واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
معاون رییس جمهور: افغانستان به حق آبه ایران از هیرمند پایبند باشد زاهدان - ایرنا - معاون امور حقوقی رییس جمهور گفت: افغانستان بر اساس کنوانسیون ایران با آن کشور در سال 1351 باید به حق آبه ایران پایبند بوده و به آن احترام گذارد.
ˈالهام امین زادهˈ عصر چهارشنبه در ˈنشست مشترک شورای هماهنگی امور حقوقی دستگاههای اجرایی و نظارتی سیستان و بلوچستانˈ افزود: انتظار می رود کمیساریای آب بین ایران و افغانستان توسط وزارت نیرو مورد توجه قرار گرفته و مساله بطور جدی پیگیری شود.
وی با بیان اینکه بدنبال زیاده خواهی نیستیم و حق خود را مطالبه می کنیم گفت: ایران خواهان بهره برداری معقول و منصفانه از حق آبه رود هیرمند است.
معاون رییس جمهور افزود: مفاد کنوانسیون ایران و افغانستان بطور دقیق از سوی کشور همسایه اجرا نشده است.
وی همچنین با اشاره به تاریخچه تقسیم این حق آبه میان دو کشور گفت: در کنوانسیون سال 51 میزان حق آب هیرمند برای ایران 820 میلیون مترمکعب در سال در نظر گرفته شد که متاسفانه کشور همسایه این حق آبه را اعمال نکرده است.
امین زاده ادامه داد: این در حالی است که نیاز آبی سیستان و بلوچستان افزون بر دو میلیارد مترمکعب است.
معاون امور حقوقی رییس جمهوری گفت: عدم توجه و احترام به این حق آبه معضلات اقتصادی، بهداشتی و زیست محیطی همچون خشکسالی، بیکاری و ریزگردها را به دنبال داشته و به زندگی مردم سیستان و بلوچستان آسیب زیادی وارد کرده است.
وی با اشاره به برخی گفته ها مبنی بر خواست آمریکا برای ساخت سد بر رود هیرمند در افغانستان نیز اظهارداشت: اگر این اقدام بر اساس یک رابطه حقوقی صحیح صورت گیرد موجب نگرانی مردم نخواهد شد.
او اظهار کرد: پیشنهاد می کنیم برای پایه گذاری حقوق دایمی در خصوص این حق آبه مذاکره و اقدامات لازم انجام شود.
معاون امور حقوقی رییس جمهور در بخش دیگری از سخنانش گفت: آسیب شناسی در بخش حقوقی دستگاههای اجرایی برای یافتن علت ازدیاد اختلافات فردی و دستگاهی در دستور کار معاونت حقوقی ریاست جمهوری قرار گرفته است.
وی افزود: با برنامه ریزی و تدبیر می توان از مشکلات و اختلافات کوچک پیشگیری یا آنها را حل کرد تا به دستگاه قضایی کشیده نشوند.
امین زاده عدم ماندگاری طولانی مدت کارشناسان حقوقی در دستگاههای اجرایی را یکی از مشکلات دولت ذکر و بیان کرد: اگر بتوان در دعاوی که به سود دستگاهها خاتمه می یابد مشوقهایی را برای کارشناسان حقوقی که از بیت المال محافظت کرده اند اختصاص داد می توان ماندگاری این کارشناسان در دستگاهها را بیشتر کرد و از این ناحیه با مشکل روبرو نشد.
وی با اشاره به تلاش معاونت حقوقی ریاست جمهوری برای کاهش اختلافات دستگاههای اجرایی با یکدیگر گفت: حل و فصل این اختلافات باید درون قوه مجریه صورت گیرد تا باری به دوش قوه قضاییه اضافه نشود.
معاون امور حقوقی رییس جمهور یکی از مشکلات حقوقی مردم را ناشی از ناآگاهی نسبت به قوانین و مقررات به ویژه در هنگام عقد قراردادها دانست و افزود: به همین خاطر به فکر راه اندازی یک نهضت قراردادی هستیم تا مدلهای مختلفی از قراردادها را تهیه کرده و در دسترس مردم قرار دهیم تا مشکلات حقوقی و قضایی مربوط به عقد قراردادها کاهش یابد.
امین زاده یکی از مشکلات حقوقی کشور را اجرای قوانین منسوخ دانست و با اشاره به راه اندازی سامانه اطلاعات قوانین به نشانی WWW.DOTIC.IR گفت: در این سامانه تمامی قوانین به روز شده کشور از قوانین منسوخ جدا و مشخص شده است که می تواند مورد استفاده مردم و کارشناسان حقوقی قرار گیرد.
وی همچنین در خصوص طرح ˈمنشور حقوق شهروندیˈ از سوی دولت تدبیر و امید اظهارداشت: برخی می گویند که این منشور عین قانون اساسی است و به طرح آن نیازی نیست اما باید یادآوری کرد که هدف از انجام این کار الزام دستگاهها به رعایت حقوق مردم در حوزه های مختلف بوده است.
معاون رییس جمهور همچنین با اشاره به ظرفیت سیستان و بلوچستان برای تولید انرژیهای نو، پیشنهاد داد با کمک اساتید دانشگاهی این استان رشته حقوق انرژیهای نو در دانشگاههای سیستان و بلوچستان تاسیس شود.
7392/653
انتهای پیام /*
Contact the editor:
[email protected]
27/01/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]