تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 5 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):رسول اكرم صلى‏الله‏عليه‏و‏آله چيزى مثل شام و غير آن را بر نماز مقدم نمى‏داشتند و ه...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1833853308




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

حفظ و ارتقاء سلامت وظیفه دینی است


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

حفظ و ارتقاء سلامت وظیفه دینی است کرمان - ایرنا - رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمان، گفت: از دیدگاه دینی، حفظ و ارتقاء سلامت نه تنها خواست تک تک مردم است، بلکه وظیفه دینی است.


به گزارش پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه، ˈعلی اکبر حق دوستˈ در آستانه هفته سلامت با شعار ˈیک عمر سلامت، با خود مراقبتیˈ، افزود: همانگونه که وظیفه داریم نماز بخوانیم و روزه بگیریم، وظیفه داریم برای حفظ سلامت جسم، روح و روان خود، دیگران و حفظ سلامت جامعه، فعالیت کنیم.
وی گفت: سلامت مقوله بسیار پیچیده، گسترده و دارای ابعاد مختلف، جسم، روان، سلامت اجتماعی و سلامت معنوی است.
وی اظهار کرد: آحاد جامعه، فرد، خانواده، دولت، سازمان های غیردولتی و تمام ارکان جامعه فعالیت هایشان برای ارتقاء سلامت است.
وی اضافه کرد: حتی محتوای تمام رشته های علمی برای سلامت است و علوم اجتماعی با شاخه های گسترده ای که دارد برای سلامت معنوی و سلامت اجتماعی کار می کند اگرچه به سلامت جسم و روان نیز می پردازد.
حق دوست بیان کرد: سلامت معنای گسترده ای دارد که همه جامعه، افراد و ارکان آن بر اساس نقشی که دارند برای ارتقاء سلامت تلاش می کنند.
رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمان، دولت، وزارت بهداشت و بهزیستی را متولیانی دانست که به طور مستقیم وظایفی را در رابطه با سلامت دارند اما عملکرد و نقش آنها محدود است و درصد نقش این متولیان سلامت نسبت به ارتقاء سلامت حداکثر 25 درصد است.
وی گفت: اگر مردم غذای نامناسب بخورند، رفتار پرخطر داشته باشند، مواد تولیدی صنعت در راستای حفظ سلامت نباشد، نظام پلیسی، حقوقی و قضایی جامعه صحیح عمل نکند و اگر نظام سیاسی یک کشور بر پایه های علمی و در زمینه سلامت جامعه تنظیم نشده باشد متولیان سلامت از جمله وزارت بهداشت چندان کاری نمی توانند انجام دهند.
وی ادامه داد: باید اینگونه فکر کنیم و اینگونه هم نوشته شده است و در مبانی دینی نیز به وضوح دیده شده، سلامت به عنوان یک اصل، حفظ و ارتقاء آن بر عهده همه مردم است.
دکتر حق دوست با بیان این پرسش که نقش مردم در حفظ و ارتقاء سلامت چیست؟ گفت: برای پاسخ به این سووال به مباحث فلسفی و تئوریک باید نگاه کرد.
وی اضافه کرد: در برخی جوامع مترقی دنیا، شعار بخش سلامت ˈ سلامت خواست مردم استˈ، مردم اگر بخواهند باید نظام و دولت برای ارتقاء سلامت فعالیت کند و طبیعی است اگر خواست مردم در این حوزه کم شود وظیفه دولت و حاکمیت هم کم می شود.
وی اظهار کرد: در بعضی از نظام ها می گویند سلامت وظیفه دولت است چه مردم بخواهند و یا نخواهند، به عنوان مثال اگر مبانی علمی ثابت می کند دریافت واکسن موثر است باید به اجبار هم که شده واکسن تلقیح شود زیرا وظیفه دولت است که سلامت ارتقاء دهد.
حق دوست، ادامه داد: نگاه و باورهای دینی اسلامی از این نیز عمیق تر می شود در باورهای دینی جسم، روان و اجتماعی که در آن زندگی می کنیم همه ودیعه الهی و امانتی است که خداوند بر عهده ما گذاشته است.
وی در ادامه گفت: ما نباید در این امانت خیانت کنیم و با این دیدگاه است که می گوییم اگر انسان کاری انجام دهد که به جسمش آسیب برساند، حرام است.
وی بیان کرد: بر اساس همین اصل فقهی است که بعضی از علما و مراجع تقلید اعلام می کنند کشیدن سیگار حرام است زیرا به جسم آسیب می رساند و انسان حق ندارد به جسم خود آسیب برساند.
وی اضافه کرد: حفظ و ارتقاء سلامت از دیگاه دینی نه تنها خواست تک تک مردم است، بلکه وظیفه آنهاست و وظیفه دینی است همانگونه که وظیفه داریم نماز بخوانیم و روزه بگیریم وظیفه داریم برای حفظ سلامت جسم و روحمان و روان خود و دیگران و حفظ سلامت جامعه، فعالیت کنیم.
رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمان، ادامه داد: پیامبر اسلام (ص) همواره توصیه به مسواک زدن دارند و حتی این امر را تا نزدیک به انجام یک امر واجب و نزدیک به آن محترم شمردند؛ زیرا مسواک زدن نه تنها سلامت دهان را به دنبال دارد بلکه سلامت قلب و عروق حتی برای پیشگیری از بروز سرطان ها نیز موثر است.ک/1
7433/2624
انتهای پیام /*
Contact the editor:

[email protected]




30/01/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 61]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


پزشکی و سلامت

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن