واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > غرب > ایلام گزارش خبری/
آثار خوشنویس آبدانانی همچنان در انتظار چاپ/ هنر ایلام نیاز به توجه مسئولان فرهنگی دارد
ایلام - خبرگزاری مهر: خوشنویس آبدانانی که تا کنون توانسته است چهار جلد کتاب را آماده چاپ کند از کم اهمیتی برخی مسئولان فرهنگی گله مند است و همچنان آثار این هنرمند در انتظار چاپ هستند.
به گزارش خبرنگار مهر، هنر خوشنویسی، هنری گران بها است که ظرافت و دقت نظر خوشنویس را به نمایش می گذارد و با خلق آثار زیبا در زمینه های عرفانی و مذهبی می تواند لحظاتی آرام و متفکرانه را به مخاطبش ببخشاید. از دیرباز هنر خوشنویسی مورد توجه خاص و عام بوده و خوشنویس، هر از چند گاهی قلمش را برداشته و در خلوت خود، استعدادش را به رخ لوح سفید کشیده و به خلق آثاری می پردازد که سالیان سال مورد تحسین همگان قرار می گیرد و همچون زری گران بها ارزشی بالا کسب می کند. در کشور عزیزمان ایران نیز این نعمت خدادادی به وفور یافت می شود و استادان زیادی در این زمینه را می شناسیم که زندگیشان را بر هنر خوشنویسی وقف کردند تا شاگردانی تربیت کنند که امروزه، این میراث سترگ را به ما بیاموزند. در این میان آنچه که مورد نگرانی خوشنویسان می شود، کم اهمیتی به مقوله فرهنگ و ادب است که به راحتی می تواند فرهنگ متمدن و اصیل ما را به باد فراموشی بسپارد. حال که رهبر معظم انقلاب اسلامی با درایت والا و خاص خویش، سال جدید را به نام سال "اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی" نام نهادند، توجه دولتمردان نظام مقدس جمهوری اسلامی به دو مقوله مهم اقتصاد و فرهنگ که از دغدغه های رهبر فرزانه انقلاب می باشد را به جد نیازمند است. کم توجهی مسئولان به خوشنویس آبدانانی خوشنویس آبدانانی که تا کنون توانسته است چهار جلد کتاب را آماده چاپ کند از کم اهمیتی برخی مسئولین فرهنگی گله مند است و می گوید: تا کنون توانسته ام مناجات نامه امام علی(ع) با ترجمه فارسی، اشعار باباطاهر، رباعیات خیام نیشابوری و ترکیب بند مولانا محتشم کاشانی(حماسه عاشورایی) را کتابت کنم و آماده چاپ شوند اما به دلیل عدم حمایت مسئولین نتوانسته ام این کتب ارزشمند را به چاپ برسانم. محمد عسگری افزود: مناجات نامه امام علی(ع) با ترجمه فارسی در 28 صفحه و 56 بیت، اشعار باباطاهر در 152 صفحه و 304 بیت، رباعیات خیام در 111 صفحه و 222 بیت و ترکیب بند مولانا محتشم کاشانی(حماسه عاشورایی) در 48 صفحه و 96 بیت کتابت شده و همچنین تعداد 150 تابلو از اشعار شاعران معاصر و قدما بصورت ساده و برگ های آهاردار(شیوه خوشنویسی هفت رنگ) خلق شده است اما بدلیل عدم حمایت مالی از سوی دستگاه های ذیربط، همچنان در انتظار چاپ به سر می برند. این خوشنویس آبدانانی در ادامه با اشاره به زحمت شبانه روزی برای کتابت این آثار، بیان کرد: برای خلق این 4 جلد کتاب، 3 ماه شبانه روزی به مدت جمعاً بیش از 1080 ساعت و در روز حدود 12 ساعت زمان صرف شده که با استفاده از مرکب مشکی و قلم نی بومی چندساله در خط شکسته کتابت شده است.
وی تصریح کرد: خوشنویسان دیگر برای کتابت و خلق آثار خوشنویسی از قلم های فلزی، عالی و گران ترین نوع قلم های موجود استفاده می کنند اما یکی از ویژگی هایی که این آثار را از دیگر آثار خوشنویسان جدا می کند، استفاده از قلم نی چند ساله بومی منطقه می باشد که معمولاً برای دانگ های کتبیه به کار می رود اما برای خلق این آثار در دانگ کتابت استفاده شده که این به نوبه خود یک کار جدید ابداعی در هنر خوشنویسی است و زیبایی خاصی به آثار خلق شده می بخشد. عسگری عضو انجمن خوشنویسان ایران در شهرستان آبدانان با اشاره به اینکه تا کنون بیش از 250 نفر در سنین مختلف توانسته اند در این شهرستان به صورت حرفه ای به هنر خوشنویسی روی آورند و در کلاس های آموزش خوشنویسی شرکت کنند، تصریح کرد: تا کنون یک نفر از خوشنویسان این شهرستان مدرک استادی را از انجمن خوشنویسان ایران کسب کرده و تعداد 22 نفر دیگر نیز به ترتیب دارای مدرک ممتاز، عالی و خوش هستند و بقیه هنرجویان در حال گذراندن دوره های متوسط و مقدماتی می باشند. این هنرمند آبدانانی اظهار داشت: بیش از یک هزار و 500 تابلو در دانگ های مختلف توسط اساتید و هنرجویان انجمن خوشنویسان ایران شعبه آبدانان خلق شده است که تا کنون تعداد 14 نمایشگاه بصورت جمعی و انفرادی در سطح شهرستان آبدانان برگزار شده است.
این مدرس خوشنویسی همچنین به آموزش ویژه به دانش آموزان مقطع ابتدایی اشاره کرد و گفت: شعبه انجمن خوشنویسان ایران در آبدانان برای دانش آموزان مقطع ابتدایی به صورت ویژه دوره های آموزش خوشنویسی خط تحریری نستعلیق نیز برگزار می کند که تا کنون با استقبال خوبی مواجه شده ایم. هنرمندان مورد بی مهری قرار گرفته اند وی هنرمندان را سرمایه این دیار دانست و اضافه کرد: هنرمندان حوزه فرهنگ و ادب، سرمایه شهرستان آبدانان هستند اما متولیان امر به این سرمایههای گرانقدر كمتوجه هستند و هنرمندان در این منطقه مظلوم و گمنام ميباشند. عسگری با بیان اینکه عدم پشتوانه و حمایت مالی از سوی متولیان امر و سرمایهگذاران باعث شده که هنرمندان به ویژه خوشنویسان این دیار با هزینه شخصی به خلق آثار بپردازند، تصریح کرد: خوشبختانه این شهرستان با دارا بودن جوانان مستعد و هنرمند در سطح استان و منطقه از جایگاه ویژهای برخوردار می باشد و حمایت از این قشر میتواند نقطه آرمانی ایلام در سطح کشور را نمایان کند. این خوشنویس ادامه داد: با افزایش سطح فرهنگ عمومی و آشنایی بیش از پیش مردم با خوشنویسی و اهمیت آن در زندگی جوانان و علاقمندان به این هنر، حضور در کلاسهای آموزش خط در این شهرستان آبدانان بسیار مطلوب است و با توجه به تأکید رهبر معظم انقلاب بر فرهنگ و اقتصاد در نامگذاری سال جدید، شاهد عزم و توجه ویژه مسئولین حوزه فرهنگ و ادب به هنرمندان و بستر سازی فعالیت هر چه بیشتر آنان باشیم تا بتوانیم با استعداد جوانان این منطقه، گوشه ای از فرهنگ و تمدن این دیار را به همگان معرفی کنیم.
۱۳۹۳/۱/۲۳ - ۱۰:۴۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 84]