجمع روحانیون مبارز تهران، بعد از جلسات مختلف و بعد از مطرح شدن گزینههای متفاوت از جمله خود مهدی کروبی، به سید محمد خاتمی، رئیس کتابخانه ملی و وزیر سابق ارشاد رسیدند، تا وزیر مستعفی دولت هاشمی برای رقابت با ناطق نوری، رئیس مجلس پنجم وارد کارزار انتخابات شد.
خاتمی بنا بر چهره جذاب و دلنشین و شعارهایی مبتنی بر آزادی بیان، جامعه مدنی به سرعت توانست خود را به عنوان یک تهدید جدی برای محافظه کاران معرفی کند و بعد از گذشت چندی حتی محبوبیت خاتمی به جایی رسید، که با فاصله زیادی از ناطق نوری پیشی گرفت.
جوانان، دانشگاهیان و طبقه متوسط ناراضی از شرایط کشور به سراغ، نامزدی رفتند که حرفهای تازه میزد و مسائلی را مطرح میکرد که در گذشته نادیده گرفته میشد. دوم خرداد سال 76، مردم طرفدار خاتمی به پای صندوقهای رای آمدند تا « سید یزدی» را راهی خیابان پاستور کنند.
نتایج انتخابات، شوک بزرگی به تمام ایران و جهان بود و سید محمد خاتمی، نامزد ناشناخته روزهای قبل، با 20 ملیون رای در مقابل هفت ملیون رای ناطق نوری، به عنوان رئیس جمهور ایران معرفی شد تا به عنوان جانشین هاشمی رفسنجانی راهی پاستور شود.
حضور خاتمی در راس قوه مجریه، حکایت از تغییر سیاستها در ایران داشت و رئیس جمهور ایران، تغییرات گستردهای در سیاست داخلی و خارجی را بوجود آورد. رشد بی شمار مطبوعات، برگزاری نشستهای دانشجویی، تغییر گفتمان در سینما، تغییر روند در سیاست خارجی و بهبود رابطه با کشورهای اروپایی، از جمله تغییرات گسترده در دولت خاتمی بود.
چپهای ایران با توجه به پیروزی سید محمد خاتمی در انتخابات ریاست جمهوری، تصمیم گرفتند که دیگر سنگرهای سیاسی ایران یعنی، مجلس و شورای شهر را نیز فتح کنند ودر این راه احتیاج به استفاده از نام خاتمی داشتند تا بتوانند دوباره شکست دیگری را به راست گرایان تحمیل کنند.
محبوبیت بی شمار خاتمی در بین جامعه ایرانی باعث شد، تا چپها که دیگر در فضای سیاسی ایران، اصلاح طلب شناخته میشدند به راحتی راهی مجلس و شورای شهر شوند و حتی برادر رئیس جمهور با اختلاف به نفر دوم تهران راهی قوه مقننه شد، تا همگان به این نتیجه برسند که خاتمی لیدر جریان اصلاحات است،
در این میان و بعد از سپری شدن دوره اول اصلاحات، بسیاری از چپهای تندرو بعد از دیدن عملکرد خاتمی، دم از عبور از او زدند و گفتند باید برای دور دوم ریاست جمهوری به سراغ فردی برویم که بتواند خواستههای ما را پیاده کند و خاتمی آن فرد نیست. اصلاح طلبانی که تا دیروز دم از لیدری خاتمی میزدند، اینبار خاتمی را گزینه مناسبی حتی برای ریاست جمهوری نمیدانستند چه برسد، به رهبری جریان چپ ایران.
همین تفاوت دیدگاه میان اصلاح طلبان، باعث ایجاد چند دستگی در جناح چپ ایران شد و برخی به دنبال پیدا کردن یک لیدر جدید بودند و بسیاری دیگر اعتقاد داشتند که خاتمی تنها لیدر جریان اصلاحات است.
این اختلاف سلیقه در انتخابات سال 84 به وضوح دیده شد و در حالی که خاتمی از هاشمی رفسنجانی حمایت کرد و اعلام داشت که او گزینه مناسبی برای رسیدن دوباره به صندلی ریاست قوه مجریه است، اصلاح طلبان دیگر از جمله کروبی، معین و مهرعلیزاده ساز مخالف کوک کردند و وارد انتخابات شدند و همین تشدد آرا زمینه ساز شکست اصلاح طلبان و پیروزی محمود احمدی نژاد را به همراه داشت.
