واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: این خبر در حال بروزرسانی است
گزیده ای از سرمقاله روزنامه های سهشنبه
سرمقاله روزنامه های کیهان،خراسان،رسالت،وطن امروز و ... را میتوانید در این قسمت بخوانید.
مجله شبانه باشگاه خبرنگاران؛
روزنامه ی رسالت را میخوانید که مطلبی را با عنوان«فرهنگ نيازمند عزم ملي و مديريت جهادي»نوشته شده توسط محمود فرشیدی در ستون سرمقاله خود به چاپ رساند:
فرهنگ، ريشه است و همچنان كه ريشه در درخت، نقش حياتي بلكه حياتيترين نقش را دارد، در افراد و اجتماع نيز علت و عامل پيدايش انگيزهها و فعاليتها و رويكردها، فرهنگ است. البته حكومتهاي جهان براي دستيابي به اهداف و ديدگاههاي سياسي، اقتصادي يا نظامي خود، فرهنگ جامعه را دستمايه و دستاويز قرار ميدهند اما نظام مردمسالاري ديني بر پايه فرهنگ بنيان گذشته شده و حكومتي فرهنگمدارانه است. يعني مهمترين دليل حضور مردم در سرنگوني رژيم پهلوي و پيدايش جمهوري اسلامي، انگيزههاي فرهنگي بود و طبعا مطمئنترين تكيهگاه براي استمرار اين حضور نيز فرهنگ و انگيزههاي فرهنگي است. انتظار مردم آن است كه همه مديران و مسئولان تمامي تصميمگيريهاي خويش را با هدف و بر پايه ارتقاي فرهنگ جامعه اتخاذ كنند.
با توجه به همين نقش كليدي فرهنگ در استمرار حيات و بالندگي نظام جمهوري اسلامي است كه امام خميني (ره) همواره بر جايگاه بيبديل فرهنگ تاكيد داشتند و مقام معظم رهبري نيز بر پاسداري از خطوط كلي ارزشهاي فرهنگي و با هشياري و حساسيت جامعه در اين زمينه تاكيد مستمر دارند.
در ديدار با نمايندگان مجلس خبرگان هم دغدغه خويش را از برخي "بيملاحظگيهاي مسئولان فرهنگي" ابراز فرمودند.
در اين ميان نظام سلطه جهاني كه از مردم ايران سيلي خورده و خاطرات چپاول ثروتهاي ملي ما و تحميل فرهنگ خويش و تحقير ايرانيان را هنوز فراموش نكرده است و علاوه بر آن مشاهده ميكند كه تكثير تجربه نظام مردمسالاري ديني و افزايش مطالبات عدالتخواهانه در جهان، اركان سيطره ظالمانهاش را به خطر انداخته است، طي اين 35 سال، لحظهاي از پا ننشسته است تا ضربات كاري بر الگوي حكومت مطلوب مردم ايران وارد آورد و طبعا پيچيدهترين توطئهها و بيشترين سرمايهگذاريها را در عرصه فرهنگ طراحي ميكند و به اجرا در ميآورد و لذا در سالهاي نخست پيروزي انقلاب، به گمان آنكه فرهنگ اسلامي، خواسته برخي از متفكران انقلاب اسلامي است و نه مطالبه عموم مردم ايران، جمعي از شحصيتهاي فرهنگي، از ائمه جمعه تا شهيد مطهري، شهيد بهشتي، شهيد باهنر، شهيد رجايي و امثال آنان را به شهادت رسانيد.
اما در رويكرد بعدي، دشمن تصميم گرفت به طور مستقيم و خزنده، اركان فرهنگ و باورهاي اعتقادي مردم ايران را مورد تهاجم قرار دهد و با تخصيص بودجههاي كلان، لشكر تجهيزات رسانهاي و مزدوران خويش را به خدمت گرفته است تا با استهزاي ارزشها، طراحي كاريكاتور، هجوم به حريم مقدسات، تشكيك در محكمات و مسلمات قرآن و وحي و شكستن قبح محرمات، بخصوص در زمينه مسائل جنسي و اخلاقي، بر مبناي مستحكم باورهاي اعتقادي فرهنگي ايرانيان، ضرباتي وارد سازد.
البته در شرايط كنوني، به موازات اين هجوم فرهنگي دشمن، اتفاقات جديدي نيز رخ داده و در حال شكلگيري است كه ضرورت توجه مضاعف به فرهنگ را آشكار ميسازد كه به مواردي بايد اشاره كرد:
1- غفلت برخي مسئولان و از جمله مسئولان فرهنگي كشور از جايگاه واهميت مسائل فرهنگي كه با توجه به پيچيدگيهاي موضوعات فرهنگي و عدم تخصص برخي دولتمردان در اين حوزه، مشاهده ميشود، چندان كه حتي گاهي منكر مسئوليت سرنوشتساز دولت در زمينه دفاع از ارزشهاي فرهنگي ميشوند و يا آن را در تضاد با آزادي مردم ميپندارند.
در همين زمينه طرح مسائلي نظير برداشتن فيلترينگ در فضاي مجازي، دفاع ازحقوق فرقههاي ضاله، نرمش و بيتفاوتي در برابر اهانت به مقدسات در روزنامههاي زنجيرهاي، انزواي فيلمهاي ارزش مدار و صدور مجوز براي فيلمهايي با محتواي سياهنمايي از ايران، به نمايش گذاردن صحنههاي خيانت زن به شوهر، صرف مشروبات الكلي، سكوت در برابر توصيه دشمن به آزادي همجنسبازي در ايران، تجليل از نويسندگان گمراه و فراموش شده با امكانات بيتالمال و امثال آن را با نگاهي خوشبينانه ميتوان براساس همين غفلت و ناآگاهي برخي مسئولان تلقي كرد.
2- البته قراين حكايت از آن دارد كه نميتوان احتمال انفعال اعتقادي و تغيير ذائقه فرهنگي برخي مسئولان در برابر هجوم فرهنگي دشمن را نيز مورد توجه قرار نداد و مشاهده بعضي رويكردهاي چنين افرادي براي اثبات صداقت خود به بيگانه حتي به قيمت نفي ارزشها و اصالت قائل شدن براي نظام ارزشي استكبار جهاني، اين احتمال را افزايش ميدهد.
البته همنوايي اين "خواص" با شبيخون فرهنگي دشمن، با پيدايش فتنه 88 براي مردم ما آشكارتر شد تا آنجا كه حتي اسائه ادب به ساحت حضرت سيدالشهدا(ع) و جسارت به امام خميني (ره) نيز با سكوت آقايان مواجه شد چرا كه دستيابي به قدرت و پيروزي در رقابت سياسي، آنان را از خود بيخود كرده بود.
3- تحرك سياسي و سازمان يافته برخي جريانات روشنفكري وابسته به بيگانه و هجوم به ارزشهاي فرهنگي خودي و تبليغ فرهنگ دشمن نيز از جمله عواملي است كه باعث ميشود روند مسائل فرهنگي در جامعه بيش از پيش مورد توجه ويژه قرار گيرد.
براساس تحليل همين واقعيتها و دقت در توطئههاي فرهنگي دشمن از طرفي و همسويي دانسته يا ندانسته برخي "خواص" با دشمن است كه مقام معظم رهبري از فرهنگ در كنار اقتصاد به عنوان مهمترين موضوعات سال 1393 ياد كردند و به مسئولان تاكيد فرمودند كه با مديريت جهادي در اين عرصه وارد شوند و در عين حال با فراخواني عمومي از يكايك افراد جامعه خصوصا نخبگان و اقشار مرجع، خواستند با عزم ملي در اين صحنه حضور هوشيارانه و فعال داشته باشند و مسائل فرهنگي و نيز عملكرد مسئولان را در حوزه فرهنگ زير نظر بگيرند.
تاریخ انتشار: ۱۸ فروردين ۱۳۹۳ - ۲۲:۱۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]