واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۳۰ فروردين ۱۳۹۳ (۱۰:۱۷ق.ظ)
هم آغوشي افراطي حيوانات خانگي در بين کرمانشاهي ها بايد زودتر برسم خونه... بچه تنهاست... تازه هنوز غذايش را هم نداده ام... نمي دونم تو تنهايي چيکار مي کنه ... يکي دو روزه برا هوا خوريي هم نرسيدم بيرون ببرمش... اين ماه وقت واکسنشه بايد سر موقع اونجا باشم....
به گزارش خبرنگار خبرگزاري موج از کرمانشاه، در گذشته وقتي اين کلمات و جملات را مي شنيديم نا خواسته به ياد يک پدر يا مادر مسئول مي افتاديم که تمامي حرکات و نحوه بزرگ شدن کودکانشان برايشان مهم بود، اما با توجه به ورود و حضور در دنياي مدرن و تکنولوژيک و البته اين نکته مهم که بچه مايه دردسر و مسئوليت است اين واژه ها بيشتر براي پاپي و فندقي و رکس و هزاران اسم اين دست که در واقع همان حيوانات خانگي هستند به کار مي رود و نکته جالب هم اينجاست که انساني با قدرت تفکر و البته توانايي توليد مثل تمام توجه و حساسيت حس پدر يا مادر بودن خود را به موجود زنده اي آنهم از جنس حيوان مي دهند که حتي قدرت تکلم اوليه را هم ندارد و جالبتر آنکه با اگر تنها يک ساعت از وقت خود را پاي زندگي اين افراد بگذاري با تمام وسواس و به قول امروزي ها کلاسي که مي گذارند، تمام حرکات غير ارادي اين حيوانات را به راحتي مي پذيرند و برايشان عادي قلمداد مي شود.
با يک سر کوچک به مراکز واکسيناسيون يا همان دامپزشکي هاي اختصاصي حيوانات خانگي که بزني با کمال تعجب خواهي ديد که تعداد افراد قابل توجهي از افراد در اقشار و گروه هاي مختلف سني، حتي آنها که ازدواج کرده اند، در اين مراکز حضور دارند و براي واکسيناسيون و خريد وسايل بازي، پاکيزگي و ... اين حيوانات خانگي حضور دارند و با کمال راضايت کامل نسبت به خريداري اين وسايل آنهم به قيمت هاي آنچناني اقدام مي کنند و خنده دار تر آنکه براي خريد مثلا يک دندان گير و با قلاده آنقدر وسواس و هيجان به خرج مي دهند که شايد به حد اندازه يک پدر و مادر واقعي هم در اين حد نباشد.
دکتر عباس قاسمپور کارشناس روانشناسي در خصوص علل گرايش افراد به حيوانات خانگي مي گويد: " بلبل، گربه، طوطي و كبوتر، حيوانات خانگي هستند كه در فرهنگ ما به آنها توجه و علاقه بيشتري ميشود و از دير باز مونس تنهايي و شاديبخش زندگي مردم بودهاند اما در فرهنگ مردم اروپا و آمريكا سگ و گربه جايگاه ويژهاي دارند تا جايي كه برخي از سالمندان به اين حيوانات خود ارثيه هم ميدهند، آنها سگ را موجودي وفادار و گربه را حيواني دوستداشتني ميدانند كه با مهرباني به حرفهايشان گوش ميدهند از آنها مراقبت ميكنند و توقع چنداني نيز ندارند اين علاقه به حدي است که در برخي كشورها براي درمان بيماران روحي نيز از حيوانات استفاده ميشود.
وي مي افزايد : امروزه در بسياري از كشورها از سگهاي ياريگر تعليمديده براي همراهي و كمك به سالمندان و حمايت معلولان استفاده مناسبي ميشود و در واقع سالمند و معلول كنار اين سگهاي ياريگر حس عميق استقلال را باز مييابند در چنين كشورهايي اين سگها از نظر قانوني يك سگ خانگي به حساب نميآيند و اجازه ورود به تمام اماكن عمومي را دارند.
دکتر قاسمپور معتقد است که حيوانات خانگي براي سلامتي روحي و جسمي انسانها مفيد هستند، همراهي يك حيوان خانگي ميتواند احساس داشتن هدف در انسان را تقويت و احساس تنهايي را تقليل دهد، آنها فرد را واميدارند برنامه خاصي داشته باشد و براي تغذيه و تميز نگهداشتنشان به زمان توجه كند، كمي از خود خارج شده و به چيز ديگري غير از مشكلات شخصي فكر كند و براي گفته هاي خود يك شنونده خوب داشته باشد كه هرگز قضاوت نميكند.
وي معتقد است: وقتي از زندگي نااميد ميشويد نگهداري از يك حيوان ميتواند احساس تشويق به ادامه حيات و مسوول بودن در قبال حياتي ديگر را به شما ببخشد، بسياري از مشكلات عاطفي و اختلالات روحي افراد به كمك حيوانات خانگي قابل درمان است. درعين حال، در علم روانشناسي و روانپزشكي واژه pet therapy (درمان با حيوانات خانگي) مدتي است كه مورد توجه محققان قرار گرفته است، يك حيوان خانگي قادر است با رفتارهاي خود محبت صاحبش را جلب كند و در مقابل آن انسان هم قادر خواهد بود با برقراري رابطه عاطفي با آن حيوان، احساسات فروخورده خود را ارضا كند. "
از ديد دکتر پريسا رحيم وند متخصص دامپزشکي شمار افرادي که بيشتر به سمت نگهداري حيوانات خانگي گرايش دارند در دسته بندي خاصي قرار مي گيرد که به شرح زير مي باشد ؛ " کساني که عاشق حيوانات مي باشند و بار مسئوليت اشرف مخلوقات بر دوش آنها سنگيني مي کند. اين افراد از کودکي با حيوانات آشنا بودند. اين افراد حيواني را که تهيه و نگهداري مي کنند همچون عضوي از خانواده خود مي پندارند و به تمام مسايل بهداشتي و درمانهاي بموقع انگلي و واکسيناسيون اين حيوانات اهميت مي دهند. خود اين افراد به دو دسته تقسيم مي شوند،آنهاي که به صورت افراطي علاقه به حيوانات دارند و کلا انسان را مزاحم و نابود کننده حريم حيوانات مي دانند، آنهاي که به صورت معقولتر علاقه به حيوانات دارند و کلا تلاش مي کنند که حيوانات در کنار و حمايت انسان به زندگي خود ادامه دهند.
افرادي که دچار بيماريهايي افسردگي و يا اختلالات رواني شده اند. اين افراد حتما بايد با روانشناس خود مشورت نمايند. اين افراد بهتر است حيوان بالغ و تربيت شده تهيه نمايند تا انتظارات آنها را برآورده کند، کساني که به اين منظور حيوان خانگي تهيه مي کنند بايد بدانند که حيوان خانگي در بر طرف کردن اختلات رواني بسيار موثر است ولي همان حيوان مي تواند سبب آشفتگي هاي رواني بيشتر نيز شود ( افسردگي صاحب حيوان بدليل بيماري، يا اختلالات رفتاري خود حيوان خانگي)
مد پرستها: اين افراد کساني هستند که بيشتر براي اينکه به ديگران نشان دهند که آنها هم در جامعه مدرن، داراي جايگاهي هستند اقدام به تهيه حيوان خانگي مي کنند. از ديد دامپزشکان اين افراد بيشترين خطر براي بهداشت عمومي جامعه و دوستداران حيوانات هستند. چون اين افراد به حيوان خانگي همانند کالاي جهت تبلغ خود مي نگرند و ارزش درماني و بهداشتي براي حيوان خانگي قائل نيستند. اين افراد جهت نشان دادن مد حيوان خانگي خود را به نمايش عموم مي گذارند و سعي مي کنند ناتوانيها و سرخوردگي در نزد جامع را توسط حيوانات معصوم و بي گناه پوشش دهند. اين افراد عموما برهم زننده نظم عمومي جامعه هستند.
کودکان و نوجوانان: اصرار و پافشاري آنها موجب مي شود تا والدين اقدام به تهيه حيوان خانگي براي آنها نمايند. توصيه مي شود والدين قبل از تهيه حيوان خانگي با دامپزشک در مورد شرايط نگهداري حيوان خانگي مشورت نمايند. "
اما آنچه در حال حاضر به عنوان امري نگران کننده در واقع خيل قابل توجهي از جوانان بخصوص کرمانشاهي را با خود روبرو ساخته اين مسئله مي باشد که نگهداري از حيوانات خانگي آنهم نه به منزله تفريح و وسيله آرامش بخشي بلکه به عنوان موجودي جايگزين نيازهاي اساسي فردي در حال شيوع و افزايش است به اين شکل که فرد با صرف هزينه هاي بالا براي يک حيوان و صرف تقريبا تمام وقت خود براي اين موجود ديگر نيازي با فرزند آوري و تداوم بخشي زندگي فردي و خانوادگي نمي بيند، در حالي که اگر بصورت سطحي و کلي به مخارج و صرف هزينه هاي اين افراد در خصوص سگ و يا گربه ي مورد علاقه شان بکنيد به راحتي به اين مهم پي خواهيد برد که اگر مدت زمان مذکور کمتر از مراحل رشد يک بچه نباشد قطعا بيشتر هم نخواهد بود!
شيما فتحي
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]