تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 4 آذر 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):بسم اللّه‏ الرحمن الرحيم، كليد وضو و كليد هر چيزى است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1833208805




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

راه روشن بیمه ی سلامت در دولت تدبیر و امید


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

راه روشن بیمه ی سلامت در دولت تدبیر و امید تهران-ایرنا-عزم جدی دولت تدبیر و امید در اجرایی کردن طرح پوشش بیمه ی همگانی، ضمن اینکه چتر حمایتی بیمه را بر سر همه ی ایرانیان می گستراند، عدالت درمانی و برخورداری همگان از سهم سلامت را به ارمغان می آورد.


«سلامت» از مهمترین شاخص های توسعه یافتگی برای هر کشور محسوب می شود. برخورداری از جامعه یی با افراد سالم یکی از مهمترین مولفه های توسعه کشورها و دولت ها برای رسیدن به توسعه یافتگی است؛ زیرا تنها افراد سالم در جامعه هستند که توانایی به ثمر رساندن و اجرایی کردن برنامه های هر دولت برای رشد و شکوفایی را دارند. در همین راستا شبکه ی بیمه یی و ارایه ی خدمات درمانی، در کشورها برای بالا بردن هر چه بیشتر شاخص سلامت در میان افراد جامعه و نیز برخورداری عادلانه از رفاه و خدمات در این حوزه فعالیت می کند.
این واقعیت را نمی توان انکار کرد که وضعیت پوشش بیمه یی در ایران یکی از مسایل و مشکل های بزرگ حوزه ی سلامت است. دولت یازدهم که در تلاش است تا قطار اداره ی کشور را به مسیر عقلانیت و خدمت واقعی به مردم برگرداند، یکی از برنامه هایی که در دستور کار خود قرار داده است، بهبود وضعیت نظام بیمه و در صدر آن برخورداری همگانی از بیمه ی سلامت و خدمات درمانی است.
اجرای سیاست «بیمه ی سلامت برای همه ی ایرانیان» که به تازگی از سوی دولت اعلام شد، یکی از قدم های بزرگ در راه ارتقای سلامت و درمان کشور محسوب می شود و دولت نیز کمر همت بر آن بسته است. بیمه شدن ایرانیان فاقد دفترچه بیمه و افزایش 67 درصدی اعتبارات پوشش بیمه ی سلامت از مهمترین اقدام های دولت در این زمینه است.
از سوی دیگر آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز به تازگی سیاست های کلی سلامت را به رییسان قوای سه گانه ابلاغ کردند. «توسعه کمی و کیفی بیمه های بهداشتی و درمانی» یکی از موارد ابلاغ شده از سوی رهبری است که همگانی ساختن بیمه ی پایه درمان، پوشش کامل نیازهای پایه ی درمان برای آحاد جامعه، کاهش سهم مردم از هزینه های درمان از مهمترین زیرمجموعه های این بند از ابلاغیه محسوب می شود.
پوشش همگانی بیمه به عنوان یکی از مهمترین اهداف انقلاب اسلامی پس از پیروزی بوده است اما با وجود تمامی تلاش های صورت گرفته در این زمینه، هنوز اقشار مختلف مردم برای بهره مندی از خدمات بیمه یی با مشکل هایی مواجه هستند. از طرفی بیمه شدگان مجبور به تامین هزینه های درمانی تا 70 درصد از جیب خودشان هستند و تنها 30 درصد باقی مانده از سوی صندوق های بیمه یی پرداخت می شود.
اگرچه شناخت همه جانبه ی چالش ها و راهکارهای بهبود و توسعه ی نظام بیمه یی در ایران دارای گستردگی و لایه های درونی فراوانی است، با این وجود این گزارش نیم نگاهی به چالش های بیمه یی در حوزه ی درمان و سلامت، بیمه ی همگانی سلامت در دولت تدبیر و امید، مقایسه ی وضعیت درمان در کشورهای توسعه یافته و در حال توسعه انداخته است.

*** چالش های پیش رو
نظام سلامت در هر کشور دارای وظایف معینی همچون تدارک خدمات سلامتی و تامین منابع مالی درمان است. از سویی صنعت بیمه نیز به عنوان یک نهاد اقتصادی ضمن سوددهی از طریق فروش خدمات بیمه یی، مسوولیت فراهم ساختن امکانات و خدمات برای اقشار مختلف جامعه را به دوش می کشد. نظام سلامت و سازمان های بیمه یی در هر کشور برای رسیدن به اهداف خود که پیشرفت و سازندگی در سایه ی برخورداری جامعه از افراد سالم است، تلاش می کنند.
متاسفانه نظام بیمه و سلامت در ایران دچار چالش ها و مشکل هایی است که سبب شده است تا افزون بر اینکه همه ی افراد جامعه زیر پوشش و حمایت دست کم یک سازمان بیمه یی قرار نگیرند، میزان هزینه از جیب نیز برای بیمه شدگان گران تمام شود. به همین دلیل نیز یکی از اهداف مسوولان سازمان بیمه ی سلامت کاهش هزینه ی بیمه ها برای بیمه شدگان است.
کارشناسان بیمه، نبود دانش فنی و ارتباط با شرکت های خارجی بیمه، فقر فرهنگ بیمه، ریسک ناپذیری مدیران دولتی، خلأ و نقصان در قوانین و مقررات بیمه یی، نبود عدالت بیمه یی، نبود تعامل میان صنعت بیمه و مجلس شورای اسلامی، تطابق نداشتن محصولات بیمه یی با تقاضای جامعه، حضور کمرنگ شرکت های بیمه در بازار جهانی، ضعف صادرات بیمه، توجه نکردن به تربیت نیروهای متخصص و کارآمد و محدود بودن فعالیت های پژوهشی و تحقیقاتی را از چالش های صنعت بیمه یی در ایران بیان می کنند.
«سعید جلیلوند» رییس هیات مدیره ی انجمن کارشناسان صنعت بیمه در گفت و گو با گروه پژوهش های خبری ایرنا یکی از چالش های پیش روی صنعت بیمه در ایران را نبود دانش فنی دانست و گفت: دانش فنی به عنوان موضوع مهمی در صنعت بیمه، برای مدتی است که در ایران پیشرفت لازم و کافی خود را نداشته است و به عبارتی دیگر به روز نشده است.
جلیلوند که بیمه را یک فرآیند جهانی می داند، ارتباط با شرکت های خارجی را مهمترین عامل رشد دانش بیمه بیان و علت جا ماندن صنعت بیمه ی ایران از دانش روز دنیا را ارتباط نداشتن با صنعت بیمه ی کشورهای خارجی ذکر کرد.
رییس هیات مدیره ی انجمن کارشناسان صنعت بیمه همچنین پایین بودن سطح درآمد افراد در جامعه، ناپخته بودن پیشنهادهای شرکت های بیمه به مشتری، نبود آگاهی لازم در میان مشتریان بیمه و شناخت ناکافی از بیمه های موجود که به انتخاب نامناسب نوع بیمه منجر می شود، ارایه ی خدمات نامناسب و نارضایتی مشتری ناشی از ناتوانی فنی و مدیریتی شرکت، ضعف سازمان های بیمه گر در اطلاع رسانی جامع نسبت به انواع و تبصره های بیمه یی موجود را از دیگر موانع پیش روی توسعه ی این صنعت برشمرد.
جلیلوند معتقد است شرکت های بیمه یی در ایران به دنبال نوآوری و پوشش جدید نیستند و با مشکل عمده یی به نام کمبود نیروی متخصص دست و پنجه نرم می کنند.
«محمدرضا واعظ مهدوی» مشاور معاونت راهبردی و نظارت ریاست جمهوری نیز در همایش پوشش فراگیر بیمه ی همگانی که در 27 فروردین ماه برگزار شد به تشریح چالش های سازمان بیمه یی کشور در حوزه ی سلامت پرداخت و توزیع ناعادلانه ی سلامت و تحمیل هزینه های بالای پرداخت از جیب بیمه ها بر مردم را از مهمترین معضل های این حوزه بیان کرد.
به گزارش پژوهشگر ایرنا، واعظ مهدوی در اظهارات خود گفت: افزایش قیمت ارز زیر تاثیر هدفمندی یارانه ها در سال های گذشته، سبب افزایش بار مالی بر اقتصاد سلامت و خروج بخش هایی از خدمات درمانی از پوشش بیمه ها شده است.
به گفته ی مشاور معاونت راهبردی و نظارت ریاست جمهوری میانگین محاسبات نشان می دهد که در زمان حاضر 30 تا 40 درصد هزینه ها در بیمارستان ها از طرف مردم پرداخت می شود.
واعظ مهدوی می گوید پرداخت از جیب باید تا 10 درصد کاهش یابد و حتی کاری کرد که اشخاص هزینه های درمانی شان دست کم در بیمارستان های دولتی زیر پوشش قرار بگیرد و پرداخت جیبشان مشکل نداشته باشد.

