واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری موج:
۲۶ فروردين ۱۳۹۳ (۱۵:۳۶ب.ظ)
گسترش روابط دوسويه واحد علوم و تحقيقات با دانشگاه هاي مطرح اروپايي و آسيايي مديرکل امور بين الملل واحد علوم و تحقيقات گفت: دور جديد همکاري ها با برنامه ي بين المللي جديد ارسموس موندوس موسوم به سلام 3 آغاز شده است.
به گزارش خبرگزاري موج، غفارزاده با بيان اينکه ارسموس موندوس برنامه اي در راستاي مبادله ي اعضاء هيأت علمي و دانشجو ويژه کشورهاي اتحاديه اروپا است، گفت: اين برنامه به ساير کشورهاي جهان نيز گسترش يافته که از اين جمله مي توان به همکاري دانشگاه هايي از ايران همچون دانشگاه آزاد اسلامي، مشهد، شهيد چمران اهواز، تهران و خواجه نصير الدين طوسي اشاره کرد.
وي ادامه داد: به تاريخچه نام گذاري برنامه ارسموس موندوس اشاره کرد و گفت: ارسموس موندوس، يک کشيش قرون وسطا و علاقه مند به گسترش علم از طريق سفر و مبادله بود و به همين جهت، به دنبال تصميم اتحاديه اروپا براي ايجاد برنامه اي به منظور ارتقاء سطح مبادله آموزشي و پژوهشي بين کشورها، اين برنامه تحت اين عنوان، نام گذاري شد.
مديرکل امور بين الملل واحد علوم و تحقيقات، اساس کار برنامه ارسموس موندوس را بر پايه روابط دوسويه بين گروهي متشکل از دانشگاه هاي کشورهاي اروپايي و غيراروپايي به منظور مبادله اعضاء هيأت علمي و دانشجو دانست و گفت: واحد علوم و تحقيقات تاکنون در چند برنامه ارسموس موندوس شرکت داشته است. گروهي شامل دو دانشگاه از عراق، سه دانشگاه از يمن، دانشگاه الگارو پرتغال، دانشگاه آي تي سي هلند، دانشگاه لوند سوئد و دانشگاه بوتنگن آلمان با کمک بودجه اي که اتحاديه اروپا در اختيار آن ها قرار داده است، در قالب برنامه ارسموس موندوس اقدام به تبادل دوسويه دانشجو و استاد کرده اند.
وي با اشاره به اينکه تاکنون واحد علوم و تحقيقات، سه پروژه را در چهارچوب اين برنامه اجرا کرده است گفت: اين واحد دانشگاهي، در پروژه ي اول موسوم به سلام يک حضور فعالانه داشته و تعدادي ازدانشجويان اين دانشگاه در دانشگاه هاي اروپايي تحصيل کردند و تعدادي از اساتيد نيز در دوره پسا دکترا موفق به دريافت بورس تحصيلي ارسموس موندوس شدند.
غفارزاده، از غيبت واحد علوم و تحقيقات در دومين پروژه ارسموس موندوس، موسوم به سلام دو ابراز تاسف کرد و گفت: علت احتمالي غيبت واحد در اين پروژه، عدم پيگيري صحيح مکاتبات توسط مسئولين وقت و برگزار کنندگان اين دوره در اروپابوده است که منجر به محروميت دو ساله واحد علوم و تحقيقات از شرکت در اين برنامه شد.
مدير کل امور بين الملل واحد علوم و تحقيقات، افزود: در مديريت جديد واحد علوم و تحقيقات ، تماس هاي مجدد با اتحاديه اروپا صورت گرفت و اين واحد دانشگاهي مجددا به برنامه ارسموس موندوس موسوم به سلام سه پيوست که روند کارهاي مربوط به آن، در اتحاديه اروپا در دست بررسي است و در آينده نزديک به تصويب خواهد رسيد.
غفارزاده گفت: از سال 2013 تحولي در برنامه ارسموس موندوس رخ داد و موجب جايگزين شدن آن با برنامه ارسموس موندوس پلاس شد که در چهارچوب آن، هدف برگزار کنندگان، همکاري دو طرفه بين دانشگاه هاي دنيا است.
وي با تاکيد بر اين که تعداد شرکت کننده در برنامه بين المللي ارسموس موندوس مطرح نيست بلکه مشارکت واحد علوم و تحقيقات در برنامه هاي بين المللي حائز اهميت است، گفت: واحد علوم و تحقيقات، هرساله حدود 500 دانشجو و عضو هيات علمي متقاضي براي بهره مندي از برنامه ارسموس موندوس دارد که از اين ميان به طور متوسط8 نفر موفق به استفاده از اين برنامه شده اند.
غفارزاده، زبان را دريچه اي به دنياي دانش جديد دانست و از عدم توجه دانشجويان به تسلط بر زبان هاي زنده دنيا ابراز تاسف کرد و ادامه داد: افرادي که فاقد مدرک معتبر زبان انگليسي هستند از روند ارزيابي هاي اين برنامه ها حذف مي شوند اين در حالي است در جلسه اي که ماه گذشته، در کردستان عراق با برگزارکنندگان اين برنامه ها داشتم، شاهد تمايل دانشگاه هاي اروپايي براي شرکت دانشجويان ايراني در برنامه ها، به علت سطح علمي مطلوب اين دانشجويان، بودم.
مدير کل امور بين الملل واحد علوم و تحقيقات شرکت در برنامه هاي ارسموس موندوس را امري شخصي دانست و گفت: واحد علوم و تحقيقات ، در چهارچوب موافقت نامه ها، شرايط شرکت افراد در اين برنامه ها را تسهيل مي کند.
مديرکل امور بين الملل واحد علوم و تحقيقات، از گسترش روابط دوسويه با دانشگاه هاي مطرح اروپايي و آسيايي براي ارائه مدرک مشترک يا فعاليت هاي دو مدرکي خبر داد و گفت: يک هيأت دانشگاهي از لهستان، در ماه مي سال جاري به ايران سفر خواهدکرد که واحدهاي علوم و تحقيقات يکي از دانشگاه هاي مورد علاقه براي بازديد آنها خواهد بود و اميد است، اين ديدار منجر به امضاء موافقت نامه اي به منظور تبادل اساتيد و دانشجويان اين واحد با آن دانشگاه ها، شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری موج]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]