واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
20 فروردین سالروز آزاد سازی قصرشیرین و بازگشت این خطه سرافراز به آغوش وطن است قصرشیرین - ایرنا - بیستم فروردین ماه مصادف با گرامیداشت سالروز آزادسازی قصرشیرین از چنگال رژیم متجاوز بعثی در سال 1360 است که پس از حدود هفت ماه اشغال توسط ارتش بعث عراق، با آزادمردی غیورمردان رزمنده اسلام آزاد شد و به آغوش وطن بازگشت.
به گزارش خبرنگار ایرنا، همزمان با پیروزی انقلاب اسلامی، اختلافات مرزی ایران و عراق شدت گرفت، بحرانی که در گذشته توسط دو ابر قدرت وقت مهار می شد در حال تبدیل شدن به جنگی بود که یک طرف آن جمهوری اسلامی ایران و طرف دیگر آن قدرت های بزرگ آن زمان در پشت پرده و رژیم بعث عراق در ظاهر قرار داشتند.
در این میان، رژیم عراق نگران تاثیرات انقلاب اسلامی در میان مردم خود بود، بنابراین فرصت را برای فشار به انقلاب اسلامی به منظور کسب امتیاز مغتنم شمرد تا به این وسیله ضمن برطرف کردن نقاط ضعف ژئوپولوتیک کشورش با تصرف ارتفاعات مرزی در غرب کشور به منظور امنیت بغداد و با اشغال بعضی از سواحل شمالی ایران در خلیج فارس، با گرایش به بلوک غرب تلاش کرد تا با کسب حمایت این بلوک برای پر کردن خلا ناشی از سقوط شاه در منطقه نقش ژاندارم منطقه ای خلیج فارس را به عهده گیرد.
ارتش متجاوز عراق پس از ماه ها تجاوز و دست اندازی به مرزهای ایران اسلامی، سرانجام در 31 شهریور سال 59 به طور رسمی با ایران وارد جنگ شد و تجاوز این کشور به خاک کشورمان روند تصاعدی به خود گرفت، هر چند عراق پیش از این در 16 شهریور همان سال منطقه خان لیلی را به تصرف ارتش خود در آورده بود.
چند روز بعد از تصرف منطقه میمک و پس از آن، پاسگاه های ˈرشیدیهˈ، ˈچیلاتˈ، ˈبیاتگ و نیز ارتفاعات ˈگیسکهˈ یکی پس از دیگری به اشغال دشمن در آمدند و سپس قصرشیرین نخستین شهر ایران بود که بسرعت توسط ارتش بعث عراق اشغال شد.
ارتش عراق با ورود به شهر قصرشیرین در مدت کوتاهی آن را ویران کرد و تنها ساختمانˈ مسجد مهدیه ˈ از شهر زیبای قصرشیرین باقی ماند که آن را بعنوان مقر نیروهای بعثی مورد استفاده قرار می داد، آثار تاریخی شهر نیز همگی از سوی ارتش متجاوز عراق تخریب شدند.
در بیستم فروردین سال 60 رزمندگان اسلام در یک عملیات منظم و با خلق رشادت های بسیار این شهر مرزی را پس از حدود هفت ماه اسارت آزاد کرده و به آغوش وطن باز گرداندند.
آزاد سازی شهرستان قصرشیرین به این دلیل اهمیت دارد که رزمندگان اسلام بدون هیچ گونه تلفاتی، موفق به این مهم شدند و ارتش عراق را از این شهر بیرون کردند.
هر چند در ادامه جنگ، دشمن یک بار دیگر قصرشیرین را تصرف کرد و مدتها این شهر را در اشغال خود داشت.
اینک شهرستان مرزی قصرشیرین و نخل های سرافراز این خطه از میهن اسلامیمان، با تلاش مردم همیشه مرزدار آن، استوار در راه اعتلای این نظام الهی ایستاده و روز بروز شاهد بالندگی و پیشرفت در عرصه های مختلف می باشد.
بیستم فروردین ماه سالروز آزاد سازی حماسه قصرشیرین مصادف با روز ملی فناوری هسته ای است لذا مرزنشینان همیشه بیدار این شهرستان این روز بزرگ را که به این دو مناسبت فرخنده و خجسته مزین شده است به میهن همیشه پیروز و مقام ایران اسلامی تبریک و تهنیت می گویند.
قصرشیرین در غرب استان کرمانشاه بیش از 186 کیلومتر مرز مشترک با کشور عراق دارد و دارای بیش از 25 هزار نفر جمعیت است.ک/4
1234/567
انتهای پیام /*
Contact the editor:
[email protected]
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]