تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 23 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):بسم اللّه‏ الرحمن الرحيم، كليد هر نوشته‏اى است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

کلینیک زخم تهران

کاشت ابرو طبیعی

پارتیشن شیشه ای اداری

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

تور بالی نوروز 1404

سوالات لو رفته آیین نامه اصلی

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تجهیزات و دستگاه های کلینیک زیبایی

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

ساندویچ پانل

ویزای ایتالیا

مهاجرت به استرالیا

میز کنفرانس

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1852542036




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

اسم نامزد سیمرغ را نمی‌دانستند، بازیگر دیگری را معرفی کردند!


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: اسم نامزد سیمرغ را نمی‌دانستند، بازیگر دیگری را معرفی کردند!
اگر گلمکانی شجاعت اعتراف به این اشتباه را نداشت، مصلحت اندیشی داوران و دبیر جشنواره منجر به مکتوم ماندن این حقیقت برای همیشه می‌شد؟ آیا نادیده گرفتن حق نیز نوعی مصلحت اندیشی است و به نفع سینمای ایران است؟
کد خبر: ۳۸۹۷۱۶
تاریخ انتشار: ۱۱ فروردين ۱۳۹۳ - ۲۱:۰۶ - 31 March 2014




نزدیک به پنجاه روز از پایان جشنواره سی و دوم فیلم فجر می‌گذرد اما همچنان حواشی این رویداد را پایانی نیست؛ حواشی که علنی شدن آخرین آنها با سکوت دو هفته‌ای مسئولان جشنواره سی و دوم و به طور خاص هیات داوران این رویداد همراه شده تا اتفاق عجیب و احتمالاً بی‌سابقه در تاریخ جشنواره‌های سینمایی جهان، بیش از اینها برجسته نشود!

به گزارش «تابناک»، جشنواره سی و دوم فیلم فجر همچون ادوار پیشین محملی برای شکل گیری حواشی بود و بروز این حواشی قابل پیش بینی و تا حدودی اجتناب ناپذیر است؛ زمانی که جوایز اهداء می‌شود و تنها یک بازیگر، یک کارگردان، یک فیلمبردار و یک صدابردار و این واحد مشخص شمارش در همه بخش‌ها، برنده جایزه می‌شود، مشخص است که عده‌ای که خود لایق این جوایز می‌دانستند ناراحت شوند اما عجیب است که اعتراض کنند و تقریباً در جشنواره‌های معتبری نظیر کن، برلین و ونیز چنین حجم اعتراضات علنی و رسانه‌ای بی‌سابقه است.

این اعتراضات حتی اگر مبنای صحیحی نیز داشته باشد، چندان در آداب جشنواره‌ها پذیرفته شده نیست و پس از اهدای جوایز، رسم به درآغوش کشیدن رقیب، کف زدن برایش و همراهی شان با لبخند است، ولو آنکه در نهاد سینماگر، اعتراضی خفته باشد و این رفتار نه چندرنگی، که احترام به نظر هیات داوران است، حتی اگر به زعم سینماگر یا سینماگران، این آرای غیرمنصفانه و دور از عدالت بوده باشد. این رسم جشنواره‌ها است و اگر واقعاً در جشنواره حضور می‌یابیم باید تنها روی فرش قرمز راه رفتنش را نگیریم و ضروری است همه آدابش را مدنظر قرار داد.

با این حال در آن سو نیز می‌توان این پرسش را مطرح کرد که آیا حقیقتاً با یک جشنواره سینمایی تحت عنوان «فجر» با حداقل استانداردها در بخش‌های مختلف روبرو هستیم. در بخش برگزاری با اغماض می‌توان این عملکرد را پذیرفت و نمره قبولی و نه بیشتر داد اما در سایر بخش‌ها چنان اتفاقاتی در همین جشنواره سی و دوم رقم خورد که حقیقتاً درباره به کار بستن لفظ «جشنواره بین المللی» برای این رویدادِ سینمایی بیش از پیش تشکیک نمود.

حقیقت امر آن است که بین‌المللی بودن جشنواره، برهان‌هایی بیش از عدم رقابت یکپارچه فیلم‌های خارجی و ایرانی در این رویداد در یک ظرف و عدم راه دادن داور خارجی به هیات داوران -به واسطه توصیه ناپذیر بودن سینماگران بین المللی در مقام داور- است و باید پذیرفت حتی حداقل استانداردها نیز در جشنواره سی و دوم رعایت نشد و تلاشی نیز برای رفع این اشتباهات فاحش به خرج داده نشد تا به این جای کار، بر رویش سرپوش گذاشته شد و در روزهای اخیر نیز در قبالس سکوت پیشه شده است.