*** سلامت در جهان از نگاه آمار
آمار و ارقام مطرح شده در گزارش های جهانی سلامت، از تفاوت های عمده، ناعدالتی های بیمه یی، هدر دادن پول و ... در کشورهای در حال توسعه و حتی توسعه یافته حکایت دارد. «علی حسن زاده» رییس هیات مدیره ی سازمان بیمه ی سلامت در همایش پوشش فراگیر بیمه ی همگانی، به اوضاع سلامت و برخورداری اقشار مختلف از درمان و سلامت در کشورهای مختلف اشاره کرد و گفت: در سطح جهانی 84 درصد از فقرا 92 درصد از بار جهانی بیماری ها را به دوش می کشند؛ درصورتی که فقط 11 درصد (معادل 280 میلیارد دلار) از مصارف جهانی سلامت (2500 میلیارد دلار) نصیب کشورهای کم درآمد ومتوسط درآمد می شود.
بنا بر اظهارات حسن زاده کشورهای درحال توسعه سالیانه 30 تا 60 میلیارد دلار کسری در دستیابی به اهداف توسعه ی هزاره ی مصوب سازمان ملل متحد دارند.
رییس هیات مدیره ی سازمان بیمه ی سلامت، فقر را مهمترین عامل مرگ، بیماری و ناتوانی دانست و بیان کرد که در همه ی کشورها فقیران بیشترین بار بیماری ها را بدوش می کشند ولی سهم کمتری از مراقبت های سلامت دارند.

*** اهداف بیمه ی همگانی سلامت
پس از انقلاب اسلامی، دولت ها ارتقای سلامت و توسعه ی شبکه ی بهداشت و درمان کشور را همواره به عنوان یکی از اهداف و برنامه های توسعه یی خود مد نظر قرار داده اند اما صرف نظر از میزان موفقیت هر یک در رسیدن به اهداف، باید گفت که نظام بیمه یی و درمانی کشور در زمان حاضر نیازمند رسیدگی و ساماندهی است. دولت تدبیر و امید به عنوان یازدهمین دولت عزم خود را در این راستا جزم کرده و در گام نخست طرح «پوشش فراگیر بیمه ی همگانی»را مطرح ساخته است. این طرح سبب می شود که افرادی که زیر پوشش هیچ یک از سازمان های بیمه یی کشور نیستند، به زیر چتر حمایتی بیمه درآیند و همچنین عدالت در نظام سلامت در میان اقشار مختلف اجرا شود.
بر اساس اظهارات واعظ مهدوی در همایش پوشش فراگیر بیمه ی همگانی، افراد نباید به دلیل فقر و مناطق جغرافیایی از سطح خدمات نامناسبی برخوردار باشند و منابع کشور در بخش بهداشت، درمان و نظام بیمه هزینه شود. به گفته ی مشاور معاونت راهبردی و نظارت ریاست جمهوری 80 درصد استفاده کنندگان از بیمه ی خدمات درمانی بستری در مناطق شهری، افراد فقیر و نیازمند هستند که در شرایط فعلی که دولت عزم خود را جزم کرده است که بیمه ی خدمات درمانی و چتر بیمه یی را گسترش دهد. واعظ مهدوی همچنین در تشریح اهداف سازمان بیمه ی سلامت در این مسیر گفت: رسالت مهم سازمان بیمه ی سلامت این است که قیمت ها را ارزان نگه دارد و با اجرای پزشک خانواده و نظام ارجاع در راستای رفاه حال مردم و پرداخت هزینه های درمانی اقدام های موثری صورت گیرد.
علاوه بر این اجرایی کردن سیاست «پیشگیری» نیز از گام های بعدی این سازمان برای پوشش گسترده و جامع خدمات سلامت است. بر اساس آمارهای منتشر شده از طرف سازمان تامین اجتماعی در زمان حاضر 6 میلیون نفر از جمعیت کشور از پوشش بیمه یی برخوردار نیستند که به گفته ی «انوشیروان محسنی بندپی» مدیرعامل سازمان بیمه ی سلامت این 6 میلیون نفر از طرف این سازمان بیمه خواهند شد و این افراد دفترچه ی بیمه ی خدمات درمانی دریافت کرده است و از سازمان بیمه ی سلامت ایران خدمت می گیرند.
به گزارش پژوهشگر ایرنا محسنی بند پی در این همایش با تاکید بر اینکه بیمه با رویکرد جدید و برنامه های هدفمند باید آرامش را به بیمه شدگان هدیه دهد، گفت: در فاز دوم هدفمندی یارانه ها، دولت منابع حاصل این امر را با اولویت نظام سلامت مطرح کرد تا از این طریق با تزریق اعتبارات بیشتر در این بخش تمامی مردم عزیز کشورمان بتوانند از ارتقای سطح کیفی سلامت برخوردار شوند. ما در سازمان بیمه سلامت با پوشش کامل نیازهای پایه درمان، بازنگری در بیمه ی پایه و افزایش سطح کیفیت درمان باید سعی کنیم تا با بوجود آوردن شرایط ویژه و بهینه ی کاهش پرداخت از جیب بیمه شدگان را موجب شویم. با پوشش فراگیر بیمه درمان، ارتقا و بازنگری بسته ی بیمه ی پایه و توجه به منابع مالی پایدار و صیانت از آن، مردم را در پرداخت هزینه های سلامت حفاظت نماییم.
همچنین رییس هیات مدیره ی سازمان بیمه ی سلامت نیز گسترش پوشش بیمه سلامت به آحاد ایرانیان و کاهش پرداخت از جیب مردم را از اهداف راهبردی این سازمان کرده است. به گفته ی حسن زاده دستیابی به پوشش فراگیر از طریق بیمه ی همگانی و اجباری پایه ی سلامت برای آحاد جامعه، طراحی و اجرای برنامه ی خدمات بیمه ی سلامت به صورت یکپارچه مبتنی بر فناوری اطلاعات در تعامل با پرونده ی الکترونیکی سلامت، تعیین و شناسایی کارگزاران سازمان بیمه ی سلامت، شناسایی تمامی دستگاه هایی که مشمول قانون مستلزم ذکر نام، اجرای نظام ارجاع و پزشک خانواده، تدوین ضوابط نظارت بر کمیت و کیفیت ارایه ی خدمات بطور مستقیم و غیر مستقیم، تدوین استانداردها، پروتکل ها و راهنماهای بالینی و چگونگی اجرای آن در واحد های طرف قرارداد، تدوین ضوابط مربوط به رسیدگی به اسناد پزشکی و در نهایت تدوین ضوابط مربوط به احراز صلاحیت مراکز درمانی از دیگر قلمروهای پوششی در طرح بیمه ی همگانی است.

