تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 23 تیر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع): با علما معاشرت كن تا علمت زياد، ادبت نيكو و جانت پاك شود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

اتاق فرار

خرید ووچر پرفکت مانی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دانلود سریال سووشون

دانلود فیلم

ناب مووی

رسانه حرف تو - مقایسه و اشتراک تجربه خرید

سرور اختصاصی ایران

تور دبی

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

دانلود کتاب صوتی

تعمیرات مک بوک

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

قیمت فرش

آموزش کیک پزی در تهران

لوله بازکنی تهران

میز جلو مبلی

آراد برندینگ

سایبان ماشین

مبل استیل

بهترین وکیل تهران

استعداد تحلیلی

کی شاپ

خرید دانه قهوه

دانلود رمان

وکیل کرج

آمپول بیوتین بپانتین

پرس برک

بهترین پکیج کنکور

خرید تیشرت مردانه

خرید نشادر

خرید یخچال خارجی

وکیل تبریز

اجاره سند

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ووچر پرفکت مانی

خرید سی پی ارزان

خرید ابزار دقیق

بهترین جراح بینی خانم

تاثیر رنگ لباس بر تعاملات انسانی

خرید ریبون

ثبت نام کلاسینو

خرید نهال سیب سبز

خرید اقساطی خودرو

امداد خودرو ارومیه

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1806365547




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

فارس گزارش می‌دهد نفس‌های فراموش شده پشت دیوارهای کاه‌گلی / یارانه حق کیست؟


واضح آرشیو وب فارسی:فارس: فارس گزارش می‌دهد
نفس‌های فراموش شده پشت دیوارهای کاه‌گلی / یارانه حق کیست؟
در شرایطی که در گوشه و کنار شهر، مردم در تکاپوی ثبت نام برای دریافت یارانه هستند در همسایگی ما مردمانی زندگی می‌کنند که تنها منبع درآمدشان یارانه است اما ما به راحتی از آنان دور شده‌ایم.

خبرگزاری فارس: نفس‌های فراموش شده پشت دیوارهای کاه‌گلی / یارانه حق کیست؟


به گزارش خبرنگار فارس از مشهد، در میان تکاپوی افراد برای ثبت نام یارانه و نگرانی عده‌ای برای جاماندن و حذف شدن از لیست یارانه به سراغ مردمانی رفتیم که تنها منبع درآمدشان یارانه است. در 35 کیلومتری مشهد و در حوالی شهرک نوبهار روستائی با حدود 70 خانوار وجود دارد. این روستا با داشتن امکانات برق، آب و گاز باز هم از محرومیت رنج می‌برد. به اتفاق تعدادی از فعالان فرهنگی مشهد عازم روستاهای نزدیک گلبهار شدیم. بسیجیانی که در هیاهوی غفلت مسئولان عزمشان را جزم کرده تا صدای نیازمندان روستای قوشق آباد و روستاهای اطراف آن را به گوش مسئولان برسانند.

از جاده‌های فرعی شهرک نوبهار که گذر کردیم به روستای قوشق آباد رسیدیم. پس از عبور از کوچه پس‌کوچه‌های روستا و تماشای بازی کودکان در زمین‌های سنگی، مقابل در خانه‌ای توقف می‌کنیم؛ خانه‌ای کاه‌گلی با سقفی گنبدی و دری چوبی. ** وقتی اوضاع درون خانه بهتر از بیرون آن نیست برای وارد شدن به خانه به علت کوتاهی چارچوب باید سر را خم کنی. زن جوانی که گوش‌هایش به خوبی نمی‌شنود به استقبال ما می‌آید و ما با راهنمایی زن همسایه به درون خانه وارد می‌شویم.

اوضاع درون خانه بهتر از بیرون آن نیست و صدای فقر از در و دیوار خانه به گوش می‌رسد. خانه‌ای محقر با دو اتاق و ابتدایی‌ترین وسایل نصیب این خانواده چهار نفری شده است. زن همسایه می‌گوید: در این خانه، تنها وسایل آن متعلق به این خانواده است و صاحب زمین شخص دیگری است که این خانه را در اختیار این خانواده گذاشته است. به سراغ یکی دیگر از ساکنان روستا که از جانبازان جنگ تحمیلی است، رفتیم. می‌خواهیم ببینیم یادگار هشت سال دفاع مقدس در این روزها و در گرماگرم ایام ثبت نام یارانه چگونه روزگار می‌گذراند. ** خانه کاه‌گلی با دو اتاق سهم جانباز جنگ تحمیلی خانه‌ای کاه‌گلی با دو اتاق سهم او از زندگی در این روستا است. با استقبال همسرش به درون اتاق می‌رویم. پس از احوالپرسی از زندگی‌اش برایمان می‌گوید؛ اینکه برای رضای خدا جنگیده و در سال 62 مجروح شده؛ ترکش‌های باقی مانده در بدن نیز او را از کار کردن بازداشته است. وقتی از او می‌پرسم چه انتظاری از مسئولان داری سرش را پایین می‌اندازد و پس از کمی سکوت اشک‌هایش جاری می‌شود و تنها می‌گوید: نمی‌خواهم شرمنده زن و فرزند باشم. وی در خصوص نحوه امرار معاش این خانواده می‌گوید: یارانه مهم‌ترین عامل تأمین کننده زندگی آنان است و پسرش که شاگرد گچکار است کمک خرج به حساب می‌آید. این جانباز اعصاب و روان 12 سال پیش از شهرستان درگز به علت خشکسالی به این منطقه مهاجرت کرده و حال هم نیازمند کمک و توجه مسئولان است. ** 4 اتاق برای زندگی 4 خانوار به خانه یکی دیگر از افرادی که به این روستا مهاجرت کرده می‌رویم. خانه‌ای 200 متری با چهار اتاق که در هر اتاق آن یک خانوار زندگی می‌کند.

اهالی خانه برای درد دل و گفت‌وگو با ما به حیاط می‌آیند. ناهید خانم زنی است که زادگاهش را ترک کرده و به امید زندگی بهتر به این روستا پناه آورده است. او که از شهرستان زابل به علت خشکسالی ترک دیار گفته حال در منزلی استیجاری در این روستا زندگی می‌کند و ماهانه 35 هزار تومان بابت این خانه اجاره می‌دهد. وی نیز مانند سایرین، یارانه را کمک خرج بزرگ زندگی‌اش می‌داند و می‌گوید: با پول کارگری شوهرم نمی‌توانم چرخ زندگی را بچرخانم و 10 روز دیگر نیز باید این خانه را تخلیه کنم. محمد یکی دیگر از افرادی است که در این خانه 200 متری زندگی می‌کند و از ناحیه راست بدن دچار معلولیت است. غمی در چهره این مرد جوان پیداست ولی او گلایه‌ای از زندگی ندارد و این  فقر فرهنگی روستا است که او را آزار می‌دهد. محمد گویا مشکل خودش را فراموش کرده که این چنین با تأسف از نوجوانان و جوانانی می‌گوید که از سنین 17 و 18 سالگی به اعتیاد روی آورده‌اند.

** جولان شیشه در زندگی‌های شیشه‌ای اینجا شیشه زندگی جوانان را شیشه‌ای کرده و سرقت نمی‌گذارد اهالی روستا آسوده بخوابند. قوشق آباد را به قصد روستای فتح آباد ترک می‌گوییم. سکوت عجیبی بر فضای روستا حاکم است. سراغ منزل یکی از روستائیان را می‌گیریم. به خانه او که می‌رسیم بوی نم کاه‌گل به مشام می‌رسد. زنی جوان با دخترکی در خانه به استقبالمان می‌آیند.

دخترک شاد و خندان سراغ تنها وسیله بازی‌اش که همان طناب آویزان از درخت است، می‌رود و مشغول بازی می‌شود. زن با بغض می‌گوید: باران آمده و برای اینکه باران سقف خانه را خراب نکند به پشت بام رفتم و روی سقف پلاستیک پهن کردم. سراغ همسرش را که می‌گیرم می‌گوید به حیاط برو، او آنجا است. مردی بر روی سکو نشسته و به گوشه‌ای خیره شده است. فهمیدم معلول ذهنی است که نمی‌تواند کاری انجام دهد. دخترک که بر روی تاب نشسته و بازی می‌کند به سراغ پدر معلولش می‌رود و به او التماس می‌کند که لحظه‌ای با او بازی کند اما گویا پدر معلولش هم می‌داند که خانواده‌اش از فقر رنج می‌برند و رمقی برای بازی با کودکش ندارد. با بدرقه و دعای خیر اهالی روستا، منطقه را ترک می‌کنیم. هنوز در این خانه‌ها زندگی در جریان است. اهالی این روستا همسایگان نزدیک ما هستند که خیلی از آنها دور شده‌ایم. در شرایطی که در گوشه گوشه شهر مردم در تکاپوی ثبت نام برای دریافت یارانه هستند و مردمان شهر به راحتی در خانه به اینترنت دسترسی دارند و یا کافی نت‌ها مملو از جمعیت هستند اینجا مردمانی زندگی می‌کنند که نیازمندان واقعی یارانه هستند اما در سخت‌ترین شرایط به سر می‌برند. اینجا خبری از اینترنت و کافی نت نیست، اینجا برای ثبت نام باید کیلومترها مسیر را طی کنی و مبلغ کرایه مسیر را هم بر هزینه گزاف ثبت نام اضافه کنی تا بتوانی ثبت نام کنی. آیا مردم اگر بفهمند در همسایگی آنها این چنین نیازمندانی وجود دارند باز هم نگران حذف شدن از لیست یارانه هستند یا برای همدردی با این افراد از گرفتن یارانه انصراف خواهند داد؟ قضاوت با شما... انتهای پیام/2202/

93/01/25 - 09:57





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: فارس]
[مشاهده در: www.farsnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 56]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن