تبلیغات
تبلیغات متنی
محبوبترینها
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1834803773
استانداردسازی یا سختگیری در تحصیلات تکمیلی، کدامیک ؟
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
استانداردسازی یا سختگیری در تحصیلات تکمیلی، کدامیک ؟ تهران- ایرنا- در حالی که برخی اعضای کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس می گویند وزارت علوم برای پذیرش دانشجویان در دوره های کارشناسی ارشد و دکتری «سختگیری» می کند اما مشاورعالی این وزارتخانه به گونه ای دیگر سخن گفته و عنوان می کند:ˈما به دنبال استانداردسازی کیفیت آموزشی دوره های تحصیلات تکمیلی هستیم ˈ.
به گزارش خبرنگار حوزه دانشگاه ایرنا، براساس آمارهای رسمی ، فقط 5 تا 6 درصد متقاضیان دوره دکتری تخصصی در دانشگاه های دولتی، آزاد و پردیس های دانشگاهی پذیرش می شوند.
حمید میرزاده رییس دانشگاه آزاد اسلامی دراین باره می گوید: پذیرش دانشجوی دکتری تخصصی در دانشگاه های دولتی و آزاد کمتر از 17 هزار نفر است و این در حالی است که 330 هزار نفر متقاضی برای این مقطع وجود دارد.
در آخرین آزمون دوره دکتری تخصصی کشور که در روز 16 اسفندماه سال گذشته برگزار شد، 240 هزار و 361 داوطلب با یکدیگر رقابت کردند که از این تعداد 105 هزار و 88 نفر در گروه علوم انسانی، 35 هزار و 149 نفر در گروه علوم پایه، 46 هزار و 110 نفر در گروه فنی و مهندسی، 22 هزار و 60 نفر در گروه کشاورزی و منابع طبیعی، 9 هزار و 785 نفر در گروه هنر، 3 هزار و 487 نفر در گروه علوم پزشکی، 2 هزار و 92 نفر در گروه دامپزشکی و 16 هزار و 590 نفر در گروه زبان حضور داشتند .
در آزمون کارشناسی ارشد ناپیوسته سال 1393 نیز که در روزهای 23 تا 25 بهمن ماه برگزار شد، تعداد 950 هزار و 943 نفر شرکت کردند که ازاین تعداد 493 هزار و 722 نفر زن و 457 هزار و 221 نفر مرد بودند.
در روزهای گذشته برخی رسانه ها به نقل از عبدالواحد فیاضی سخنگوی کمیسیون آموزش مجلس اعلام کردند که در سال 1392، 10 هزار و 500 نفر برای تحصیل در دوره های کارشناسی ارشد و دکتری از کشور خارج شدند که از نظر او سختگیری زیاد وزارت علوم در پذیرش دانشجو علت آن بوده است .
بنا به گفته مجتبی صدیقی معاون وزیر علوم و رییس سازمان امور دانشجویان، بیش از 60 هزار دانشجوی ایرانی در مقاطع مختلف به ویژه مقطع کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی در دانشگاه های خارج از کشور مشغول به تحصیل هستند.
** لزوم استانداردسازی کیفیت آموزشی
جعفر توفیقی مشاور عالی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار حوزه دانشگاه ایرنا در ارتباط با آنچه که سختگیری وزارت علوم در پذیرش دانشجو در مقاطع تحصیلات تکمیلی عنوان می شود ، گفت: این وزارتخانه در سال های بعد از انقلاب اسلامی تقریبا با شیبی رو به افزایش و به طور مستمر ظرفیت های آموزش عالی را در تمام مقاطع کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری افزایش داده است؛ بنابراین سیاست افزایش ظرفیت ها دنبال شده و دانشگاه ها تمام تلاش خود را کرده اند تا پاسخگوی تقاضای اجتماعی برای جمعیت جوان کشورمان باشند.
وی با بیان اینکه دوره های کارشناسی ارشد و دکتری پژوهش محور بوده و برای توسعه ظرفیت ها مورد توجه ویژه وزارت علوم قرار دارد، افزود: کسب دستاوردهای پژوهشی و رتبه های بالا در تولیدات علمی نتیجه توسعه تحصیلات تکمیلی بوده و این سیاست ها ادامه دارد.
مشاور عالی وزیر علوم با یادآوری انتقال فشار از متقاضیان ورود به دوره های کارشناسی به دوره های کارشناسی ارشد و دکتری گفت: برای دوره کارشناسی ارشد در حدود یک میلیون و برای دوره دکتری تخصصی حدود 300 هزار نفر متقاضی ورود داریم؛ بنابراین تجربه ای که در طول هشت سال گذشته در دوره های کارشناسی بود، در حال انتقال به دوره های کارشناسی ارشد و دکتری است.
توفیقی در عین حال تاکید کرد: به نظرم تقویت ظرفیت پذیرش دانشجو در تحصیلات تکمیلی کماکان باید یکی از سیاست ها باشد ولی بحث کیفیت در دوره های تحصیلات تکمیلی که پژوهش محور بوده ، بسیار حائز اهمیت است.
وزیر اسبق علوم تصریح کرد: نمی توان این گونه تحلیل کرد که چون تعدادی دانشجو به خارج از کشور می روند به دلیل سخت گیری است ، بلکه وزارت علوم دارد نهایت تلاش خود را برای جذب دانشجویان دوره دکتری می کند اما چون بدنبال کیفیت است، ناچار بوده در استانداردهای ورود دانشجو نهایت دقت را از خود نشان دهد تا خدای ناکرده دستاوردهای علمی که تاکنون داشته ایم، دچار افت کیفی نشود.
توفیقی افزود: وزارت علوم از یک طرف موظف به افزایش ظرفیت آموزش عالی است و از طرف دیگر باید پاسخگوی کیفیت هم باشد، چه بسا اینکه درست درهمین شرایطی که نماینده محترم مجلس این نکته را اشاره کرده اند برخی دیگر در نقطه مقابل بگویند چرا وزارت علوم مثلا نظارت بیشتری بر دانشجویان دوره دکتری ندارد.
توفیقی درباره وجود ظرفیت برای پذیرش بیشتر دانشجویان دوره های تحصیلات تکمیلی گفت: با توجه به فشاری که بین داوطلبان دوره دکتری در حال انباشته شدن است، وزارت علوم کماکان تلاش خواهد کرد تا ظرفیت سازی کند ولی واقعیت آن است که تصور نمی کنم ظرفیتی در دانشگاه ها از نظر تعداد هیات علمی، منابع پژوهشی، منابع مالی و ساختمان، خالی مانده باشد.
وزیر اسبق علوم، تحقیقات و فناوری افزود: ظرفیتی خالی نمانده؛ اینکه تصور کنیم مثلا برای مواجهه با خروج برخی برای تحصیلات تکمیلی به خارج از کشور وزارت علوم ظرفیت خالی دارد و می تواند پذیرش خود را بالا ببرد، درست نیست.
وی به وجود برخی از پردیس های خودگردان در دانشگاه ها اشاره کرد و اظهار داشت: دانشگاه ها نهایت تلاش خود را می کنند و بیش از این هم احتمال نمی دهم که ظرفیتی خالی مانده باشد الا اینکه انشاالله در سال های آینده با جذب منابع مالی بیشتر و بازنگری در تجهیزات و زیرساخت های پژوهشی، با جذب هیات علمی بیشتر، وزارت علوم بتواند ظرفیت های جدیدی را اضافه کند.
** آمایش دقیق و نیازسنجی متناسب در آموزش عالی نشده است
با این حال عباس مقتدایی عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این سوال ایرنا که چگونه می توان هم جوابگوی تقاضای علاقمندان تحصیلات تکمیلی بود و هم کیفیت آموزشی را در نظر داشت؟ اظهار داشت: امروز آموزش عالی کشور اسیر بی برنامگی است و ما نتوانسته ایم آمایش دقیق و نیازسنجی متناسب با شرایط آینده کشور داشته باشیم.
وی افزود: تا زمانی که وزارت علوم متناسب با نیاز کشور، قابلیت ها و ظرفیت ها برنامه دقیق عملی نداشته باشد، این نابسامانی ها و سردرگمی های کشور ادامه خواهد داشت.
نماینده اصفهان در مجلس خاطرنشان کرد: ما در کمیسیون براین نکته تمرکز و تاکید داریم که دولت را در بُعد برنامه ریزی منضبط کنیم، به همین جهت جلسات متعددی با وزیر و معاونین وزیرعلوم و هم وزرای مربوط دیگر مانند وزیر آموزش و پرورش و کارشناسان این دستگاه ها داشته ایم تا هم نیاز مناطق مختلف کشور و آینده جامعه را مورد توجه قرار دهیم و هم سامان یافتن پذیرش دانشجو و تاسیس رشته ها را ایجاد کنیم.
** نوعی وطن گریزی موقت دراذهان برخی جوانان وجود دارد
سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات نیز در پاسخ به این سوال که از قول شما آماری منتشر شده که در سال 1392 10 هزار و 500 دانشجو برای تحصیلات تکمیلی به خارج از کشور رفته اند، گفت: این آمار را من نداده ام و از صحت آن اطلاعی ندارم؛ ممکن است این آمار درست باشد و ممکن است درست نباشد.
وی در تشریح دلایل علاقمندی دانشجویان برای خروج از کشور تصریح کرد: نوعی از وطن گریزی در میان برخی از جوانان ما وجود دارد که شاید دلیل آن علاقمندی برای جهان دیدگی در خارج از کشور و در عین حال تحصیل در آن کشور باشد.
نماینده مردم نور در مجلس خاطرنشان کرد: وجود علاقمندی برای جهان دیدگی در خارج از کشور و همچنین محدودیت های سیستم پذیرش دانشجو در مقاطع تحصیلات تکمیلی یکدیگر را تکمیل کرده و باعث شده تا جوانان زیادی برای ادامه تحصیل به خارج از کشور بروند.
** بنای وزارت علوم برای ارتباط بیشتر با بازار کار
توفیقی در پاسخ به این سوال ایرنا که آیا بازار کار توانایی جذب افرادی با تحصیلات تکمیلی بیشتر را دارد یا نه؟ گفت: بازار کار، بحث بسیار پیچیده ای است؛ طبیعتا موضوع موجود این است که وزارت علوم دنبال ساماندهی است و بنا دارد با بازار کار ارتباط بیشتری در خصوص هم ظرفیت ها و نوع رشته ها و هم برنامه های درسی داشته باشد.
وی افزود: اینکه خروجی های آموزش عالی با نیازهای بازار کار حداکثر انطباق را داشته باشند، جزو سیاست های ماست ولی از طرف دیگر باید دقت کنیم که بازار کار هم باید به سمت ظرفیت سازی هایی برای جذب دانش آموختگان داشته باشد.
مشاور عالی وزیر علوم با بیان اینکه در بازار کار و اقتصاد ظرفیت های بسیار زیادی در کشور وجود دارد، اظهار داشت: مثلا رشد اقتصادی ما طبق برنامه پنجم توسعه باید به حدود 8 درصد برسد و انشاء الله اگر این رشد محقق شود به معنای آن است که ظرفیت های بسیار زیادی در صنعت و اقتصاد کشور ایجاد خواهد شد و نیاز به نیروهای فارغ التحصیل بسیار افزایش پیدا خواهد کرد.
توفیقی تصریح کرد: اگر کشور مسیر توسعه اقتصادی را با رشد بالا دنبال کند ظرفیت جذب این فارغ التحصیلان را خواهد داشت.
اما عبدالواحد فیاضی سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوال مشابه به ایرنا گفت: باید فضای کسب و کار را در کشور رونق دهیم زیرا این فضا در شرایط کنونی راضی کننده نیست.
وی افزود: راه حل موضوع بازار کار، عدم ادامه تحصیل و منع ادامه تحصیل نیست زیرا این دو موضوع به نوعی مانع رشد و بالندگی فکری و علمی افراد در یک جامعه است که کار پسندیده ای نیست.
سخنگوی کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در پاسخ به این سوال که در صورت افزایش ظرفیت پذیرش دانشجو در مقطع تحصیلات تکمیلی، چه برنامه ای برای کیفیت بخشی به آموزش عالی وجود دارد؟ اظهار داشت: نباید ادامه تحصیل درخارج از کشور را قرین با کیفیت بدانیم.
نماینده نور با بیان اینکه سیاست های کیفیتی باید دغدغه اصلی وزارت علوم باشد، تصریح کرد: سیاست های کمیت گرایانه از قبل هم وجود داشته باشد و موضوعات کیفی و برنامه ای باید بیشتر شود؛ برخی ها پیشرفت را فقط پیشرفت کمی با آمارها و شاخص های مشخص می دانند اما اعتقاد داریم که به دنبال هرگونه رشد و توسعه باید پیشرفت کیفی نیز وجود داشته باشد.
و سخن آخر با توجه به اظهار نظرهای عنوان شده ، به نظر می رسد که تنها در صورت موفق بودن برنامه های اقتصادی دولت و افزایش رشد اقتصادی است که بازار کار خواهد توانست نیروهای فارغ التحصیل در مقاطع تحصیلات تکمیلی را جذب کند و در غیر این صورت افرادی با مدارک تحصیلی کارشناسی ارشد و دکتری یا بیکار خواهند ماند یا اینکه به شغلی با مرتبه پایین تر رضایت خواهند داد که در هر حال مناسب نیست.
