تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 19 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):فرزندان خود را به كسب سه خصلت تربيت كنيد: دوستى پيامبرتان و دوستى خاندانش و قرائت ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

چراغ خطی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827790321




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

روزی برای سلامت دهان و دندان


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

روزی برای سلامت دهان و دندان تهران- ایرنا- بیست و سوم فروردین روز دندانپزشکی بهانه ای ارزشمند برای توجه به این مقوله ی مهم است که در سلامت انسان نقشی اساسی دارد و همگان باید دریابند که حفظ سلامت دهان و دندان می تواند تضمین کننده تندرستی آنان باشد.


پوسیدگی دندان از شایع ترین بیماری های دهان و دندان در میان افراد است و 85 درصد مردم جهان تا میانسالی دست کم یک یا چند دندان خود را از دست می دهند و در ناحیه دهان و دندان دچار مشکل می شوند.
بیماری لثه نیز دومین بیماری معمول دهان است، پلاک های دندانی علت اساسی ناراحتی های لثه محسوب می شوند، در این بیماری میکروب ها به صورت جرم دندان تجمع می کنند و به مرور لثه و استخوان فک را از بین می برند به همین منظور مراجعه هر 6 ماه به دندانپزشک برای کنترل دندان ها ضروری است.
کشورهای مختلف جهان برای ارتقای سطح بهداشت دهان و دندان، تعداد و سطح علمی دندانپزشکان را افزایش دادند اما نتیجه های به دست آمده بعد از چند دهه نشان داد که افزایش تعداد دندان پزشکان در میزان بیماری های دهان و دندان تاثیری نداشته و این یافته ثابت کرد که برای حفظ سلامت دهان و دندان می بایست در زمینه پیشگیری و فرهنگ سازی فعالیت های گسترده ای انجام شود و رعایت بهداشت دهان و دندان می تواند بهترین و آسان ترین راه برای تامین سلامت دهان و دندان افراد جامعه باشد.
بیان این نکته ضروری است که مراجعه دیرهنگام به دندانپزشک از دیگر علت های رواج و گسترش بیماری های دهان و دندان محسوب می شود، بیشتر افراد تا زمانی که از درد دندان احساس ناراحتی نکنند، انگیزه چندانی برای کنترل وضعیت دهان و دندان خود ندارند. فقر فرهنگی و اقتصادی 2 عامل مهم و اساسی در مراجعه نکردن به موقع مردم به مرکزهای دندانپزشکی است.
در ایران قدیم عطارها برای درد دندان، از داروهای گیاهی استفاده می کردند. کشیدن دندان ها به وسیله ی افرادی غیرماهر انجام می شد و زرگرها پوسیدگی های دندانی، دندان های شکسته و دندان های تغییر رنگ یافته را به وسیله ی روکش های طلایی می پوشاندند.
امیرکبیر در 1228 هجری خورشیدی مدرسه دارالفنون را بنیان نهاد و بدین ترتیب نظام جدید آموزش در ایران به وجود آمد. در این مدرسه، رشته های مختلف تحصیلی آموزش داده می شد، طبابت به عنوان یکی از زیر مجموعه های رشته تجربی، در ایران راه اندازی شد.
نخستین مدرسه دندانسازی ایران در 1309 هجری خورشیدی در دارالفنون آغاز به کار کرد و در 1316 هجری خورشیدی، این مدرسه به دانشگاه تهران منتقل شد؛ سال 1322 شورای دانشگاه، استفاده از واژه ی دندانپزشک را به جای طبیب دندانساز و کاربرد دندانساز برای تکنسین دندان را تصویب کرد و از 1324 هجری خورشیدی گواهی نامه رسمی و پروانه اشتغال برای فارغ التحصیلان دندانپزشکی صادر شد. از سال 1339 عضویت پزشکان و دندانپزشکان در سازمان نظام پزشکی که مسوول رسیدگی به تخلف ها و شکایت های در ارتباط با امور پزشکی و دندانپزشکی بود، اجباری شد.
پس از پیروزی انقلاب اسلامی ایران به منظور گسترش و پیشرفت خدمات درمانی و بهداشتی دهان و دندان در منطقه های محروم کشور و روستاها، مجلس شورای اسلامی در 23 فروردین 1360 قانون تربیت بهداشت کاران دهان و دندان را تصویب کرد.
در این قانون، مجلس، وزارت بهداشت و درمان را موظف کرد که داوطلبانی را برای تربیت در این دوره، جذب کند و پس از دادن آموزش های لازم، با مدرک فوق دیپلم، آنان را در منطقه های محروم به خدمت گمارد تا از این راه، ضمن ارایه خدمات اولیه، از شیوع بیماری های دهان و دندان جلوگیری کنند و اصل پیشگیری را موردنظر قرار دهند.
به پیشنهاد جامعه اسلامی دندانپزشکان، 23 فروردین به عنوان روز دندانپزشکی نامگذاری شد. 2 سال بعد یعنی در سال 1362 هیات دولت، سالروز تصویب این قانون یعنی 23 فروردین را به عنوان روز دندانپزشکی برگزید.
روز دندانپزشکی فرصتی مغتنم برای پرداختن به حرفه ای است که با وجود پیشینه ای کوتاه در ایران؛ پیشرفت های بزرگی را تجربه کرده و دست اندرکاران این بخش، در تلاشی خستگی ناپذیر سعی در رسیدن به قله های پرافتخار این رشته مهم و حساس طب دارند.
برگرفته از: کتاب تاریخ دندان پزشکی ایران
گروه اطلاع رسانی
پژوهش**2059**9131
انتهای پیام /*
Contact the editor:

[email protected]




23/01/1393





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 107]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن