واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
هیچ کس در تحقق شعار سال جدید حق هجمه به دیگران را ندارد شهرری - ایرنا -دبیر ستاد بزرگداشت امام خمینی(ره ) گفت: هیچ کس در تحقق شعار سال جدید حق هجمه به دیگران را ندارد.
به گزارش روز یکشنبه ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی جماران، ˈمحمد علی انصاریˈ در جلسه ستاد برگزاری مراسم بیست و پنجمین سالگرد ارتحال امام راحل افزود: نامگذاری امسال از سوی رهبر معظم انقلاب به نام سال اقتصاد، فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی، تکلیف بزرگی بر دوش مدیران برای برنامه سازی است.
وی نهضت امام خمینی (ره) را یک نهضت فرهنگی دانست و اظهار کرد: این نهضت فرهنگی در درون خود با اهداف بلندی عجین بود که یکی از آن ها رسیدن به اقتصاد سالم و پویا برای ملتی بود که خواهان عدالت اجتماعی و امنیت اقتصادی است.
وی تاکید کرد: هنگامی که کشورش از نظر برخورداری از سرمایه های متنوع الهی در شمار کشورهای انگشت شمار دنیا قرار دارد؛ بایستی با کار و تلاش مضاعف برای کشورهای دیگر الگوی اقتصاد و پیشرفت باشد.
انصاری با اشاره به اینکه تاکنون توانسته ایم با وجود تحریم ها، بی عدالتی ها و تحمیل جنگ، در برنامه های فرهنگی و اقتصادی موفق عمل کنیم، تصریح کرد: با این حال باید بپذیریم تا رسیدن به فرهنگ ناب اسلامی، ملی و مذهبی و تا رسیدن به اقتصادی که به تعبیر مقام معظم رهبری تکان ها و حوادث نتواند آن را دچار بحران کند، فاصله داریم.
وی ادامه داد: معنای سال اقتصاد، فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی این نیست که بر حس عادتی که ستودنی نیز هست، پرچمی را برداریم و تا پایان سال شعار بدهیم بلکه باید برای تحقق یک فرهنگ مطلوب که فرهنگی اسلامی و اقتصادی سالم که اقتصاد اسلامی است عزم ملی داشته باشیم.
انصاری تحقق شعار سال جدید را مشروط به مشارکت همه نهادها و از آن جمله دولت دانست و افزود: این کار به تنهایی از عهده دولت برنمی آید، بنابراین درست نیست که عده ای خیرخواهانه یا برعکس بگویند چه اتفاقی باید و نباید بیفتد و در انتهای سال هم هجمه ها را به دولت سرازیر کنند که چرا این اتفاق نیفتاد.
دبیر ستاد بزرگداشت امام خمینی همچنین مسائل فرهنگی را محدود به ترویج حجاب ندانست و تصریح کرد: ضرورتی ندارد که وقتی بحث فرهنگ به میان می آید ذهنمان به سمت موی آدم ها و بی حجابی برود و فکر کنیم که فرهنگ یا بی فرهنگی محدود به همین مسائل است و رفع مسائل فرهنگی به معنی تظاهر آن در خیابان هاست.
وی افزود: البته مبارزه با مفاسد، هنجار شکنی ها و گناهان آشکار وظیفه مضاعف ماست و از مصادیق امر به معروف و نهی از منکر است.
انصاری با اشاره به لزوم همکاری همگانی در تحقق شعار سال جدید گفت: همه باید رفتار خودشان را بررسی کنند و ببینند چقدر با شعار امسال زاویه دارند، چه کسی می تواند در کشور ادعا کند که همه آنچه را که اسلام به عنوان فرهنگ در مسائل فردی، اخلاقی، اجتماعی و سیاسی از مسلمانان انتظار دارد، داراست؟
وی ادامه داد: هر کدام در بخشی از مسائل زندگی با آنچه که در اسلام بر عهده ما گذاشته شده فاصله داریم، یکی در حوزه اخلاق و ادب، یکی در زمینه اقتصاد و دیگری در زمینه مدیریت، گرفتاری های جامعه اسلامی نیز از همین جا آغاز می شود.