بعد از شکست در انتخابات سال 84، سید محمد خاتمی برای لیدری جریان اصلاحات دو رقیب جدی پیدا کرد. یکی از آنها، مهدی کروبی بود که بنا بر دلخوری از اعضای مجمع روحانیون به سراغ تشکیل حزب رفته و حزب اعتماد ملی را تاسیس کرده بود و دیگری، آیتالله هاشمی رفسنجانی بود که بعد از شکست از احمدی نژاد و عدم حمایت اصول گرایان از وی، ردای اصلاح طلبی بر تن کرده بود.
چهارسال او دولت احمدی نژاد با تمام فراز و فرودهایش به پایان رسید و اصلاح طلبان تصمیم گرفتند، که با قدرت پای به عرصه بگذارند و در این راه خاتمی و هاشمی به گزینه میرحسین موسوی رسیدند و مهدی کروبی نیز خود پای به عرصه گذاشت تا بازهم مشخص شود که اصلاح طلبان هنوز دچار چند دستگی هستند. حوادث سال 88 و اعتراض جریان اصلاحات به نتایج انتخابات باعث شد تا این جریان، بازهم دچار رخوتی اساسی شود. حصر میرحسین موسوی و مهدی کروبی و حاشیه نشینی سید محمد خاتمی باعث شد تا اصلاح طلبان بازهم فضایی تازه را تجربه کنند.
حوادث سال 88 باعث شد تا جایگاه آیتالله هاشمی رفسنجانی با توجه حصر میرحسین و کروبی و در حاشیه بودن خاتمی به عنوان لیدر جریان اصلاحات پررنگ تر از قبل شود تا حتی منتقدان دیروز رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام در دوران اصلاحات نیز بر این باور برسند که هاشمی میتواند گزینه مناسب لیدری اصلاحات باشد.
انتخابات ریاست جمهوری سال 92، بازهم فضایی تازه رو پیش روی اصلاح طلبان قرار داد که حاصل آن بازهم تکثر رهبران جریان اصلاحات بود. تشکیل سه ضلعی« خاتمی، هاشمی و روحانی» با کنار رفتن عارف، زمینه ساز پیروزی در انتخابات ریاست جمهوری سال 92 شد تا حسن روحانی نیز به جرگه لیدرهای جریان اصلاحات بپیوند.
اصلاح طلبان این روزها، یک رئیس جمهور دارند، یک روحانی قدرتمند و پرنفوذ در راس مجمع تشخیص و یک سیاستمدار محبوب به نام سید محمد خاتمی و محمد رضا عارف که سعی میکند خود را به عنوان یکی از قطبهای اصلاحات به جامعه ایرانی معرفی کند.
شرایط این سه کمی با هم متفاوت است که همین امر باعث میشود، اصلاح طلبان به دنبال تجربه شرایط جدیدی باشند. آنها به خوبی میدانند با توجه به محدودیتهای خاتمی نمیتوانند به او به عنوان یک لیدر قطعی نگاه کنند و به دنبال راهکار جدیدی برای انتخابات پیش روی مجلس هستند. اصلاح طلبان میخواهند از سه ضلعی« خاتمی، هاشمی و روحانی» در انتخابات پیش رو استفاده کنند. خاتمی به عنوان نماد اصلاحات و رهبر معنوی این جریان، هاشمی به عنوان مرد تصمیم ساز و حسن روحانی به عنوان رئیس قوه مجریه میتوانند زمینه ساز پیروزی قطعی اصلاح طلبان در انتخابات را تضمین کنند.
همانطور که مشاهده شد، خاتمی با توجه به شرایط پیش آمد طی سالهای گذشته، هیچگاه نتوانسته است، لیدری جریان اصلاحات را به عهده بگیرد و همیشه سایه یک رقیب را با خود داشته است، زمانی میرحسین و کروبی و امروز روحانی و هاشمی.
