واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
طغیان ملخ درنوارمرزی مراوه تپه کشاورزان و دامداران را نگران کرد مراوه تپه – ایرنا – ملخ به عنوان آفتی خطرناک که هرساله با توجه به شرایط جوی خسارت قابل توجه ای را به کشاورزان، دامداران ومنابع طبیعی نوارمرزی مراوه تپه وارد می کند که نگرانی انان را به همراه دارد.
به گزارش خبرنگارایرنا، ملخ مراکشی از حدود88 سال پیش بخاطر وجود شرایط مناسب اقلیمی، مراتع و چراگاه های وسیع شرق استان گلستان به خصوص نوارمرزی ایران وترکمنستان را به عنوان زیستگاه ومحل های زاد ولد انتخاب کرده اند.
براساس مطالعات صورت گرفته، مبارزه با ملخ ازحدود80 سال پیش دردشت مغان و منطقه گنبدکاووس آغاز شده و این مبارزه هرساله ادامه دارد.
براساس اعلام کارشناسان حفظ نباتات زیستگاه های ملخ مراکشی در استان گلستان ، به طول 120 و به عرض 30 کیلومتر از حوالی شهرستان آق قلا آغاز و تا مراتع و چراگاه های شهرستان مرزی مراوه تپه ادامه دارد.
امسال به علت فقر پوشش مراتع و چراگاه ها، توده های میلیونی ملخ مراکشی زودتراز سال های گذشته به مزارع، باغات و منابع طبیعی شهرستان مراوه تپه هجوم بردند.
فرماندار شهرستان مراوه تپه روز پنجشنبه در گفت وگو با خبرنگارایرنا، بابیان اینکه طغیان ملخ مراکشی درنوارمرزی مراوه تپه کشاورزان ودامداران راشدیدا نگران کرده است، گفت: پراکندگی ملخ مراکشی در14هزارهکتار از مراتع و چراگاه هاو فقرگیاهی ناشی ازاین امرکشاورزان ودامداران همچنین عشایرنوارمرزی مراوه تپه را با شرایط حادی روبرو کرده است.
ˈاسماعیل تاجیˈ افزود: با توجه به کاهش بارندگی درماه های اخیر، مراتع و چراگاه های این منطقه با فقر شدید نباتات علوفه ای روبرو شده است.
وی گفت:درسال های قبل ملخ های مراکشی پس از تغذیه و اتمام پوشش گیاهی مراتع، به مزارع کشاورزان همچنین پوشش گیاهی جنگل های حواشی مراتع حمله ور می شدند و خسارات زیادی رابرجای می گذاشتند.
فرماندارمراوه تپه ادامه داد: متاسفانه امسال با فقرشدید مراتع و چراگاه ها، ملخ های مراکشی با کمبود علف زارها و نباتات علوفه ای روبرو هستند و قبل ازموعود معمول و زودتراز سال های گذشته، مزارع، باغات و جنگل های حاشیه مراتع را موردحمله و تخریب قرارمی دهند.
تاجی خاطرنشان کرد: برای مقابله ضربتی با این پدیده وآفت، ستاد مبارزه با ملخ با شرکت دستگاه های اجرایی مرتبط به خصوص مدیریت جهادکشاورزی تشکیل دادیم.
وی به وجود کانونهای آلوده به ملخ مراکشی در کشورهمسایه ترکمنستان نیز اشاره کرد و گفت: به رغم مبارزه جدی با ملخ در کشورما ، اگر این اقدام درخاک ترکمستان بصورت جدی انجام نشود، ملخ های آن سوی مرز به سوی مراتع، مزارع، باغات و منابع طبیعی کشورما پرواز می کنند و در محل های مورد نظر تخم ریزی می کنند که این سیکل پی درپی وهرساله ادامه دارد و منطقه را دچار خسارت می کند.
فرماندارمراوه تپه خسارت ملخ مراکشی درعرصه های مختلف دامی، زراعی ومنابع طبیعی درشهرستان مرزی مراوه تپه و شهرستانهای همجواررا جدی و اجتناب ناپذیر دانست و از مردم منطقه و به خصوص دستگاه های اجرایی مرتبط منطقه، شهرستان واستان گلستان خواست با مشارکت فعال، در جهت مبارزه جدی با ان اقدام شود.
مدیرجهادکشاورزی مراوه تپه نیز به افزایش جمعیت ملخ مراکشی در این شهرستان اشاره کرد و گفت:سال گذشته درهرمتر مربع 8 کپسول ملخ وجود داشت ولی امسال این تعداد به 12 کپسول افزایش یافته است.
مهندس ˈسلیمان محمدی ˈ افزود: همچنین درسال گذشته درداخل هر کپسول22 تخم زنده ملخ مراکشی وجود داشت که این تعداد امسال به 24عدد افزایش یافته است.
وی اعلام کرد: درحال حاضر16 اکیپ سمپاشی با تجهیزات کامل در کانون های آلوده به ملخ مراکشی، مشغول فعالیت هستند.
محمدی افزود: با تمهیدات صورت گرفته در روزهای آینده با ورود 10 اکیپ دیگر، تعداد اکیپ های مبارزه باملخ در نوارمرزی شهرستان مراوه تپه به 26 اکیپ افزایش خواهد یافت.
/7478/622/
انتهای پیام /*
Contact the editor:
[email protected]
28/01/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 52]