پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان
پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا
دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک
تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
تعداد کل بازدیدها :
1851272460
افزایش قیمت خودرو از سال 84 تا 92 چقدر بود؟
واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: افزایش قیمت خودرو از سال 84 تا 92 چقدر بود؟
اگرچه در دنیا از «خودرو» بهعنوان کالای اساسی (کالاهایی که نیاز روزمره مردم یه شمار میروند)، یاد نمیشود و طبعا دولتها نیز در قیمتگذاری آن دخالت نمیکنند، اما در ایران، این ماجرا روندی تقریبا عکس دارد و «خودرو» و قیمتش، چه برای مردم و چه برای دولتمردان، از درجه اهمیت بسیار زیادی برخوردار است.
آفتاب: روزنامه دنیای اقتصاد در ادامه گزارش خود نوشته است: اهمیت «خودرو» یا به عبارت بهتر «قیمت خودرو» در ایران به حدی بالا است که مردم گرانی کالاهای اساسی مانند گوشت و تخم مرغ و روغن و برنج و گوجه و ... را هضم میکنند، اما نمیتوانند رشد قیمت خودرو را بپذیرند و همواره نسبت به این موضوع گله و شکایت دارند. از آن سو دولت نیز روشی عکس دنیا را در پیش گرفته، بهنحوی که نه تنها حساسیتی بیش از حد در مورد قیمت خودرو دارد، بلکه در قیمتگذاری آن نیز دست میبرد و مانند کالایی اساسی، با «خودرو» برخورد میکند. در واقع، برای ایرانیها «قیمت خودرو» همواره بحثی چالش برانگیز بوده و بهخصوص در دو سه سال گذشته نیز بهدلیل گرانی خارج از تصور خودروهای داخلی، حساسیت آنها روی این موضوع به شدت بالا رفته و این در حالی است که آمارها نشان میدهند قیمت خودرو در مقایسه با کالاهایی مانند گوشت و تخم مرغ و ...، رشد کمتری را به خود میبیند. اگر ملاک مقایسه را هشت سال اخیر (حدفاصل سالهای 84 تا 92) در نظر بگیریم، قیمت کالاهای موردنیاز روزمره مردم رشد به مراتب بیشتری نسبت به خودرو داشته، حال آنکه مردم و دولت بیش از هر چیز، نسبت به گرانی خودروهای داخلی واکنش نشان دادهاند.
نکته جالب اینجا است که دولت با وجود نظارت ویژهاش روی قیمت کالاهای اساسی، نتوانسته مانع رشد چند صد درصدی آنها در هشت سال اخیر شود، اما توانسته قیمت خودرو را بهعنوان کالایی که اساسی و جزو نیاز روزمره مردم نیست، بیشتر کنترل کند. اینجا دقیقا محل اختلاف خودروسازان و دولت است، جایی که شرکتهای خودروساز بر آزادسازی قیمت اصرار میکنند، اما دولت اجازه این کار را نمیدهد و میگوید چون حساسیت جامعه روی «خودرو» بالاست، نمیتواند اختیار قیمتگذاری را به خودروسازها بسپارد.
خودروسازان میگویند وقتی خودرو رسما جزو کالاهای اساسی نیست، دلیلی ندارد دولت در قیمت آن دخالت داشته باشد و باید همه چیز به دست بازار بیفتد و رفتار مشتریان قیمتها را تعیین کند. به اعتقاد آنها، وقتی قیمت کالاهای اساسی رشدهایی چند صد درصدی داشته، نمیتوان به دو سه برابر شدن قیمت خودرو ایراد چندانی گرفت؛ زیرا اگر خودرو نیز مطابق با تورم کالاهای اساسی گران میشد، هماکنون قیمتی بسیار بیش از اینها داشت. خودروسازان این را هم میگویند که اگر قیمتگذاری آزاد شود، مردم خودشان تصمیم میگیرند که فلان خودرو را با فلان قیمت بخرند یا نخرند، حال آنکه در حال حاضر دولت بابت قیمت خودرو تصمیم میگیرد و این موضوع نیز نتیجهای جز زیان صنعت خودرو و تحریم بازار از سوی مردم، نداشته است.
در مقابل، اما پاسخ دولتمردان به خودروسازها این است که اگر قیمتگذاری آزاد باشد، آنگاه قیمت خودرو رشدی بسیار شدیدتر از اینها را تجربه خواهد کرد؛ بنابراین نمیتوان شرکتهای خودروساز را در تعیین قیمت آزاد گذاشت. از طرفی، چون رقابت چندانی در بازار خودرو ایران وجود ندارد، نمیتوان آیندهای خوش را برای آزادسازی قیمت متصور شد و تنها نتیجه آن، گرانی است و گرانی. در کنار اینها، نباید فراموش کرد که مردم دیگر مانند گذشته حاضر به خرید خودرو به هر قیمتی نیستند و تجربه بازار شب عید سال گذشته و سال 91 به خوبی نشان داد گرانی خودرو به معنای تحریم و رکود بازار خواهد بود. با این حساب، افزایش دوباره قیمت خودرو شاید به ضرر خودروسازان تمام شود، مخصوصا اینکه غالب محصولات فعلی آنها قدیمی و پر مصرف به شمار میروند و مردم دیگر حاضر نیستند پول زیادی برای این نوع خودروها بپردازند.
هرچند خودروسازان معتقدند رشد قیمت خودرو در مقایسه با کالاهای اساسی، به مراتب کمتر بوده و نباید نسبت به قیمت فعلی خودروها چندان معترض بود، اما مساله اینجا است که اگر خودرو نیز مانند گوشت، تخممرغ، روغن و سیبزمینی و...گران میشد، آنگاه خودروسازان باید کرکره خود را پایین میکشیدند چون دیگر خریداری نداشتند. به عبارت بهتر، درست است که خودرو تورم کمتری نسبت به کالاهای اساسی داشته و دولت نیز نباید در قیمتگذاری آن دخالت کند، اما نباید فراموش کرد که مردم بدون خودرو میتوانند زندگی کنند، اما بدون مواد غذایی و سایر کالاهای اساسی، امکان حیات نخواهند داشت؛ بنابراین قیمت موادغذایی هرچقدر هم بالا برود، مردم بالاخره مجبور به تامین آن هستند، اما اگر خودرو خیلی گران شود، مجبور نیستند حتما آن را بخرند و بدون خودرو نیز زندگیشان در روندی عادی ادامه خواهد یافت. از طرفی، مردم در بازار خودرو سر و کارشان با قیمتهای میلیونی است و طبعا تغییرات قیمتی در این بازار، بیش از بازار کالاهای اساسی به چشم میآید و حساسیت ایجاد میکند. با این شرایط، نمیتوان اظهارنظر خودروسازان مبنیبر اینکه چون کالاهای اساسی گران شدهاند، پس گرانی خودرو هم طبیعی است، پذیرفت، چه آنکه هر چه خودرو گرانتر شود، از حجم تقاضای آن کاسته خواهد شد و این موضوع کاهش مشتریان و زیان شرکتهای خودروساز را در پی خواهد داشت. اما نگاهی بیندازیم به نوسان قیمتی برخی کالاهای اساسی در هشت سال گذشته و ببینیم قیمت آنها در مقایسه با «خودروهای داخلی» چه تغییراتی داشته است.
با مبنا قرار دادن سال 84 بهعنوان پایه بررسی قیمت کالاهای اساسی و خودرو، متوجه میشویم که قیمت برخی از کالاهای اساسی از این سال تا سال 92، رشدی حتی بیش از هزار درصد را تجربه کردهاند، اما خودرو تقریبا سه برابر شده است.
جداول قیمت خودروهای داخلی در سال 84 نشان میدهد که نرخ آنها طی هشت سال گذشته تورمی بین 200 تا 300 درصد را تجربه کرده است. به عبارت بهتر، قیمت انواع خودروهای داخلی از اواسط سال 84 تا اواسط سال 92 دو تا بيش از سه برابر رشد را به خود میبیند. در باب اینکه چرا قیمت خودرو در این هشت سال با چنین شدتی صعود کرده، دلایل مختلفی از سوی کارشناسان مطرح میشود که هر یک در جای خود جای نقد و بررسی دارد. در این بین، چند دلیل عمده برای افزایش قیمت خودرو از سوی کارشناسان برشمرده میشود که عبارت است از: «افت شدید تولید»، «اعمال سیاست تثبیت قیمت خودرو»، «بروز مشکلات مالی در صنعت خودرو»، «افزایش نرخ ارز» و «تحریمهای بینالمللی» که از سه تای آخر با نام کلیتر «رشد هزینههای تولید خودرو» یاد میشود. البته کارشناسان در حالت کلیتر نیز معتقدند رشد هزینههای تولید است که سبب شده تیراژ خودروها افت کند و با به هم خوردن تعادل عرضه و تقاضا در بازار، قیمتها روندی به شدت صعودی را به خود ببینند.
اگر پای صحبت فعالان صنعت خودرو بنشینیم، آنها با انتقاد از سیاستهای دولتی تاکید میکنند که عمده مشکلاتشان ناشی از همین سیاستها بهخصوص عدم حمایت مالی، سرچشمه میگیرد. آنها میگویند که دولت در این سالها کمترین تسهیلات مالی را با بیشترین بهره در اختیار خودروسازان قرار داده و اگرچه تولید خودرو در سال 90 به اوج خود رسید، اما در نهایت افتی شدید را تجربه کرد و حالا حدود یک سوم آن سال است.
خودروسازان البته از افزایش نرخ ارز نیز صحبت به میان آورده و این موضوع را یکی از دلایل رشد هزینههای تولید و در نتیجه بروز مشکل مالی در صنعت خودرو و در پی آن، افت تیراژ میدانند. تحریمهای بینالمللی نیز در جای خود تاثیری غیرقابل انکار بر بالا رفتن هزینه تولید خودرو و پایين آمدن تیراژ جاده مخصوصیها داشته است. تحریمها علاوهبر اینکه سبب شدند خودروسازان بزرگ از ایران بروند و نقلوانتقال پول بسیار سخت و محدود شود، کلی هزینه روی دست خودروسازان گذاشتند چون آنها مجبور بوده و هستند قطعات موردنیاز خود را از طریق واسطهها و با قیمتی بیش از نرخ واقعی تامین کنند.
اما در مقابل رشد دو تا سه برابری قیمت خودرو در حدفاصل سالهای 84 تا 92، قیمت برخی کالاهای اساسی، خیلی بیشتر از اینها رشد کرده و در مواردی به بالای 1000 درصد نیز رسیده است. بهعنوان مثال، قیمت گوشت که یکی از مواد غذایی مهم به شمار میرود، در سال 92 و نسبت به سال 84، حدودا 6 برابر شده و مرغ نیز تورمی نزدیک به 500 درصد را به خود میبیند. روغن نباتی و روغن مایع نیز که مصرفی روزانه دارند، رشدی حدودا پنج برابری را در قیمت تجربه کردهاند. در بین دیگر کالاها، برنج بهعنوان یکی از پرمصرفترین موادغذایی در بین ایرانیها، قیمتش نزدیک به 5/6 برابر افزایش پیدا کرده و چای نیز که زندگی ایرانیها بدون آن به نوعی مختل میشود، 900 درصد تورم را طی هشت سال به خود میبیند. برخی کالاها مانند سیبزمینی و گوجه، اما تورمی بیش از هزار درصد داشتهاند، بهنحوی که قیمت سیبزمینی 14 برابر شده و گوجه نیز تقریبا 12 برابر گران شده است. خودرو در مقایسه با نان (متورمترین کالای اساسی کشور) نیز تورم بسیار کمتری داشته است، بهنحوی که قیمت نان طی سال 92 و در مقایسه با سال 84 رشدی 16 برابری را تجربه کرده است.
