واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
کارشناسان :پیشگیری از بیماریهای قلبی را جدی بگیرید شیراز - ایرنا- کارشناسان و مسوولان بهداشتی فارس ، تغییر الگوی تغذیه و بهره گیری از رژیم غذایی سالم را در تامین سلامت قلب و پیشگیری از بیماریهای قلبی و عروقی موثر می دانند.
آنان در گفت و گو با گزارشگر ایرنا افزودند: مصرف غذاهای صنعتی ، فست فودها ، غذاهای پرکالری ، نمک ، انواع قند و چربی ها و کاهش مصرف سبزیجات و میوه ها در بروز بیماریهای قلبی و عروقی اثر گذار است.
این عده افزایش فعالیتهای بدنی ، کاهش استرس ، اصلاح الگوی تغذیه ، آموزش مهارتهای زندگی ، عدم مصرف دخانیات را در پیشگیری از بیماریهای قلبی و عروقی موثر می دانند.
رییس مرکز تحقیقات سیاستگذاری سلامت فارس گفت: پیشگیری از بیماریهای قلبی و عروقی بیش از شعار های سلامت نیاز به تعریف ساختار دارد.
دکتر کامران باقری لنکرانی افزود: فعالیت بدنی یکی از عوامل مهم در پیشگیری از بیماریهای قلبی و عروقی است که پس از فرهنگ سازی باید ساختار اجتماعی و شهری برای آن ایجاد شود.
وی ادامه داد: اگر فعالیتهای بدنی و ورزشی دانش آموزان و دانشجویان بررسی شود ، درمی یابیم که در برنامه های پیشگیری بسیار عقب هستیم.
وی اضافه کرد: برای برگزاری مسابقات ورزشی محله ای ، مدرسه ای و دانشگاهی چقدر تلاش شده است.
وی بیان کرد: در اغلب مدارس هر زمان که با کمبود ساعات درسی مواجه می شوند بلافاصله ساعت ورزش حذف می شود یا ساعت ورزش زمان تفریح و استراحت برای دانش آموزان به حساب می آید.
لنکرانی گفت: بارها بر روی دوچرخه سواری بعنوان ورزشی برای پیشگیری از بیماریهای قلبی و عروقی تاکید شده ،ولی در خیابانها لاین مخصوص دوچرخه سواری وجود ندارد.
وی افزود: برخی مسایل از ذهن برخی از مسوولان دور است ، وقتی می گوییم پیشگیری از بیماری ها تعامل دستگاههای مختلف را می خواهد ، یعنی ورود عینی مسایل به درون دستگاهها و ایجاد راهکارهای مناسب برای آنها .
بگفته وی ، در برنامه های پیشگیری بر روی کاهش مصرف شیرینی و چربی تاکید زیادی می شود اما چند درصد از قنادیهای شهر آموزش سرو شیرینهای سالم را دریافت کرده اند.
بگفته لنکرانی ، قنادیها ، رستورانها و فست فودها باید تحت آموزش برنامه های تغذیه سلامت قرار گیرند ، در غیر اینصورت هرچه برای کاهش مصرف شیرینی ، چربیها و فست فودها تبلیغ شود بی تاثیر خواهد بود.
وی ادامه داد: ما دائما به مردم توصیه می کنیم ، فشار خون را جدی بگیرید ، در این میان چند درصد از پزشکان خود را ملزم می دانند تا حتما فشار خون بیماران را در ابتدای مراجعات بررسی کنند.
وی گفت: انتظاراتی که نظام سلامت از طرح پزشک خانواده داشت هنوز عملی نشده ، انجام معاینات ادواری در این طرح هنوز جای باز نکرده است.
رییس مرکز تحقیقات سیاستگذاری سلامت فارس معتقد است : پیشگیری از بیماریها بویژه بیماریهای قلبی و عروقی که درصد بالایی را گرفتار می کند نیاز به ایجاد زیرساختهای اساسی دارد.
وی جلوگیری از مواد غذایی وارداتی از سوی سیاستگذاران ، تخصیص یارانه ها بر روی موادغذایی مفید مانند لبنیات ، کنترل اساسی و بهداشتی بر روی مواد مصرفی رستورانها و قنادیها ، حذف نمک از مواد غذایی صنعتی و...از موارد موثر در پیشگیری از بیماریهای قلبی و عروقی ذکر کرد.
یکی از کارشناسان دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: بررسی ها نشان می دهد ، 40 درصد موارد مرگ و میر فارس مربوط به بیماریهای قلبی و عروقی است.
دکتر مهین فرهمند افزود: به همین دلیل ، بیش از 37 درصد از تخت های بیمارستانی توسط بیماران قلبی و عروقی اشغال شده که این مهم اهمیت پیشگیری از این بیماری را صد چندان کرده است.
وی ادامه داد: این بیماری سالانه بخش قابل توجهی از هزینه های درمانی را به خود اختصاص می دهد و عوارض ناشی از آن بر بیمار و جامعه اثرگذار است.
وی کم تحرکی ، تغذیه نامناسب ، استرس ، چاقی و افزایش وزن ، فشار خون بالا ، دیابت و چربی بالا را از عوامل خطر ساز در بیماریهای قلبی و عروقی عنوان کرد.
وی معتقد است : ورزش روزانه بمدت 30 دقیقه ، استمرار در ورزش ، پیاده روی ، انجام ورزش در هوای آزاد و کوهنوردی در پیشگیری از بیماریهای قلبی و عروقی اثر گذار است.
بگفته وی ، سالانه 50 هزار نفر بدلیل عوارض مصرف دخانیات در کشور ما جان خود را از دست می دهند و از هر سه جوان ایرانی که بطور تفریحی یک بار سیگار بکشند ، یک نفر در آینده سیگاری می شود .
این کارشناس خاطر نشان کرد: مصرف سیگار موجب افزایش خطر ابتلا به سکته قلبی و مغزی می شود و عامل ابتلا به بسیاری از بیماریها یی نظیر قلبی و عروقی ، سرطان و تنفسی است .
رییس دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: پیشگیری از بیماریهای قلبی و عروقی نیاز به فرهنگ سازی ، همکاری و تعامل سایر ارگانها و اطلاع رسانی صحیح به جامعه دارد.
دکتر هادی ایمانیه افزود: در کشورهای پیشرفته برای کنترل بیماریهای قلبی و عروقی بر روی تغییر شیوه زندگی مردم ، اصلاح الگوی تغذیه ، افزایش فعالیتهای بدنی و آموزش از سنین پایین کار شده است.
بگفته وی ، مصرف سیگار و دخانیات یکی از عوامل خطر ساز و مهم در ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی که متاسفانه در جامعه ما با افزایش مصرف در سنین مختلف مواجه هستیم .
وی بیان کرد: افزایش فعالیتهای بدنی ، تغذیه مناسب ، کاهش استرس ، کاهش وزن و ترک دخانیات نه تنها در پیشگیری از بیماریهای قلبی و عروقی بلکه در پیشگیری از سرطانها نیز اثر گذار است.
ایمانیه گفت: آشنایی با مهارتهای زندگی از سنین نوجوانی و مقابله با عوامل استرس زا و کنترل خود در مقابل مشکلات عصبی می تواند در فرهنگ سازی پیشگیری از بیماریهای قلبی و عروقی موثر باشد.
وی خاطر نشان کرد: نقش سایر ارگانها در ایجاد زمینه های مقابله با بیماریهای قلبی و عروقی بسیار اثر گذار است به گونه ای که تربیت بدنی ، شهرداری ، آموزش و پرورش ، نهادهای فرهنگی ، رسانه ها و بویژه صدا و سیما می توانند مهمترین نقش را ایفا کنند.ک/4
680/ 667
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]