محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1844706250
ضرورت تدوین نقشه جامع نظام تأمین مالی در ایران
واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
ضرورت تدوین نقشه جامع نظام تأمین مالی در ایران تهران - ایرنا - وقت آن رسیده که با تبیین اصول، ارزش ها و چشم انداز نظام تأمین مالی، تحلیل روندها(سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی)، شناخت فرصت ها و تهدیدها، بررسی نقاط قوت و ضعف موجود، مشخص کردن قابلیت ها و ظرفیت ها و سپس تدوین راهبردها برای دستیابی به اهداف نظام اقتصادی و مالی کشور و سند چشم انداز 1404، در مسیر تدوین نقشه جامع (سند تحول) نظام تأمین مالی گام برداریم. سال پیش رو می تواند نقطه آغاز این مسیر باشد.
سند چشم انداز بیست ساله ایران در افق 1404 هجری شمسی، سندی برای تبیین چشمانداز توسعه کشور زمینه های مختلف فرهنگی، علمی، اقتصادی، سیاسی و اجتماعی است. این سند به عنوان یکی از مهمترین و پر دامنهترین اسناد توسعه کلان ایران یک سند بالادستی به شمار میآید و معمولاً کلیه اسناد ملی باید بر اساس آن و به منظور دستیابی به فرازهای آن تنظیم شوند. اجرای این چشم انداز از سال 1384 و در قالب چهار برنامة توسعة پنج ساله پیشبینی شده و سال 1404 خورشیدی (2025 میلادی) افق چشم انداز است.
در چشم انداز بیست ساله، ایران؛ با تأکید بر جنبش نرم افزاری و تولید علم، رشد پرشتاب و مستمر اقتصادی، ارتقاء نسبی سطح درآمد سرانه و رسیدن به اشتغال کامل، کشوری توسعه یافته با جایگاه اول اقتصادی، علمی و فناوری در سطح منطقة آسیای جنوب غربی (شامل آسیای میانه، قفقاز، خاورمیانه و کشورهای همسایه) خواهد بود. از زمان انتشار سند چشمانداز اساتید دانشگاه و پژوهشگران با تدوین مقالات مختلف و توجه به رویکردهای متنوع به بررسی ابعاد، ضرورتها و الزامات تحقق اهداف چشمانداز پرداختند و در جهت هموار ساختن مسیر تحقق سیاست های کلی آن تلاشهای زیادی صورت گرفت.
در اکثر کشورها چشم انداز ملی از سوی بالاترین مقام یا مرجع تصمیمگیری تبیین و ابلاغ میشود. این مراجع علاوه بر وظیفه شکلدهی به چشم انداز ملی کشور، باید برای نهادینه کردن مفاهیم چشم انداز در تمامی بدنة اجرایی کشور نیز تلاش کنند. مراجع یادشده عموماً نهادهای نظارتی هرکشور هستند، جهتگیریهای اساسی و استراتژیک کشور را تعیین میکنند و مسئول تدوین سیاستهای کلان کشورها هستند.
در جمهوری اسلامی ایران مجمع تشخیص مصلحت نظام از سوی مقام معظم رهبری عهدهدار تدوین سند چشمانداز شد و پس از تدوین سند، در تاریخ 13 آبان 1382 توسط ایشان به قوای سهگانه ابلاغ گردید.
پس از تدوین و ابلاغ چشم انداز ملی کشور، نوبت به نهادهای قانونگذار میرسد تا مفاهیم موجود در بیانیة چشم انداز را به احکام قانونی تبدیل کنند و به اجرای آنها مشروعیت ببخشند.
در ایران، مجلس شورای اسلامی وظیفة تصویب قوانین لازم جهت تحقق اهداف چشمانداز را برعهده دارد. پس از آن، نهادهای اجرایی کشور (دولت) باید سیاست هایی را به منظور اجرای احکام قانونی تدوین کنند. این سیاستهای اجرایی در دولت تدوین میشوند و در زمرة سیاستهای تصمیمی قرار میگیرند. در انتها و پس از تدوین سیاستهای تصمیمی از سوی دولتها، تک تک بخشهای اجرایی کشور از جمله وزارتخانههای مختلف به تدوین سیاستهای عملیاتی برای اجرای تصمیمهای دولت مبادرت میورزند. در حقیقت در این مرحله، وزارتخانه های مختلف چشمانداز و راهبردهای خود را برای رسیدن به اهداف چشم اندازی کشور تدوین و تبیین می کنند.
تاکنون در راستای تحقق اهداف چشمانداز ایران 1404، سند نقشة جامع علمی کشور، سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، نقشة تحول نظام سلامت و نقشة جامع علمی سلامت تدوین گردیده، در حوزة اقتصاد نیز با توجه به سیاستهای کلی نظام، برنامههای پنج ساله توسعه و سیاست های کلی اصل 44 قانون اساسی ضرورت تدوین نقشة جامع اقتصاد کشور و زیر بخشهای آن از جملة نظام تأمین مالی بیش از پیش مشهود است.
** ضرورت تدوین نقشه جامع نظام تأمین مالی
توسعه و تقویت نظام تأمین مالی و همگامی و همسویی بخشهای مالی و واقعی اقتصاد با یکدیگر، از مهمترین کلیدهای دستیابی به رشد و توسعة اقتصادی هستند. نظام مالی کشور هنگامی میتواند وظیفة اصلی خود در اقتصاد یعنی تخصیص بهینة منابع مالی در بخش واقعی اقتصاد را به گونهای کارا و اثر بخش انجام دهد که علاوه بر بهرهمندی از ساخت مالی متوازن و استفادة صحیح از خدمات بازارهای پول و سرمایه، از سیستم حقوقی و تنظیمات مالی مبتنی بر آموزه های علمی و اسلامی نیز استفاده نماید.
در سالهای اخیر مسئله تأمین مالی پروژهها و بنگاههای اقتصادی به یکی از چالش های اصلی توسعه بخش خصوصی و در نتیجه مانعی برای شتاب بخشیدن به رشد اقتصادی کشور تبدیل شده است. نتایج یک نظرسنجی از فعالان اقتصادی که در سال 1390 توسط اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران صورت گرفته نشان می دهد که از نگاه فعالان اقتصادی ˈدسترسی به منابع مالیˈ با اختلاف قابل توجه نسبت به سایر گزینهها مهمترین مشکل پیش روی کسب و کار است.
با توجه به اینکه امروزه یکی از پایه ها و الزامات اصلی شروع و ادامه فعالیتهای اقتصادی دسترسی به منابع مالی کافی جهت تأمین سرمایه گذاری ثابت و یا سرمایه در گردش بنگاههای اقتصادی است، بنابراین دسترسی به هنگام و کافی به منابع مالی جدای از اینکه سهم هزینه های تأمین مالی از کل هزینه های تولید به چه میزان است، نقشی تعیین کننده در بهبود فرآیند رشد بنگاههای اقتصادی و توسعه اقتصادی خواهد داشت.
نتایج نظرسنجی یادشده نشان میدهد روشهای تأمین مالی بنگاههای اقتصادی کشور به ترتیب اولویت عبارتند از منابع داخلی بنگاه، بانکها و مؤسسات مالی و اعتباری (اولین راهکار تأمین مالی از منابع خارج از بنگاه)، استقراض از بازار غیر رسمی، صندوق توسعه ملی و منابع پیش بینی شده دولتی و در نهایت بازار سرمایه. به عبارتی این نظرسنجی نیز نشان میدهد یکی از ویژگیهای اصلی تأمین منابع مالی در اقتصاد ایران بانک محور بودن نظام تأمین مالی و نقش پررنگ بازار پول در این فرآیند است.
رشد روزافزون تعداد بانکها و مؤسسات اعتباری فعال در ایران در طول سالهای اخیر و توسعه ارتباط فیزیکی و مجازی آنها با مشتریان از طریق شعب بانک و خدمات مبتنی بر اینترنت و فناوری اطلاعات، علیرغم اینکه به تعمیق بیشتر سیستم مالی در ایران کمک کرده؛ به تحکیم نقش بانکها به عنوان بازیگران اصلی نظام تأمین مالی نیز انجامیده است. نقشی که ایفای آن به دلیل سیاست انبساط پولی که به همراه دارد سبب ایجاد تورم نیز میشود.
همچنین در سالهای اخیر بسیاری از بانکها و مؤسسات اعتباری در بورس اوراق بهادار تهران یا فرابورس ایران پذیرش شدهاند و میتوانند بخشی از منابع خود را از بازار سرمایه تأمین کنند. از اینرو این بانکها میتوانند با افزایش سرمایه از محل های مختلف (به جز افزایش سرمایه از محل مازاد تجدید ارزیابی) بخش قابل توجهی از حجم تأمین مالی از طریق بازار سرمایه را به منظور توسعه فعالیتهای بانکی و بهبود نسبتهای نظارتی همچون نسبت کفایت سرمایه به خود اختصاص دهند و از این منابع در جهت اعطای انواع تسهیلات کوتاه مدت و بلندمدت و افزایش سهمشان در نظام تأمین مالی استفاده کنند.
از سوی دیگر بانکها در تأسیس شرکتهای تأمین سرمایه نیز مشارکت فعالی دارند. تأمین سرمایهها از جمله نهادهای مالی و واسطهای تأثیرگذار در تسهیل تأمین مالی در بازار سرمایه هستند. در کشورهای توسعه یافته شرکتهای تأمین سرمایه به طور خاص و هلدینگهای خدمات مالی به طور عام نقش اصلی را در تأمین مالی شرکتها و صنایع در بازار سرمایه بر عهده دارند. بررسیها نشان میدهد در ایران سهامداران عمده شرکت های تأمین سرمایه به صورت مستقیم یا غیر مستقیم بانک ها هستند (59 درصد)، این موضوع علاوه بر اینکه پتانسیل خوبی برای این شرکت ها به منظور استفاده از فرصت های سیستم بانکی به وجود می آورد، موجب گردیده تا شرکت های تأمین سرمایه به سمت تأمین مالی از طریق بازار پول گرایش بیشتری داشته باشند.
این موضوعات بخشی از پیچیدگی مسائلی را نشان میدهد که نظام تأمین مالی با آن روبروست. از این رو با توجه به منابع مختلف موجود در نظام تأمین مالی (منابع پیش بینی شده در قانونهای برنامه پنج ساله و قانون بودجه نظیر منابع صندوق توسعه ملی، تسهیلات بانکی، سرمایه گذاری خارجی و انتشار اوراق بهادار سرمایه های و بدهی در بازار سرمایه) و نیازهای مختلف بنگاههای اقتصادی به منابع مذکور همچنین پراکندگی جغرافیایی و عدم آشنایی و دسترسی بنگاهها به روشهای مختلف تأمین مالی، ضرورت تدوین برنامه ای جامع و کامل به منظور بهرهبرداری از ظرفیتهای موجود و خلق ظرفیتهای جدید بیش از پیش مشاهده میشود.
این برنامه بایستی از یک سو زمینه های تحول راهبردی، بنیادین و پایدار نظام تأمین مالی را فراهم آورد و از سوی دیگر با روال های جاری برنامه ریزی کشور همچون سند چشم انداز و برنامه های پنج ساله هماهنگی داشته باشد. چنین برنامه ای میتواند به مثابه نقشة راه نظام تأمین مالی و یا سند تحول در نظام تأمین مالی در نظر گرفته شود.
** بانک محور یا بازار محور، مسئله این نیست!
یکی از چالش های پیش روی اقتصاددانان و متخصصان امور مالی که در سیاست گذاریهای کلان اقتصادی اهمیت ویژه ای دارد، این است که کدام ساخت مالی بهتر میتواند اقتصاد را در دستیابی به اهداف خویش یاری رساند. چرا که اگر یک ساخت مالی برای رشد اقتصادی سودمندتر از دیگری باشد، به ناچار سیاست اقتصادی باید آن را مورد توجه قرار دهد. از این روست که تمایز میان نظامهای مالی بانک محور و بازار محور و اهمیت نسبی آنها برای رشد اقتصادی، مدتهاست که کانون بحثهای نظری بوده و البته این مباحث هنوز نیز ادامه دارند.
پژوهشگران در تلاشند تا این مسئله را بیازمایند که کدامیک از این دو نظام مالی بهتر از دیگری رشد اقتصادی را توضیح میدهد مطالعاتی که انگلستان و آمریکا را به عنوان نظامهای مالی بازارمحور در مقابل ژاپن و آلمان به عنوان نظامهای مالی بانک محور تحلیل می کنند، نشان میدهند که در این کشورها یکی از دو نظام به طور نسبی بیش از دیگری بر فرآیند رشد اقتصادی مؤثر است.
از سوی دیگر، برخی از مطالعات نشان میدهد که ساخت مالی بی ارتباط با رشد اقتصادی است و به عبارتی نه نظام مالی بانک محور و نه نظام مالی بازار محور هیچ یک نمی توانند رشد اقتصادی را توضیح دهند. در مقابل، ارائۀ کلی خدمات مالی از سوی بازارهای مالی و بانکها اهمیت دارد، در این دیدگاه موضوع اصلی پیش روی ما بانک یا بازار نیست و بحث پایۀ بانکی در مقابل پایۀ بازار در حاشیه قرار میگیرد. موضوع اصلی ایجاد محیطی است که در آن واسطه ها و بازارها خدمات مالی بیعیبی را فراهم آورند. یعنی این تنظیمات مالی - قراردادها، بازارها و واسطه ها - است که به بهبود عملکرد بازار منجر میشود و خدمات مالی را فراهم میآورد.
دیدگاه خدمات مالی کاملاً با هر دو دیدگاه پایه بانکی و پایه بازار سازگار است و کانون تحلیل خود را بر چگونگی ایجاد عملکرد بهتر بانکها و بازارها متمرکز میکند. در یک پژوهش تجربی و میان کشوری، وضعیت ساختار مالی چهار کشور آمریکا و انگلیس به عنوان کشورهای دارای نظام مالی پایه بازار و آلمان و ژاپن به عنوان کشورهای دارای نظام مالی پایه بانکی با به کارگیری روشهای آماری و اقتصاد سنجی بررسی گردید، نتیجۀ این پژوهش نیز دیدگاه تنظیمات مالی را تأیید میکند. از نظر این پژوهشگران هیچ پژوهش تجربی میان کشوری وجود ندارد که دیدگاههای پایه بانکی و پایه بازاری را حمایت کند. هیچ کدام از این دو نظام مالی به طور خاص در افزایش رشد مؤثر نیستند و شواهد میان کشوری با دیدگاه خدمات مالی سازگار است.
در دیدگاه خدمات مالی علاوه بر بازارهای پول و سرمایه و نهادهای مرتبط با آنها، قراردادها هم اهمیت مییابند. این قراردادها را حقوق و قانون و سازوکارهای اجرایی تعریف میکنند و اینجاست که نقش یک نظام حقوقی که با امکانات و ظرفیتهایش در فرآیند تأمین مالی کارکرد مناسبی داشته باشد و منجر به رشد اقتصادی گردد، برجسته تر میشود.
به عبارت دیگر تقسیم بندی ساختار مالی به بانک محور و بازارمحور اصالت چندانی ندارد، آنچه که در این میان مهم است، نقش خدماتی است که هر یک از این دو نظام بر اساس نظام حقوقی خود میتوانند ارائه نمایند تا با تسهیل کار بازارهای پول و سرمایه و واسطه ها به رشد اقتصادی کمک کنند.
با توجه به تفاسیر فوق، در ایران نیز باید مدل مناسبی برای ارائه بهتر و کارآمدتر خدمات مالی تدوین گردد. مدلی که هم با مبانی اقتصادی و نظام حقوقی و قوانین و مقرارت اسلام دربارة امور اقتصادی و مالی سازگاری داشته باشد و هم بتواند از ظرفیتهای بالفعل و بالقوه اقتصادی کشور، بازارهای پول و سرمایه و نهادهای مالی مرتبط با هر یک به نحو مناسبی بهرهمند گردد. به عبارتی همانگونه که گفته شد این مدل میبایست علاوه بر بهره مندی از ساخت مالی متوازن و استفادة صحیح از خدمات بازارهای پول و سرمایه، از سیستم حقوقی و تنظیمات مالی مبتنی بر آموزه های علمی و اسلامی نیز استفاده نماید. در تدوین چنین مدلی هماندیشی کارشناسان و صاحبنظران رشته های مختلف ضروری است. بهعنوان مثال با توجه به اینکه نظام حقوقی کشور ما به نظام حقوقی ˈرومن- ژرمنˈ نزدیکتر است و قوانین و مقررات بازار سرمایه با نظام حقوقی ˈکامن لاˈ قرابت بیشتری دارد، برای رفع چالشها و در صورت لزوم پیشنهاد اصلاح یا بازنگری در برخی از قوانین موجود حضور حقوقدانان در تدوین این مدل ضرورت دارد.
به نظر می رسد وقت آن رسیده است که با تبیین اصول، ارزشها و چشمانداز نظام تأمین مالی، تحلیل روندها (سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی)، شناخت فرصتها و تهدیدها، بررسی نقاط قوت و ضعف موجود، مشخص کردن قابلیتها و ظرفیتها و سپس تدوین راهبردها برای دستیابی به اهداف نظام اقتصادی و مالی کشور و سند چشمانداز 1404، در مسیر تدوین نقشه جامع (سند تحول) نظام تأمین مالی گام برداریم. سال پیشرو میتواند نقطه آغاز این مسیر باشد.
محمدمهدی مومن زاده کارشناس بازار سرمایه
اقتصام(1)9141**1558
انتهای پیام /*
Contact the editor:
[email protected]
22/01/1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 55]
صفحات پیشنهادی
ضرورت بازنگری در قانون تجارت ایران
دانشنامه اقتصادی 103 ضرورت بازنگری در قانون تجارت ایران قریب به اتفاق حقوقدانان ایرانی قانون تجارت ايران را ناکافی میدانند به گزارش خبرنگار اقتصادي باشگاه خبرنگاران قانون تجارت ایران مهمترین مجموعه مدون قوانین مربوط به امور بازرگانی در ایران است که اساس حقوق تجارت ایران را تشارتقای باورهای جامعه برای تحقق سال اقتصاد و فرهنگ، ضرورت دارد
ارتقای باورهای جامعه برای تحقق سال اقتصاد و فرهنگ ضرورت دارد شیراز – ایرنا- برخی کارشناسان و مردم اعتقاد دارند پیش نیاز سال اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی ارتقای باورهای جامعه با فرهنگ سازی صحیح است به گزارش ایرنا استادیار و مدیر گروه اقتصاد دانشگاه آزاد اسلامی واحتشکیل شوراي راهبردي نظام مالياتي کشور
تشکیل شوراي راهبردي نظام مالياتي کشور با انتخاب اعضاي شوراي راهبردي نظام مالياتي کشور از سوي وزير امور اقتصادي و دارايي اين شورا با شروع سال جديد رسما آغاز به کار کرد مهر علي طيب نيا وزير امور اقتصادي و دارايي طي حکمي فرهاد رهبر را به عنوان عضو و نايب رييس شوراي راهبردي نظاماوراق قرضه يكي از روشهاي موثر در تأمين مالي كوتاه مدت و هم در بلند مدت
دانشنامه اقتصادی 28 اوراق قرضه يكي از روشهاي موثر در تأمين مالي كوتاه مدت و هم در بلند مدت اوراق قرضه اسنادي است كه طبق آن صادركننده اوراق به خريدار بدهكار مي شود اين اسناد داراي سررسيد بوده و مبلغ آن در زمان سررسيد بوسيله صادركننده پرداخت مي شود به گزارش خبرنگار اقتصادی باشگابازنگری و تدوین قانون جدید بیمه شخص ثالث و مالیات بر ارزش افزوده
چهارشنبه ۲۰ فروردین ۱۳۹۳ - ۱۱ ۳۷ معاون طرح و توسعه بیمه مرکزی از بازنگری و تدوین قانون جدید بیمه شخص ثالث و مالیات بر ارزش افزوده در شش ماهه نخست سال 93 خبر داد به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا رحیم مصدق با اعلام این خبر اظهار کرد با آغاز سال جدید بیمه مرکزی اجرای چندبا حکم وزیر اقتصاد شورای راهبردی نظام مالیاتی کشور تشکیل شد
با حکم وزیر اقتصادشورای راهبردی نظام مالیاتی کشور تشکیل شدبا حکم وزیر اقتصاد شورای راهبردی نظام مالیاتی کشور در وزارت امور اقتصادی تشکیل و اعضای این شورا معرفی شدند به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از سازمان امور مالیاتی ایران با انتخاب اعضای شورای راهبردی نظام مالیاتی کشور از سومنابع مالي پيمانکاران ايراني در ونزوئلا از محل منابع صندوق توسعه تامين مي شود
۲۰ فروردين ۱۳۹۳ ۱۴ ۳۰ب ظ منابع مالي پيمانکاران ايراني در ونزوئلا از محل منابع صندوق توسعه تامين مي شود رئيس هيئت عامل صندوق توسعه ملي در ديدار با سفير ونزوئلا توسعه همکاريهاي ايران و ونزوئلا را راهبردي دانست و گفت صندوق توسعه ملي در چارچوب اساسنامه خود ميتواند منابع مالي موشورای راهبردی نظام مالیاتی کشور در وزارت اقتصاد ایجاد شد
دوشنبه ۱۸ فروردین ۱۳۹۳ - ۱۵ ۰۴ با انتخاب اعضای شورای راهبردی نظام مالیاتی کشور از سوی وزیر امور اقتصادی و دارایی این شورا با شروع سال جدید رسما آغاز به کار کرد به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا دکتر علی طیب نیا وزیر امور اقتصادی و دارایی طی حکمی دکتر فرهاد رهبر را بهضرورت تشکيل بورس کالا در ايران
دانشنامه اقتصادی 11 ضرورت تشکيل بورس کالا در ايران وجود برخي مشكلات در بازار كالا و ناکارآمدي هاي بازارهاي سنتي از يك طرف و مزايا و منافع ايجاد و راه اندازي بورسهاي كالا و توانمندي آنها در رفع مشكلات فوق الذكر از طرف ديگر مهمترين انگيزه و عواملي هستند كه موجب پديدار شدن بورس هرئیس سازمان نظام پزشکی کشور در گفتوگو با فارس: ۸۰۰ میلیارد تومان از هدفمندی یارانه به سازمان بیمه سلامت ایران
رئیس سازمان نظام پزشکی کشور در گفتوگو با فارس ۸۰۰ میلیارد تومان از هدفمندی یارانه به سازمان بیمه سلامت ایرانیان اختصاص یافترئیس سازمان نظام پزشکی کشور گفت ۸۰۰ میلیارد تومان از محل درآمد هدفمندی یارانهها به سازمان بیمه سلامت ایرانیان اختصاص یافت علیرضا زالی در گفتوگو با خبرنگتدوین برنامه جامع نظام آموزشی اولویت سال 93 است
معاون وزیر آموزش و پرورش تدوین برنامه جامع نظام آموزشی اولویت سال 93 است تهران - ایرنا - معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش تدوین برنامه جامع نظام آموزشی و ارتقای کیفیت مربیان و مشاوران تربیتی را از محوری ترین برنامه های این وزارتخانه در سال 93 عنوان کرد حمیدرضا کفاش روزضرورت کاهش وابستگی ایران به پول نفت/ نظام اداری کشور تنبل و بیحال است
استانها مرکز مرکزی آیت الله دی نجف آبادی تأکید کرد ضرورت کاهش وابستگی ایران به پول نفت نظام اداری کشور تنبل و بیحال است اراک – خبرگزاری مهر نماینده ولی فقیه در استان مرکزی و امام جمعه اراک گفت باید با همتی بلند و عزمی جزم مسیر تاریخ کشور ایران را که سالیان سال خود را واباقتصاد مقاومتی نقشه جامعی برای استقلال اقتصادی کشور است
اقتصاد مقاومتی نقشه جامعی برای استقلال اقتصادی کشور است ارومیه - ایرنا - نماینده مردم خوی و چایپاره در مجلس شورای اسلامی گفت اقتصاد مقاومتی نه تنها راهکار برون رفت اقتصاد کشور از وابستگی به نفت است بلکه نقشه ای جامع برای استقلال اقتصادی کشور نیز است موید حسینی صدر روز دوشنبه درقرارداد حمایت مالی بانک تجارت ترکیه از طرح ایران به امضا رسید
قرارداد حمایت مالی بانک تجارت ترکیه از طرح ایران به امضا رسید آنکارا - ایرنا- قرارداد حمایت مالی بانک تجارت ترکیه ازطرح ایران در راستای بهبود همکاری ها درمنطقه خاورمیانه وشمال افریقا دربخش بازاریابی وحمل ونقل روز چهارشنبه درآنکارا به امضا رسید محسن صادقی معاون دفتر برنامهجوسازی صهیونیستها در حین مذاکرات هستهای هاآرتص: نتانیاهو به ارتش اسرائیل دستور داده همچنان برای اقدام نظامی
جوسازی صهیونیستها در حین مذاکرات هستهایهاآرتص نتانیاهو به ارتش اسرائیل دستور داده همچنان برای اقدام نظامی احتمالی علیه ایران آماده باشندنخستوزیر رژیمصهیونیستی به وزارت جنگ این رژیم دستور داده است که همچنان به برنامههای خود برای آمادهسازی ارتش جهت اقدام نظامی احتمالی علیه اسیاستهای اقتصادی مقاومتی یک نقشه راه جامع برای توسعه خراسان جنوبی است
سیاستهای اقتصادی مقاومتی یک نقشه راه جامع برای توسعه خراسان جنوبی است بیرجند - ایرنا - استاندار خراسان جنوبی با اشاره به ابلاغ سیاستهای اقتصاد مقاوتی از سوی مقام معظم رهبری گفت این مفاد در 10بند به استاندران ابلاغ شده که می تواند به عنوان یک نقشه راه جامع برای توسعه استان مورد تبا حکم طیبنیا انجام شد انتصاب اعضای شورای راهبردی نظام مالیاتی کشور/ فرهاد رهبر نایب رئیس شد
با حکم طیبنیا انجام شدانتصاب اعضای شورای راهبردی نظام مالیاتی کشور فرهاد رهبر نایب رئیس شدبا حکم وزیر امور اقتصادی و دارایی اعضای شورای راهبردی نظام مالیاتی کشور منصوب شدند به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از شادا علی طیبنیا طی احکام جداگانهای عیسی شهسوار خجسته علیرضا فلاح-
اقتصادی
پربازدیدترینها