واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
پرداختی از جیب مردم در حوزه سلامت باید به کمتر از 10 درصد برسد
مشاور معاونت راهبردی و نظارت ریاست جمهوری با اشاره به اینکه پرداختی از جیب مردم در حوزه سلامت باید به کمتر از 10 درصد کاهش پیدا کند، گفت: افراد نباید به دلیل فقر و مناطق جغرافیایی از سطح خدمات نامناسبی برخوردار باشند.
به گزارش نامه نیوز، دکتر محمد رضا واعظ مهدوی در همایش پوشش فراگیر بیمه همگانی، برخورداری عادلانه مردم از خدمات سلامت که صبح چهارشنبه برگزار شد، افزود: باید از تجارب گذشتگان در حوزه سلامت و بیمه ای درس بگیریم و در شرایط موجود مصلحت این است که کج سلیقگی نداشته باشیم و منابع کشور را در بخش بهداشت و درمان و همچنین بیمه ای هزینه کنیم.
وی تاکید کرد: همه منابع کشور متعلق به مردم است و هیچ دولتی از جیب خود هزینه نمی کند و این منابع از طریق نفت، مالیات، حق بیمه، خیریه ها و ... تامین می شود.
واعظ مهدوی با اشاره به اینکه یکی از مبانی ضروری در کشورها عدالت در سلامت است، گفت: در جامعه باید تمامی افراد از حقوق یکسان در حوزه سلامت برخوردار باشند و اگر چنین اتفاقی رخ ندهد از مصادیق بی عدالتی است.
مشاور معاونت راهبردی و نظارت ریاست جمهوری تاکید کرد: نباید افراد به دلیل فقر و مناطق جغرافیایی از سطح خدمات نامناسب برخوردار باشند. پوشش بیمه همگانی از آرمان های انقلاب بود که از همان روزها در مقاطع مختلف به خوبی پیش رفت و از دستاوردهای بزرگ بعد از انقلاب می توان به شکل گیری شبکه های بهداشت، شبکه سازی در شهرستان ها، بیمه همگانی و ... اشاره کرد.
به گفته وی از سال 76 دو گروه مهم فاقد پوشش بیمه مانند روستائیان و خویش فرمایان تحت پوشش بیمه قرار گرفته اند که فرانشیزی که در آن زمان پرداخت می شد 25 درصد بود که این فرانشیز در سال 77 به 10 درصد و مجددا در سال 91 بیمه بستری با فرانشیز 25 درصد انجام شد.
واعظ مهدوی گفت: در سال 84 نیز پزشک خانواده و درمان سرپایی روستائیان شکل گرفت به طوری که یک میلیون و 400 هزار روستایی تحت پوشش بیمه قرار گرفتند.
مشاور معاونت راهبردی و نظارت ریاست جمهوری اظهار داشت: رویکرد نظام جامع رفاه و تامین اجتماعی گام بزرگی بود و قرار بود سیاستهای جامعی ایجاد شود که متاسفانه به طور کامل این اتفاق رخ نداد و رویکرد تامین اجتماعی بنگاه داری شد و در نهایت در سال های 85 و 86 طرح بیمه خدمات بستری شهری متوقف شد و حدود 5 تا 6 میلیون نفر از جمعیت بیمه شدگان خارج شدند که این موضوع خود یک گام به عقب بود.
وی گفت: بر اساس گزارش سازمان تامین اجتماعی 80 درصد استفاده کنندگان از بیمه خدمات درمانی بستری در مناطق شهری، افراد فقیر و نیازمند بودند و در شرایط فعلی که دولت عزم خود را جزم کرده که بیمه خدمات درمانی و چتر بیمه ای را گسترش دهد جبران عقب گردی است که در سالهای گذشته در حوزه سلامت و بیمه رخ داده است.
واعظ مهدوی تاکید کرد: باید سهم پرداختی مردم از 30 تا 40 درصد به 10 درصد کاهش پیدا کند و کاری کنیم که پرداخت هزینه های درمانی در بیمارستان های دولتی تحت پوشش کامل بیمه قرار گیرد و همچنین پرداخت از جیب کم شود.
به گزارش مهر، به گفته مشاور معاونت راهبردی و نظارت ریاست جمهوری رسالت مهم سازمان بیمه سلامت این است که قیمت ها را ارزان نگه دارد و با اجرای پزشک خانواده و سیستم ارجاع در جهت رفاه حال مردم و پرداخت هزینه های درمانی اقدامات موثری صورت گیرد.
1393/1/27
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 56]