از: مهدی رهبر
فراهنگ(5)**9129**
انتهای پیام /*
Contact the editor:
[email protected]
25/01/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 95]
صفحات پیشنهادی
استانداردسازی کالاهای تولیدی در اردبیل پیگیری می شود
استانها شمال اردبیل علایی استانداردسازی کالاهای تولیدی در اردبیل پیگیری می شود اردبیل – خبرگزاری مهر مدیر کل استاندارد و تحقیقات صنعتی استان اردبیل گفت در سال جدید استاندارد سازی کالاهای تولیدی استان با قوت پیگیری می شود به گزارش خبرنگار مهر هاشم علایی صبح پنج شنبه در حاگياهخواري يا گوشتخواري كداميك شما را مبتلا به سرطان ميكند؟
گياهخواري يا گوشتخواري كداميك شما را مبتلا به سرطان ميكند گياهخوار بودن يا گوشتخوار بودن هر دو داراي مزايا و يا معايبي است اما در فصل بهار داشتن يكي از اين رژيمهاي خاص بهاري افراد را بيشتر روانهي بیمارستان ميكند به گزارش خبرنگار بهداشت و درمان باشگاه خبرنگاران پژوهشگرااستانداردسازی تجهیزات شهربازی ها بدون مسامحه انجام می گیرد
استانداردسازی تجهیزات شهربازی ها بدون مسامحه انجام می گیرد قم – ایرنا – مدیرکل استاندارد و تحقیقات صنعتی قم گفت استانداردسازی تجهیزات شهربازی ها و بوستان های استان ادامه خواهد یافت و هیچگونه مسامحه ای در این کار صورت نمی گیرد به گزارش عصر یکشنبه ایرنا به نقل از روابط عمومی اداکدامیک از کشورهای دنیا طعم قدرت هستهای را چشیدهاند؟/ وقتی اسرائیل و کره شمالی تن به معاهدات بین المللی هسته
کدامیک از کشورهای دنیا طعم قدرت هستهای را چشیدهاند وقتی اسرائیل و کره شمالی تن به معاهدات بین المللی هستهای نمیدهند در آستانه برگزاری دور جدید مذاکرات هستهای و حضور مجدد ظریف و اشتون در وین نگاهی داریم به روند هستهای شدن قدرتهای جهان به گزارش نامه نیوز امشب ظریف وزیپیگیری استانداردسازی معابر شیراز برای معلولان
استانها جنوب فارس کشاورز به مهر خبر داد پیگیری استانداردسازی معابر شیراز برای معلولان شیراز - خبرگزاری مهر مدیر کل بهزیستی استان فارس از پیگیری استانداردسازی معابر شیراز برای معلولان خبر داد عبدالحمید کشاورز در این خصوص با بیان اینکه استاندارد سازی معابر برای معلولان در شیسختگيريهايي كه ممكن است خطرآفرين باشد
سختگيريهايي كه ممكن است خطرآفرين باشد همه روانشناسان و كارشناسان تربيتي مدام در حال تلاش هستند عادتهاي بد تربيتي را از رفتارهاي پدر و مادرها حذف كنند و در مقابل به آنها ياد بدهند با جايگزين كردن چه رفتارهايي ميتوانند نتيجه بهتري از تربيت فرزندشان بگيرند همه پدر و مادرها غافلنمدیر آبفای جیرفت خبر داد جمعآوری و استانداردسازی انشعابهای غیرمجاز جیرفت
مدیر آبفای جیرفت خبر دادجمعآوری و استانداردسازی انشعابهای غیرمجاز جیرفتمدیر امور آب و فاضلاب شهری شهرستان جیرفت گفت پس از شناسایی انشعابهای غیراستاندارد منطقه به منطقه در حال کدگذاری و جمعآوری آنها هستیم به گزارش خبرگزاری فارس از جیرفت احمد سنجری پیش از ظهر امروز در جمع خاجرای طرح استانداردسازی هتل ها و مراکز اقامتی
اجرای طرح استانداردسازی هتل ها و مراکز اقامتی تهران - ایرنا - ناظر عالی ستاد هماهنگی خدمات سفر کشور ار اجرای طرح استانداردسازی هتل ها و مراکز اقامتی خبرداد به گزارش روز شنبه واحد خبر ستاد مرکزی هماهنگی خدمات سفر کشور رسول فلاحت گفت استانداردسازی که هم اکنون در هتل ها و مراکز اانعقاد تفاهمنامه با یک شرکت خصوصی برای استانداردسازی مراکز اقامتی کشور
اجتماعی گردشگری و میراث فرهنگی انعقاد تفاهمنامه با یک شرکت خصوصی برای استانداردسازی مراکز اقامتی کشور مدیرکل نظارت و ارزیابی مراکز گردشگری از انعقاد تفاهمنامه ای بین معاونت گردشگری و یک شرکت خصوصی به منظور استانداردسازی تمامی هتلها متلها میهمانپذیر و مراکز بین راهی در کشور خرئیس دانشگاه پیام نور کردستان: 11 رشته جدید تحصیلات تکمیلی در پیام نور کردستان راهاندازی میشود
رئیس دانشگاه پیام نور کردستان 11 رشته جدید تحصیلات تکمیلی در پیام نور کردستان راهاندازی میشودرئیس دانشگاه پیام نور استان کردستان از درخواست صدور مجوز برای ایجاد 11 رشته تحصیلات تکمیلی در مراکز دانشگاهی پیام نور در استان خبر داد ایوب مرادی امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در سنتقاضای اجتماعی پشت سد تحصیلات تکمیلی
جمعه ۱۵ فروردین ۱۳۹۳ - ۰۹ ۳۹ جمعیت 18 تا 24 سال کشور رو به کاهش است این جملهایست که طی یکی دو سال اخیر بارها از سوی مسئولان و کارشناسان آموزش عالی کشور عنوان شده و شاید یک مقایسه آماری از داوطلبان کنکور در طی سالهای اخیر بیشتر بتواند روشنگر این واقعیت باشد چراکه جمعیت جوانکارگروه گسترش آموزش عالی و تحصیلات تکمیلی در قوچان تشکیل شود
استانها شرق خراسان رضوی شوشتری خواستار شد کارگروه گسترش آموزش عالی و تحصیلات تکمیلی در قوچان تشکیل شود قوچان - خبرگزاری مهر نماینده مردم قوچان در مجلس شورای اسلامی گفت باتوجه به پتانسیل های مناسب قوچان در بخش آموزش عالی تشکیل کارگروه گسترش آموزش عالی و تحصیلات تکمیلی در احسینی در گفتوگو با فارس خبر داد تعیین ظرفیت تحصیلات تکمیلی در اختیار دانشگاهها/پذیرش تا صد درصدی ظرفیت روزان
حسینی در گفتوگو با فارس خبر دادتعیین ظرفیت تحصیلات تکمیلی در اختیار دانشگاهها پذیرش تا صد درصدی ظرفیت روزانه در پردیسهامدیرکل دفتر گسترش آموزش عالی با اشاره به تغییر نحوه پذیرش دانشجویان تحصیلات تکمیلی گفت امسال تعیین ظرفیت تحصیلات تکمیلی در اختیار دانشگاهها قرار میگیرد حکدامیک از هنرمندان به دیدار رئیس سازمان سینمایی رفتند/ تصاویری از دیدار نوروزی بازیگران با یکدیگر
کدامیک از هنرمندان به دیدار رئیس سازمان سینمایی رفتند تصاویری از دیدار نوروزی بازیگران با یکدیگر حجت الله ایوبی رییس سازمان امور سینمایی روز گذشته در خانه سینما با سینماگران دیدار کرد 1393 1 19سختگیری نادرست خانوادهها، مهمترین مانع ازدواج آسان
شنبه ۲۳ فروردین ۱۳۹۳ - ۱۴ ۳۴ مسئول نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد ایلام گفت سختگیریهای نادرست و نابهجای خانوادهها مهمترین مانع بر سر راه ازدواج آسان است حجتالاسلام و المسلمین مهدی همتی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا - منطقه ایلام با تاکید برتبلت سامسونگ يا اپل؛ كداميك پرفروش تر است؟
تبلت سامسونگ يا اپل كداميك پرفروش تر است سهم فروش تبلت شرکت سامسونگ رو به افزایش است و این شرکت می خواهد با تولید محصولات جدید از رقیب قدیمی خود یعنی اپل سبقت بگیرد به گزارش دریچه فناوری اطلاعات باشگاه خبرنگاران طبق گزارش ها سامسونگ توانسته سهم خود از بازار تبلت ها را در ابتدراه دراز گردشگری ایران برای استانداردسازی خدمات
راه دراز گردشگری ایران برای استانداردسازی خدمات تهران - ایرنا - گردشگری صنعت روز جهان است و برای ماندگاری و جذب گردشگر بیشتر نیاز به استانداردسازی دارد در حالی که هنوز این مقوله درایران راهی پیدا نکرده است استاندارد سازی در صنعت گردشگری ایران هنوز راهی درازی در پیش رو دارد و فا-
فرهنگ و هنر
پربازدیدترینها