واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: 70 درصد نظرات معاونت قوانین استفاده میشود
کد خبر: ۳۹۲۵۸۶
تاریخ انتشار: ۲۴ فروردين ۱۳۹۳ - ۱۰:۴۹ - 13 April 2014
امیدوار رضایی معاون قوانین مجلس گزارش عملکرد دو ساله این معاونت در دوره نهم را به نمایندگان مجلس ارائه کرد.
به گزارش خانه ملت، امیدوار رضایی معاون قوانین مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز (یکشنبه 24 فروردین ماه)مجلس شورای اسلامی گزارش عملکرد معاونت قوانین مجلس در دوره نهم را برای نمایندگان قرائت کرد.
وی با بیان اینکه از سال 1388 که معاونت قوانین با ساختار جدید در مجلس هشتم به تصویب مجلس رسید و مسئولیت آنرا همزمان نائب رئیس اول مجلس سید محمد حسن ابوترابی فرد برعهده گرفت، گفت: از تابستان 1391 رئیس و اعضای هیات رئیسه مجلس تصمیم گرفتند این معاونت به صورت مستقل اداره شود که من در این مسئولیت قرار گرفتم.
معاون قوانین مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه معاونت مذکور مسئولیت انجام امور تخصصی و کارشناسی مجلس در حوزه تقنین را برعهده دارد افزود: فرایند قانون گذاری در مجلس شورای اسلامی با تقدیم طرح ها و لوایح در صحن علنی مجلس آغاز شده و با انتشار قوانین ابلاغی به دولت در روزنامه رسمی خاتمه مییابد.
رضایی با بیان اینکه سلسله اقدامات این فرایند میان سه اداره کل تدوین قوانین، کمیسیونها ، صحن و مشاورین و اسناد تنقیح قوانین تقسیم می شود، ادامه داد: در این گزارش ابتدا عملکرد مجلس در حوزههای مربوط به وظایف این معاونت ذکر شده و سپس عملکرد هر یک از این ادارات کل توضیح داده شده است.
وی با اشاره به فصول گزارش معاونت قوانین مجلس که شامل عملکرد تقنینی مجلس ، عملکرد اداره کل تدوین قوانین، عملکرد اداره کل کمیسیونها صحن و مشاوران ، عملکرد اداره کل اسناد و تنقیح قوانین، عملکرد معاونت قوانین در موضوع سیاست های کلی اقتصاد مقاومتی که به دستور رئیس مجلس به این معاونت واگذار شده ، مشکلات حوزه قانون گذاری، توصیههای رهبر معظم انقلاب در مورد قانون گذاری ، برنامههای در دست اقدام معاونت قوانین و در نهایت پیشنهادات به نمایندگان مجلس در حوزه قانون گذاری، به عملکرد تقنینی مجلس در دوره نهم مجلس شورای اسلامی اشاره و تصریح کرد: قانون گذاری به شیوه نوین در ایران سابقه 108 ساله دارد که 60 درصد آن مربوط به مجلس شورای ملی، 10 درصد مربوط به مصوبات شورای انقلاب و 30 درصد نیز مربوط به مصوبات مجلس شورای اسلامی در 9 دوره فعالیت مجلس شورای اسلامی است.
رضایی با بیان اینکه مجلس براساس قانون اساسی و آئین نامه داخلی مکلف به بررسی طرحها و لوایح است گفت: سیر گردش طرحها و لوایح از اعلام وصول تا ابلاغ به دولت از جمله اقدامات تقنینی مجلس محسوب شده و انجام این سیر برعهده معاونت قوانین مجلس است.
معاون قوانین مجلس در بخش دیگری از گزارش خود با مقایسه آمار طرح ها و لوایح مجلس شورای اسلامی در دورههای اول و نهم به این آمار اشاره کرد و افزود: در دوره اول مجلس شورای اسلامی از میان 816 طرح و لایحه 370 طرح و لایحه به تصویب رسید و در دوره نهم نیزاز میان 444 طرح و لایحه تدوینی، 76 طرح و لایحه مصوب شد.
وی با بیان اینکه در دوره نهم تعداد کل مصوبات مجلس 98 مورد بوده که از این میان 56 مورد طرحهای نمایندگان و 42 مورد لوایح دولت بوده است افزود: تعداد قوانین ابلاغی به دولت 76 مورد بوده است که 41 مورد مربوط به طرحهای نمایندگان و 35 مورد نیز مربوط به لوایح دولت بوده است.
معاون قوانین مجلس با اشاره به 19 مورد از مصوبات تحت بررسی برای رفع ایرادات شورای نگهبان یا ارسالی به مجمع تشخیص مصلحت نظام، تاکید کرد: از این تعداد 13 مورد طرحهای نمایندگان و 6 مورد نیز لوایح دولت بوده است که بیش از دو برابر لوایح دولت طرحهای نمایندگان مورد ایراد یا ارجاع به مجمع تشخیص مصحلت واقع شده است.
رضایی با اشاره به 72 مورد تعداد طرحها و لوایح رد شده یا بایگانی یا مستند شده مجلس تصریح کرد: از این میان 50 مورد مربوط به طرحهای نمایندگان، 3 مورد طرحهای شورای عالی استانها و 19 مورد نیز لوایح دولت بوده است که نشان دهنده اختلاف فاحش میان طرحهای رد شده و لوایح مسترد شده است.
امیدوار رضایی به تراز آخرین وضعیت طرحها و لوایح تقدیمی در دوره نهم مجلس اشاره و تاکید کرد: مجموع مصوبات ابلاغ شده به دولت 76 مورد ، دستورات هفتگی مجلس 17 مورد ، آماده طرحها 44 مورد، تحت بررسی در کمیسیونها 205 مورد است که از این 205 مورد 167 مورد آن مربوط به طرحهای تقدیمی نمایندگان است و به طور کلی 317 طرح و 127 لایحه در دوره نهم مجلس بررسی شده که در مجموع به 444 مورد میرسد.
وی همچنین به تعداد زیاد طرحهای فوریت دار نمایندگان اشاره و تصریح کرد: در دوره نهم مجلس 352 طر ح و لایحه عادی، 70 طرح و لایحه یک فوریتی و 18طرح و لایحه دو فوریتی بررسی شده است.
معاون قوانین مجلس در بخش دیگری از گزارش خود آمار مربوط به فرایند رسیدگی به دو لایحه بودجه سالهای 92 و 93 اشاره کرد و گفت: 13 روز لایحه بودجه 92 و 11 روز لایحه بودجه 93 به طول انجامید و در این میان تعداد زیاد پیشنهادهای نمایندگان قابل توجه است که 4 هزار و 723 مورد مربوط به لایحه بودجه 92 و 5 هزار و 345 مورد تعداد پیشنهادهای نمایندگان در هنگام بررسی لایحه بودجه 93 است و تک تک این پیشنهادات در معاونت قوانین بررسی ، دسته بندی و چاپ شد.
رضایی با اشاره به برگزاری جلسات مختلف معاونت قوانین مجلس با وزرا و مقامات قوای مجریه و قضائیه در راستای وظایف تقنینی این معاونت به عملکرد اداره کل تدوین قوانین معاونت قوانین مجلس تصریح کرد: 120 مورد مشاوره معاونت قوانین به نمایندگان مجلس نهم ،150 مورد مشاوره به دستگاههای اجرایی، 87 مورد به اشخاص حقوقی و 73 مورد به اشخاص حقیقی بوده است که در زمان بررسی طرحها و لوایح 70 درصد نظرات مشورتی معاونت قوانین مجلس مورد استفاده کمیسیونها و نمایندگان مجلس قرار گرفته است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]