واضح آرشیو وب فارسی:مهر:
استانها > شمال > اردبیل گزارش مهر/
سرمایه گذاری؛ تنها راهکار توسعه گردشگری اردبیل/ حمایت ها عملی شود
اردبیل - خبرگزاری مهر: وجود ظرفیت های بی نظیر و نیز قرار گرفتن در شاهراه مسیر گردشگری کشور دلیلی شده تا مدیران استان اردبیل برای توسعه این بخش در برنامه ریزی های جدید جذب سرمایه گذاران را در اولویت قرار داده و تسهیلاتی برای حضور سرمایه گذاران در این منطقه در نظر بگیرند که این فرصت های سرمایه گذاری نیازمند معرفی است.
به گزارش خبرنگار، امروزه بر کسی پوشیده نیست که استان اردبیل به عنوان قطب گردشگری کشور و برخوردار از قابلیت های غنی در زمینه های مختلف تاریخی، فرهنگی و طبیعی، مناطق نمونه گردشگری و روستاهای هدف گردشگری در تحقق محورهای توسعه ای صنعت گردشگری با مشکلاتی روبرو است. فرصت هایی که به دلیل محدودیت اعتباری مغفول مانده و به جای درآمدزایی به دغدغه مدیریت استعدادهای گردشگری اردبیل تبدیل شده است. این همان نکته ای است که استاندار اردبیل طی ماه های اخیر به آن اشاره و راهکار گریز از بن بست را ایجاد زمینه مساعد برای حضور گردشگر عنوان کرده و این مهم را در راس اهداف کاری خود و دستگاه های اداری استان قرار داده است. مجید خدابخش با بیان اینکه کشاورزی و گردشگری دو محور توسعه اردبیل است، تاکید دارد این توسعه زمانی امکان پذیر خواهد بود که بتوان دست سرمایه گذار را گرفته و به استان آورد. منابع متنوع طبیعی نیازمند هدایت از جمله استعدادهای ممتاز گردشگری اردبیل قطب گردشگری سبلان است که به دلیل تنوع منابع طبیعی، آب های گرم معدنی، وجود آثار تاریخی و باستانی و تنوع عناصر گردشگری توانسته است در ردیف یکی از هشت قطب گردشگری کشور قرار بگیرد. امتیازی که به عقیده مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان اردبیل یک فرصت طلایی است و تاکنون برنامه های مدیریت این حوزه نتوانسته است به آرمان های مطلوب درآمد زایی گردشگری دست یابد. علاوه بر این قرار گرفتن اردبیل در مسیر ارتباطی دو محور غرب به شرق و شمال به جنوب، برخورداری از امتیاز شاهراه ارتباط گردشگری خود را اثبات کرده است.
شناسایی 37 منطقه نمونه گردشگری در عین حال مطابق اظهارات یحیی نقی زاده 37 منطقه نمونه گردشگری در استان شناسایی شده که از این تعداد بیشترین آن با شش مورد در شهرستان نیر و پنج مورد در سرعین است. وی تصریح کرد: حسن مناطق نمونه گردشگری اردبیل پراکنش آن در پهنه استان بوده و از حاشیه رود ارس تا شاهرود و کلور خلخال ادامه دارد. به گفته مدیرکل میراث فرهنگی استان با وجود اینکه دولت در مناطق نمونه گردشگری سرمایه گذاری نمی کند، در عین حال امکان سنجی و مکان یابی آن را اجرایی کرده و تسهیلاتی از جمله راه، گاز، برق، آب، برق و مخابرات را تامین می کند. آماده سازی پکیج سرمایه گذاری مناطق گردشگری وی تصریح کرد: همچنین پکیج های سرمایه گذاری برای معرفی مناطق نمونه گردشگری به سرمایه گذاران فراهم شده و تمامی جاذبه ها، توانمندی ها، طبیعت و تاریخ منطقه در این بسته معرفی می شود. وی تاکید کرد: در عین حال در صورتی که از اراضی ملی در محدوده منطقه نمونه گردشگری واقع شده باشد، دولت با هدف حمایت از حوزه گردشگری اراضی ملی محدوده طرح را واگذار می کند. نقی زاده افزود: هر دستگاه دولتی در محدوده تعریف شده زمینی داشته باشد موظف به تحویل آن در مدت دو ماه است. توانمند سازی بومی در روستاهای گردشگری علاوه بر مناطق نمونه گردشگری برنامه ریزان حوزه گردشگری استان معتقدند نباید از امتیاز روستاهای هدف گردشگری غافل شد. به گفته سرپرست معاونت گردشگری میراث فرهنگی استان اردبیل وجود 12 روستای هدف گردشگری در این منطقه امتیازی است که در کمتر استانی مشاهده می شود. قادر تقی زاده تصریح کرد: تمامی روستاهای شناسایی شده به دلیل طبیعت و تاریخ بی نظیر مورد توجه بوده و نیازمند حضور سرمایه گذار است. در عین حال مدیر کل میراث فرهنگی استان از اجرای طرح توانمند سازی اهالی ساکن روستاهای هدف خبر داد و افزود: در این طرح از خود اهالی روستا در عمران و توسعه گردشگری استفاده می شود.
نقی زاده با بیان اینکه باید زیر ساخت های دسترسی به روستاهای هدف تامین شده و نسبت به ساماندهی این روستاها برنامه ریزی شود، یادآور شد: در حال حاضر تنها روستای ساماندهی شده روستای گردشگری کزج است. حمایت از سرمایه گذاران موجود در اولویت نقی زاده تصریح کرد: در عین حال که مشارکت سرمایه گذاران داخلی و خارجی در دستور کار است، اولویت میراث استان حمایت از سرمایه گذاران فعلی است. وی عمده پروژه های سرمایه گذاری در دست اجرا را طبیعت سبز پارس، ایرانیان و آلوارس در سرعین عنوان کرد و افزود: همچنین سقزچی، سبلان و بولاغلار در نیر نیز در دستور کار قرار گرفته است. مدیر کل میراث فرهنگی استان اضافه کرد: خیاو، تاگردولی و قینرچه در مشگین شهر، امام زاده عبدالله و روستای اندبیل در خلخال، گیلارلو در گرمی، آبگرم گیوی در کوثر، حاشیه رود ارس در پارس آباد و سردابه و شورابیل در اردبیل دیگر پروژه های سرمایه گذاری در دست اجرای استان است. برنامه ریزان حوزه گردشگری اردبیل معتقدند توسعه گردشگری در این استان می تواند فرصتی برای توسعه حوزه های دیگر نیز فراهم کند، اما بر این نکته نیز تاکید دارند که از این فرصت تاکنون بهره لازم برده نشده است. ................................. گزارش: ونوس بهنود
۱۳۹۳/۱/۱۵ - ۱۰:۳۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 65]