ماجرا دقیقاً به یادداشت طولانی هوشنگ گلمکانی روزنامه نگار و منتقد سینما و البته عضو هیات داوران بخش اصلی (سودای سیمرغ) سی و دومین جشنواره فیلم فجر باز‌می‌گردد که در شماره پنجاهم و نوروزی مجله سینمایی 24 تحت عنوان «چرا عصبانی باشم؟ کلی تجربه کردم!» منتشر شده است؛ یادداشتی در توجیه نتایج عجیب خروجی داوران باتجربه جشنواره اخیر که بسیاری را شگفت زده کرد اما در انتهای همین یادداشت از اتفاقی سخن به میان آورده شده که نه تنها عملکرد هیات داوران از جمله شخص کاووسی را زیرسوال برده، بلکه عملکرد دبیر جشنواره و مسئولان سازمان سینمایی را نیز با چالشی بزرگ مواجه کرده است.

گلمکانی نوشته است: «در تعیین نامزدهای دریافت جایزه بهترین بازیگر نقش دوم زن، روی بازیگر نقش خاله پری در فیلم آذر، شهدخت، پرویز و دیگران توافق حاصل شد اما کسی نام بازیگر این نقش را نمی دانست. فرصت برای رساندن خبر نامزدها به رسانه ها کم بود. با تلفن همراه بهروز افخمی تماس گرفته شد که یا جواب نداد یا در دسترس نبود. با آقای ساداتیان یکی از دو تهیه کننده فیلم، تماس گرفته شد که نام بازیگر این نقش را نعیمه نظام دوست اعلام کرد و همین نام در فهرست نامزدها ثبت و اعلام شد و عکس او هم در مراسم پایانی بر بالای اسمش نمایش داده شد. اما حالا معلوم شده که نام بازیگر آن نقش و نامزد دریافت جایزه ی بازیگر زن نقش مکمل، شهین تسلیمی است. آقای ساداتیان هم بابت این اشتباه عذرخواهی کرد!»

این اتفاق زمانی می‌توانست جالب‌تر شود و رنگ بحران به خود بگیرد که این جایزه به جای شبنم مقدمی برای نقش آفرینی در فیلم «امروز»، به نعیمه نظام دوست برای «آذر، شهدخت، پرویز و دیگران» تعلق می‌گرفت! حال چگونه می‌شد سیمرغ بلورینی که نظام دوست روی صحنه دریافت کرده، از او پس گرفت و به شهین تسلیمی داد و آیا اساساً نظام دوست زیر بار می‌رفت یا تسلیمی جایزه را می‌پذیرفت؟!

حقیقتاً هیات داورانی که اکثر چهره‌های پرسابقه و به شدت مرتبط با اقشار مختلف سینماگران هستند، چطور این دو بازیگر که سابقه قابل توجهی نیز در تلویزیون و سینما دارند را نمی‌شناسند و چگونه چنین بدیهیاتی نادیده می‌گرفت تا اتفاقی رقم بخورد که بی‌شک بزرگ‌ترین گاف تاریخ جشنواره‌ها است؟ البته سیدجمال ساداتیان هم اشتباه کرد اما به هر حال وظیفه ساداتیان نبوده که تلفنی اسم بازیگر بگوید، بلکه این وضعیت هیات داوران متخصص بوده که چنین خطای فاحشی انجام ندهد.

پس از این اتفاق و پایان اختتامیه و مشخص شدن این اشتباه برای مسئولان برگزاری، دیگر توپ در زمین دبیر جشنواره می‌افتد که چگونه پس از این ماجرا عذرخواهی علنی و رسانه‌ای بابت این اتفاق نیافتاده و نامزد واقعی سیمرغ به صورت رسانه‌ای اعلام نشده تا شایستگی‌هایی که با یک خطا نادیده گرفته شده، مورد توجه قرار گیرد؟ اگر گلمکانی شجاعت اعتراف به این اشتباه را نداشت، مصلحت اندیشی داوران و دبیر جشنواره منجر به مکتوم ماندن این حقیقت برای همیشه می‌شد؟ آیا نادیده گرفتن حق نیز نوعی مصلحت اندیشی است و به نفع سینمای ایران است؟













این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 40]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


فرهنگ و هنر

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن