تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 9 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):تلخى حق را تحمل كن، و مبادا كه فريب شيرينى باطل را بخورى.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1846752524




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

استانداردسازی یا سختگیری در تحصیلات تکمیلی، کدامیک ؟


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

استانداردسازی یا سختگیری در تحصیلات تکمیلی، کدامیک ؟ تهران- ایرنا- در حالی که برخی اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس می گویند وزارت علوم برای پذیرش دانشجویان در دوره های کارشناسی ارشد و دکتری «سختگیری» می کند اما مشاورعالی این وزارتخانه به گونه ای دیگر سخن گفته و عنوان می کند:ˈما به دنبال استانداردسازی کیفیت آموزشی دوره های تحصیلات تکمیلی هستیم ˈ.


به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاه ایرنا، براساس آمارهای رسمی ، فقط 5 تا 6 درصد متقاضیان دوره دکتری تخصصی در دانشگاه های دولتی، آزاد و پردیس های دانشگاهی پذیرش می شوند.
حمید میرزاده رییس دانشگاه آزاد اسلامی دراین باره می گوید: پذیرش دانشجوی دکتری تخصصی در دانشگاه های دولتی و آزاد کمتر از 17 هزار نفر است و این در حالی است که 330 هزار نفر متقاضی برای این مقطع وجود دارد.
در آخرین آزمون دوره دکتری تخصصی کشور که در روز 16 اسفندماه سال گذشته برگزار شد، 240 هزار و 361 داوطلب با یکدیگر رقابت کردند که از این تعداد 105 هزار و 88 نفر در گروه علوم انسانی، 35 هزار و 149 نفر در گروه علوم پایه، 46 هزار و 110 نفر در گروه فنی و مهندسی، 22 هزار و 60 نفر در گروه کشاورزی و منابع طبیعی، 9 هزار و 785 نفر در گروه هنر، 3 هزار و 487 نفر در گروه علوم پزشکی، 2 هزار و 92 نفر در گروه دامپزشکی و 16 هزار و 590 نفر در گروه زبان حضور داشتند .
در آزمون کارشناسی ارشد ناپیوسته سال 1393 نیز که در روزهای 23 تا 25 بهمن ماه برگزار شد، تعداد 950 هزار و 943 نفر شرکت کردند که ازاین تعداد 493 هزار و 722 نفر زن و 457 هزار و 221 نفر مرد بودند.
در روزهای گذشته برخی رسانه ها به نقل از عبدالواحد فیاضی سخنگوی کمیسیون آموزش مجلس اعلام کردند که در سال 1392، 10 هزار و 500 نفر برای تحصیل در دوره های کارشناسی ارشد و دکتری از کشور خارج شدند که از نظر او سختگیری زیاد وزارت علوم در پذیرش دانشجو علت آن بوده است .
بنا به گفته مجتبی صدیقی معاون وزیر علوم و رییس سازمان امور دانشجویان، بیش از 60 هزار دانشجوی ایرانی در مقاطع مختلف به ویژه مقطع کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی در دانشگاه های خارج از کشور مشغول به تحصیل هستند.

** لزوم استانداردسازی کیفیت آموزشی
جعفر توفیقی مشاور عالی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار حوزه دانشگاه ایرنا در ارتباط با آنچه که سختگیری وزارت علوم در پذیرش دانشجو در مقاطع تحصیلات تکمیلی عنوان می شود ، گفت: این وزارتخانه در سال های بعد از انقلاب اسلامی تقریبا با شیبی رو به افزایش و به طور مستمر ظرفیت های آموزش عالی را در تمام مقاطع کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری افزایش داده است؛ بنابراین سیاست افزایش ظرفیت ها دنبال شده و دانشگاه ها تمام تلاش خود را کرده اند تا پاسخگوی تقاضای اجتماعی برای جمعیت جوان کشورمان باشند.
وی با بیان اینکه دوره های کارشناسی ارشد و دکتری پژوهش محور بوده و برای توسعه ظرفیت ها مورد توجه ویژه وزارت علوم قرار دارد، افزود: کسب دستاوردهای پژوهشی و رتبه های بالا در تولیدات علمی نتیجه توسعه تحصیلات تکمیلی بوده و این سیاست ها ادامه دارد.
مشاور عالی وزیر علوم با یادآوری انتقال فشار از متقاضیان ورود به دوره های کارشناسی به دوره های کارشناسی ارشد و دکتری گفت: برای دوره کارشناسی ارشد در حدود یک میلیون و برای دوره دکتری تخصصی حدود 300 هزار نفر متقاضی ورود داریم؛ بنابراین تجربه ای که در طول هشت سال گذشته در دوره های کارشناسی بود، در حال انتقال به دوره های کارشناسی ارشد و دکتری است.
توفیقی در عین حال تاکید کرد: به نظرم تقویت ظرفیت پذیرش دانشجو در تحصیلات تکمیلی کماکان باید یکی از سیاست ها باشد ولی بحث کیفیت در دوره های تحصیلات تکمیلی که پژوهش محور بوده ، بسیار حائز اهمیت است.
وزیر اسبق علوم تصریح کرد: نمی توان این گونه تحلیل کرد که چون تعدادی دانشجو به خارج از کشور می روند به دلیل سخت گیری است ، بلکه وزارت علوم دارد نهایت تلاش خود را برای جذب دانشجویان دوره دکتری می کند اما چون بدنبال کیفیت است، ناچار بوده در استانداردهای ورود دانشجو نهایت دقت را از خود نشان دهد تا خدای ناکرده دستاوردهای علمی که تاکنون داشته ایم، دچار افت کیفی نشود.
توفیقی افزود: وزارت علوم از یک طرف موظف به افزایش ظرفیت آموزش عالی است و از طرف دیگر باید پاسخگوی کیفیت هم باشد، چه بسا اینکه درست درهمین شرایطی که نماینده محترم مجلس این نکته را اشاره کرده اند برخی دیگر در نقطه مقابل بگویند چرا وزارت علوم مثلا نظارت بیشتری بر دانشجویان دوره دکتری ندارد.
توفیقی درباره وجود ظرفیت برای پذیرش بیشتر دانشجویان دوره های تحصیلات تکمیلی گفت: با توجه به فشاری که بین داوطلبان دوره دکتری در حال انباشته شدن است، وزارت علوم کماکان تلاش خواهد کرد تا ظرفیت سازی کند ولی واقعیت آن است که تصور نمی کنم ظرفیتی در دانشگاه ها از نظر تعداد هیات علمی، منابع پژوهشی، منابع مالی و ساختمان، خالی مانده باشد.
وزیر اسبق علوم، تحقیقات و فناوری افزود: ظرفیتی خالی نمانده؛ اینکه تصور کنیم مثلا برای مواجهه با خروج برخی برای تحصیلات تکمیلی به خارج از کشور وزارت علوم ظرفیت خالی دارد و می تواند پذیرش خود را بالا ببرد، درست نیست.
وی به وجود برخی از پردیس های خودگردان در دانشگاه ها اشاره کرد و اظهار داشت: دانشگاه ها نهایت تلاش خود را می کنند و بیش از این هم احتمال نمی دهم که ظرفیتی خالی مانده باشد الا اینکه انشاالله در سال های آینده با جذب منابع مالی بیشتر و بازنگری در تجهیزات و زیرساخت های پژوهشی، با جذب هیات علمی بیشتر، وزارت علوم بتواند ظرفیت های جدیدی را اضافه کند.

** آمایش دقیق و نیازسنجی متناسب در آموزش عالی نشده است
با این حال عباس مقتدایی عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این سوال ایرنا که چگونه می توان هم جوابگوی تقاضای علاقمندان تحصیلات تکمیلی بود و هم کیفیت آموزشی را در نظر داشت؟ اظهار داشت: امروز آموزش عالی کشور اسیر بی برنامگی است و ما نتوانسته ایم آمایش دقیق و نیازسنجی متناسب با شرایط آینده کشور داشته باشیم.
وی افزود: تا زمانی که وزارت علوم متناسب با نیاز کشور، قابلیت ها و ظرفیت ها برنامه دقیق عملی نداشته باشد، این نابسامانی ها و سردرگمی های کشور ادامه خواهد داشت.
نماینده اصفهان در مجلس خاطرنشان کرد: ما در کمیسیون براین نکته تمرکز و تاکید داریم که دولت را در بُعد برنامه ریزی منضبط کنیم، به همین جهت جلسات متعددی با وزیر و معاونین وزیرعلوم و هم وزرای مربوط دیگر مانند وزیر آموزش و پرورش و کارشناسان این دستگاه ها داشته ایم تا هم نیاز مناطق مختلف کشور و آینده جامعه را مورد توجه قرار دهیم و هم سامان یافتن پذیرش دانشجو و تاسیس رشته ها را ایجاد کنیم.

** نوعی وطن گریزی موقت دراذهان برخی جوانان وجود دارد
سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات نیز در پاسخ به این سوال که از قول شما آماری منتشر شده که در سال 1392 10 هزار و 500 دانشجو برای تحصیلات تکمیلی به خارج از کشور رفته اند، گفت: این آمار را من نداده ام و از صحت آن اطلاعی ندارم؛ ممکن است این آمار درست باشد و ممکن است درست نباشد.
وی در تشریح دلایل علاقمندی دانشجویان برای خروج از کشور تصریح کرد: نوعی از وطن گریزی در میان برخی از جوانان ما وجود دارد که شاید دلیل آن علاقمندی برای جهان دیدگی در خارج از کشور و در عین حال تحصیل در آن کشور باشد.
نماینده مردم نور در مجلس خاطرنشان کرد: وجود علاقمندی برای جهان دیدگی در خارج از کشور و همچنین محدودیت های سیستم پذیرش دانشجو در مقاطع تحصیلات تکمیلی یکدیگر را تکمیل کرده و باعث شده تا جوانان زیادی برای ادامه تحصیل به خارج از کشور بروند.

** بنای وزارت علوم برای ارتباط بیشتر با بازار کار
توفیقی در پاسخ به این سوال ایرنا که آیا بازار کار توانایی جذب افرادی با تحصیلات تکمیلی بیشتر را دارد یا نه؟ گفت: بازار کار، بحث بسیار پیچیده ای است؛ طبیعتا موضوع موجود این است که وزارت علوم دنبال ساماندهی است و بنا دارد با بازار کار ارتباط بیشتری در خصوص هم ظرفیت ها و نوع رشته ها و هم برنامه های درسی داشته باشد.
وی افزود: اینکه خروجی های آموزش عالی با نیازهای بازار کار حداکثر انطباق را داشته باشند، جزو سیاست های ماست ولی از طرف دیگر باید دقت کنیم که بازار کار هم باید به سمت ظرفیت سازی هایی برای جذب دانش آموختگان داشته باشد.
مشاور عالی وزیر علوم با بیان اینکه در بازار کار و اقتصاد ظرفیت های بسیار زیادی در کشور وجود دارد، اظهار داشت: مثلا رشد اقتصادی ما طبق برنامه پنجم توسعه باید به حدود 8 درصد برسد و انشاء الله اگر این رشد محقق شود به معنای آن است که ظرفیت های بسیار زیادی در صنعت و اقتصاد کشور ایجاد خواهد شد و نیاز به نیروهای فارغ التحصیل بسیار افزایش پیدا خواهد کرد.
توفیقی تصریح کرد: اگر کشور مسیر توسعه اقتصادی را با رشد بالا دنبال کند ظرفیت جذب این فارغ التحصیلان را خواهد داشت.
اما عبدالواحد فیاضی سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوال مشابه به ایرنا گفت: باید فضای کسب و کار را در کشور رونق دهیم زیرا این فضا در شرایط کنونی راضی کننده نیست.
وی افزود: راه حل موضوع بازار کار، عدم ادامه تحصیل و منع ادامه تحصیل نیست زیرا این دو موضوع به نوعی مانع رشد و بالندگی فکری و علمی افراد در یک جامعه است که کار پسندیده ای نیست.
سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این سوال که در صورت افزایش ظرفیت پذیرش دانشجو در مقطع تحصیلات تکمیلی، چه برنامه ای برای کیفیت بخشی به آموزش عالی وجود دارد؟ اظهار داشت: نباید ادامه تحصیل درخارج از کشور را قرین با کیفیت بدانیم.
نماینده نور با بیان اینکه سیاست های کیفیتی باید دغدغه اصلی وزارت علوم باشد، تصریح کرد: سیاست های کمیت گرایانه از قبل هم وجود داشته باشد و موضوعات کیفی و برنامه ای باید بیشتر شود؛ برخی ها پیشرفت را فقط پیشرفت کمی با آمارها و شاخص های مشخص می دانند اما اعتقاد داریم که به دنبال هرگونه رشد و توسعه باید پیشرفت کیفی نیز وجود داشته باشد.
و سخن آخر با توجه به اظهار نظرهای عنوان شده ، به نظر می رسد که تنها در صورت موفق بودن برنامه های اقتصادی دولت و افزایش رشد اقتصادی است که بازار کار خواهد توانست نیروهای فارغ التحصیل در مقاطع تحصیلات تکمیلی را جذب کند و در غیر این صورت افرادی با مدارک تحصیلی کارشناسی ارشد و دکتری یا بیکار خواهند ماند یا اینکه به شغلی با مرتبه پایین تر رضایت خواهند داد که در هر حال مناسب نیست.
از: مهدی رهبر
فراهنگ(5)**9129**
انتهای پیام /*
Contact the editor:

[email protected]




25/01/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 96]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن