واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز:
بررسی عوامل تن فروشی زنان و مردان/ قرایی مقدم: تنفروشی ذاتی و ارثی نیست/ «ژیگولو»ها فقط به دنبال کسب درآمدند
یک جامعه شناس معتقد است تن فروشی ذاتی و ارثی نیست و بیش از همه یک پدیده و آسیب اجتماعی است.
دکتر امان الله قرایی مقدم جامعه شناس و استاد دانشگاه در گفتوگو با خبرنگار نامه نیوز درباره تعریف پدیده تنفروشی گفت: زمانی که از کلمه فروش استفاده میشود، باید در ازای آن پول دریافت کرد و اصولا زنی به تنفروشی روی میآورد که از این طریق درآمد کسب میکند و زندگی خود را میگذراند.
وی افزود: در این میان زنانی هستند که با اهداف دیگری با چندین مرد رابطه دارند. اهدافی چون ارضای غریضه جنسی از مهمترین آنهاست که علت اصلی آن هم ناتوانی جنسی شوهرانشان است.
بنا به گفته قرایی مقدم اختلاف سنی بسیار میان زن و شوهر از جمله عوامل ناتوانی جنسی همسران است. وی در این باره گفت: دیده میشود در برخی مناطق دختران 15 ساله به همسری مردان 70 ساله درمیآیند. بنا به گفته سعدی، تیری در پهلو به که پیری.
این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه علت اصلی تن فروشی مالی است، افزود: لازم به ذکر است تنفروشی ذاتی، ارثی و نژادی نیست. برخی از بیولوژیستها معتقدند که برخی زنان از لحاظ فیزیولوژی جنسی مساعدترند و همین موضوع آنها را به تنفروشی هدایت میکند که ما این موضوع را قبول نداریم. تنفروشی بیش از هر چیز یک پدیده و آسیب اجتماعی است.
وی توضیح داد: زمانی که از فرد از نظر ذهنی عقیم شود، تنها به تمایلات خود توجه کند، مسئولیت هیچ کس را نپذیرد و به خاستگاه و هنجارهای جامعه پشت پا بزند، به قوانین جامعه اعتقاد نداشته باشد و خودش را مجبور به پیروی از آنها نبیند به سمت خودفروشی میشود.
قراییمقدم تاکید کرد: این فروش گاه به خاطر کسب درآمد است، گاه به خاطر کسب محبت، ارضای جنسی، انتقامگیری و غیره.
این جامعهشناسی با اشاره به اینکه تنفروشی از ابتدای تاریخ بخصوص در یونان وجود داشته و این روزها به عنوان یک شغل در اروپای امروزی شناخته میشود گفت: در دوران اولیه بشریت ازدواج وجود نداشت و انسانها به صورت گلهای زندگی میکردند. هر زن چند شوهر داشت و به همین دلیل در عرب «ولد امی» رواج دارد. زنها نوبت مردها را با علامت خود رعایت میکردند. در واقع این روال وجود داشت، هست و خواهد بود.
وی تصرح کرد: فقر اقتصادی و فروریزی قوانین اجتماعی تنفروشی را افزایش میدهد.
قراییمقدم در ادامه به پدیده مردان تنفروش اشاره کرد و به «نامه نیوز» گفت: مردان خودفروش به عنوان ژیگولو شناخته میشوند و کسانی هستند که صرفا به منظور تامین نیاز مالی با زنان در ارتباط هستند.
وی به فیلم «کابوی نیمه شب» اشاره کرد و گفت: این پدیده نیز از قدیم الایام وجود داشته و در ایران به دلیل باورهای دینی و مذهبی از 30-40 سال قبل به صورت جدی شکل گرفته است. منتها آقایان به جای استفاده از واژه تنفروشی میگویند با کسی دوست هستیم.
وی تصریح کرد: مردان تنوع طلب هستند و همین موضوع زمینه شکلگیری تنفروشی را در آنها فراهم میکند. آپارتمانهای خالی نیز که در سراسر شهر بسیار یافت میشود یکی از شواهد این رفتار است که مردان، زنان را برای ارضای جنسی به این آپارتمانها میبرند.
قراییمقدم در بخش دیگر صحبتهایش تنفروشی را در میان تمامی اقشار جامعه رایج دانست و گفت: این پدیده در نوع ثروتمند و متوسط دیده میشود منتها علتهای آن متفاوت است. افراد ثروتمند به دلیل لذت و گروه متوسط به دلیل کسب درآمد به تنفروشی میپردازند.
وی با اشاره به تفاوت میان تنفروشی و خشونت جنسی گفت: در خیابان خراسان مردی هست که زنش را در ماه به دیگران میفروشد تا هزینه زندگی را تامین کند. این موضوع با تنفروشی متفاوت است.
1392/12/20
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 69]