واضح آرشیو وب فارسی:نیک صالحی:
10 دلیل قطع قاعدگی را بشناسید وقتی چرخه قاعدگی خانمها دچار اختلال و گاهی اوقات حتی توقف میشود، هزاران سوال ذهنشان را اشغال میکند و اولین سوال روتین این است؛ آیا باردارم؟!
1. آیا داروی خاصی مصرف میکنید؟
ممکن است شما جزو افرادی که خیلی قرص مصرف میکنند نباشید، اما گاهی مصرف یک نوع خاص از دارو میتواند چرخه قاعدگی را به هم بریزد یا حتی دچار توقف کند. مثلا ممکن است برای مدتزمانی به خاطر مشکلات هورمونی دارو مصرف میکردید و بعد از قطع آن، هورمونهایتان به هم ریخته باشد و عادتماهیانه نشوید. پس اگر در سابقهتان مصرف هر دارویی را مشاهده کردید و قاعدگیتان هم به تاخیر افتاده به پزشکتان مراجعه کنید.2. آیا اخیرا بیمار شدهاید؟
بیماری میتواند چرخه قاعدگی شما را به راحتی به هم بریزد. حتی یک بیماری با دوره کوتاهمدت میتواند به صورت مستقیم روی هورمونهای شما تاثیر بگذارد. ممکن است این اتفاق به صورت مداوم رخ ندهد اما باعث شود سیستم هورمونیتان به هم بریزد و عادتماهیانه نشوید. پس اگر این اتفاق افتاد حتما به پزشکتان مراجعه کنید.3. آیا استرس دارید؟
استرس عامل اختلال هورمونهاست. آیا این اواخر با یک موضوع پر از استرس مواجه شدهاید؟ بهتر است بدانید وقتی دچار استرس میشوید، هورمونها مانع تخمکگذاری و ایجاد چرخه قاعدگیتان میشوند. پس اگر استرس دارید یا در موقعیت استرسآوری قرار گرفتهاید به این توصیهها عمل کنید:ورزش کنید: حتی اگر فرصت ورزش کردن ندارید اگر میخواهید چرخه قاعدگیتان منظم شود یک ساعت پیادهروی کنید. این کار باعث میشود ذهنتان آرام شود و هورمونها فعالیتشان را از سر بگیرند.خوب بخوابید: سعی کنید خواب شبانهتان به موقع و به اندازه باشد. اگر اینطور نبود سعی کنید ساعت بیدار شدن صبحتان را کمی زودتر کنید. در طول روز نخوابید. اینگونه خواب شبتان تنظیم میشود.ویتامین و منیزیم مصرف کنید: این کار را با تجویز پزشکتان انجام دهید. مصرف ویتامینها استرستان را کاهش میدهد. آبمیوههای تازه در این روند به شما کمک میکنند.ماساژ بگیرید: یکی از راههای از بین بردن استرسهای روزانه، انجام ماساژ است. فکر نکنید ماساژ گرفتن فقط یک کار لوکس و شیک تلقی میشود. این کار هم برای جسمتان مفید است هم ذهنتان.4. وزنتان زیاد شده؟
اگر در یکی، دو ماه اخیر دچار اضافهوزن شدهاید، ضمنا عادتماهیانه هم نمیشوید بدانید این 2 مساله به هم ارتباط دارند و احتمالا هورمونهایتان دچار اختلال شدهاند و شما باردار نیستید. این مساله به این معنا نیست که تا وزنتان را کم نکنید دوباره چرخه قاعدگیتان به راه نمیافتد اما شما باید برخی مسائل تغذیهایتان را تغییر بدهید. مثلا مصرف شکر را به حداقل برسانید. همچنین باید کالری موادی که مصرف میکنید را هم محاسبه کنید. احتمالا چرخه قاعدگیتان به حالت طبیعی برمیگردد.5. وزنتان کم شده؟
این حالت هم امکان ایجاد اختلال در هورمونها را به وجود میآورد. پس اگر به صورت محسوسی در ماهی به هر علتی وزن کم کردید و عادتماهیانه نشدید این احتمال باز هم وجود دارد که باردار نباشید. سعی کنید به متخصص تغذیه مراجعه کنید و به وزن قبلیتان بازگردید.6. کارتان شیفتی است؟
اگر کارتان به گونهای است که ساعت منظمی ندارد یا مدام به خاطر کار در سفر هستید، احتمال به هم ریختگی هورمونهایتان بسیار وجود دارد. سعی کنید برنامه کاریتان را منظم کنید تا دوباره چرخهقاعدگیتان هم منظم شود.7. تخمدان پلیکیستیک دارید؟
تخمدان پلیکیستیک گاهی باعث میشود شما به خودتان شک کنید و احتمال بارداری بدهید. تخمدان پلیکیستیک، نتیجه عدم تعادل هورمونهاست که در روند تخمکگذاری دخالت میکند و در نتیجه خانمهایی با این عارضه، ممکن است چرخه طولانی قاعدگی یا توقف را تجربه کنند. درصورتی که یکی از اطرافیان خانواده شما هم دچار این بیماری باشد، احتمال اینکه به صورت ژنتیکی انتقال پیدا کند، زیاد است. نکته مهم این است که این بیماری حتما باید درمان شود چرا که عوارض جانبی بیشماری دارد.8. در حال شیردهی هستید؟
اگر در حال شیردهی هستید زمانی را باید سپری کنید تا هورمونهایتان به حالت عادی برگردد و چرخه قاعدگیتان هم منظم شود. بدن ما به معنای واقعی هوشمند است. بعد از اینکه فارغ میشوید، هورمونهای مرتبط با شیرمادر سیگنالهایی برای سرکوب تخمکها میفرستند. در حالت عادی سطح هورمونهای بدنتان به اندازهای است که میتواند شروع به تخمکگذاری کند و چرخه قاعدگیتان به راه بیفتد.9. بیماری خاصی دارید؟
برخی مشکلات پزشکی هم میتوانند روند قاعدگیتان را به هم بریزد. به عنوان مثال اگر هورمون تیروییدتان درست کار نکند، ممکن است عادتماهیانه نشوید. در موارد خیلی نادری برخی خانمها دچار یائسگی زودرس میشوند و بالطبع عادتماهیانه نمیشوند که این مساله ژنتیکی است.10. و بالاخره بارداری
درنهایت اگر هیچکدام از موارد بالا (غیر از بارداری) در مورد شما صحت نداشت و عادتماهیانه هم نشده بودید، در وهله اول میتوانید از تستهای ساده بارداری (Baby check) که در داروخانهها موجود است استفاده کنید یا نهایتا به پزشکتان مراجعه کنید تا از بارداریتان مطمئن شوید.سلامت ایران
سه شنبه 19 فروردین 1393
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نیک صالحی]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 45]