تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 12 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):بهترین چیزی که بنده بعد از شناخت خدا به وسیله آن به درگاه الهی تقرب پیدا می کند، ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

ساختمان پزشکان

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1837129348




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

روز یارانه یی روزنامه ها


واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:

بررسی روزنامه های ایران/پنجشنبه 21 فروردین 1392 روز یارانه یی روزنامه ها تهران-ایرنا-یک روز پس از آغاز ثبت نام از متقاضیان دریافت یارانه ی نقدی و آغاز فاز دوم هدفمندی یارانه ها، روزنامه های امروز پر است از گزارش ها و تحلیل هایی در ارتباط با یارانه و مسایل مربوط به آن.


این گزارش نگاهی به سرخط اصلی خبرها و همچنین نوشته های سرمقاله نویسان و نویسندگان روزنامه های امروز پنجشنبه 21 فروردین ماه سال 1393 خورشیدی انداخته و مهم ترین موضوع های مورد توجه این روزنامه ها را بررسی کرده است.

*** روز یارانه یی روزنامه ها
اجرای فاز دوم قانون هدفمندی یارانه ها که از دیروز به طور رسمی کلید خورد، امروز نیز دستمایه ی بسیاری از یادداشت ها و تحلیل های روزنامه ها قرار گرفت. برخی روزنامه ها همچنان از بایدها و نبایدهای دولت در اجرایی کردن مرحله ی دوم این طرح گفتند، برخی دیگر به بهانه جویی و خرده گیری از اقدام های دولت پرداختند و برخی دیگر از حاشیه های نام نویسی در روز نخست نوشتند.
روزنامه ی «اطلاعات» در یادداشتی با عنوان «آزمون درستکاری» از وظایف متقابل دولت در برابر کسانی گفت که از دریافت یارانه انصراف می دهند. اطلاعات نوشت: آنها که با قصد و نیت خیر از دریافت یارانه صرف نظر می کنند، قطعاً کار درستی صورت می دهند و حق آن است که چنین کنند. آنان به وظیفه اخلاقی و ملّی خویش عمل می کنند؛ اما در طرف مقابل، وظیفه حکومت و دولت نیز این است که به وظایف و تعهدات خویش و بیش از همه به وعده هایی که در مسیر اجرای درست قانون داده است، به گونه ای عمل کند که به تشویق درستکاران و تنبیه خلافکاران و خلاف گویان منجر شود. دولت در این مرحله در آزمون سخت درستکاری و راستی آزمایی قرار گرفته است؛ آزمونی سخت و دشوار.
روزنامه ی «ایران» نیز سرمقاله ی خود را به این موضوع اختصاص داد و از لزوم صداقت در رفتار و گفتار دولت گفت. «علی قنبری» استاد دانشگاه در سرمقاله ی ایران با اشاره به اینکه اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه ها از ضرورت های اقتصاد ایران است، بهترین روش برای شناسایی افراد نیازمند را انصراف داوطلبانه دانست که مبنای آن وجود اعتماد میان دولت و مردم است.
قنبری نوشت: دولت باید صادقانه با مردم گفت و گو کند و برنامه های خود را در این زمینه به صورت شفاف به اطلاع مردم برساند.در واقع دولت یازدهم سرمایه بزرگی با نام اعتماد عمومی در اختیار دارد که با تکیه بر آن می تواند برنامه های خود را پیش برد. همانگونه که دولت در فضای بین المللی موفق به اعتماد سازی شده است در داخل کشور نیز ظرفیت بالایی برای این کار وجود دارد و تنها رمز آن رفتار و گفتار صادقانه است.
روزنامه ی «آرمان» نیز در سرمقاله ی خود با عنوان «ای کاش مجلس چنین می کرد» به قلم «عیسی کلانتری» وزیر کشاورزی دولت سازندگی ضمن بررسی مسایل پیش روی دولت در اجرای فاز دوم هدفمندی یارانه ها، از لزوم همکاری مجلس در حمایت از قشرهای آسیب پذیر گفت و نوشت: دولت طبق وظیفه ای که مجلس نهم بر دوش او نهاده است چاره ای جز اجرای طرح هدفمندی یارانه ها به این صورت ندارد اما راه های بهتری هم برای ساماندهی طرح هدفمندی یارانه ها وجود دارد. دولت یازدهم باید اصل29 قانون اساسی را اجرا کند... ای کاش مجلس این اجازه را به دولت می داد و مجریان را به اجرای کامل اصل29 قانون اساسی رهنمون می کرد. اصل29 قانون اساسی بیمه اجباری و خدمات بازنشستگی برای همه شهروندان در نظر گرفته است. بخش زیادی از روستائیان از اجرای کامل این قانون بی بهره اند و اکنون اجرای فاز دوم طرح هدفمندی یارانه ها این فرصت را برای دولت یازدهم فراهم آورده است تا خطاهای گذشته را جبران کند.
این در حالی است که روزنامه ی «کیهان» در سرمقاله ی خود، اقدام دولت در اجرای قانون هدفمندی یارانه ها را دارای «ابهامات و اشکالات متعدد» دانست. کیهان احتساب درآمد همه ی اعضای خانواده به عنوان درآمد خانوار در فرم های خوداظهاری را فاقد مبنای قانونی و فقهی دانست. این روزنامه همچنین آنچه را «القاء و ایجاد حس بی اعتمادی و نگران کردن مردم از سرک کشیدن به زندگی خصوصی آنها، تبلیغات گسترده رسانه ای برای انصراف از یارانه به رغم بی اطلاعی مردم از قیمت ها در سال پیش رو و شتابزدگی در اجرای فاز دوم» خواند، در زمره ی اشکال ها و ابهام های اقدام دولت در این ارتباط دانست.
برخی روزنامه ها اما از حاشیه های نخستین روز ثبت نام متقاضیان برای دریافت یارانه ی نقدی نوشتند. گرچه روزنامه ی «جوان» از بروز اختلال در تارنمای ثبت نام نوشت اما در مقابل روزنامه ی آرمان از نبود مشکل در این ارتباط گف و نوشت: روز گذشته از دقایق ابتدایی همگان منتظر بودند تا حضور در سایت، ثبت نام خود را آغاز کنند و البته برخی از نمایندگان رسانه های گروهی و جناح مخالف به دنبال حاشیه های اختلال، اما با توجه به تدابیر مسئولان امر، سایت از ابتدا با اختلال مواجه نشد و کسانی که براساس اولویت بندی به سایت ورود پیدا کرده اند توانسته اند اقدامات لازم در زمینه ثبت نام را بدون کوچکترین مشکلی انجام دهند.


***گام های جدی در مسیر توافق نهایی و فراگیر هسته یی
گفت و گوهای وین 3 که از روز سه شنبه در مقر سازمان ملل متحد در وین اتریش آغاز شده بود، روز چهارشنبه پس از برگزاری نشست های دو و چند جانبه بین هیات ایران و نمایندگان 1+5 پایان یافت. بر اساس توافق های صورت گرفته، دور بعدی گفت و گوهای دو طرف به منظور تدوین توافق نهایی هسته یی از 23 اردیبهشت از سرگرفته خواهد شد. روزنامه های امروز با رویکردهای متفاوتی این خبر را بازتاب دادند؛ برخی از توافق ها و امید به حل مساله ی هسته ای گفتند و برخی دیگر از اختلاف میان دو طرف.
روزنامه ی «مردم سالاری» عنوان نخست خود را به این موضوع اختصاص داد. این روزنامه در گزارش خود نوشت: نشست مشترک ظریف و کاترین اشتون پس از مذاکرات روز چهارشنبه جمع بندی بود تا دو طرف بتوانند بیش از گذشته به تفاهم دست پیدا کنند و در 23 اردیبهشت ماه متن نهایی توافقنامه را تهیه کنند تا در گام آخر تمامی چارچوب های قانونی و ضمانت های اجرایی برای دو طرف تدوین شود و این بحران پس از یک دهه تنش و کشمکش حل و فصل شود.
همچنین روزنامه ی آرمان با اختصاص تیترنخست خود به گزارشی که عنوان «مذاکرات وین 3 با لبخند پایان یافت»را به یدک می کشید، نوشت: هر چند مقامات دو طرف از جمله سیدعباس عراقچی، معاون وزیر امور خارجه کشورمان و از اعضای ارشد تیم مذاکره هسته ای تاکید کرده که توافق برای تدوین پیش نویس این موافقنامه نهایی به معنی ورود به مرحله دشوارتر، پیچیده تر و حساس تر است، با این حال این امر به کاهش فضای مثبت موجود نینجامیده است. به هر حال ورود طرفین به این مرحله به خودی خود حرکتی رو به جلو محسوب می شود چرا که بعد از سال ها چانه زنی و لفاظی های سیاسی و تردیدها در روندهای متعدد مذاکراتی از ژنو گرفته تا آلماتی، بغداد و اکنون در وین، بالاخره گشایشی در حرکت دو سوی مذاکرات به سمت تدوین سندی که بتواند همه موارد اختلافی و توافقاتی را در خود گنجانده و به سرمنزل مقصود برساند، حاصل شده است.
این در حالی است که روزنامه های منتقد دولت همچنان بر طبل اختلاف میان دوطرف می کوبند. روزنامه ی «رسالت» در گزارشی با عنوان «اختلافات همچنان پابرجاست» با اشاره به اظهارات «جان کری» وزیر امور خارجه ی ایالات متحده آمریکا در مورد توان ایران در تولید مواد لازم برای ساخت بمب هسته یی تا دو ماه دیگر و همچنین هشدار او نسبت به هرگونه توافق دوجانبه اقتصادی میان ایران و روسیه نوشت: شانتاژ تبلیغاتی کری در جریان مذاکرات وین به معنای خیز آشکار طرف آمریکایی در خصوص تاثیر گذاری منفی در میدان مذاکرات خواهد بود. این نقش آفرینی طی دو دوره اخیر مذاکرات وین از سوی اتحادیه اروپا و پارلمان اروپا صورت گرفت ... در چنین شرایطی اعضای 1+5 توازن رفتاری منطقی ،قابل پیش بینی و معینی در مذاکرات هسته ای با ایران نخواهند داشت ... برخی منابع دیپلماتیک در وین خبر داده اند که هنوز اختلافات عمده هسته ای میان ایران و اعضای 1+5 به قوت خود باقی است و این اختلافات در جریان تدوین پیش نویس نهایی بیشتر خود را نشان خواهد داد.

***میهمان آذری روحانی
«الهام علی اف» رییس جمهوری آذربایجان به دعوت رسمی حجت الاسلام و المسلمین «حسن روحانی» رییس جمهوری اسلامی ایران صبح دیروز وارد تهران شد و پس از استقبال رسمی با رهبر معظم انقلاب و رییس جمهوری دیدار و گفت وگو کرد.
این خبر در روزنامه های امروز بازتاب گسترده یی یافت. همچنینی یادداشت های متعددی در مورد تاثیر این سفر بر روابط آتی تهران-باکو منتشر شد. اغلب یادداشت ها سفر علی اف را آغازی بر گسترش و بهبود مناسبات میان ایران و آذربایجان دانستند.
روزنامه ی «ابتکار» در یادداشتی در این ارتباط نوشت: کارشناسان معتقدند سفر علی اف به تهران نشان دهنده آغاز فصلی جدید در مناسبات سیاسی، اقتصادی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان است و تردیدی وجود ندارد که این سفر مقدمه ای برای تحقق و سرعت بخشیدن به روابط و تحکیم و تقویت بیشتر مناسبات بین دو کشور خواهد شد.
روزنامه ی «جهان صنعت» نیز در یادداشتی با عنوان «فصل تازه در روابط تهران-باکو» نوشت: سفر الهام علی اف به ایران از منظر سیاسی و اقتصادی یک رویداد مهم نه تنها در مناسبات دو کشور بلکه در سطح منطقه به حساب می آید... سفر علی اف به تهران را می توان گامی تازه و سازنده در بهبود روابط دوجانبه تلقی کرد.
جهان صنعت در ادامه با اشاره به اشتراک ها و اتلاف های دو کشور در حوزه های مختلف نوشت: با وجود برخی مشکلات در رابطه دو کشور، منافع مشترک تهران- باکو به اندازه ای متنوع و متعدد است که با تکیه بر آنها و با توجه به «دیپلماسی باز» دوره روحانی، برقراری رابطه دوجانبه براساس احترام متقابل ضروری و امکان پذیر می نماید.
روزنامه ی ایران نیز در یادداشتی با عنوان «تهران- باکو در مسیر گسترش روابط» به قلم «رمضانعلی سبحانی فر» رییس گروه دوستی ایران- آذربایجان نوشت: سفر رئیس جمهور آذربایجان به ایران از جهات مختلف واجد اهمیت است. برقراری ارتباط با کشورهای مسلمان و همسایه از اولویت های نظام جمهوری اسلامی است که هم در قانون اساسی و هم در راهبردهای سیاست های کلی نظام بر آن تأکید شده است. دولت یازدهم و آقای دکتر روحانی هم برای ارتباط با کشورهای همسایه، اهمیت خاصی قائل هستند. بر همین اساس سفر آقای علی اف به تهران باید در راستای توسعه روابط بین دو کشور ارزیابی شود ... با تغییر دولت در ایران و اتخاذ رویکرد جدید در حوزه سیاست خارجی از سوی دولت یازدهم، انتظار می رود که این ظرفیت های بالقوه موجود به سمت شکوفایی و تحقق پیش برود. ...در مجموع به نظر می رسد عزم جزمی بین دو کشور برای توسعه روابط و حرکت در جهت استفاده بیشتر و بهتر از ظرفیت های موجود فرهنگی، اقتصادی و سیاسی به وجود آمده است.

***حاشیه ی مهم تر از متن
مراسم ختم حجت الاسلام والمسلمین «علی اکبر صادقی» پدر همسر «سیدمحمد خاتمی» رییس جمهوری پیشین در روز گذشته که با حضور چهره های سیاسی نام آشنا برگزار شد، بار دیگر طی روزهای گذشته نگاه رسانه ها را متوجه این شخصیت سیاسی کرد.
در روزهای گذشته دیدار «علی جنتی» وزیرفرهنگ و ارشاد اسلامی با خاتمی دستاویز بهانه گیری و خرده جویی بسیاری از منتقدان دولت قرار گرفته بود؛ نقدی که از دید بسیاری بجا و منصفانه نیست.
روزنامه های امروز در یادداشت های متعددی این دو مساله را به هم پیوند دادند و به طرح دیدگاه های خود در این ارتباط پرداختند.
روزنامه ی مردم سالاری در سرمقاله ی خود با عنوان «چرا بهانه جویی» با اشاره به این که افراط و تفریط یکی از چالش های پیش روی جامعه بویژه میان فعالان سیاسی است، واکنش برخی نمایندگان مجلس به دیدار علی جنتی با سید محمد خاتمی در روزهای گذشته را یکی از نمونه های افراط دانست. مردم سالاری نوشت: بسیاری از دولتمردان و فعالان سیاسی به دیدار آقای خاتمی رفته و هنوز هم می روند، به نوعی که اخیرا به مناسبت درگذشت پدر همسر ایشان، اکثر قریب به اتفاق بزرگان در مراسم یادبود پدرخانم آقای خاتمی شرکت کردند... دیدارهایی که با آقای خاتمی برگزار می شود، دیدار رسمی نیست و ربطی به مسوولیت افراد ندارد، بلکه دیداری دوستانه بوده که خارج از فضای رسمی و اداری برگزار می شود، بنابر این هیچ کس نمی تواند افراد را به بهانه رفت و آمد در ساعت غیراداری، به مشکل اداری متهم کرد.
در ادامه این گزارش آمده است: به نظر می رسد که دیگر زمان این بازی ها به سر آمده و افراطیون باید به جای حاشیه سازی، به مسایل مهمتری بپردازند و بدانند که اگر به این بازی ها ادامه دهند، مردم همانگونه که در 24 خرداد 92 تصمیم به تغییر تفکر افراط گرفتند در انتخابات بعدی نیز این تفکرات افراطی را از نهاد قانونگذاری حذف خواهند کرد.
روزنامه ی «اعتماد» نیز در گزارشی در این ارتباط به قلم «مسعود پزشکیان» نماینده ی میانه روی مجلس از «سیاست دست نیافتنی حذف خاتمی» گفت و نوشت: همه شاهد بودیم این سیاست حذف یا انزوا در قبال مقامات و چهره های برجسته نظام همچون آقای هاشمی رفسنجانی نتوانست به نتیجه برسد و ایشان پس از هشت سال تخریب و انزوا از سوی اصولگرایان با حضور چند روزه در انتخابات دوره یازدهم ریاست جمهوری توانستند نتیجه انتخابات را تغییر دهند. لذا توصیه من به عزیزان اصولگرا این است دست از سیاست حذف و انزوای چهره های مردم نهاد و برجسته نظام همچون آقایان خاتمی و هاشمی رفسنجانی بردارند چون نتیجه یی جز شکست برای آنها نخواهد داشت... طبیعتا هر جریان و هر مسوولی در طول فعالیتش اشتباهاتی داشته و دارد ولی در همین ارزیابی اشتباهات باید منصفانه رفتار کنیم. آقای خاتمی اگر اشتباهاتی در دوران ریاست جمهوری خود داشته در کنار آن خدمات ارزنده یی برای کشور داشته اند که نباید این خدمات را قربانی اشتباهات کرد.
روزنامه ی قانون نیز در گزارشی با عنوان «سیاست ختم» نوشت: کسانی که یک دیدار نوروزی وزیر ارشاد با محمد خاتمی را تاب نیاوردند، اکنون باید دیدارهای دیگر اعضای دولت با این شخصیت سیاسی را نظاره کنند. آیا بار دیگر شاهد اعتراض و انتقاد نمایندگان نسبت به دیدارهای ترحیمی با خاتمی خواهیم بود؟ آیا باز هم مجلس از اعضای دولت بابت حضور در این مراسم ختم انتقاد خواهد کرد؟ به نظر می رسد که به رغم واکنش های افراطی برخی جناح های سیاسی خوشبختانه هم اکنون فضای سیاسی کشور به سمت آشتی و همدلی بیشتر پیش می رود.
خبرنگاران روزنامه هایی چون آرمان و مردم سالاری نیز فرصت را غنیمت شمردند و از فرصت حضور این چهره های سیاسی در یک محفل، برای مصاحبه بهره بردند.
*گروه پژوهش های خبری
پژوهش**9275**2054
انتهای پیام /*
Contact the editor:

[email protected]










این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ایرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن