تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 4 آذر 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):هیچ ثروتی چون عقل و هیچ فقری چون جهل و هیچ میراثی چون ادب و هیچ پشتیبانی چون مشورت نخ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

وکیل ایرانی در استانبول

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1833067547




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

۷هزار میلیارد تومان درآمد هدفمندی امسال


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: ۷هزار میلیارد تومان درآمد هدفمندی امسال
وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه دولت تصمیم گرفته است در دوره پنج تا هفت سال به صورت تدریجی و بر اساس شرایط روز کشور به سمت قیمت های هدف حامل های انرژی حرکت کند، گفت: اولویت دولت درهدفمندی بهبود وضع سلامت و بهداشت جامعه است.
کد خبر: ۳۹۱۲۳۲
تاریخ انتشار: ۱۹ فروردين ۱۳۹۳ - ۰۹:۳۹ - 08 April 2014




وزیر امور اقتصادی و دارایی با بیان اینکه دولت تصمیم گرفته است در دوره پنج تا هفت سال به صورت تدریجی و بر اساس شرایط روز کشور به سمت قیمت های هدف حامل های انرژی حرکت کند، گفت: اولویت دولت درهدفمندی بهبود وضع سلامت و بهداشت جامعه است.

به گزارش تسنیم، علی طیب نیا شب گذشته در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما اظهار داشت: بر اساس قانون هدفمند کردن یارانه ها بهای حامل های انرژی باید 90 درصد قیمت این حامل ها در منطقه خلیج فارس باشد که در سال 89 این اختلاف 30 سنت و بر اساس نرخ برابری ارز 300 تومان بود.

وی با بیان اینکه نسبت مجموع یارانه هایی که به صورت مستقیم یا غیر مستقیم پرداخت می شود به کل تولید ناخالص ملی حدود 30 درصد است، اضافه کرد : اکنون این شکاف قیمت به 43 سنت و معادل ریالی 1092 تومان افزایش یافته است که زمینه قاچاق سوخت را فراهم می کند.

وزیر امور اقتصادی و دارایی ضمن اشاره به اینکه شکاف قیمت بر اساس دلار، 46 درصد و بر اساس ریال 264 درصد افزایش یافته است، البته با توجه به شرایط ویژه اقتصادی ایران هرگز نباید در پی شوک درمانی باشیم و بر این اساس در کوتاه مدت به سمت قیمت های هدف حرکت نمی کنیم.

وی گفت : دولت تصمیم گرفته است در دوره پنج تا هفت سال به صورت تدریجی و بر اساس شرایط روز کشور به سمت قیمت های هدف حامل های انرژی حرکت کند.

وزیر امور اقتصادی و دارایی اضافه کرد : بر اساس قانون هدفمند کردن یارانه ها 50 درصد درآمد حاصل از اجرای این قانون باید به صورت نقدی و غیر نقدی به مردم پرداخت شود اما در عمل بسیار بیشتر از این پرداخت شد.

وی گفت : در سال 92 ماهانه سه هزار و پانصد میلیارد تومان که معادل 42 هزار میلیارد تومان در سال است یارانه نقدی پرداخت شد درحالی که در آمد حاصل از افزایش قیمت حامل های انرژی، تنها 28 هزار میلیارد تومان بود.

طیب نیا افزود : قانون گذار در قانون بودجه سال 92 در یک ردیف 11 هزار و 200 میلیارد تومان از محل درآمدهای عمومی را برای جبران کسری یارانه نقدی اختصاص داده بود اما دولت مجبور بود 14 هزار میلیارد تومان دیگر نیز از بودجه عمومی دولت برای آن اختصاص دهد.

وی گفت: در سال 91 کل اعتبارات عمرانی دولت 13 هزار میلیارد تومان بود در حالی که در سال 92 حدود 42 هزار میلیارد تومان یارانه نقدی پرداخت شدکه اگر بخشی از آن در بخش تولید یا بهداشت و درمان هزینه می شد ، اقتصاد از وضع رکود خارج و تغییر معناداری در کیفیت زندگی مردم ایجاد می شد.

طیب نیا افزود: در سال 92 قیمت تمام شده تولید یک کیلو وات ساعت برق، 68 تومان بود در حالی که برق 43 تومان به مردم فروخته شد و اکنون وزارت نیرو 20 هزار میلیارد تومان بدهی به پیمانکاران و نیروگاهها دارد.این مسئله موجب شده است سرمایه گذاری در صنعت برق کاهش یابد.

طیب نیا گفت: نسبت یارانه هایی که به صورت بی هدف ، ناعادلانه و ناکارآمد پرداخت می شود و تولید را با مشکل روبه رو کرده به بودجه عمومی دولت در سال گذشته 217 درصد و همچنین بودجه پرداخت نقدی یارانه ها 20 برابر بودجه عمرانی دولت بوده است.

وی با بیان اینکه تورم 45 درصدی سال 92 در پایان این سال به زیر 20 درصد کاهش یافت گفت : دولت در مقابله با تورم و رکود اقتصادی موفق بوده است اما شرایط بیرونی آماده حل و فصل مشکل به صورت سریع نیست .

وزیر امور اقتصادی و دارایی افزود: با توجه به شرایط محیطی حاکم بر اقتصاد ایران ، دولت تدبیرهایی را در نظر گرفته که افزایش تدریجی بهای حامل های انرژی به گونه ای که آثار منفی بر تورم و رکود اقتصادی نداشته باشد ، از جمله آنهاست.

طیب نیا گفت: در سال 89 بهای گاز خانگی 430 درصد افزایش یافت که در این مرحله قیمت گاز 25 درصد افزایش می یابد.

به گفته وزیر اقتصاد شیب افزایش بقیه حامل های انرژی نیز که تاکنون بهای قطعی آنها نامشخص است بسیار ملایم خواهد بود.

طیب نیا افزود: قانون بودجه سال 93 به دولت اجازه می دهد قیمت های حامل های انرژی را به حدی افزایش دهد که 20 هزار میلیارد تومان درآمد جدید برای دولت ایجاد شود اما آن چیزی که در برنامه کاری دولت است کسب یک سوم این مبلغ است.

وی با بیان اینکه تمرکز بر پرداخت های نقدی به نیازمندان واقعی از تدابیر دیگر دولت است گفت : یکی از شاخص های درآمد افراد دارایی های آنها از جمله داشتن ملک و محل زندگی آنهاست که جمع آوری و بررسی همه این اطلاعات برای دولت موضوع پیچیده ای است.

طیب نیا افزود: به این علت راهکارهایی برای آگاهی از درآمد مردم در نظر گرفته شده که نخستین آن انصراف و پر نکردن فرم نام نویسی برای دریافت یارانه است.

وی در عین حال گفت : نام نویسی نکردن به معنای نیازمند نبودن نیست بلکه افرادی ممکن است نیازمند باشند اما با روحیه ایثارگری از دریافت یارانه نقدی انصراف دهند.

وزیر امور اقتصادی و دارایی اضافه کرد : دولت در مرحله بعد با پردازش اطلاعات افرادی که برای دریافت یارانه نام نویسی کرده اند درباره پرداخت یارانه به آنها تصمیم می گیرد.

وی با تاکید بر اینکه دولت به هیچ وجه در پی قطع یارانه نقدی افراد کم درآمد و طبقات متوسط جامعه نیست گفت : دولت امکانات لازم را برای شناسایی بخش پردرآمد جامعه دارد.

وزیر امور اقتصادی و دارایی درباره چگونگی هزینه درآمد حاصل از اجرای مرحله دوم هدفمند کردن یارانه ها افزود : اولویت دولت بهبود وضع سلامت و بهداشت جامعه است. دولت می خواهد بیمه پایه درمان را گسترش و خدمات و کیفیت بیمارستان ها را افزایش دهد.دولت تلاش می کند بیماران، تنها 10 درصد هزینه بستری شدن در بیمارستان ها را بپردازند .

وی، حفظ محیط زیست و بهبود حمل و نقل عمومی را از دیگر اولویت های دولت خواند و افزود : بسته ای از سیاست های پولی ، مالی و ارزی برای کنترل تورم و تقویت بخش تولید تهیه شده است.

وزیر امور اقتصاد و دارایی اضافه کرد : ایجاد امنیت غذایی و حمایت بیشتر از افرادی که تحت تکفل کمیته امداد حضرت امام (ره) و سازمان بهزیستی هستند از مسائلی است که دولت در سال 93 به آن می پردازد.

علی طیب نیا در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما با اشاره به اینکه رهبر معظم انقلاب اسلامی امسال را سال «اقتصاد و فرهنگ با عزم ملی و مدیریت جهادی» نامیده اند، افزود: تدابیر، تصمیمات، برآوردها و پیش بینی ها نشان می دهد سال 93 سال طلیعه شکوفایی کشور خواهد بود.

طیب نیا گفت: دولت پارسال توانست تورم را کنترل کند و تولید را بهبود دهد و امسال نیز می تواند چراغ تورم را خاموش و چراغ تولید را پرفروغ تر کند. با قانون هدفمندی یارانه ها در سال 89 دولت موظف شد قیمت های حامل های انرژی را به سمت قیمت های جهانی این حامل ها ببرد.

وی گفت: در این سال تا حدودی قمیت های حامل های انرژی به سمت قیمت های هدف حرکت کرد اما در سال های بعد به علت تورم های سنگین و افزایش بهای ارز ، میان قیمت حامل های انرژی با قیمت های جهانی فاصله معنی داری ایجاد شد.

طیب نیا اضافه کرد: در قانون بودجه سال 92 نیز دولت موظف به افزایش قیمت حامل های انرژی بود اما با توجه به شرایط ویژه کشور دولت این کار را نکرد و تصمیم گرفت این افزایش در شرایط با ثبات تری انجام شود.

وی، بهای ارزان حامل های انرژی را مشکلی دانست که دولت ها از سال های گذشته با آن روبه رو بوده اند و افزود:‌ اگر بهای حامل های انرژی را با محصولات مشابه خارج از کشور یا دیگر کالاها و خدمات داخلی مقایسه کنیم می بینیم فاصله بسیاری میان بهای حامل های انرژی داخلی و خارجی وجود دارد.

وی گفت: در سال 1350 قیمت بنزین حدود 120 درصد قیمت جهانی یعنی 20 درصد از قیمت های جهانی بالاتر بود اما در سال 1355 این قیمت کاهش می یابد و به 90 درصد قیمت های جهانی می رسد.

طیب نیا اضافه کرد: این روند نزولی در سال های پس از پیروزی انقلاب اسلامی نیز ادامه یافت و در سال 1381 به 27 درصد و در سال 89 به 16 درصد قیمت های جهانی رسید.

وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: این اختلاف قیمت مشکلاتی را در بخش تولید و مصرف ایجاد کرد و بهای کم حامل های انرژی در کشور موجب مصرف بی رویه و قاچاق این محصولات به خارج از کشور شد.

طیب نیا افزود: در بخش تولید حامل های انرژی نیز به عنوان نمونه بنزین و برق با مشکل های فراوانی روبه رو هستیم.

وی با بیان اینکه پس از اجرای مرحله نخست قانون هدفمندی یارانه ها در سال 89 و افزایش 550 درصدی قیمت حامل های انرژی ، نسبت قیمت بنزین در ایران با جهان به 47 درصد افزایش یافت گفت: از این سال تا کنون به علت افزایش تورم و نرخ ارز دوباره فاصله قیمت حامل های انرژی با قیمت های جهانی افزایش یافت و به 16 درصد رسید.

طیب نیا افزود: این شرایط مانند شرایط پیش از اجرای مرحله نخست قانون هدفمند کردن یارانه هاست.

وزیر امور اقتصادی و دارایی، شاخص شدت مصرف انرژی را نشان دهنده مصرف انرژی برای تولید یک واحد کالا خواند و گفت: این شاخص در ایران 3 و 9 دهم برابر میانگین جهانی است . مصرف سرانه انرژی تعدیل شده بر اساس قدرت خرید در ایران  یک و 6 دهم برابر این شاخص در دنیاست.

طیب نیا افزود: مصرف بی رویه حامل های انرژی به علت ارزان بودن آنها به گونه ای است که تامین نیاز داخلی نیز با مشکل روبه رو شده و ممکن است در آینده درباره صادرات این حامل ها دچار مشکل شویم.

وی گفت: در سال 89 پس از اجرای مرحله نخست هدفمندی یارانه ها میزان مصرف بنزین به 61 میلیون لیتر و در سال 90 به 60 میلیون لیتر کاهش یافت اما در سال 92 این میزان به 68 میلیون لیتر افزایش یافت.

وزیر امور اقتصاد و دارایی با بیان اینکه موضوع قاچاق حامل های انرژی از جمله مشکلات پایین بودن قیمت این حامل هاست افزود : در سال 2010 میلادی بهای بنزین و گازوئیل در ترکیه به ترتیب 2 دلار و 50 سنت و 2 دلار بود در حالی که این فرآورده ها در ایران 10 و 2 سنت فروخته می شد.

وزیر اقتصاد: روند افزایش قیمت حامل های انرژی اثر منفی بر تورم ندارد

وزیر امور اقتصادی و دارایی گفت: افزایش قیمت حامل های انرژی به صورت تدریجی و به گونه ای است که آثار منفی بر تورم و رکود اقتصادی ندارد.

طیب نیا با بیان اینکه افزایش قیمت ها شیب ملایمی خواهد داشت افزود: اکنون مجموع یارانه هایی که به صورت آشکار یا پنهان پرداخت می شود سی درصد کل تولید کشور است.  بیش از دو برابر بودجه دولت یارانه پرداخت می شود.

طیب نیا افزود: پرداخت یارانه نقدی بیست برابر بودجه عمرانی کشور است در حالی که وزارت نیرو بیست هزار میلیارد تومان به پیمانکاران و نیروگاهها بدهی دارد. در سال 91 همه هزینه های عمرانی دولت 13 هزار میلیارد تومان بود در حالی که در سال 92 چهل و دو هزار میلیارد تومان یارانه  نقدی به مردم پرداخت شد.

وزیر امور اقتصادی و دارایی افزود: اگر بخشی از این یارانه نقدی برای حوزه عمرانی یا بخش های سلامت و بهداشت هزینه می شد اکنون وضع مردم تغییر معناداری داشت.











این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 50]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اقتصادی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن