واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
پروژه دو هزار هکتاری کوثر 1800میلیارد تومان درآمدزایی برای آب یزددارد یزد - ایرنا - مدیرعامل موسسه کوثر یزد گفت : پروژه دو هزار هکتاری فرهنگی ،تفریحی و توریستی کوثر یزد 1800میلیارد تومان درآمدزایی برای انتقال آب استان ایجاد می کند .
به گزارش روز دوشنبه خبرنگار ایرنا ، مهندس سید علیرضا نبوی زاده در نشست هم اندیشی مدیرعامل موسسه کوثر یزد با اهل قلم و اندیشه در محل مجتمع تفریحی ، فرهنگی و گردشگری کوثر گفت : ساخت مجتمع بزرگ فرهنگی- تفریحی، توریستی کوثر در محور یزد - تفت و در زمینی به وسعت 2000 هکتار به عنوان یکی از مهمترین پروژه های در دست اقدام استان با هدف تأمین بخشی از منابع مالی اجرای خط انتقال آب به استان است .
وی افزود : این طرح از دو جهت برای استان مهم است ، یکی وسعت آن است که حدود یک پنجم مساحت شهر یزد است و دیگری درآمد آن که پیش بینی شده حدود 1800میلیارد تومان طی 10سال باشد و برای انتقال آب به یزد هزینه شود .
مدیرعامل موسسه کوثر یزد درباره بخش های مختلف این پروژه اظهار داشت: در این طرح، پروژه نمایشگاه بین المللی مبل و روشنایی جنوب شرق اجرا می شود که الان مراحل مطالعات آن سپری شده و در حدود چهار هزار متر مربع زیربنا برای آن در نظر گرفته شده است.
وی افزود: در این طرح پردیس های مختلفی پیش بینی شده که عمده آن مربوط به باغ ویلاست که 40 درصد پروژه را به خود اختصاص داده است، پردیس های فرهنگ، پژوهشی، خرید، ورزشی و کسب و کار از دیگر پردیس هایی است که در این پروژه مدنظر قرار گرفته است.
به گفته نبوی زاده ، کاربری های منحصر به فرد و با برد ملی می توانند در این طرح اجرا شوند تا درآمد 1800 میلیارد تومانی بتواند به صورت کامل محقق شود .
این کارشناس با تجربه با اشاره به اینکه درآمدهای حاصل از این طرح به صورت کامل برای خط انتقال آب به یزد مصرف می شود، گفت: تفاوت خط دوم آب با خط اول این است که در خط دوم تقریبا 90 درصد هزینه های انتقال بر عهده استان است .
وی افزود : کل اعتبار لازم برای این پروژه یک هزار و 660 میلیارد تومان در نظر گرفته شده که از این میزان، 160میلیارد تومان را دولت پرداخت می کند و یک هزار و 500 میلیارد تومان را باید استان تامین کند.
مدیر عامل موسسه کوثر یزد افزود: این پیش بینی هم مربوط به زمان پیش از شروع طرح بوده و قطعا تا زمان اجرای کامل پروژه، هزینه ای بالغ بر دو هزار و 500 میلیارد تومان انجام می شود.
نبوی زاده با اشاره به هم اندیشی های فراوان و استفاده از نظرات تعداد زیادی از کارشناسان مطرح کشور برای طراحی این پروژه اضافه کرد: برای این طرح از 12 مشاور درجه یک کشور دعوت شد که از بین این افراد چهار نفر در مرحله اول انتخاب شدند و در نهایت یک نفر به عنوان مشاور اصلی پروژه معرفی شد .
وی با اشاره به اینکه تمامی کاربری های این پروژه تفریحی و گردشگری با گستره ملی تعریف شده است ، گفت: تنها پردیس باغ ویلا یا همان اسکان موقت دارای کاربری محلی و ملی است و در حال حاضر دو فاز اسکان موقت و باغ ویلا طراحی واگذار شده است .
نبوی زاده ادامه داد: فاز اول این طرح 529 قطعه باغ ویلا و فاز دوم آن 787 قطعه باغ ویلا است که تمامی قطعات فاز اول به فروش رفته و برای واگذاری قطعات فاز دوم نیز ثبت نام ها آغاز شده که قطعه های فاز دوم دو هزار متری است و در هر باغ دو هزار متری می توان 300 مترمربع بنا ساخت .
وی درباره برخی موارد خاص در زیرساخت این مجموعه خاطرنشان کرد: تاسیسات آب و برق این پروژه در نوع خود بی نظیر است و برق رسانی به طور کامل زیر زمینی انجام می شود و در زمینه آبرسانی نیز شبکه آبرسانی شرب، غیرشرب و فضای سبز تفکیک شده خواهد بود .
مدیرعامل این موسسه درباره بخش های مختلف این مجموعه گفت :به جز باغ ویلاها، 40 درصد این پروژه عظیم شامل پردیس ها می شود که در این پردیس ها طرح های تفریحی، فرهنگی، رفاهی، گردشگری و ... توسط سرمایه گذاران ایجاد می شود که از جمله موارد تعریف شده در این پردیس می توان به ایجاد نمایشگاه بین المللی مبل و روشنایی منطقه جنوب شرق کشور اشاره کرد.
نبوی زاده درباره تاریخچه فعالیت این موسسه گفت : این موسسه یک موسسه خیریه برای تأمین آب یزد است که در سال 1372به همت امام جمعه فقید یزد مرحوم حجت الاسلام صدوقی آغاز بکار کرد .
وی با اشاره به اینکه این موسسه در زمان اجرای پروژه انتقال خط اول آب به یزد در زمینه جمع آوری کمک های مردمی و تامین بخشی از منابع مالی آن نقش موثری را ایفا کرد ، افزود : این موسسه در مجموع مبلغی حدود 12 میلیارد تومان به خط اول انتقال آب کمک کرده که این مبلغ جدای از میزان کمک و عوارض کارخانه ها و صنایع است.
وی ادامه داد : این موسسه در جریان تخریب لوله های انتقال آب یزد نیز 9میلیارد تومان برای تعمیر این خطوط هزینه کرده است .
مدیرعامل این موسسه خیریه در بخش دیگری از سخنانش با بیان اینکه حجم بیلان منفی و کاهش آب یزد بسیار بالاست، اظهار داشت: هر پنج سال یک مرتبه، حدودا به اندازه یک سد زاینده رود، زیر زمین یزد خشک می شود اما چون در زیرزمین است کسی خیلی به آن توجه ندارد .
نبوی زاده با اشاره به اینکه 300میلیون مترمکعب بسلان منفی سالانه داریم ، افزود: این موضوع سبب شده که سطح آب زیرزمینی یزد تقریبا هر سال بین نیم تا یک متر پایین رود .
وی ادامه داد: وضعیت فعلی یزد مثل بیماری است که در حال از دست دادن خون است و اگر به او خون نرسد، حیاتش را از دست می دهد و لذا اگر کسی به یزد آب را نرساند، حیات این استان به خطر می افتد.ک/3
1968
انتهای پیام /*
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 85]