محبوبترینها
سررسید تبلیغاتی 1404 چگونه میتواند برندینگ کسبوکارتان را تقویت کند؟
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1852790853
اولویت های سیاست خارجی برای امسال چیست؟
واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: اولویت های سیاست خارجی برای امسال چیست؟
سید حسین موسویان
کد خبر: ۳۹۰۸۴۸
تاریخ انتشار: ۱۷ فروردين ۱۳۹۳ - ۱۷:۳۳ - 06 April 2014
دولت یازدهم بعد از روی کار امدن برای بهبود و تغییر اوضاع یکی از مهمترین اولویت های خود را تغییر رویکرد در سیاست خارجی را انتخاب کرد. آقای روحانی برای تحقق اهداف خود در سیاست خارجی محمد جواد ظریف دیپلمات کهنکار و بازنشسته وزارت خارجه را دعوت به کار کرد و بعد از کش و قوس های فراوان پرونده هسته ای که در سال های گذشته به دلایلی به شورای امنیت ملی محول شده بود را به وزارت خارجه برگرداند و مسئول پرونده هسته ای را ظریف قرار داد. بر همین اساس ظریف در کمتر از 100 روز از عمر دولت توانست گره 10 ساله پرونده هسته ای را باز کند و به توافق هرچند موقت با (5+1) دست پیدا نماید. در این مدت مخالفان و موافقان زیادی در ارتباط با توافق موقت ژنو ابراز عقیده کرده اند که البته هر کدام از این گروه افراد برای اعتقادات خود دلایلی را مطرح می کنند.
بعد از این کشمکش ها سرانجام در 30 دی ماه گذشته توافق ژنو حالت اجرایی به خود گرفت و از آن به بعد مذاکرات نهایی برای برداشتن گام نهایی توافق آغاز شد که آخرین دور آن قبل از نورز امسال برگزار شد و قرار است دور جدید مذاکرات در اواسط فروردین امسال برگزار شود.
بنابراین شاید یکی از مهمترین بررسی هایی که می شوئد در مورد عملکرد دولت انجام داد در حوزه سیاست خارجی باشد. چرا که به اذعان بیشتر تحلیلگران و صاحب نظران دولت یازدهم بیشترین فعالیت ها را در زمینه سیاست خارجی انجام داده است و توانسته است در این چند مدت اخیر سیاست خارجی ایران را بعد از سال ها متحول نماید.
در همین راستا « تابناک» در گفت گو با سید حسین موسویان از دیپلمات ها و مذاکره کننده سابق در پرونده هسته ای عملکرد وزارت خارجه در دولت یازدهم را مورد بررسی قرار داده است.
سید حسین موسویان بعد از انتخابات در سال 92 از امریکا به ایران بازگشت که البته پس از چندمدت دوباره به امریکا دوباره سفر کرد. در این مدت اگرچه وی تا قبل از بازگشت از امریکا با هیچ رسانه فارسی زبانی گفت و گو نمی کرد اما پس از بازگشت فعالیت های گسترده رسانه ای خود را اغاز کرد.
در این مصاحبه ها وی نکات جالبی از جمله این که وی اولین گزینه اقای احمدی نژاد برای پست وزیر خارجه بوده است را افشا کرد و در این مدت سعی کرده در مصاحبه های خود با واقع نگری سیاست خارجی و عملکرد دولت را مورد بررسی قرار دهد. در ادامه متن مصاحبه با وی را ملاحضه فرمایید.
آقای دکتر به نظر شما عملکرد شش ماه دولت در عرصه سیاست خارجی چگونه بوده است؟
از نظر من عملکرد خوبی داشته اند.توافق ژنو بن بست مذاکرات 10 ساله هسته ای را شکست و امکان حل و فصل نهایی بحران هسته ای و رفع کامل تحریم های مرتبط با مسئله هسته ای را فراهم کرده، ضمن اینکه از اعمال تحریم های جدید جلوگیری شد و برخی از تحریم ها هر چند در سطح کم برداشته شد. فضای بین المللی علیه ایران تغییر کرد. سفرهای مقامات عالیرتبه اروپا و سایر کشورهای جهان به تهران در شش ماه گذشته خود دلیل روشنی بر تغییر رویکرد جهانی نسبت به ایران است. روابط ما برخی از همسایه ها مثل ترکیه ،قطر،امارات و آذربایجان روند کاهش تشنج را طی می کند.
مهمترین ضعف دولت را در عرصه سیاست خارجی و دیپلماسی در این چند وقت اخیر چه می دانید؟
دولت چندماه است که کار را شروع کرده است. برای لیست کردن نقاط ضعف باید حداقل یکسال صبر کرد. اما بطور کلی دولت در اطلاع رسانی قوی خصوصا در مورد سیاست خارجی باید فعال تر ، منسجم تر و قوی تر عمل کند. همچنین در دیپلماسی عمومی برای روشنگری افکار عمومی جهان نیز باید قدمهای اولیه را بردارد. دولت باید دیپلماسی چند وجهی را در پیش گیرد. ضمن اینکه بحران هسته ای به عنوان دستور کار باید باشد. لازم است برای روابط با کشورهای همسایه و رفع تهدیدات مهم منطقه ای نیز گامهای بلند بردارد.
به نظر شما اولویت دولت در عرصه سیاست خارجی چه باید باشد؟
می توان چند مورد را به عنوان اولویت های سیاست خارجی بر شمرد. از جمله:
اولویت اول: حل و فصل پرونده هسته ای ایران است به نحوی که اولا : حقوق هسته ای ایران شامل غنی سازی محترم شمرده شود. ثانیا: تحریم ها یکجانبه، چند جانبه و بین المللی مربوط به مسئله هسته ای برداشته شود. ثالثا: فرمول حل و فصل نهایی شده ایران یک الگویی برای خاورمیانه گردد تا طرح های 40 ساله ایران برای عاری سازی خاورمیانه از سلاح های کشتار جمعی تحقق یابد و الگوی ایران در این زمینه نقش راهبردی ایفا کند.
اولویت دوم: سر و سامان بخشیدن به روابط با همسایگان و روابط منطقه ای است. بطوریکه،
اولا :تشنج و روابط ایران با کشورهای حاشیه خلیج فارس مرتفع شود.
ثانیا: ایجاد یک سیستم همکاری جامع در حوزه خلیج فارس بین ایران و عراق و 6 کشور حاشیه جنوبی خلیج فارس در دستور کار قرارگیرد و ان شاالله تا پایان این دولت این طرح تحقق یابد.
ثالثا: سازمان همکاری منطقه ای( Eco ) بین ایران و ترکیه و پاکستان و کشورهای آسیای مرکزی نه تنها احیا شود و بلکه همکاری های جامع تر از اقتصادیهمچون همکاری های امنیتی و سیاسی را شامل شود.
اولویت سوم: رفع تشنج با امریکا و روابط با غرب بطور کلی است که می تواند به پیشبرد اهداف منطقه ای و بین المللی ایران کمک بسیاری بکند.
اولویت چهارم: احیا روابط با اروپا و تشکیل گروه های کارجدید تحت عنوان « دیالوگ سازنده»برای روابطی جامع و پایدار است. روابط سنتی ما با اروپا به پایین ترین سطح خود در چند دهه گذشته سقوط کرده و باید احیا شود.
اولویت پنجم: گسترش و تعمیق روابط با قدرت های اسیای شرقی به ویژه روسیه ،چین و هند است. یک همکاری جمعی بین کشورهای روسیه، چین و هند ایران و برخی دیگر از قدرت های آسیایی ضروری است.چنین همکاری ظرفیت و پتانسیلی در روابط اسیایی و منطقه ای ایجاد خواهد کرد که یک جهش تاریخی در روند همکاری های آسیایی خواهد بود.
اولویت ششم: حل و فصل بحران های منطقه ای به ویژه سوریه و بازگشت ثبات و امنیت به عراق و افغانستاناست که این امر نیازمند روابط حسنه منطقه ای و جهانی ایران است.
اولویت هفتم: سازمان دهی همکاری های منطقه ای و بین المللی برای مبارزه با افراط گرایی، تروریسم و تکفیری ها است که تهدیدی برای کل کشور های منطقه ای و اسلامی و جامعه بین المللی است.
دیپلماسی ما باید جامع ، چند وجهی و در برگیرنده اولویتها بوده و به گونه ای پیش رود که همزمان همه محورها را شامل شود.
دولت در عرصه شعارهایی که در انتخابات در حوزه سیاست خارجی می داد تا چه میزان موفق به عملیاتی کردن شعارها شده است؟
با توجه به زمان کوتاهی که دولت جدید روی کار آمده باید گفت در حد قابل قبول در تحقق شعارهای سیاست خارجی موفق بوده است. منتهی این دولت راه درازی تا تحقق کامل شعارهایش دارد. توقعی هم نیست که شعارهایش را 100 درصد تحقق بخشد. در همه دنیا قبل از انتخابات شعارهایی می دهند که ممکن است در جریان عمل و با توجه به بسیاری از فاکتور های پیش بینی نشده، قابل تحقق هم نباشد. اما مسیر تحقق اهداف در برنامه معین شده است که تحقق کامل آن نیازمند یک همت بلند و حمایت ملی است.
به نظر می رسدیکی از اولویت های این دولت در عرصه سیاست خارجی بوده است. در عین حال بیشترین انتقادات و حملات به سیاست خارجی این دولت شده است؟ علت را چه می دانید؟مثلا یکی از انتقاداتی که می شود عدم موضع گیری صریح وزارت خارجه در مقابل بعضی از تحولات از جمله اوکراین است. ارزیابی شما از موضع و سیاست ایران در قبال تحولات اوکراین و روابط با روسیه چیست؟
انتقادات قابل پیش بینی بود.روابط خارجی ما رو به موت رفت. دولت جدید میخواهد یک جراحی بزرگ در روابط خارجی انجام دهد.جراحی بدون درد و ناله هم ممکن نیست.در مورد اکراین هم باید گفت این مسئه در زمره مسائل حیاتی سیاست خارجی و امنیت ملی ما نیست.ما هم کدخدای جهان نیستیم که در هر مسئله ای وارد شویم.آمریکا هم که ادعای کدخدایی جهان را دارد، در مورد اکراین درمانده و مفعولانه عمل میکند.روابط ایران و روسیه در حوزه امنیت ملی ایران وروابط استراتژیک حیاتی ایران تعریف میشود. حتی اگر روابط ایران با آمریکا و جهان غرب بهبود یافته و متحول شود ، روابط ایران و روسیه باید حیاتی و استراتژیک بماند.
در نهایت شما چه نمره ای به دولت می دهید؟
نمره قبول می دهم.رییس جمهورآقای روحانی یکی از برجسته ترین استراتژیستهای تاریخ جمهوری اسلامی در حوزه سیاست خارجی و امنیت ملی ایران است.آقای شمعخانی دبیر شورایعالی امنیت ملی از سرداران بزرگ نظامی-سیاسی و امنیتی تاریخ جمهوری اسلامی است که خوشفکر و دارای یک ذهن استراتژیک و ملی است.آقای ظریف از مجرب ترین دیپلماتهای تاریخ دیپلماسی جمهوری اسلامی است.آقای صالحی رییس سازمان انرژی اتمی یک دانشمند تمام عیار هسته ای و مجرب در حوزه هسته ای و سیاست خارجی است.اگر با وجود چنین مردان بزرگی ما نتوانیم معضلات سیاست خارجی ، هسته ای و امنیت ملی ایران را حل و فصل کنیم ، این شکستی برای کلیت نظام جمهوری اسلامی ایران خواهد بود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 37]
صفحات پیشنهادی
در آخرین نماز جمعه امسال مرکز خراسان شمالی مطرح شد انتقاد امام جمعه بجنورد درباره سفر اشتون/ دزدی مدرن مسئول س
در آخرین نماز جمعه امسال مرکز خراسان شمالی مطرح شدانتقاد امام جمعه بجنورد درباره سفر اشتون دزدی مدرن مسئول سیاست خارجی اروپاامام جمعه بجنورد نسبت به نحوه سفرکاترین اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا به ایران انتقاد کرد و گفت متأسفانه این سفر نوعی دزدی دیپلماسی و مدرن بوده کهدکتر رضا سیمبر اولویتهای سیاست خارجی ایران در سال جدید
دکتر رضا سیمبراولویتهای سیاست خارجی ایران در سال جدیدبه هر حال سال نود و سه سالی استثنایی مهم و حیاتی برای سیاست خارجی ماست از هر روز و از هر فرصت آن باید برای پیشبرد منافع ملی و ارتقای موقعیت ایران بهره ببریم سال نود و سه سال بسیار مهمی برای سیاست خارجی ایران است چرا که برهانتقاد شدید کاندولیزرا رایس از سیاست خارجی اوباما
جمعه ۸ فروردین ۱۳۹۳ - ۱۳ ۱۹ وزیر امور خارجه اسبق آمریکا باراک اوباما را به تضعیف چشمگیر موقعیت این کشور در جهان متهم کرد و سیاست خارجی اوباما را با مشکلات فزاینده در سراسر جهان مرتبط دانست به گزارش خبرگزاری دانشجویان ایران ایسنا کاندولیزا رایس وزیر اسبق امور خارجه آمریکا شبگامهای مهم سیاست خارجی احمدینژاد و روحانی در سال 92 /از گفتگوی تلفنی روحانی و اوباما تا شکسته شدن قفل پروند
گامهای مهم سیاست خارجی احمدینژاد و روحانی در سال 92 از گفتگوی تلفنی روحانی و اوباما تا شکسته شدن قفل پرونده هستهای و از سرگیری روابط دیپلماتیک ایران و انگلیس سال 92 را میتوان سال غافلگیر کنندهای در عرصه سیاست خارجی کشور به ویژه پس از روی کار آمدن دولت حسن روحانی دانست بهپادکست/ موج خارجی ۱۰ فروردین ۱۳۹۳ کنارهگیری ملک عبدالله از پادشاهی عربستان/ مورد اخلاقی سیاستمدار انگلیسی
پادکست موج خارجی ۱۰ فروردین ۱۳۹۳کنارهگیری ملک عبدالله از پادشاهی عربستان مورد اخلاقی سیاستمدار انگلیسیخلاصه مهمترین اخبار امروز دنیا را در پادکست موج خارجی اداره کل بینالملل و سیاست خارجی خبرگزاری فارس بشنوید به گزارش خبرگزاری فارس عناوینی چون تهدید کره شمالی به انجام آزماعتراف دیرهنگام حدادعادل به انصرافش از انتخابات به نفع سعید جلیلی/ پشت پرده دلخوری ادیب سیاستمدار از ولایتی چی
اعتراف دیرهنگام حدادعادل به انصرافش از انتخابات به نفع سعید جلیلی پشت پرده دلخوری ادیب سیاستمدار از ولایتی چیست ناگفتهها که بر زبان جاری شود و پردهها که فرو افتد یاران و رفیقان دیروز رقیبان امروز میشوند به گزارش نامه نیوز عمر رفاقتهای سیاسی کوتاه شده است پشت پرده لبخبحران اوکراین و سیاست خارجی ایران
بحران اوکراین و سیاست خارجی ایران وبلاگ > برزگر کیهان - سخنرانی دکتر کیهان برزگر مدیر گروه علوم سیاسی و روابط بین الملل واحد علوم و تحقیقات در نشست مشترک گروه سیاست خارجی پژوهشکده مطالعات استراتژیک خاورمیانه و انجمن علوم سیاسی ایران- مورخ 25 اسفند ماه 1392 بحران جاریعلون باز هم به شدت از اوباما انتقاد کرد سیاست خارجی اوباما مایه ناامیدی است/باید یکجانبه علیه ایران عمل کنیم/
یعلون باز هم به شدت از اوباما انتقاد کردسیاست خارجی اوباما مایه ناامیدی است باید یکجانبه علیه ایران عمل کنیم تروریسم به آمریکا هم میرسدوزیر جنگ رژیمصهیونیستی بار دیگر به شدت از سیاست خارجی دولت باراک اوباما انتقاد کرده و تلویحا آمریکا را به احتمال اقدامات تروریستی تهدید کرده اسانتقاد شدید وزیر خارجه بوش از سیاست خارجی اوباما/ رایس: ما تصمیم گرفتیم دیگران رهبری جهان را به دست بگیرند
انتقاد شدید وزیر خارجه بوش از سیاست خارجی اوباما رایس ما تصمیم گرفتیم دیگران رهبری جهان را به دست بگیرند وزیر امور خارجه اسبق آمریکا باراک اوباما را به تضعیف چشمگیر موقعیت این کشور در جهان متهم کرد و سیاست خارجی اوباما را با مشکلات فزاینده در سراسر جهان مرتبط دانست به گزارش نامدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان: برنامههای امسال طبق سیاستهای اقتصاد مقاومتی طراحی میشود
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان برنامههای امسال طبق سیاستهای اقتصاد مقاومتی طراحی میشودمدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری استان سمنان گفت برنامههای امسال منابع طبیعی سمنان طبق سیاستهای اقتصاد مقاومتی طراحی میشود به گزارش خبرگزاری فارس از استان سمنان به نقل از ادارهاز نظر غرضی مهمترین اولویت دولت در سال 93 به جز مهار تورم چیست؟
از نظر غرضی مهمترین اولویت دولت در سال 93 به جز مهار تورم چیست سیاست > احزاب و شخصیتها - ایسنا نوشت یک فعال سیاسی با بیان اینکه تورم مانعی بر سر راه توسعه کشور به حساب میآید تصریح کرد نخستین اولویت کشور در سال جدید مبارزه با تورم باشد سید محمد غرضی بپوشش بيمهای، اولويت سياستهای دور دوم هدفمندی يارانهها + فیلم
نوربخش در گفتگوی ویژه خبری مطرح کرد پوشش بيمهای اولويت سياستهای دور دوم هدفمندی يارانهها فیلم وضعیت تأمین اجتماعی در فاز دوم هدفمندی یارانهها شب گذشته 24 اسفند با حضور سید تقی نوربخش مدیر عامل سازمان تأمین اجتماعی در برنامه گفتگوی ویژه خبری مورد بحث و بررسی قرار گرفتسیاست خارجی، تخصص دیپلمات هاست نه نظامیان
سیاست خارجی تخصص دیپلمات هاست نه نظامیان تهران- ایرنا- مقامات نظامی کشورها در امور مربوط به سیاست خارجی اظهار نظر نمی کنند زیرا می دانند که این امر وجهه بدی از کشورشان در جهان می سازد به گونه ای که مردم دنیا به این باور می رسند که در کشورشان نه مردم و دولتمردان منتخب آنها کهشاکری در گفتوگو با فارس: شهادت مرزبان ایرانی نمونه کوچکی از سیاست ضدحقوق بشری آمریکاست/ انتقاد از رفتار فرمای
شاکری در گفتوگو با فارس شهادت مرزبان ایرانی نمونه کوچکی از سیاست ضدحقوق بشری آمریکاست انتقاد از رفتار فرمایشی با میهمانان خارجی در ایرانعضو جمعیت ایثارگران انقلاب اسلامی با اشاره به حمایت آمریکا از گروههای تروریستی گفت شهادت مرزبان ایرانی یک نمونه کوچک از سیاست ضدحقوق بشری آمعضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس: رویکرد خصمانه اروپاییها علیه ایران اثبات شده است/ طرح تأسیس دفتر ات
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس رویکرد خصمانه اروپاییها علیه ایران اثبات شده است طرح تأسیس دفتر اتحادیه اروپا در ایران مشکوک استعضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس گفت رویکرد خصمانه کشورهای غربی به ویژه چند قدرت زورگوی اروپایی علیه ایران در نزد افکار عمومی اثباتعضو ارشد کمیته سیاست خارجی مجلس آمریکا: ساخت ماکت ناو هواپیمابر توسط ایران به هر منظوری خوب نیست/ تهران حسن نی
عضو ارشد کمیته سیاست خارجی مجلس آمریکا ساخت ماکت ناو هواپیمابر توسط ایران به هر منظوری خوب نیست تهران حسن نیت ندارد نماینده دموکرات مجلس نمایندگان آمریکا گفت که ساخت نمونه و ماکتی از ناو هواپیمابر امریکا نشان دهنده ی عدم حسن نیت ایران است به گزارش نامه نیوز الیوت انگل دموکراجذب سرمایه گذاران داخلی و خارجی برای توسعه کردستان یک اولویت است
جذب سرمایه گذاران داخلی و خارجی برای توسعه کردستان یک اولویت است سنندج - ایرنا - استاندار کردستان گفت فراهم کردن شرایط سرمایه گذاری و تشویق صاحبان سرمایه از سوی اعضای اتاق بازرگانی و مسوولین استان باید در اولویت کاری قرار گیرد به گزارش ایرنا عبدالمحمد زاهدی شامگاه شنبه در جلسه-
گوناگون
پربازدیدترینها