*** چه باید کرد؟
مقطع زمانی فعلی به دلیل رویکردی که به بخش سلامت و اهمیت به آن معطوف شده است، مقطعی ویژه و منحصر به فرد است. فرصت پیش آمده در سایه ی توجه ویژه ی سران و دولتمردان کشور به مساله ی تامین سلامت و توسعه ی خدمات درمانی، چشم اندازی روشن برای آینده ی نظام بیمه یی و درمان برای همه ی اقشار جامعه ترسیم می کند.
اجرای بیمه ی همگانی سلامت خود یکی از راهکارهای توسعه ی این حوزه است که زیر نظر مستقیم مسوولان سلامت و درمان کشور در حال پیگیری است. از سوی دیگر نظام بیمه یی کشور نیز نیازمند برطرف سازی چالش های خود است تا در کنار سیاست های سلامت دولت جدید توسعه یابد.
سعید جلیلوند به عنوان یکی از کارشناسان بیمه ی کشور در باره ی راهکارهای بهبود در صنعت بیمه به پژوهشگر ایرنا گفت: افزایش اطلاع رسانی به متقاضیان بیمه و ارایه ی خدمات درمانی متناسب با نیاز بیمه شونده یکی از راهکارهای اساسی برطرف سازی چالش های این حوزه است.
وی همچنین تبلیغ های مناسب از طرف سازمان بیمه ی مرکزی به عنوان اصلی ترین متولی بیمه در کشور را دارای نقش اساسی در ارتقای فرهنگ بیمه در میان مردم دانست.
«علی ربیعی» وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی هم که در همایش پوشش فراگیر بیمه ی همگانی حضور یافت از هدف این سازمان برای رسیدن از وضع موجود به وضعیت مطلوب سلامت گفت. به گفته ی وی این مسیر نیازمند برنامه ریزی دقیق و سازماندهی است تا به اصلاح ساختار بیمه یی کشورمان پرداخته شود.
ربیعی همچنین شناسه ی این دولت را «بیمه و ارتقای نظام سلامت» عنوان کرد و افزایش اعتبارات و ارتباط بین دستگاهی سازمان بیمه و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی را برای رشد بهره وری برای ارایه ی خدمات مطلوب به بیمه شدگان لازم دانست.
*گروه پژوهش های خبری
پژوهش**9283**2054
انتهای پیام /*
Contact the editor:

[email protected]




30/01/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن