واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
گزشی کوچک ، تهدیدی بزرگ! انزلی – ایرنا- بسیاری از حشرات ریزی که دور و برمان می بینیم مثل پشه ها، مگس ها و کنه ها می توانند با نیشهای کوچکشان برای ما خطر بزرگی ایجاد کنند!
سازمان جهانی بهداشت هفتم آوریل مصادف با 18 فروردین را به عنوان روز جهانی بهداشت تعیین و هر سال بمنظور تاکید و توجه کشورها به مشکلات پیش روی سلامت جامعه جهانی یک موضوع را بعنوان بر جسته ترین اولویت بهداشت عمومی انتخاب می کند .
امسال به موجودات کوچک ، تهدید بزرگ (Small creatures; big threat) یعنی بیماری های منتقله از ناقلان پرداخته شده و در پیام امسال سازمان جهانی بهداشت آمده است : پشه ها، مگس ها ، کنه ها، سن ها و حلزون های آب شیرین می توانند بیماری ها را از فردی به فرد و جایی به جای دیگر منتقل کنند ، آنها می توانند سلامت ما را در خانه و هنگام سفر در معرض خطر قرار دهند .
پیام روز جهانی بهداشت در سال 1393به برخی از ناقلین مهم و بیماری هایی که می توانند منتقل کنند و فعالیت هایی که ما می توانیم برای محافظت از خودمان انجام دهیم تمرکز دارد .
رییس شبکه بهداشت شهرستان انزلی روز سه شنبه در این خصوص به خبرنگار ایرنا گفت : بر اساس گزارش سازمان بهداشت جهانی از میان 1709 عامل بیماری زا 832 عامل از حیوانات به انسان منتقل می شوند و از میان 156 بیماری نو پدید شناخته شده در انسان 114 مورد آن از حیوانات به انسان منتقل می شود .
دکتر ˈ نوید صفر زادهˈ اظهار کرد : یکی از مشکلات اصلی و عمده بهداشتی کشور که سالهاست بصورت یک معضل منابع انسانی و مالی را بخود اختصاص داده و هر چند گاه بصورت بحران جدی در استانهای مختلف و در قالب بیماریهای نوپدید و باز پدید خود را عیان می سازد بیماریهای قابل انتقال بین انسان و حیوان است .
وی خاطرنشان کرد : از شیوع مجدد بیماریهایی نظیر لیشمانیوز جلدی(سالک) و توسعه کانونهای آن در کشور گرفته تا بحرانهای ناشی از بیماری تب خونریزی دهنده کریمه – کنگو و خطر ورود تب دره ریفت و نیز آنفولانزای پرندگان و استقرار دیرپای بیماریهایی نظیر کیست هیداتیک – تب مالت و هاری بدلیل پیچیدگی عوامل متعدد ایجاد کننده بعنوان یک تهدید اساسی برای انسان بشمار می رود .
رییس شبکه دامپزشکی بندرانزلی تصریح کرد : از آنجا عامل انتقال بخش قابل توجهی از بیماریهای مشترک انسان و دام از طریق همین حشرات ناقل بیماری است ، اهمیت موضوع شعار امسال سازمان بهداشت جهانی بیش از پیش رخ می نماید .
به گفته وی بر اساس پروتکل های مبارزه با بیماریهای دامی سازمان دامپزشکی کشور ، علاوه بر واکسیناسیون جمعیت دامی بر علیه بیماریهای مشترک انسان و دام مثل هاری ، شاربن یا سیاه زخم ، بروسلوز یا تب مالت ، مبحث مبارزه با ناقلین برخی دیگر از بیماریهای قابل انتقال انسان و دام نیز در دستور کار قرار دارد .
دکتر صفر زاده متذکر شد : هرساله سازمان دامپزشکی کشور در سطح کشور و به فراخور آن ادارات کل دامپزشکی استان و شبکه های دامپزشکی شهرستان بخش قابل توجهی از عملیات مبارزه ای خود را معطوف ناقلین این بیماریها شامل پشه ها ، کنه ها و سایر حشرات می کنند .
وی اضافه کرد : علاوه بر استفاده از نیروی انسانی در قالب گروه های سمپاشی از جایگاه های نگهداری دام و شستشوی بدن دام جهت جلوگیری از افزایش حشرات و گزش حیوانات ، اعتبارات قابل توجهی صرف تأمین سموم و مواد شستشوئ دهنده می شود که کلیه این خدمات برای دامداران و روستائیان رایگان انجام می گردد .
وی یاداور شد : پارسال شبکه دامپزشکی بندرانزلی حدود یکهزار و 500 رأس بدن دام و 2500 متر مربع جایگاه های نگهداری دام را در سطح روستاهای شهرستان به همین منظور بصورت کاملاً رایگان سمپاشی و ضدعفونی نمود .
رییس شبکه دامپزشکی انزلی متذکر شد : با توجه به اهمیت مساله ، تخصیص اعتبارات لازم برای انجام فعالیتهای لازم ، اطلاع رسانی و آگاهسازی و همکاری تمامی بخشهای مختلف برای کنترل این بیماری ها ضروری است .ک/3
620/604
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 73]