واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > غرب > همدان آقا ميري در همدان تاكيد كرد:
منافع فردی در مدیریت جهادی کنار گذاشته شود/ توافق هسته ای ژنو سند تسلیم غربی ها در برابر ملت ایران
همدان - خبرگزاري مهر: نماینده ایران در شورای بینالمللی سزامی با اشاره به اينكه منافع فردی در مدیریت جهادی باید کنار گذاشته شود،گفت: توافق هسته ای ژنو سند تسلیم غربی ها در برابر ملت ایران است.
به گزارش خبرنگار مهر، محمود رضا آقا میری که به دعوت بسیج دانشجویی دانشگاه بوعلی همدان به مناسبت بزرگداشت روز فناوری هسته ای ظهر دوشنبه به همدان آمده بود در سخنانی که کمتر وجهه سیاسی داشت به بررسی کاربرد فناوری هسته ای در کشور پرداخت. وی با اشاره به اینکه هر علمي جایگاهی در زندگی بشیریت دارد، عنوان کرد: فن آوری هسته ای برای تسهیل در زندگی بشر آمده و رشته مهندسی هسته ای نیز شامل علوم ترکیبی مختلفی است. نماینده ایران در شورای بینالمللی سزامی فن آوری هسته ای با اشاره به اینکه فن آوری هسته ای در بخش صنعت و پزشکی کاربردهای فراوانی دارد، اذعان داشت: دانشمندانی چون انیشتین که به کشف این قابلیت خطرناک هسته اتم می پرداختند در واقع به کاری که انجام می دادند آگاهی لازم را نداشتند. آقا میری عنوان كرد: اولین بمب هسته ای در شهر هیروشیما منفجر شد که معادل چهار تن وزن داشت و 130 هزار نفر را در یک لحظه به کام مرگ برد. انفجار هیروشیما بنیان علم هسته ای را ویران کرد وی با اشاره به اینکه انفجار هیروشیما بنیان علم هسته ای را ویران کرد،ادامه داد: دومین بمب هسته ای نیز سه روز بعد در شهر ناکازاکی به زمین انداخته شد که 73 هزار نفر را کشت. عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی هسته ای شهید بهشتی با اشاره به اینکه آمریکا با دیدن چنین قدرت عملکردی از بمب هسته به دنبال آن شد که دیگر کشور ها را از داشتن آن بر حذر دارد و آنها را محدود کند، افزود: این کشور در سال 1968 میلادی با ارائه پیشنهادی به سازمان ملل به دنبال کنترل تولید سلاح های هسته ای برآمد در حالی که خود زیر ساخت های لازم آن را در کشورش ایجاده کرده بود. آقا میری اذعان داشت: پروتکل npt جهت کنترل بیشتر بر فعالیت دیگر کشورها در زمینه هسته ای شکل گرفته است و آمریکا در زمان جنگ سرد کشورهای زیادی را به سلاح اتمی مجهز کرد تا در مقابل جهان کومونیست بایستند. وی با اشاره به اینکه قدرت های جهانی به دنبال عدم ورود دیگر کشورها به این عرصه قدرت نظامی هستند، عنوان كرد: ساخت چهار راکتور در ایران قبل از انقلاب پیش بینی شده بود اما سیاست نامشخص دولت موقت در خصوص عدم نیاز به برنامه اتمی باعث تعطیل شدن عملی این صنعت در کشور شد.
عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی هسته ای شهید بهشتی افزود: اما در سال 65 این روند با آغاز رشته مهندسی هسته در دانشکده ای در دانشگاه شهید بهشتی دوباره رونق گرفت در حالی که بیش از 80 درصد از متخصصین هسته ای از کشور خارج شده بودند. منافع فردی در مدیریت جهادی باید کنار گذاشته شود آقا میری با اشاره سال اقتصاد و فرهنگ با مدیریت جهادی گفت: منافع فردی در مدیریت جهادی باید کنار گذاشته شود،جنگ تحمیلی به این علت به موفقیت رسید که منافع در آن حاکم نبود و شهید دکتر شهریاری یکی از افرادی بود که پس از جنگ وارد این عرصه شد. وی افزود: تحریم ها علیه ایران در بخش هسته ای از سال 1995 با ممنوع کردن تحصیل دانشجویان ایرانی در این رشته ها در اروپا آغاز شده و از سال 1377 با شکل گیری بنیه علمی مناسب به دنبال تربیت دانشجو در رشته گوناگون در این حوزه در سه دانشکده پرداختیم. عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی هسته ای شهید بهشتی با تاکید براینکه ایران باید به سوی علوم هسته حرکت می کرد در حالی که غربی ها حتی با بخش کاربری پزشکی آن نیز با ایران مخالف بودند، اظهار داشت: اگر دولتی قدرت مهار انرژی هسته ای را داشته باشد،به قدرت بازدارندگی دست میابد و غرب نیز تنها به دنبال افرادی است که به آنان هرچه می خواهند بدهند، همانند کاری که دولت لیبی با تجهیزات اتمی خود کرد و چیزی نصیبش نشد. آقای میری که مشکل غرب را با برنامه اتمی ایران دانشمندان هسته ای می خواند، عنوان کرد: هم اکنون علوم هسته در کشور در شش رشته در سه دانشکده کشور تدریس می شود. وی ادامه داد: 102 نیرگاه اتمی در آمریکا وجود دارد که 22 درصد از برق این کشور را تولید می کنند و در مجموع 438 نیروگاه هسته ای در جهان وجود دارد که 17 درصد از برق مورد مصرف جهان را تولید می کنند. عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی هسته ای شهید بهشتی با اشاره به اینکه ایران جایگاه خوبی در بخش هسته ای پزشکی دارد، اذعان داشت:80 مرکز در کشور از دستگاه های حوزه پزشکی هسته ای برای درمان بیماران استفاده می کنند. آقا میری افزود: 15 رادیو دارو در کشور تولید میشود و ایران چه از نظر نیروی انسانی وچه از نظر تولید تجهیزات مورد نیاز در حال خودکفا شدن است. توافق هسته ای ژنو سند تسلیم غربی ها در برابر ملت ایران است وی با اشاره به اینکه دشمنان دست از فشارهای سیاسی بر ایران برای عدم غنی سازی برنخواهند داشت، اظهار داشت: توافق هسته ای ژنو سند تسلیم غربی ها در برابر ملت ایران است. عضو هیئت علمی دانشکده مهندسی هسته ای شهید بهشتی با اشاره به سخنان رهبر انقلاب در خصوص لزوم مذاکره با غرب در بخش هسته ای، گفت: نباید جلو تر از رهبری حرکت کرد و نباید اجازه دهیم پرونده ایران در آژانس به صورت فوق العاده باقی بماند. آقا میری علت در خواست غرب برای لغو غنی سازی در ایران را غیر قابل مقایسه خواندن سیستم فراوری آن با دیگر نقاط دنیا در ایران عنوان و اظهار داشت: هیچ کشوری نیست که چرخه تولید تا تبدیل آن به میله های سوختی را داشته باشد واین تنها ایران است که در این بخش خودکفا است. وی بیان داشت: به 56 هزار سانتریفیوژ نیاز داریم تا بتوانیم سوخت سالیانه نیروگاه بوشهر را تامین کنیم.
۱۳۹۳/۱/۲۵ - ۱۷:۳۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 33]