تاریخ انتشار: ۳۰ فروردين ۱۳۹۳ - ۱۸:۲۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
رشد قیمت خودرو در راکدترین بازار سال/افزایش قیمتها موقتی است؟
رشد قیمت خودرو در راکدترین بازار سال افزایش قیمتها موقتی است رشد قیمتها در بازاری که به گفته فعالان بازار در سال جدید هنوز خودرویی به آن تزریق نشده است ادامه دارد بر همین اساس قیمت برخی خودروهای داخلی و همچنین خودروهای خارجی طی هفته گذشته روندی صعودی به خود گرفته است به گزارشافزایش قیمت خودرو در راکدترین بازار سال
افزایش قیمت خودرو در راکدترین بازار سال رشد قیمتها در بازاری که به گفته فعالان بازار در سال جدید هنوز خودرویی به آن تزریق نشده است ادامه دارد بر همین اساس قیمت برخی خودروهای داخلی و همچنین خودروهای خارجی طی هفته گذشته روندي صعودی به خود گرفته است روزنامه دنیای اقتصاد رشد قیمقيمت خودرو يكسال افزايش نيابد آسمان به زمين نميرسد
قيمت خودرو يكسال افزايش نيابد آسمان به زمين نميرسد نادر قاضيپور گفت اگر يك سال قيمت خودرو افزايش نداشته باشد آسمان به زمين نميرسد جوانآنلاين نادر قاضيپور عضو كميسيون صنايع و معادن مجلس در گفتوگو با جوانآنلاين با اشاره به افزايش قيمت خودرو اظهار داشت در حال حاضر مپيش بيني افزايش 34 درصدي براي قيمت خودرو
۳۰ فروردين ۱۳۹۳ ۱۴ ۱۴ب ظ عضو انجمن قطعه سازان با عدد و رقم اعلام کرد پيش بيني افزايش 34 درصدي براي قيمت خودرو قيمت خودرو در سال جاري افزايش 25 تا 34 درصدي را تجربه خواهد کرد به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج فرهاد به نيا عضو هيات مديره انجمن سازندگان قطعات و مجموعه هاي خودرو باجزییات افزایش قیمت گاز در سال 93 اعلام شد
سخنگوي شركت ملي گاز ايران جزییات افزایش قیمت گاز در سال 93 اعلام شد شرکت ملی گاز جزییات افزایش قیمت گاز در سال 1393 در بخش های خانگی صنعتی و عمومی را اعلام کرد به گزارش گروه اقتصادي باشگاه خبرنگاران مجید بوجارزاده سخنگوی شرکت ملی گاز با اشاره به شیب ملایم تغییر در قیمت گاز بهقیمت رسمی خودروها افزایش یافت+جدول
قیمت رسمی خودروها افزایش یافت جدول قیمت رسمی خودروهای داخلی و وارداتی به میزان دو درصد افزایش یافت ایسنا شرکتهای خودروسازی به دلیل افزایش دو درصدی میزان مالیات بر ارزش افزوده در سال جاری قیمت محصولات خود را دو درصد افزایش دادند عبدالله بابایی معاون فروش و بازاریابی گروه صنعتامسال با چقدر پول میشود خودرو یا خانه خرید؟
امسال با چقدر پول میشود خودرو یا خانه خرید معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری در گزارشی پیش بینی کرده است با اجرای سیاست های کلان اقتصادی و قانون بودجه چشم انداز اقتصادی ایران در سال 93 با رشد 3 درصد رو به رو خواهد شد اقتصاد ایران سال امسال روی چه پاشنه ای می چرخدرشد قیمت خودرو در راکدترین بازار سال
رشد قیمت خودرو در راکدترین بازار سالتاریخ انتشار پنجشنبه ۲۸ فروردين ۱۳۹۳ ساعت ۱۳ ۲۳ رشد قیمتها در بازاری که به گفته فعالان بازار در سال جدید هنوز خودرویی به آن تزریق نشده است ادامه دارد بر همین اساس قیمت برخی خودروهای داخلی و همچنین خودروهای خارجی طی هفته گذشته روندي صعهدفمندی قیمت خودرو را چقدر گران میکند؟
