واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
توسعه پژوهش های کاربردی دانشگاه خواجه نصیر در دوحوزه هوافضا و حمل و نقل تهران - ایرنا - دانشگاه صنعتی خواجه نصیر به منظور پاسخگویی به نیازهای حمل و نقل شهری و صنایع هوافضا، پروژه های تحقیقاتی جدیدی تدوین و عملیاتی می کند.
مدیرکل امور پژوهشی و ارتباط با صنعت دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی از نهایی شدن دو تفاهم نامه همکاری میان این دانشگاه با پژوهشگاه فضایی ایران و سازمان حمل و نقل شهرداری تهران خبر داد و گفت: تفاهم نامه مشترک با پژوهشگاه فضایی کشور در اواخر اسفندماه 92 به امضای طرفین رسید و قرار است هفته جاری وارد مرحله اجرایی شود.
حمید خرسند روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار علمی ایرنا افزود: براساس این تفاهم نامه، استادان دانشکده های مختلف برق، هوافضا، صنایع و مکانیک دانشگاه خواجه نصیر که زمینه فعالیت مشترک آنها با این پژوهشگاه وجود دارد به صورت کارگروه هایی تخصصی و با همکاری همتایان خود در زیرمجموعه های پژوهشگاه فضایی وارد عمل خواهند شد و نیازهای احصا شده را در قالب پروژه های تحقیقاتی کاربردی تعریف و اجرا کنند.
وی خاطرنشان کرد: پیش نویس تفاهم نامه دانشگاه خواجه نصیر با سازمان حمل و نقل شهرداری نیز تدوین شده و طی چند روز آینده شاهد امضای نهایی آن خواهیم بود.
خرسند یادآور شد: طرح «شبیه ساز رانندگی اتوبوس در کاهش تصادفات» که در رفتارشناسی، تست های تشخیص خواب آلودگی و صلاحیت سنجی راننده ها کاربرد دارد حدود دو سال قبل برای نخستین بار در دانشگاه خواجه نصیر اجرا شد و رانندگان زیادی در دوره های آموزشی دانشگاه شرکت کردند.
به گفته وی در تفاهم نامه جدید نیز استادان و محققان دانشگاه خواجه نصیر، پروژه های تحقیقاتی به منظور پاسخ به نیازهای حوزه حمل و نقل شهری تعریف می کنند و به اجرای آن خواهند پرداخت.
مدیرکل امور پژوهشی دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی تاکید کرد: یکی از رسالت های اساسی دانشگاه، تربیت نیروی انسانی مستعدی است که بتواند در راستای سیاست های کوتاه مدت و درازمدت کشور عملکرد مفیدی داشته باشد.
وی اضافه کرد: از منظر دانشگاه های فنی و صنعتی، دانش آموختگان باید مشکلات صنعت را به خوبی بدانند، چشم انداز صنعت کشور را در افق 10 تا 20 ساله ترسیم کنند و قادر باشند فرصت های جدید کاری، اشتغالزایی و کارآفرینی خلق کنند و نهایتا در ایجاد علم کاربردی و مفید و تبدیل علم به ثروت، موثر باشند.
خرسند به برخی اقدامات دانشگاه خواجه نصیر در راستای تحقق نیروی ماهر کارآفرین که توان تبدیل دانش به ثروت را داشته باشد، اشاره کرد و گفت: به همین منظور، اقدامات متعددی همچون تجهیز آزمایشگاه های مختلف آموزشی و پژوهشی در دستور کار داریم تا استعدادهای استادان و دانشجویان تحصیلات تکمیلی با قرار گرفتن در این محیط ها بارور شود.
وی تصریح کرد: براین باور هستیم که در دوره های تحصیلات تکمیلی، دانشجویانی را تربیت کنیم که قابلیت مدیریت فعالیت ها و قراردادهای پژوهشی را داشته و ما را از واردات دانش فنی از خارج کشور بی نیاز کنند، هرچند می دانیم تولید دانش فنی بومی، کار ساده ای نیست.
خرسند دستیابی به دانش فنی در صنایع پیشرفته (High Tech)، خلق نوآوری و داشتن متخصصانی کارآمد در این عرصه را در گرو فراهم ساختن بسترهای لازم از سوی دانشگاه برای تمرین و فعالیت عملی استادان و دانشجویان تحصیلات تکمیلی در محیط های صنعتی دانست.
وی ادامه داد: دانشگاه خواجه نصیرالدین طوسی نیز درهمین راستا تفاهم نامه هایی با ارگان ها و سازمان ها و بخش های دولتی و خصوصی فعال در حوزه صنعت به امضا رسانده است و براساس آن، استادان و دانشجویان دانشگاه امکان حضور و فعالیت در بخش های مختلف صنعت را یافته اند و هم کارشناسان صنعتی در دوره های کوتاه مدت و بلند مدت دانشگاه آموزش های لازم را فرا گرفته اند.
این مسوول پژوهشی با بیان اینکه در فرآیند تعریف پروژه های مشترک دانشگاه و صنعت و انعقاد تفاهم نامه همکاری، زمینه ارتقای تولیدات علمی و صنعتی فراهم می شود، گفت: محققان دانشگاهی با حضور در مراکز رشد علم و فناوری، فرصت می یابند تا نمونه های آزمایشگاهی خود را به صورت نیمه صنعتی تولید کنند و سپس در شرکت های دانش بنیان ضمن تبدیل نمونه ها به محصولات صنعتی و آشنایی با مسائل اقتصادی حوزه صنعت، مدیریت عملی طرح ها و پروژه های صنعتی را تجربه کنند.
وی بیان داشت: در ادامه این فرآیند، تولید محصول منجر به ایجاد ارزش افزوده مبتنی بر دانش و فناوری می شود و از آنجا که شرکت های دانش بنیان عمدتا متعلق به استادان و دانشجویان است و سود حاصله عاید آنها می شود این افراد انگیزه مضاعفی برای کار و تلاش و جذب مشتریان بیشتر خواهند داشت و این روند به خودی خود، رونق صنعتی و اقتصادی به همراه خواهد داشت.
خرسند در زمینه برنامه های دانشگاه خواجه نصیر به منظور حمایت از طرح های کارآفرین و تقویت ارتباط دانشگاهیان با صنعت گفت: همواره سعی داشته ایم در قراردادهای مشترک خود با صنعت از توان استادان و دانشجویان استفاده کنیم و پروژه های مختلف اعم از دفاعی و غیردفاعی، دولتی و خصوصی را با همکاری آنها به پیش ببریم.
مدیرکل امور پژوهشی دانشگاه خواجه نصیر، حمایت از اختراعات و ابداعات را یکی از سیاست های جدی این مرکز دانشگاهی برشمرد و گفت: علاوه بر کمک به مخترعان دانشگاه، برگزاری دوره های آموزشی، تعریف فضاهای کاری و بازدیدهای صنعتی را در دستور کار داریم.
وی بنیه قوی استادان و دانشجویان در زمینه های هوافضا، صنایع حمل و نقل و نانوفناوری را از پتانسیل های مهم دانشگاه صنعتی خواجه نصیر ذکر کرد.
علمی (4)**1055**1599
انتهای پیام /*
Contact the editor:
[email protected]
23/01/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 87]