1393/1/31
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
سیداحمد خاتمی در راه پارلمان دهم؟/ تلاش اصولگرایان مخالف دولت برای قرار دادن «سیدِ سمنانی» مقابل
سیداحمد خاتمی در راه پارلمان دهم تلاش اصولگرایان مخالف دولت برای قرار دادن سیدِ سمنانی مقابل رئیس جمهور سمنانی اصولگرایان مخالف و منتقد دولت یازدهم به دنبال نشاندن یک روحانی در راس قوه مقننه هستند مصطفی داننده در سال 76 و همزمان با پیروزی سید محمد خاتمی بر رقیب راستگرای خود«یزدیها» پیشتاز در انصراف از دریافت یارانه نقدی
یزدیها پیشتاز در انصراف از دریافت یارانه نقدی روند ثبت نام از متقاضیان دریافت یارانه نقدی امروز نیز با ثبت نام سرپرستان خانوارهایی که عدد آخر کدملی آنها به ۲ منتهی میشود ادامه پیدا میکند به گزارش نامه نیوز روند ثبت نام از متقاضیان دریافت یارانه نقدی که از روز چهارشنبهرئیس حفاظت محیط زیست کهگیلویه مطرح کرد سایه تهدید 600 خانوار عشایری بر منطقه «خائیز» کهگیلویه
رئیس حفاظت محیط زیست کهگیلویه مطرح کردسایه تهدید 600 خانوار عشایری بر منطقه خائیز کهگیلویهرئیس حفاظت محیط زیست کهگیلویه گفت عبور 600 خانوار عشایری با 60 هزار رأس دام سبک و سنگین از کوه خائیز مراتع و حیات وحش این منطقه حفاظت شده را تهدید میکند سید قدرتالله علیپور امروز در گفتآخرین اخبار از ثبت نام متقاضیان یارانه نقدی «یزدیها» پیشتاز در انصراف از دریافت یارانه نقدی
آخرین اخبار از ثبت نام متقاضیان یارانه نقدییزدیها پیشتاز در انصراف از دریافت یارانه نقدیروند ثبت نام از متقاضیان دریافت یارانه نقدی امروز نیز با ثبت نام سرپرستان خانوارهایی که عدد آخر کدملی آنها به ۲ منتهی میشود ادامه پیدا میکند به گزارش خبرنگار حوزه دولت خبرگزاری فارس روند«عزتالله تقواییان» سخنگوی دورهای شورای هماهنگی جبهه اصلاحات شد
عزتالله تقواییان سخنگوی دورهای شورای هماهنگی جبهه اصلاحات شدرئیس دورهای شورای هماهنگی جبهه اصلاحات در گفتو گو با خبرنگار حوزه احزاب خبرگزاری فارس از انتخاب عزتالله تقواییان برای سخنگویی شورای هماهنگی جبهه اصلاحات خبر داد جلال بختیاری رئیس دورهای شورای هماهنگی جبهه اصلاحاتدر قالب اثری از علامه مصباحیزدی کتاب «انقلاب اسلامی جهشی در تحولات سیاسی تاریخ» منتشر میشود
در قالب اثری از علامه مصباحیزدیکتاب انقلاب اسلامی جهشی در تحولات سیاسی تاریخ منتشر میشودمدیر تدوین و چاپ انتشارات موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی ره از انتشار چاپ چهارم کتاب انقلاب اسلامی جهشی در تحولات سیاسی تاریخ در آیندهای نزدیک خبر داد محمد روحانی امروز در گفتوگو با خبگفتوگوی فارس با حمید هنرجو درباره کتاب «سید شاعران انقلاب اسلامی» شعر سیدحسن حسینی چندلایه و اندیشه
گفتوگوی فارس با حمید هنرجو درباره کتاب سید شاعران انقلاب اسلامیشعر سیدحسن حسینی چندلایه و اندیشهورز است او سید نسل جوانتر شعر انقلاب استحمید هنرجو گفت دغدغه سیدحسن حسینی هیچگاه درگیری و یافتن قافیه نبود او با معارف روزگار خودش آشنا بوده و اگر برای فرزندان جنگ دفاع مقدس و ش«سیدنی مورنینگ هرالد» افشا کرد: دولت استرالیا 30 سال است که از زرادخانه اتمی اسرائیل مطلع است
سیدنی مورنینگ هرالد افشا کرد دولت استرالیا 30 سال است که از زرادخانه اتمی اسرائیل مطلع استانتشار اسناد محرمانه وزارت خارجه استرالیا نشان میدهد دولت این کشور بیش از 3 دهه است که از دستیابی رژیم صهیونیستی به تسلیحات اتمی مطلع است اما همچنان به انکار این موضوع ادامه میدهد به گزباید از تمام تیمهایی که هوادارانشان فحاشی کردهاند امتیاز کم کنند شاهحسینی: کسر امتیاز تنها از چند تیم یعنی
باید از تمام تیمهایی که هوادارانشان فحاشی کردهاند امتیاز کم کنندشاهحسینی کسر امتیاز تنها از چند تیم یعنی بیعدالتیرئیس سابق کمیته انضباطی فدراسیون فوتبال گفت به نظر من کسر امتیاز تنها از چند تیم به معنی بیعدالتی است عبدالرحمن شاه حسینی در گفتوگو با خبرنگار ورزشی خبرگزارینگاهی به جاذبههای گردشگری افغانستان و شبهقاره/53 آرامگاه «سید عبدالله» در هرات افغانستان+تصاویر
نگاهی به جاذبههای گردشگری افغانستان و شبهقاره 53آرامگاه سید عبدالله در هرات افغانستان تصاویرآرامگاه سید عبدالله از اعضای خاندان پیامبر گرامی اسلام صلی الله در هرات مورد توجه و ارادت خاص مردم این شهر است که این اواخر وزارت فرهنگ افغانستان کار بازسازی و مرمت این بنای تاریخی رامناظره «بررسی قطعنامه پارلمان اروپا» در : حقشناس: قطعنامه پارلمان اروپا درست ترجمه نشده و مشروعیت د
مناظره بررسی قطعنامه پارلمان اروپا در خبرگزاری فارس حقشناس قطعنامه پارلمان اروپا درست ترجمه نشده و مشروعیت دولت را زیر سوال نبرده است ایزدی چرا قطعنامه اروپا دولت یازدهم را پنجره فرصت خود میدانددر حالی که حق شناس معتقد است در قطعنامه ضد ایرانی پارلمان اروپا دست اسرائیل از آس«آنتراکت بیانتراکت» میهمان جدید تالار سایه شد
آنتراکت بیانتراکت میهمان جدید تالار سایه شدبرنامه جدید تالارهای نمایشی مجموعه تئاتر شهر در حالی اعلام شد که یک اثر نمایشی جدید از این هفته اجرای خود در تالار سایه آغاز میکند به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی مجموعه تئاتر شهر از روز چهارشنبه 27 فروردین در تالار سایهپیامهای پنهانی و تردیدآمیز اصلاحطلبان به عارف برای سرلیستی انتخابات مجلس دهم/ کارگزاران باز هم «اصلاحط
پیامهای پنهانی و تردیدآمیز اصلاحطلبان به عارف برای سرلیستی انتخابات مجلس دهم کارگزاران باز هم اصلاحطلبِ یزدی را اوت می کند محمدرضا عارف گویی این روزها به تصمیم نهایی رسیده و عزم خود برای تصرف صندلی ریاست بهارستان دهم جزم کرده است که اینگونه محکم از حضورش در انتخابات سخن می گمخالفت خاتمی با گرفتن عکس با جنتی - 6 معضل جریان اصلاحات
مخالفت خاتمی با گرفتن عکس با جنتی - 6 معضل جریان اصلاحات محمد خاتمی با انتشار عکس ملاقاتش با علی جنتی مخالفت کرده است به گزارش نامه نیوز به نقل از جهان در دیدار علی جنتی با محمد خاتمی یکی از حاضران درصدد عکس گرفتن از این ملاقات برمی آید که خاتمی با این کار مخالفت می کند و می گعراق در آستانه انتخابات/۱۷ فراکسیون «شهروند» عراق: ۹ ماهه کار تروریستها را تمام میکنیم
عراق در آستانه انتخابات ۱۷فراکسیون شهروند عراق ۹ ماهه کار تروریستها را تمام میکنیمرئیس فراکسیون شهروند در مجلس عراق اعلام کرد که در صورت دستیابی این فراکسیون به قدرت کار تروریستها طی ۹ ماه یکسره خواهد شد به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از پایگاه اطلاعرسانی مجلس اعلای اسلامیفارس گزارش میدهد چه کسانی اولین بار اعتدال را به چالش کشیدند؟/ «اعتدال و اصلاحات» دو خط موازی که زو
فارس گزارش میدهدچه کسانی اولین بار اعتدال را به چالش کشیدند اعتدال و اصلاحات دو خط موازی که زود به خط پایان رسیدنداگر اصلاحطلبان تندرو دچار آلزایمر سیاسی نشده باشند حتماً به یاد میآورند که هجمه به شعار اعتدال برای اولین بار از سوی همین اصلاحطلبان و در دولت دوم خرداد اتفاقتکرار/ فوأد ایزدی: تحریم مسئله جدیدی نیست / تجربه دوره خاتمی در حال تکرار است
تکرار فوأد ایزدی تحریم مسئله جدیدی نیست تجربه دوره خاتمی در حال تکرار استعضو هیئت علمی دانشگاه تهران گفت زمانی که روحانی رئیس جمهور شد از تیمی که در زمان خاتمی بر سر کار بود بهره گرفت و بار دیگر میخواهند تجربه گذشته را تجربه کنند به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد فوأد ایزدی ا-