هدفمندی قیمت خودرو را چقدر گران میکند اگرچه دولت یازدهم اعلام کرده بود قیمت خودرو در سال 92 بدون تغییر باقی خواهد ماند اما تعهد محکمی نداده است که قیمت در سال 93 نیز تغییر نخواهد کرد بنابراین با کلید خوردن افزایش قیمت حامل های انرژی از سوی دولت یازدهم به نظر می رسد باید شمارتغییر نرخ حاملهای انرژی نمیتواند خودرو را گران کند/ خودروسازان قبلاً افزایش قیمت دادهاند
عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس در گفتگو با باشگاه خبرنگاران تغییر نرخ حاملهای انرژی نمیتواند خودرو را گران کند خودروسازان قبلاً افزایش قیمت دادهاند عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس با بیان اینکه تغییر نرخ حاملهای انرژی نمیتواند خودرو را گران کند گفت خودروسازان پیشاپیش چنقیمت رسمی خودروها افزایش یافت
قیمت رسمی خودروها افزایش یافت قیمت رسمی خودروهای داخلی و وارداتی به میزان دو درصد افزایش یافت به گزارش ایسنا شرکتهای خودروسازی به دلیل افزایش دو درصدی میزان مالیات بر ارزش افزوده در سال جاری قیمت محصولات خود را دو درصد افزایش دادند عبدالله بابایی معاون فروش و بازاریابی گروه صناحتمال تغییر تعرفه خودرو با افزایش قیمت بنزین
احتمال تغییر تعرفه خودرو با افزایش قیمت بنزین اگر قیمت بنزین در اول اردیبهشت ماه به سمت تک نرخی شدن حرکت کند احتمالا تغییراتی در تعرفه واردات خودرو اعمال شود کد خبر ۳۹۰۶۶۳ تاریخ انتشار ۱۷ فروردين ۱۳۹۳ - ۰۹ ۰۲ - 06 April 2014 معاون امور گمرکی گمرک با اشاره به اینکه فعلا در سالقیمت خودرو افزایش یافت
قیمت خودرو افزایش یافت بازار خودرو به دنبال رشد دو درصدی مالیات بر ارزش افزوده در سال جدید شاهد افزایش قیمت محصولاتش بود به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران رشد مالیات بر ارزش افزوده از 6 به 8 درصد بازار خودرو را با افزایش قیمتها مواجه کرد و این در حالی است که به طور سواردات آب از کشورهای همسایه در حال بررسی است / افزایش مجدد قیمت آب و برق در شش ماهه دوم سال
معاون برنامهریزی و امور اقتصادی وزارت نیرو واردات آب از کشورهای همسایه در حال بررسی است افزایش مجدد قیمت آب و برق در شش ماهه دوم سال معاون وزیر نیرو از بررسی واردات آب از کشورهای همسایه خبرداد وگفت افزایش مجدد قیمت آب و برق هنوز به تصمیم گیری و بررسی در شش ماههی دوم ساممنوعیت هرگونه افزایش قیمت سیمان در آغاز سال 93
ممنوعیت هرگونه افزایش قیمت سیمان در آغاز سال 93 مدیرکل صنعت معدن و تجارت کهگیلویه و بویراحمد گفت هرگونه افزایش قیمت سیمان در سال جدید ممنوع و در صورت مشاهده هرگونه تخلف با عاملان برخورد قانونی و شدید صورت خواهد گرفت به گزارش گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران داریوش دیودیده افشرط شورای رقابت برای مجوز افزایش قیمت خودرو
شرط شورای رقابت برای مجوز افزایش قیمت خودرو کد خبر ۳۹۴۰۵۰ تاریخ انتشار ۳۰ فروردين ۱۳۹۳ - ۰۹ ۳۵ - 19 April 2014 عضو ناظر مجلس در شورای رقابت با بیان اینکه تولیدکنندکان به شرط تولید محصولات با کیفیت امکان افزایش قیمت خواهند داشت گفت دو هفته آینده فرمول قیمت گذاری خودرو نهایی میافزایش 10 درصدی قیمت زعفران در سال جدید
دوشنبه ۲۵ فروردین ۱۳۹۳ - ۱۲ ۵۲ رئیس اتحادیه صادرکنندگان زعفران خراسان رضوی از افزایش 10 درصدی قیمت زعفران در سال جدید خبر داد غلامرضا میری در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا - منطقه خراسان بیان کرد طی سال گذشته در زمینه صادرات زعفران با هفت کشور جدید وارد مع-