واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
استان بوشهر برای تولید انبوه بذردانه روغنی آفتابگردان مناسب است بوشهر- ایرنا - رییس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان بوشهر گفت: با توجه به کشت و تولید آزمایشی بذر آفتابگردان روغنی از رقم هایسان 25 در شهرستان دشتستان که دردو سال اخیر با موفقیت انجام شده امکان گسترش و تولید این گیاه به صورت انبوه دراین استان وجود دارد.
فرهاد فخری روزچهارشنبه درگفت وگو با ایرنا، افزود: یکی ازاهداف این کارتحقیقی وپژوهشی این است که در صورت موفقیت طرح با مشارکت کشاورزان تولید این نوع محصول را در سطح انبوه در استان بوشهر گسترش دهیم.
وی اضافه کرد: آفتابگردان روغنی محصولی از نباتات روغنی بوده که با توجه به تنوع خاص شرایط آب و هوایی استان، امکان کاشت این محصول با ارزش در سطوح قابل ملاحظه ای وجود دارد.
فخری گفت: کشت بذر دانه آفتابگردان در لاین های پدری و مادری هایسان 25 برای تولید بذرf1 توسط مرکز تحقیقات کشاورزی استان بوشهر درمزرعه واقع در حومه برازجان ( روستای بنداروز) در اواخر آبان آغاز و در اردیبهشت برداشت آن انجام می شود.
وی اضافه کرد: دراین ارتباط پایه های مادری و پدری به صورت منظم کشت شده و در طول فصل رشد همه مراقبت های ویژه انجام و نسبت به خالص سازی پایه های مناسب اقدام و پس از نظارت های دوره ای برداشت خواهد شد.
رییس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان بوشهر اضافه کرد: دانه های روغنی آفتابگردان برای تولید روغن آفتابگردان که یکی از روغن های گیاهی و مصرف غذایی با کیفیت بالاست، کاربرد دارد.
وی، افزایش عملکرد محصول دانه روغنی، امکان تولید دوبار در سال، خودکفایی در تولید بذر هیبرید آفتابگردان و جلوگیری از واردات آن، دسترسی آسانتر و ارزانتر به بذر این محصول و ایجاد اشتغال را از دیگر اهداف تولید بذر آفتابگردان عنوان کرد.
یکی از کشاورزان نمونه دشتستانی که به کشت این نوع محصول اقدام کرده است نیز گفت: سه و نیم هکتار از اراضی کشاورزی خود را در منطقه بنداروز به کشت بذر آفتابگردان روغنی با استفاده از شیوه های نوین آبیاری و مکانیزه اختصاص داده ام.
خداکرم آذرباد افزود: دراین طرح دو نمونه گل های آفتابگردان به دو صورت لاین های پدری و مادری کشت شده اند که لاین های پدری برای بارورکردن لاین های مادری کار گرده افشانی را با استفاده از زنبورها و یا باد انجام می دهند.
وی بیان کرد: بذری که از نوع مادری گرفته می شودبرای تکثیر و تولید دانه روغنی در اختیار کشاورزان در استانهای گلستان و کردستان قرار می گیرد که پس از کاشت و برداشت برای مصارف تولید روغن در کارخانجات روغن کشی مورد استفاده قرار می گیرد.
وی بیان کرد: با توجه به اقداماتی که صورت گرفته پیش بینی می شود متوسط عملکرد مزرعه که در سال گذشته یک تن و 200 کیلوگرم در هر هکتار بوده امسال به بیش از دو تن برسد و از این میزان سطح زیر کشت 500میلیون ریال درآمد کسب شود.
این کشاورز دشتستانی، خواستار حمایت مسوولان در بیشتر شدن الگو و تنوع در تولید و کشت محصولات کشاورزی در شهرستان دشتستان شد. ک/3
7213/539
انتهای پیام /*
Contact the editor:
[email protected]
27/01/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]