واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: آلودگی هوا، محرک آلرژیهای فصلی است
کد خبر: ۳۹۱۳۰۷
تاریخ انتشار: ۱۹ فروردين ۱۳۹۳ - ۱۳:۰۰ - 08 April 2014
به گفته یک فوق تخصص آلرژی و ایمنولوژی، آلودگی هوا در کنار دود سیگار و عوامل تحریک کنندهای مثل مواد شوینده، میتواند آسم یا آلرژیهای فصلی را در افراد ایجاد و یا تشدید کند.
به گزارش ایسنا، دکتر مریم محلوجیراد درباره علائم آلرژیهای بهاره، تصریح کرد: علائم آلرژیهای بهاره یا رنیت آلرژیک با عطسه، آبریزش بینی، خارش و گرفتگی بینی و قرمزی چشمها و اشک ریزش همراه است.
وی با بیان اینکه آلرژی بهاره از نیمه اسفند ماه شروع میشود و تا اواخر اردیبهشت ادامه مییابد، گروه گیاهان را عامل بروز این حساسیتها خواند و افزود: درختانی مثل چنار، سرو، بید و اقاقیا درختانی هستند که در فصل بهار، گردهافشانی دارند و ورود گرده این گیاهان به راه تنفس فوقانی باعث ایجاد علائم آلرژی میشوند.
این فوق تخصص آلرژی با اشاره به اینکه در بروز آلرژی، دو عامل ژنتیک و عوامل محیطی هر کدام 50 درصد موثرند، توضیح داد: فرد باید حتما استعداد ژنتیکی داشته باشد تا این علائم محیطی باعث بروز آلرژی شود و آنهایی که علامت آلرژی در آنها ایجاد نمیشود، استعداد ژنتیک ندارند.
وی همچنین درباره تاثیر جنسیت افراد در ایجاد آلرژی، بیان کرد: این آلرژی در بین زنان و مردان تقریبا مساوی است، تفاوت جنسی وجود ندارد و تحت نظر هورمونهای جنسی قرار نمیگیرد.
محلوجیراد در ادامه به سن شیوع آلرژیهای فصلی اشاره کرد و گفت: در انتهای دوره کودکی و دوران بلوغ شیوع آلرژی بهاره بیشتر است ولی ممکن است در سنین بسیار پایین مثل یک تا دو سالگی و سنین بالا تا 50 سالگی هم طول بکشد اما شدت علائم در دوره نوجوانی و جوانی است و در بیشتر افراد آلرژی با بالا رفتن سن خاموش میشود.
این فوق تخصص آلرژی درباره راههای پیشگیری از بروز آلرژیهای فصلی، با بیان اینکه مهمترین راه پیشگیری از بروز آلرژیها پرهیز از نوع آلرژن است، گفت: این یعنی بیمار باید از همان چیزی که به آن حساسیت دارد، پرهیز کند که این در مورد گرده گیاهان تقریبا امکانپذیر نیست.
وی تصریح کرد: گردهها در همه جا وجود دارند، با باد جابجا میشوند و به داخل منازل میآیند. این طور نیست که فرد فقط با ورود به فضای سبز دچار آلرژی شود. اگر پنجره یا در ماشین باز باشد، عوامل وارد شده و باعث ایجاد علائم بیماری میشوند.
محلوجیراد درباره روشهای درمان و آلرژیهای بهاره، به درمانهای دارویی مانند آنتیهیستامین خوراکی و موضعی و نیز داروهای استنشاقی اشاره کرد و گفت: این داروها حتما باید با تجویز پزشک تجویز شود زیرا برخی آنتیهیستامینهایی که مردم خودسرانه استفاده میکنند به شدت خوابآور بوده و کیفیت زندگی فرد را تحت تاثیر قرار میدهد. اما پزشک داروهایی را تجویز میکند که عوارض نداشته باشد و کیفیت زندگی را بهتر کند.
وی با بیان اینکه درمان دارویی در مواردی که آلرژی ضعیف یا متوسط است به کار گرفته میشود، واکسن درمانی را راهی برای درمان آلرژیهای شدید و یا درمان بیمارانی که از مصرف دارو خسته شدند معرفی کرد و گفت: در این روش، آلرژی که فرد به آن حساسیت دارد به تدریج به بدن تزریق میشود تا بدن در مقابل آن تحمل پیدا کند و دیگر واکنش نشان ندهد.
وی با بیان اینکه واکسن درمانی در بعضی مراکز به درستی انجام نمیشود، گفت: این روش حتما باید زیر نظر فوق تخصص آلرژی صورت بگیرد.
محلوجی راد همچنین درباره طب سنتی و تاثیر آن در درمان آلرژی، گفت: طبهای سنتی، سوزنی و انرژی درمانی، همه به عنوان درمانهای کمکی استفاده میشوند و اثرشان برای درمان آلرژی در مقالات علمی اثبات نشده است.
وی همچنین تصریح کرد: کسانی که رنیت آلرژیک فصلی دارند ممکن است به آسم مبتلا شوند. اگر این آلرژی راههای هوایی پایینتر را تحت تاثیر قرار دهد، آسم ایجاد میشود که علائم آن سرفه، خسخس و تنگی نفس است که میتواند منجر به حمله حاد آسم و بستری در بیمارستان شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 35]