واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا:
گم شدن لذت گردشگری درتکرارو شلوغی - زهرا هجینی نژاد استان ها - اکثرخانواده های ایرانی معمولا در ایام نوروز مکان های مختلفی از میان شهرها و استان های کشور برای گردش و تفریح انتخاب می کنند که بسیاری از آنها شناخته شده و تکراری ودر عین حال شلوغ است.
کمتر خانواده ایرانی اماکن یا شهرهایی را برای گردش نوروز انتخاب می کنند که تاکنون به آن سفر نکرده و یا کمتر سفر کرده اند؛ علت این امر نیز ناشی از نداشتن اطلاعات لازم و کافی از جاذبه های آن مکان ، منطقه ، شهر و یا استان و کم توجهی نسبت به مبحث مهم گردشگری در کشور است .
مردم ایران هر ساله در ایام نوروز شهرها و استان هایی مانند اصفهان، شیراز، مشهد،کرمان ، تبریز، مازندران و گیلان که همیشه جزو مناطق مسافر پذیر کشور هستند را برای سفر انتخاب می کنند که ضمن معروفیت از امکانات و کمبودهای آن باخبرند با این حال به آنجا سفر می کنند.
علاوه بر این مردم کشورمان یک عادات نه چندان مناسب دارند و آن اینکه خیلی زود به یک جا و مکان عادت می کنند و به سختی از آن دل می کنند و به عبارتی از تغییر و تحول خوششان نمی آید لذا با رفتن به محل های تکراری ایام را در کنار اعضای خانواده و فامیل می گذرانند و سعی می کنند از آن فضا لذت ببرند.
این درحالی است که طبق دعای سال نو ˈ یا مقلب القلوب و الابصار ، یا مدبر الیل و النهار ، یا محول الحول و الاحوال ،حول حالنا الی الحسن الحال ˈ هر سال باید حال و احوالمان دگرگون شود.
اما گردشگری تنها در کنار هم بودن از این خانه به آن خانه رفتن ، شام ، ناهار، آجیل و میوه خوردن نیست بلکه با سفر به مکان های جدید و تازه در سال جدید رنگی نویی به زندگی ،دانش و معلومات خود بزنیم و بزرگی و عظمت خداوند را از زاویه ای دیگر ببینیم و شکرگزار این همه نعمت باشیم که پروردگار عالمیان بی دریغ به ما ارزانی کرده است .
سفر مردم به شهرهای معروف و شناخته شده باعث می شود در ایام نوروز اماکنی مانند شاهچراغ، حافظیه و سعدی در استان فارس، چهل ستون، هشت بهشت ، عالی قاپو اصفهان و سواحل دریای خزر در شمال و خلیج فارس در جنوب مملو از گردشگران شود و هیچ کس نیز از این اماکن لذت و بهره لازم را به دلیل شلوغی و پایان رسیدن زمان بازدید از اماکن نبرند .
در پایان سفر هم وقتی از آنها در باره تعطیلات هم بپرسی سفر به فلان جا چطور بود، می گویند انقدر شلوغ بود که نتوانستیم بدرستی چیزی بفهمیم و لذت ببریم؛ بهتر است بعد از تعطیلات نوروزی به این شهرها برویم و یا جاهایی که ناشناخته و خلوت تر است برای سفر انتخاب کنیم .
این درحالی است که در بسیاری از استان های کشور مکان های طبیعی و زیبایی وجود دارد که تاکنون ناشناخته مانده و از کسی به انجا سفر نکرده و شلوغ هم نیست.
سازمان میراث فرهنگی و گردشگری نیز به عنوان متولی گردشگری کشور برای معرفی مناطق گردشگری کشور اقدامات زیادی در زمینه اطلاع رسانی به مسافران و توریست ها انجام داده است اما تنها مناطق معروف و شناخته شده است .
اطلاعات کامل و جامعی از اماکن تاریخی، مذهبی، فرهنگی، اقتصادی، طبیعی و... سالانه در قالب فیلم، عکس، کتابچه، بروشور، مجلات تبلیغاتی و... توسط سازمان های مربوطه از جمله میراث فرهنگی و گردشگری، محیط زیست، هلال احمر و نیروی انتظامی تهیه و در اختیار مسافران نوروزی قرار می گیرد این درحالی است که اینها همه مناطق گردشگری ایران نیست بلکه چشمه ای از زیبایی های ایران زمین است .
از سوی دیگر رسانه ها و مطبوعات نیز تنها به معرفی مناطق شناخته شده ای می پردازند که هر ساله مسافران زیادی عازم آنجا می شوند، و از ناشناخته های گردشگری ایران بنوعی همگان غافل هستند.
بهتر است مسوولان میراث فرهنگی و گردشگری کشور حداقل هر سال یک منطقه جدید گردشگری را در هر استان شناسایی، معرفی و امکانات مورد نیاز آن را برای مسافرانش فراهم کنند تا از همه جاذبه های دیدنی ایران در گوشه گوشه ایران پهناور استفاده شود.
البته بسیاری از مناطق شناخته شده و گردشگرپذیر کشور به دلیل نداشتن امکانات لازم برای اسکان مسافران ، نبود جاده دسترسی مناسب و تامین امنیت مورد نیاز قابل استفاده نیست که مسوولان امر باید نسبت به این مهم توجه ویژه ای داشته باشند.
از سوی دیگر بسیاری از کشورهای پیشرفته جهان بخش اعظم درآمد مورد نیاز خود را از راه گردشگری بدست می آوردند که از درآمد بسیاری از کشورها بالاتر است اما کشور ایران با وجود مناطق گردشگری مختلفی که در آن وجود دارد همچنان از این امکان برای کسب درآمد کمتر استفاده کرده ایم .
این درحالی است که صنعت گردشگری پس از صنایع نفت و اتومبیل سازی به سومین صنعت درآمدزا تبدیل شده است، ضمن آنکه از لحاظ اقتصادی سبب ایجاد اشتغال، کاهش بیکاری و افزایش درآمد می شود.
براساس آمارهای اعلام شده نیز در بخش تولید ناخالص داخلی و در سال 2012 میلادی، از لحاظ درآمدهای مستقیم و غیر مستقیم حاصل از سفر و گردشگری، ایران با 28.1 میلیارد دلار درآمد ( 34.3 هزار میلیارد تومان بوده که بر اساس ارز مرجع 1220 تومانی تبدیل به دلار شده است ) ، رتبه 36 را در بین 184 کشور جهان به خود اختصاص داده است.
این در حالی است که ترکیه با جمعیتی نزدیک به 74 میلیون نفر ( ایران 76 میلیون نفر) از محل کمک مستقیم سفر و گردشگری به تولید ناخالص داخلی، دارای درامد 86.9 میلیارد دلاری بوده و در بین 184 کشور دنیا رتبه 14 را به خود اختصاص داده است.
در بخش کمک به اشتغال نیز در سال 2012 میلادی، از لحاظ تعداد شغل های مستقیم حاصل از سفر و گردشگری، ایران با 414 هزار نیروی شاغل در این بخش، رتبه 34 را در بین 184 کشور جهان به خود اختصاص داده است.
605
انتهای پیام /*
: ارتباط با سردبير
[email protected]
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 67]