تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 24 شهریور 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):هر كس حقيقت را از طريق قرآن نشناسد، از فتنه ها بركنار نمى ماند.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

تریدینگ ویو

کاشت ابرو

لمینت دندان

لیست قیمت گوشی شیائومی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

طراحی کاتالوگ فوری

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

وکیل کرج

خرید تیشرت مردانه

وام لوازم خانگی

نتایج انتخابات ریاست جمهوری

خرید ابزار دقیق

خرید ریبون

موسسه خیریه

خرید سی پی کالاف

واردات از چین

دستگاه تصفیه آب صنعتی

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

خرید نهال سیب سبز

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

دیوار سبز

irspeedy

درج اگهی ویژه

ماشین سازان

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

شات آف ولو

تله بخار

شیر برقی گاز

شیر برقی گاز

خرید کتاب رمان انگلیسی

زانوبند زاپیامکس

بهترین کف کاذب چوبی

پاد یکبار مصرف

روغن بهران بردبار ۳۲۰

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1815677312




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تلویزیون فقط به درآمد می‌اندیشد


واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: تلویزیون فقط به درآمد می‌اندیشد
رعایت حقوق مخاطبِ تلویزیون، حتی در تبلیغات، یک ضرورت است.
آفتاب: رضا تاجگر در خبرآنلاین نوشت: این یادداشت، راه اندازی تلویزیون خصوصی را دنبال می کند. چرا که احساس می شود اکنون، به دلیلِ رعایت نکردن حقوق مخاطب و کم توجهی به اصول حرفه ای رسانه، از سوی تلویزیون رسمی کشور، راه اندازی تلویزیون خصوصی، یک نیاز اجتماعی است.


 به یقین، تبلیغات، یکی از مهم ترین منابع درآمدی رادیو و تلویزیون است که احتمالاً به عدد و رقم بودجه ی سالانه ی سازمان صدا و سیما علاوه می شود؛ بودجه ای که معلوم نیست فقط تخصیص داده می شود یا نه! داده می شود. اما پرسش اساسی این است که تبلیغات و کسب درآمد، به چه قیمتی!؟


آیا نباید در کسب درآمدهای ناشی از تبلیغات، از تلویزیون، انتظار داشت تا همچون دیگر برنامه ها، حقوق مخاطب را رعایت نماید. آیا این انتظار، توقعِ نابجایی است؟


نگارنده، برای تبیین موضوع، به ناچار، نمونه هایی از این دست تبلیغات تلویزیونی را توصیف می کند؛


مردی از زیر دوش، در حالی که حوله لباسی! بر تن دارد، با گذر از خیابان و نگاه های متعجب مردم، به فروشگاهی می رود که ظاهرا فروشنده ی کالاهای بهداشتی است؛ کفِ دستش را نشانِ فروشنده می دهد و می پرسد: این چیست؟ فروشنده، توضیح می دهد! آن مردِ حوله پوش می پرسد: اسم این شامپو چیست؟


یا در تبلیغی دیگر؛


خانمی روی بالکن آپارتمان، در حال جمع کردن لباس های شسته شده دیده می شود که خانمِ همسایه ی بغلی، از راه نرسیده، با لحنی که نشان از میزانِ تمیزکنندگیِ شوینده ی مصرفی اش دارد، می گوید که آن لباس ها، مال ماست.


یا


آن تبلیغ دیگر؛


که احیاناً، مثلاً برای رعایت حقوق کودک، فقط می نویسد که "میهمان میزبان را خورد"


واقعاً چه اندیشه ای پشت این درآمدسازی ها خوابیده است!


و یا


در تبلیغ رب گوجه فرنگی، از واژه ی غیرفارسی "ارگانیک" استفاده می شود.


و اساساً، نگاه، فقط نگاهِ درآمدی و به اصطلاح "بزن در رو" است و بدون مطالعه ی کارشناسی، کارها پیش می رود. همین دوسه شب پیش، شبکه استانی مازندران، داشت فیلم تلویزیونی "شغل شریف" به کارگردانی سید احمد حسنی مقدم را پخش می کرد که نگارنده، متوجه نام و نشان(آرم) این شبکه استانی شد؛


"شبکه تبرستان"


قضاوت با شما! در انتخابِ شبکه استانی مازندران؛


"شبکه تبرستان"


یا


"شبکه طبرستان"


عجیب تر، این که؛


با کمی مداقه، به یک نکته ی ظریف و نامعمول می رسید و آن، این که؛ متأسفانه! نام شبکه استانی استان مازندران، "شبکه تبرستان" است ولیکن در نام دامین ثبت شده ی سایت رسمی این شبکه استانی، از عنوان "مازندران" استفاده شده است. (اینجا) البته، بعد از این، به زودی، سعی می شود در این باره نوشته ای ارائه شود.


بگذریم!


می بینید که در تبلیغات تلویزیونی شامپو، مخاطبِ حوله پوش، شامپویی را استفاده می کند که حتی نامش را نمی داند؛ چه رسد به دانستنِ ترکیباتِ بهداشتی-داروییِ آن!


و همچنین در تبلیغ مواد شوینده، اگر دقت شود متأسفانه! به این نکته ی ظریف توجه نمی شود که آن خانم که تا به آن لحظه، در تشخیص لباس های شسته شده اش اشتباه می کند، چگونه از آن پس که یک پودر شوینده از همسایه هدیه می گیرد، دیگر در تمییز و تشخیص لباس های پهن شده روی طنابِ مشترک همسایه دچار تردید و مشکل نشود! بالاخره، این پودر شوینده، بسیار تمیز می شوید یا آن خانم، لباس نو را برای اولین بار شسته بوده است که در تمییز آن دچار اشتباه شده است!؟


از یک نگاه، تبلیغات در کشور ما، به دلیل هزینه های بسیار بالایی که دارد، چندان که شایسته و بایسته است، از سوی صاحبان کالا و خدمات، کمتر کارشناسی شده، آماده سازی می شود. و از سویی دیگر، تلویزیون نیز به دلیل ناچاری در تأمین کسری بودجه اش، هر تبلیغی را می پسندد و گاهی بر اصل رعایت حقوق مخاطب، چشم می بندد. در حالی که رعایت حقوق مخاطبِ تلویزیون، حتی در تبلیغات، یک ضرورت است.


 به نظر نگارنده، مدیریت تلویزیون، چه در سطح استانی و چه سراسری، تجربه ای می خواهد که به احتمال خیلی زیاد، این تجربه را بخش خصوصی می تواند به تلویزیون رسمی اعطا نماید. اگر ما تلویزیون خصوصی داشتیم، به یقین، کمتر دچار خبط و خطا و آزمایش بودیم.






تاریخ انتشار: ۱۱ فروردين ۱۳۹۳ - ۱۴:۲۰





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 83]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن