واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
تحلیل یک روزنامه آمریکایی از انتخابات افغانستان و ضرورت خروج نیروهای خارجی تهران - ایرنا - یک روزنامه آمریکایی روز سه شنبه در سرمقاله خود نوشت: انتخابات اخیر افغانستان، سندی محکم در تایید بلوغ سیاسی این کشور است و بر ضرورت خروج همه نیروهای آمریکایی از افغانستان دلالت می کند.
روزنامه نیویورک تایمز نوشت: انتخابات ریاست جمهوری افغانستان روز شنبه با استقبال 60 درصدی جمعیت 12 میلیونی واجد شرایط رای دادن برگزار شد.
این موضوع به خودی خود خبری خوش است و نشان می دهد که کشور جنگ زده افغانستان به سمت تحول، جهش مدنی و بلوغ سیاسی پیش می رود و مصمم است سرنوشت خود را در یک فرآیند دمکراتیک تعیین نماید.
اما ارزیابی دیگری هم از این انتخابات می توان به عمل آورد، زمان آن رسیده است که بعد از 13 سال، نقش رزمی آمریکا در افغانستان به خط پایان برسد.
شاید بتوان درخشان ترین جلوه این انتخابات را در امنیت نسبی آن دانست.
گرچه طالبان از ماه ها قبل به آشوبگری در جریان برگزاری انتخابات تهدید می کرد و حتی نتایجی را هم کسب کرده بود، اما این حملات در روز برگزاری انتخابات به شدت کاهش یافت.
همین امنیت نسبی و نیز استقبال گسترده مردم از انتخابات در صورتی که آمارهای غیر رسمی صحت داشته باشد، تصدیق می کند که مردم افغانستان دست رد به سینه داعیه های بنیاد گرایانه طالبان می زند.
افغانستان از حیث امنیتی، کشوری خطرناک است. با این حال، به لطف نیروهای امنیتی این کشور، انتخابات در فضای آرام نسبی برگزار شد. بیش از 350 هزار مامور مسلح و پلیس در روز رای گیری در سراسر افغانستان در آماده باش بودند.
این نخستین بار بود که افغان ها مسوولیت خطیر تامین امنیت انتخابات را به تنهایی بر دوش گرفتند و صندوق های رای را به حدود 400 حوزه رای گیری منتقل کردند.نیروهای آمریکایی در این خصوص صرفا نقش معین به عهده داشتند.
در گذشته، وزارتخانه های دفاع و امور خارجه آمریکا از وجود ضعف هایی اساسی در نیروهای مسلح افغانستان سخن می گفتند. اما انتخابات روز شنبه ثابت کرد که افغان ها به این سطح از توان و قابلیت رسیده اند که به مرور زمان برای دفاع از کشورشان روی پای خود بایستند.
با این ارزیابی، آمریکا لازم است در اسرع وقت 34 هزار نیروی باقیمانده اش را از خاک افغانستان خارج سازد.
کار شمارش آرا و روند انتخابات هنوز تمام نشده است و احتمال بروز خشونت تا مراحل پایانی کار وجود دارد.تا این لحظه از مراحل اولیه کار شمارش آرا هنوز هیچ نامزدی بالای 50 درصد آرای لازم را کسب نکرده است. با این حساب دو نامزد که حائز بیشترین آرای ماخوذه هستند و به نظر می رسد «عبدالله عبدالله» وزیر امور خارجه سابق و «اشرف غنی زی» از مقامات سابق بانک جهانی باشند، در دور دوم انتخابات که ماه مه برگزار خوهد شد با یکدیگر به رقابت خواهند پرداخت.
با توجه به ماهیت قبیله ای و بافت جمعیتی افغانستان و ساختار سیاسی آن که بر مبنای قومی - قبیله شکل ریزی شده است، طبیعی است که کار انتخاب رییس جمهوری ماه ها به درازا بکشد.
افغان ها باید مصمم به سرانجام رساندن و تکمیل کار انتخابات در کوتاه ترین زمان ممکن باشند و بکوشند روابط خارجی کشورشان را بر محور تشکیل نهادهای حکومتی و توسعه اقتصادی بنا نهند.
مترجمام**1591**1545
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]