واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
روزی که آتش خشم بر اسطوره ظلم 2500 ساله گشوده شد کاشان – ایرنا - هنوز نهضت پیرمشعل دار انقلاب اسلامی به دوسال نرسیده بود که در چهلمین روز بهار سال 44، طنین آزادیخواهی مردی از کویری ترین نقطه شمال استان اصفهان، آتش خشم ملت را بر دامان اسطوره ظلم 2500 ساله گشود.
به گزارش ایرنا، ˈرضا شمس آبادیˈ که در چهلمین روز بهار سال 1319 در کویری دور افتاده از شهر ˈنوش آبادˈ متولد شده بود، در بیست و یکمین روز فروردین سال 1344 به دفاع از ملت نستوه ایران، حماسه ای ماندگار را در کاخ مرمر تهران آفرید.
فقر ناشی از ظلم دستگاه حاکم آنچنان خانواده شمس آبادی را در خود گرفت که سرانجام آنها را مجبور به کوچ کرد و در آمد ناچیزی حاصل از کشـاورزی را نیز از دست دادند و رضا شـمس آبادی که 10 سال بیشتر نداشت به عنوان کارگر در یک کارگاه بافندگی مشغول به کار شد و پدرش نیز باربری در سطح شهر را پیشه کرد اما در زیر بار مشکلات جان داد و رضا به تنهایی سرپرست خانواده شد.
شمس آبادی با مرور حوادث روزگار خود در پی گروهی بود تا به مبارزه علیه حکومت بپردازد که سـال 1339 با حزب مردم ایران که در کاشان فعالیت می کرد پیوست اما این حزب نتوانست روح خروشان او را ارضا کند.
شمس آبادی در نخستین اقدام ضد ستمشاهی خود در سال 1340 زمانی که ˈعلی امینیˈ نخست وزیر وقت به کاشان سفر کرده بود او ا با شیشه های اسید نشانه گرفت اما این اقدام او ناکام ماند.
در دومین اقدام بود که توسط یکی از ماموران شناخته و دستگیر شد و خود را ˈرضا چایدوستˈ معرفی کرد و چون 18 سال بیشتر نداشت، توانست از دست پلیس رهایی پیدا کند.
در آخرین اقدام در اثر آشنایی با گروه منصورون با وجود آنکه از خدمت سربازی معاف شده بود بطور داوطلبانه به سربازی رفت و با شایستگی هایی که از خود نشان داد وارد گارد شاهنشاهی شد و به کاخ مرمر فرستاده شد.
در همین زمان بود که خود را برای ترور شاه آماده می کرد. چندین نوبت که رییس جمهور وقت آمریکا و ˈحبیب بورقیبهˈ رییس جمهور تونس به ایران آمدند، به علت های مختلفی از جمله تعویض پست نتوانست خواسته خود را عملی کند.
اما در صبح بیست ویکم فروردین سال 1344 زمانی که ˈمحمدرضا پهلویˈ به همراه ˈلشکریˈ و ˈباباییانˈ از اتومبیل پیاده شد، سرباز گارد آتش مسلسل خود را به سوی آنها گشود، اما فاصله زیاد باعث شد که تیر به خطا رفته و شاه وارد ساختمان کاخ شود و شمس آبادی که مدتها برای این هدف برنامه ریزی کرده بود، خود را به ساختمان رساند.
محافظان شاه، شمس آبادی را مورد اصابت گلوله قرار دادند اما او با وجود خونریزی شدید آن دو را بـه قتل رساند و به دنبال شاه که وارد دفتر کارش شده و در را بسته بود رفت و سعی کرد در را بشکند ولی گاردیهای کاخ به او مهلت نداده و با رگبار گلوله او را از پا در آوردند.
دستگاه حاکم سعی کرد این خبر مخفی بماند، پس از چند روز او را به گروه های مارکسیستی نسبت دادند اما ˈمحمد نکوروحˈ از فعالان حزب مردم ایران، اذعان کرد که شمس آبادی و ˈحسن شریفˈ هیچ ارتباطی با حرکت ˈنیکخــواهˈ و مارکسیست ها نداشتند. هر دو از اعضای حزب مردم ایران بودند و این ترور بیشتر جنبه مذهبی و اسلامی داشت.
ترور شــاه در ســال 1344 توسط رضا شمس آبادی ناشی از این اندیشه بود که عامل اصلی استبداد را که در طول زندگی خود شاهد آن بود از میان بردارد و با همین هدف همه تلاش خود را طی این مدت با برنامه ریزی هایی که انجام داده بود مصروف کرد تا به آنچه که می خواهد برسد.
به گفته دوستان نزدیکش، شمس آبادی معتقد بود که اگر موفق به اعدام شاه شود عامل ناکامی های ایران را از میان برمی دارد و در صورت شکست، حرکت او این فایده را دارد که به دیگران بفهماند که یک سرباز گارد نیز می تواند ترس و وحشت در دستگاه شاهنشاهی ایجاد کند.
از محل دفن رضا شمس آبادی خبری منتشر نشد اما در گلزار شهدای شهرهای نوش آباد و کاشان به یادبود این سرباز وطن، یادمانی هایی بنا شده است.
شهر12هزار نفری نوش آباد در پنج کیلومتری شمال کاشان واقع شده و از توابع شهرستان آران و بیدگل است.
ج/562/607
انتهای پیام /*
Contact the editor:
[email protected]
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]