واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
پنج هزار مرکز درمان سرپایی اعتیاد در کشور وجود دارد کرمان- ایرنا- معاون پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی گفت: پنج هزار مرکز درمان سرپایی اعتیاد با الگوی متادون در کشور وجود دارد که هزار و 200 مرکز آن مربوط به این سازمان است.
به گزارش ایرنا، ˈمحسن روشن پژوهˈ، روز پنجشنبه در حاشیه بازدید از مرکز اجتماع درمان مدار کرمان (تی سی) در جمع خبرنگاران، افزود:همچنین 800 مرکز درمانی اقامتی میان مدت و 25 مرکز درمان اقامتی درازمدت با الگوی
ˈاجتماع محورˈ در کشور وجود دارد.
وی به سیاست های کلی بهزیستی اشاره و تصریح کرد: پیشگیری با رویکردهای اجتماع محور، تقویت شبکه ملی سازمان های اجتماع محور پیشگیری از اعتیاد، تقویت خط ملی اعتیاد با شماره 09628 که از همه جای کشور قابل دسترسی است از جمله این سیاست ها محسوب می شود.
روشن پژوه با اشاره به اینکه 180 میلیارد ریال اعتبار مربوط به حوزه درمان و پیشگیری اعتیاد تخصیص یافته، گفت: پیشگیری از اعتیاد در محیط های کاری، توجه به کرامت، حفظ منزلت و شأن انسان در درمان، علمی کردن مداخلات و کیفی کردم آن ها، توجه به تمام نیازهای انسان از سایر سیاست های مد نظر بهزیستی کشور است.
وی ادامه داد: ارزشیابی برنامه های بهزیستی در کشور اولویت ما است که صاحب نظران در این حوزه می توانند پیشنهادت خود را ارائه کنند.
وی تصریح کرد: یک میلیون و 325 هزار نفر آمار شیوع اعتیاد در کشور اعلام شده است که 9 درصد آن ها زن هستند که باید توجه ویژه به گروه های خاص مانند زنان انجام شود.
وی ادامه داد: برای افراد زیر 18 سال نیز باید برنامه ریزی ویژه ای شکل گیرد.
معاون پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی اظهار کرد: درمان و کنترل اعتیاد از دغدغه های اصلی مردم است.
وی خواسته اصلی مردم از مسوولان این بوده که به درمان و کنترل اعتیاد بپردازیم و در سطح مسوولان ارشد نظام نیز این دغدغه وجود دارد.
وی ادامه داد: در کشور و از سال های قبل تاکنون برنامه ها و فعالیت های گسترده ای در این زمینه با ارزیابی علمی دقیق و منصفانه وجود داشته اما همچنان جا برای کار کردن بسیار است.
روشن پژوه اظهار کرد: از نظر شیوع اعتیاد وضعیت مناسبی نداریم و گستره این معضل توجه ما را به خود جلب می کند.
معاون پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی خاطرنشان کرد: از حدود پنج سال گذشته موج جدیدی در رابطه با مصرف مواد محرک ایجاد شده که تاثیر و عوارض آن عمیق تر از مواد سنتی مانند تریاک است.
وی ادامه داد: باید در این رابطه از رویکردهای نوین، جامع تر و علمی استفاده کنیم زیرا مقابل ما یک نظام هوشمند و پیش رونده قرار دارد که مخاطبان خود را بخوبی می شناسد.
روشن پژوه در ادامه به مواردی برای پیشگیری و کنترل بهتر اعتیاد اشاره کرد و افزود: توصیه به توسعه ترویج سلامت همگانی، مشارکت تمامی دستگاه ها و نهادها، توجه به مردم و اجتماعی کردن رویکردها و توسعه رویکرد اجتماع محور، توجه به کارکردهای نهادهای مدنی بویژه خانواده برای ترویج سلامت از جمله این موارد است.
وی اظهار کرد: با وجود اینکه در سال های اخیر در حوزه اعتیاد بسیار کار شده اما شاید لازم باشد به معیارهای کیفی این بخش بیشتر پرداخته شود.ک/2
7443/2624/ 330
انتهای پیام /*
Contact the editor:
[email protected]
28/01/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 107]