انصاری با اشاره به جایگاه مسائل فرهنگی در صحیفه امام خمینی (س) اظهار داشت: در صحیفه بعد از واژه هایی مثل اسلام، آزادی و ارزش های بلند اسلامی، واژه هایی همچون فرهنگ استعماری، فرهنگ بیگانه در برابر فرهنگ خودی، فرهنگ اسلامی، فرهنگ انسانی به وفور به کار رفته است.
دبیر ستاد بزرگداشت امام خمینی، با یادآوری فرمان امام خمینی مبنی بر تشکیل شورای بزرگی به نام شورای عالی انقلاب فرهنگی تأکید کرد: امام افرادی صاحب نام و برجسته در حوزه های گوناگون اسلام و اسلام شناسی را به عضویت شورای عالی انقلاب فرهنگی منصوب کردند تا تحول فرهنگی در جامعه اتفاق بیفتد.
وی ادامه داد: روزی می توانیم بگوییم که مردممان در برابر فرهنگ بیگانه آسیب پذیر نیستند، اسیر ماهواره نمی شوند و جامعه گرایش به فرهنگ های دیگر پیدا نمی کند که فرهنگ اسلامی را خوب شناخته باشیم و معاشرت ها و رفتارهایمان بر طبق فرهنگ اسلامی باشد.
دبیر ستاد سالگرد ارتحال امام خمینی (س) تصریح کرد: هیچ خطری ملتی را که با فرهنگ امیرالمؤمنین، فرهنگ عاشورا و فرهنگ انتظار واقعی زندگی می کند تهدید نمی کند.
وی با بیان اینکه همه در تحقق شعار امسال مسئول هستند و کسی حق هجمه به دیگران را ندارد ،اظهار داشت: امروز باید بدانیم که نگاه اندیشمندان دنیا نه به موشک ها و سلاح های ماست، نه به اقتصاد ما، هرچند این ها مبادی قدرت ماست.
وی افزود:اما، امروز هرکس بخواهد امام و ملت را بشناسد، سراغ کتاب فرهنگ ما می رود و از درون واژه ها، ادبیات، گفتمان ها و از این فراتر رفتارهای مردم جامعه را در باره آن قضاوت می کند.
انصاری گفت: اگر در جامعه ای بی عدالتی باشد، کسانی که از روی انصاف دست به قضاوت در باره آن می زنند نمی توانند بگویند که با جامعه ای با فرهنگ متمدنانه روبه رو هستند.
وی همچنین افزود: اگر در جامعه ای اخلاق و ادب کمرنگ شود جوامع دیگر و حتی نونهالان و جوانان همان جامعه نمی توانند ادعا کنند دارای فرهنگی متمدن هستند.
وی ادامه داد: جوانانی که نگاهشان به کشورهای دیگر است و از آنها به عنوان یک آرمان یاد می کنند، این متأثر از برخی حرکت ها و برنامه هایی هستند که کشورهای دیگر در میان ملت خود جا انداخته اند.
وی افزود: برخی کشورها نیز خودشان را به ظاهر مبادی اخلاقیاتی می دانند تا دنیا این کشورها را فرهنگ دوست و نماد آداب انسانی تلقی کنند.
انصاری تحقق شعار امسال را مشروط به تلاش برای تغییر دانست و افزود: اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی زمانی دست یاقتنی است که خودمان را بدهکار فرهنگ خودمان و ملتمان بدانیم نه طلبکار کشورهای دیگر.
وی با اشاره به اهمیت اقتصاد نیز تصریح کرد: چه کسی است که نداند برای رسیدن به اقتصاد پویا باید فداکاری کرد، باید جلوی سوء استفاده و نابرابری ها را گرفت و عدالت اجتماعی را در سطوح مختلف اجرا کرد.
دبیر ستاد بزرگداشت امام خمینی(ره )تصریح کرد: سرمایه های ملی باید درست و بجا مصرف شود، سرمایه های مردم باید در مسیر مولد به کار گرفته شود و تولید در کنار قوانین کار شکل گیرد.
انصاری با اشاره به این که همه این ها در یک سال محقق نمی شود؛ گفت: متولیان ستاد نیز باید در این مسیر گام بردارند تا بتوانیم بگوییم در سال 93 در مسیر این اهداف که جزو اهداف امام و شهدا بوده است، پیش رفته ایم.
1724/687/ 605
انتهای پیام /*
Contact the editor:
[email protected]
24/01/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]